halobump Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, έχω το παρακάτω συστηματάκι και θα ήθελα τα φώτα σας για ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο OC. Mainboard : ASRock 870 Extreme3 Chipset : AMD RD770 Processor : AMD Phenom II X6 1055T @ 2800MHz Physical Memory : 4096MBDDR3-SDRAM Video Card : ATI Radeon HD 5670 PSU : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817139005 Hard Disk : Western Digital WD3200AAKS-00L9A0 ATA Device (320GB) DVD-Rom Drive : OPTIARC DVD-ROM DDU1681S DVD-Rom Drive : Optiarc DVD RW AD-5260S Monitor Type : Philips Philips 192E - 19 inches Network Card : Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter Operating System : Windows 7 Ultimate Professional Media Center 6.01.7601 Service Pack 1 (64-bit) DirectX : Version 11.00 Windows Performance Index : 5.9 on 7.9 Έχω ξανακάνει OC σε Intel pentium 4 CPU αλλά με πιο απλή MOBO και ξέρω τι παίζει γενικά και τα βασικά. Αυτό που θέλω από εσάς είναι η βοήθεια σε κάποια special settings της μητρικής, η οποία έχει άπειρες επιλογές στο OC tweaker tab. Spread spectrum, C&Quiet, kai turbo mode θα τα έχω disabled. Θέλω βοήθεια και εξήγηση για τα NB, HTT frequencies και κυρίως για τον συγχρονισμό και το ratio όσον αφορά τις RAM kai τα timings οι οποίες είναι στα 1600MHz. Απ'οτι καταλαβαίνω το ιδανικό είναι να είχα FSB 800 για να έχω 1:1 ratio, πράγμα το οποίο ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Προφανώς θα χρειαστεί underclocking ram με κατέβασμα των timings? Έτσι δεν θα έχω μείωση της performance από την ram? Αυτά λοιπόν, ας κάνουμε το σύστημα όσο το δυνατόν αποδοτικότερο. Να προσθέσω ότι θα χρησιμοποιήσουμε την stock ψύκτρα, με την οποία έχω 22 C σε idle και 44 C σε full load. Ότι άλλο χρειαστείτε για το υλικό, σας ακούω... Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2012 από halobump Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Φανταζομαι το εχει δει αυτο το νημα ε?εαν οχι,δες το. Η μητρικη σου ειναι καλη για το ανεβασμα.εννοω οτι δεν θα εχεις προβλημα με την τροφοδοσια ρευματος του επεξεργαστη. Ο συγχρονισμος μνημης επεξεργαστη δεν ισχυει στους amd οπως το λες. υπαρχουν πλεον οι πολλαπλασιαστες για να παιζεις. Σε καθε περιπτωση παρε ψυχτρα εαν θελεις να δεις τα ορια του και να φτασεις ψηλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
halobump Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Φανταζομαι το εχει δει αυτο το νημα ε?εαν οχι,δες το. Η μητρικη σου ειναι καλη για το ανεβασμα.εννοω οτι δεν θα εχεις προβλημα με την τροφοδοσια ρευματος του επεξεργαστη. Ο συγχρονισμος μνημης επεξεργαστη δεν ισχυει στους amd οπως το λες. υπαρχουν πλεον οι πολλαπλασιαστες για να παιζεις. Σε καθε περιπτωση παρε ψυχτρα εαν θελεις να δεις τα ορια του και να φτασεις ψηλα. Πολλαπλασιαστή έχω σταθερά 14, δεν αλλάζει γιατι δεν είναι black edition CPU. Για άλλη ψύκτρα δεν υπάρχει περίπτωση καθώς πέρα από το ότι δεν χρειάζεται OC ο CPU γενικά, και αυτό που θέλω να το κάνω εγώ δεν είναι από ανάγκη οπότε ας το ανεβάσω και 3,5 GHz με την stock. Δηλαδή για τις RAM ανεβάζω συχνότητα και κατεβάζω timings όσο πάει άσχετα με τον CPU? Και τα NB,HTT κτλπ τί να τα κάνω, δεν έχω ιδέα καν τι είναι. Θα ρίξα μια ματιά αργότερα στο link σου thx. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2012 από halobump Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
halobump Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Φιλαράκι διάβασα το θέμα που μου έδωσες και απ'ότι είδα έδωσες ρέστα . Θα εφαρμόσω όσα διάβασα με την δική μου μητρική και στα δικά μου δεδομένα θερμοκρασίας φυσικά, (στόχος τα 3.6 GHz, με stock ψύξη) και θα έχεις νέα μου σύντομα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Φιλαράκι διάβασα το θέμα που μου έδωσες και απ'ότι είδα έδωσες ρέστα . Μήν του λες τέτοια γιατί το παίρνει πάνω του και δεν βελτιώνεται! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μήν του λες τέτοια γιατί το παίρνει πάνω του και δεν βελτιώνεται! Εσυ,στην Intel σου και ασε μας εμας να παλευουμε να τους ανεβασουμε.προδοτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Εσυ,στην Intel σου και ασε μας εμας να παλευουμε να τους ανεβασουμε.προδοτη. I've been there! Check my sig Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sir_platanight Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Πραγματικά ο Θάνος είναι πολυ καλός..εγω τον έφτασα 3,9 χωρίς δυσκολία..απλα φίλε μου να ξέρεις πως με την στοκ ψυκτρα δεν θα πας ψηλά και είναι κρίμα γτ ο επεξεργαστης αρχίζει και δίνει πολυ μετα τα 3,8...οποτε δώσε 30-35€ και πάρε μια αξιόλογη ψυκτρα..αυτα απο μένα!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
halobump Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Πραγματικά ο Θάνος είναι πολυ καλός..εγω τον έφτασα 3,9 χωρίς δυσκολία..απλα φίλε μου να ξέρεις πως με την στοκ ψυκτρα δεν θα πας ψηλά και είναι κρίμα γτ ο επεξεργαστης αρχίζει και δίνει πολυ μετα τα 3,8...οποτε δώσε 30-35€ και πάρε μια αξιόλογη ψυκτρα..αυτα απο μένα!! Ο επεξεργαστής δεν χρειάζεται OC, μου είναι αρκετός κιόλας, απλά το κάνω για χαβαλέ παρά για απόδοση. Οπότε δεν αξίζει καν να πάρω άλλη ψύκτρα όσον αφορά τα "θέλω" μου. Έτσι σε stock και μου είναι πολύς, πόσο μάλλον αν τον φτάσω 3,5-3,6. By the way είδα το videaki σου με το welcome.... omg ούτε το προλαβαίνεις χαχαχαχαχαα. Εκεί που χρειαζόμουν OC ήταν με την κάρτα μου που είναι το χειρότερο κομμάτι του pc μου. Είναι η 5670 512mb και την έκανα με 50 C max απο 775-1000 στα 850-1050 για την πλάκα σε 3 λεπτά. Το θέμα είναι αν έχουμε τίποτα οδηγό ή κάτι ανάλογο και για αυτό, γιατί παρόλο που άλλαξα το αρχείο του msiafterburner σε enable δεν μου αφήνει παραπάνω και έχει και locked τα volt. Μάλλον είναι λόγω μοντέλου ε? Αλάνια δώστε τα φώτα σας και σε αυτό λίγο έστω και αν είναι offtopic γιατί εκεί πονάμε πιο πολύ. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2012 από halobump Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
halobump Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Είμαι χωρίς κανένα πρόβλημα με 250χ14 στα 3,5 τώρα με 1.4V core και 54 C. Ανέβασα σε 255 ανεβάζοντας 1,45 Vcore και 1,35 NB Voltage και με την ραμ στα 1700MHz και δεν μπουτάρει το σύστημα. Μήπως πρέπει να ανεβάσω κι άλλο το NB Voltage ή το SB που είναι auto? EDIT: Τελικά με έκοβαν οι μνήμες. Τώρα είμαι εδώ και 10 λεπτά στα 260X14=3640 με 1.4 Vcore, 2600MHz NB και 1.3 NBVcore και HT στα 2080MHz, ρίχνοντας τις μνήμες στα 1400MHz και 55 C. Θα το αφήσω έτσι κανα 4ωρο. Απορώ όμως γιατί δεν με έκοβαν πριν οι ram που το δοκίμαζα στο 250χ14 με ram 1700+ και με κόβουν τώρα στα 255χ14. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
halobump Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Το stressara για 8 ώρες με prime95 και memtest και δεν αντιμετώπισε προβληματα με 58 C. 2-3 φορές όμως την άλλη μέρα σε απλή λειτουργία πάγωσε το pc και αναγκάστηκα να κάνω restart από το κουμπί. Ξέρετε τί παίζει? Αφού όλα έτρεξαν 8 ώρες κανονικά. Αυτό είναι από τον cpu ή από τις ram? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Κατεβασε κατα 1 το frequency (παλιο fsb) και δες.μην ξανακανεις τεστ.ασε το με κανονικη χρηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
halobump Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Έκανα κάτι άλλο, ανέβασα το vcore στα 1,375 V και αν δεν μου παγώσει ξανά θα ανεβάσω ακόμα μια μονάδα στα 259Χ14. Το nbcore παραμένει στα 1,25 με περίπου 2600 MHz. Σε θερμοκρασία έχω περιθώριο μέχρι 60 C Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Σε θερμοκρασια ασε το περιθωριο.οσο πιο λιγο τοσο καλυτερα.σκεψου οτι το καλοκαιρι θα πρεπει να το ριξεις.υπαρχει μια φημη που κυκλοφορει στο ιντερνετ οτι σε Overclock σε amd οι πυρηνες ειναι καλο να ειναι κατω απο 55 γιατι καποιοι παρουσιαζουν ασταθεια στους 55.προσωπικα το εχω δει στον δικο μου.παρουσιαζε ασταθεια απο θερμοκρασιες πριν καν αρχισει να κανει throttle.εαν εσυ εισαι οκ,τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα.φυσικα οσο πιο λιγο τοσο καλυτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αστροβασίλης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Στα 4.2 GHZ πχ εγω στο cinebench θελει < 50 C για σταθεροτητα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα