PitsiR21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Καλησπερα παιδια και καλο μηνα! Στο θεμα μας...θελω να αγορασω υδροψυξη για CPU και το οριο μου χρηματικα ειναι τα 120€! Γιατι 120? Γιατι με αυτα τα χρηματα παω και παιρνω μια Corsair H100 που απο οσο εχω διαβασει κανει αρκετα καλη δουλεια! Απλα επειδη καποια παιδια εδω μεσα εχουν αρκετες γνωσεις και εχουν ψαχτει αρκετα...θελω να ρωτησω μηπως υπαρχει κατι πιο αποδοτικο σε αυτα τα χρηματα Ευχαριστω εκ των προτερων!
johnyblack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 σε αυτα τα χρηματα δεν μπορεις να φτιαξεις custom υδροψυξη. αν δεν εχεις σκοπο να ανεβασεις πολυ τα ρευματα στον cpu σου θα εισαι ενταξει με το h100.
PitsiR21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Κοιτα τωρα ειμαι με αυτην την ψυκτρα(ο θεος να την κανει ψυκτρα δηλαδη) Xigmatek ApacheII Και τον παω ανετα τον 1090 να δουλευει στα 4.0! Απλα αν κανει load κλαφτα μανουλα μου! IDLE δουλευει γυρω στα 45-50! Πιστευω με την Η100 να μην εχω κανενα θεμα ουτε σε φουλ load! Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι...καλυτερα να δωσω 110-120€ για την Η100! Η καλυτερα να παω σε τοπ αεροψυξη? Noctua D14 κτλπ! Και ειναι full stable και max temps με την χρηση που του κανω ειναι 42ο! Φανταζομαι οτι με την Η100 θα μπορω να εχω max temps 50-(Full load) στα 4ghz!
johnyblack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 κοιτα και οι 2 ειναι κοντα σε θεμα αποδοσης αλλα στο high η h100 κανει θορυβο. Δηλαδη θελεις εξτρα κοστος για δυνατα και αθορυβα fans. απο την αλλη η noctua ειναι τεραστια και πρεπει να δεις αν χωραει στο case σου ή αν βρισκει στις μνημες.(αν εχεις high profile) η διαφορα σε βαθμους μεταξυ τους ειναι μικρη παντως... δες και εδω
PitsiR21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Ε οχι και μικρες! Η διαφορα στα μικρα W ξεκιναει απο 2.8 και φτανει εως 6.2! θελω να πω δν ειναι αμελητεα η διαφορα! Ευχαριστω πολυ παντως για το πινακακι!
johnyblack Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 ναι αλλα εχει και 51 dbA στο high σε αντιθεση με τα 34 της Noctua. αν δε σε ενοχλει ο θορυβος (βαζουμε υδροψυξη και για ησυχια) και η διαφορα στην τιμη παρε το H100!
PitsiR21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Με 2 αλλα πιο ησυχα ανεμιστηρακια πιστευω να ειμαι κομπλε! Ευχαριστω για το λινκ και παλι..μου εδωσε αρκετες πληροφοριες!
sa3rdna Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Για μένα μιας και ασχολήθηκα αρκετά τον τελευταίο καιρό με custom υδρόψυξη θα σου πω ότι δεν αξίζει νερό μόνο στην cpu είναι πεταμένα λεφτά. Αν θες να μπλέξεις με νεράκι καλύτερα μάζεψε χρήματα και πάρε μια custom, βάλε και την gpu μέσα και θα είσαι άρχοντας. Όταν ξεκίνησα ήμουν στο σκεπτικό το δικό σου, μόνο για τον cpu για καλύτερες θερμοκρασίες και ησυχία, αλλά το θέμα ησυχία είναι καθαρά υποκειμενικό κι εξηγούμαι στο δικό μου pc το οποίο είναι μέσα σε ξύλινο γραφείο μόνο ήσυχη που δεν είναι η υδρόψυξη, το βουητό της τρόμπας μου έχει σπάσει τα νεύρα σε σημείο να είμαι ένα βήμα από το να την ξηλώσω. Από την άλλη όταν είχα μόνο στη cpu όλη η ζέστη που έβγαζε το τέρας a.k.a. 6970 πήγαινε στο ψυγείο με αποτέλεσμα να έχω χάλια θερμοκρασίες στη cpu, μιλάμε για 60άρια στα 4.2 που τον δουλεύω. Τώρα που έβαλα και την gpu (με 2ο 240άρι ψυγείο) τα πράγματα είναι καλύτερα αλλά και πάλι δεν με έχει πείσει ότι αξίζει την ταλαιπωρία, το κόστος και τον χρόνο που χρειάζεται η υδρόψυξη. Γενικά στην vga σε σχέση με την stock ψήκτρα που είχε αξίζει και με το παραπάνω αλλά σε σχέση με μια Accelero δεν νομίζω. Με λίγα λόγια ψάξου αρκετά και δες αν έχεις τον χρόνο, την όρεξη και φυσικά τα χρήματα για να ασχοληθείς με την υδρόψυξη και μην την πάρεις απλά για να λες ότι έβαλες νερό. Αν είναι έτσι καλύτερα πήγαινε σε μια πολύ καλή αερόψυξη. Φιλικά.
amd64x Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Χαιρετώ την παρέα σας. Δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με το watercooling αλλά μπορώ να πω για την ψύξη με peltiers και τις προτάσεις τις Coolit προσωπικά έχω την eliminator και φυσικά μετά από πολλές ώρες modding και δοκιμών έβγαλα πολύ καλά αποτελέσματα. Επίσης για αεροψύξη η Noctua είναι κορυφή στο θέμα έχω την NH-U12 στους δυο xeon μου...με αξιοζήλευτες θερμοκρασίες. Φιλικά
Navu Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Η Η100 ναι μεν είναι από τις αποδοτικότερες ccwc, αλλά γενικά θορυβεί... Κάποια κορυφαία αερόψηκτρα θα ήταν ενδεχομένως αρκετά πιο ήσυχη, αλλά και πάλι θέλει ψάξιμο σχετικά με τα να χωρά στο χώρο σου. Θεωρώ ότι η Corsair έχει απομακρυνθεί από το απλό και πολύ αποτελεσματικό concept μιας Η50 πχ και απλώς ματαιοπονεί με τη "μπελαλούδικη" Η100.
PitsiR21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Γεια σας και παλι! Μετα απο ωρες διαβασμα και ξεστραβωμα...ειδα οτι η Η100 αμα της βαλεις αλλα ανεμιστηρακια καιγεται το fan controller και παιζει και να τα παιξει εντελως! Διαβασα επισης και για την Noctua DH14 αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα με καλυψει σε αυτο που θελω! Και για να γινω πιο σαφης...αυτο που αναζηταω εγω ειναι μια ψυκτρα η οποια να με καλυπτει για 24/7 σε θερμοκρασιες!Τι εννοω? Θελω να δουλευω τον 1090 στα 4ghz ολη μερα χωρις κανενα θεμα...αν σας βοηθαει αυτο τον ειχα stable στα 1.44vCore! Θα με καλυψει η Noctua? Αν ναι παω με χιλια εκει γιατι απο τα reviews εχω διαβασει οτι δεν την ακους καν...! Αν οχι...παω σε Η100 και ρισκαρω να βαλω αλλα ανεμιστηρακια? Παρακαλω τα φωτα σας! Ευχαριστω εκ των προτερων!
karmen1983 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Επειδή έχω τον 1090Τ (τον είχα στα 4GHz τώρα τον έχω πιο πάνω) και είχα ΚΑΙ την NH-D14 πάνω θα στον κρατάει μια χαρά στα 4GHz Αυτό που πρέπει να σκεφτείς για την Noctua είναι 2 πράγματα 1) Αν χωράει στο κουτί σου 2) Αν έχεις ψηλές μνήμες θα βρίσκει 1000%. Επίσης σχόλιο. Το να δώσεις κοντά 110 ευρά στην Η100 και να δώσεις άλλα 30 για καλά αθόρυβα ανεμιστήρια ε κάνε υπομονή και μάζεψε λίγα ακόμα και βάλε νερό
PitsiR21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Οφφ τοπικ Ον: Κλαιω απο το γελιο...αυτη τη στιγμη διαβαζω το modding που κανεις στο Dellaki σου.. Στο thelab.gr Οφφ τοπικ Οφφ! Το λοιπον...μπορεις να μου πεις σε τι θερμοκρασιες δουλευε ο 1090 με την Noctua? Θα με βοηθουσε αρκετα στο να καταληξω καπου! Οσο για το κουτι...ετοιμαζεται Custom(ναι με κολλησατε και ψηθηκα) Και οι μνημες μου ειναι Low Profile οποτε no problem! Ευχαριστω!
karmen1983 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 idle είχα κάπου 29 αν θυμάμαι καλά καλοκαιριάτικα. Αλλά έχω αρκουδίσιον Σε full load δεν τον είδα πάνω απο 52-54 στους cores Μια και διαβάζεις τον dellako έχεις μείνει πίσω Υπάρχει νέα φουρνιά Τέλος μια υδρόψυξη custom θα σου βγει περίπου τόσο https://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/bkey/6c28280fc16d159851c4a358c2131a2b Αν πιστεύεις ότι αξίζει να δώσεις τα έξτρα για τα φουρφούρια στην Η100 πάω πάσο
PitsiR21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Το True Violet το ειχα λιωσει...και αυτο ηταν Ενα απο τα πολλα project που με ψησανε για customια! 29 Idle και 60Max εστω και στα cores...ειναι αρκετα καλα(εντος οριων) οποτε με καλυπτει η Noctua!Παρολο που το σετακι υδροψυξης που μου ετοιμασες ειναι σε αρκετα καλη τιμουλα θα προτιμησω την Noctua! Επισης οταν μπορεις αν δεν σου κανει κοπο στειλε μου και τα settings του 1090 σου οταν τον ειχες 4ghz να παρω καμια ιδεα μπας και διορθωσω ή αλλαξω κατι! Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου! Με καλυψες πληρως! Αντε και καλη συνεχεια με το τρελο Modding/Sleeving που κανεις και χαρα στο κουραγιο σου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα