Προς το περιεχόμενο

Phenom II x6 1055T Overclocking

halobump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άντε και τα screens για να κατατοπιστθέιτε. Αυτά είναι όλα (το πρώτο τα έχει όλα και τα άλλα τις επιλογές). Το μόνο που δεν φαίνεται είναι το FSB που το έχω στα 258. Όπως βλέπετε δεν υπάρχει κάτι σαν CPU_NB για να επηρεάζει τις μνήμες αν είναι λίγο.

img20120324112725.jpg

img20120324112952.jpg

img20120324112935.jpg

img20120324112916.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εμένα το θέμα μου είναι άλλο... να έχω τις μνήμες στα 1720 και να μπουταρει κανονικά το σύστημα. Βέβαια δεν τις έχω δοκιμάσει στα 1720 με το HT 2580 αλλα δεν νομίζω να μην μπούταρε επειδή το ΗΤ ήταν 2064. Ίσως πρέπει να ανεβάσω το ρεύμα τους ή να ανεβάσω τα timings για να μπουτάρει στα 1720 χωρίς παγώματα.

Μνημες 1600 να παιζουν στα 1720 λιγο δυσκολο :) αν ανεβασεις τα timings μαλλον ναι αλλα δεν κερδιζεις και κατι, στην καλυτερη μια η αλλη να παιξουν και τα MHz θα ειναι απλα ψυχολογικα.

Μνημες 1600 να παιζουν στα 1720 λιγο δυσκολο :) αν ανεβασεις τα timings μαλλον ναι αλλα δεν κερδιζεις και κατι, στην καλυτερη μια η αλλη να παιξουν και τα MHz θα ειναι απλα ψυχολογικα.

Ναι αλλά άμα τις έχω στα 1376 με λίγο χαμηλότερα timings απ'ότι στα 1600, δεν θα έχω πολύ χάσιμο?

Δοκιμασε γιατι λογικα θα σε αφησει να πας + το cpu αλλα μετα βλεπε θερμοκρασια γιατι απο οσο εχεις πει εισαι στα ορια.

Για να μην το παιδευεις παντως κατεβασε μνημες με "μαμα" timings και δοκιμασε να ανεβασεις cpu.

Οταν φτασεις εκει που θελεις με MHz παιξε με timings και εισαι αρχοντας.

Δοκιμασε γιατι λογικα θα σε αφησει να πας + το cpu αλλα μετα βλεπε θερμοκρασια γιατι απο οσο εχεις πει εισαι στα ορια.

Για να μην το παιδευεις παντως κατεβασε μνημες με "μαμα" timings και δοκιμασε να ανεβασεις cpu.

Οταν φτασεις εκει που θελεις με MHz παιξε με timings και εισαι αρχοντας.

Ναι φίλε αυτό κάνω, έφτασα μέχρι 3.6 GHz CPU , δεν πάει παραπάνω λόγω θερμοκρασίας, και τώρα είμαι με μαμα timings σε 1376MHz. Πάντως θα προτιμούσα να είμαι στα 1700 με μαμα timigs αλλά δεν ξέρω αν χρειάζεται να ανεβάσω volt στις ram , είμαι τώρα 1.659

• 1 χρόνο αργότερα...

Καλησπέρα, πρόσφατα έκανα μια αναβάθμιση στο pc, βάζοντας για main disk έναν 128Gb SSD και αλλάζοντας τις μνήμες από αυτές που είχα σε 4x4Gb 1866MHz. Φυσικά καινούριο λειτουργικό από την αρχή (αυτό που είχα) με load defaults στο BIOS. Θέλωντας λοιπόν να ξανακλοκάρω τον CPU μπήκα στο BIOS και είδα ότι τις μνήμες μου τις δουλεύει στα 1600 MHz με μικρά timings. Ε λέω θα φταίει ότι είναι ο CPU στα 200MHz. Ανέβασα λοιπόν στα 230MHz έτσι ώστε να πιάσω τον multiplier στις μνήμες και δεν bootare το σύστημα οπότε πάλι load defaults.

Τι πρέπει να κάνω λοιπόν για να έχω τις μνήμες στις stock επιδόσεις τους (και όχι πιο κάτω)? Ποιος ο λόγος να με κόβουν οι μνήμες δουλεύοντάς τες σε stock συχνότητες? Θέλω να κλοκάρω τον επεξεργαστή τόσο ώστε να έχω τις μνήμες στις στοκ επιδόσεις.

Οσο πιο πολλα dimms μνημων εχεις,θεωρητικα τοσο παραπανω δυσκολευεται κατα το overclocking o memory controller.το ht frequency ποσο παει και το cpu_nb οταν το πας στα 230?

Αν και να σου πω την αληθεια,ασε τες στα 1600 τις μνημες και κατεβασε τα timings τους.χαλαρα,το ιδιο πραγμα θα ειναι.

Στο auto overclocking Που το δοκίμασα (γιατί βαριόμουν να τα ψάχνω ξανά όλα από την αρχή) στα 230 το NB το έχει 2300 με 1,5V και το HT το έχει auto. Άμα κρατήσω 1600 τα timings πως να τα κατεβάζω, τυχαία? Δεν έχω ιδέα από timings και για ποιο λόγο πχ το tRC είναι τόσο μεγάλο σε σχέση με τα άλλα κτλπ. :P

Μην κανεις auto overclocking....και μην βαριεσαι να ψαχνεις ολα απο την αρχη.το nb εχω την εντυπωση οτι ειναι πολυ το ρευμα του για τα 2300.τα hertz ειναι καλα.το ht,εαν ειναι και αυτο το auto,κακως.κρατα το οσο μπορεις στα 2000mhz.τα timings,δες με το cpuz τι σου λεει στην καρτελα spd και βαλε τα ετσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...