Paralizer Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα κάποιες γενικές πληροφορίες από όσους έχουν γνώση πάνω στο παρακάτω θέμα που θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω. Πρόκειτε για πρώτη φορά να αναλάβω μια δουλειά μιας εταιρίας. Η εταιρία αυτή θέλει να κατασκευάσει ένα πρόγραμμα το οποίο ουσιαστικά θα το πουλάει σε άλλες εταιρίες. Σύμφωνα με αυτά που ήδη έχουμε συζητήσει πιστεύω ότι θα πρέπει να το δουλέψω με .NET Οι ερωτήσεις τώρα που έχω και δεν γνωρίζω καθόλου είναι οι εξής¨ 1. Με γνώμονα ότι το πρόγραμμα αυτό θα πάει από την εταιρία προς πώληση σε άλλες δεν πρέπει να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες άδειες; Αν ναι ποιες είναι οι διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν για να βγάλεις κάτι σε πώληση; 2. Επίσης αφού σκέφτομαι να εργαστώ με .NET υποθέτω χρειάζομαι Visual Studio. Αφού θα "χτιστεί" κάτι επίσημο, δεν πρέπει να δουλέψουμε με τον "θείο" γιατί τότε θα έχουμε νομίζω μεγάλο πρόβλημα, σωστά; Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει η άδεια για το VS; Έψαξα λίγο στο internet στην MS, αλλά χάθηκα λίγο, δεν έβγαλα άκρη. Ευχαριστώ και μάλλον θα μου προκύψουν κι άλλες απορίες
nspyrou Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα κάποιες γενικές πληροφορίες από όσους έχουν γνώση πάνω στο παρακάτω θέμα που θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω. Πρόκειτε για πρώτη φορά να αναλάβω μια δουλειά μιας εταιρίας. Η εταιρία αυτή θέλει να κατασκευάσει ένα πρόγραμμα το οποίο ουσιαστικά θα το πουλάει σε άλλες εταιρίες. Σύμφωνα με αυτά που ήδη έχουμε συζητήσει πιστεύω ότι θα πρέπει να το δουλέψω με .NET Οι ερωτήσεις τώρα που έχω και δεν γνωρίζω καθόλου είναι οι εξής¨ 1. Με γνώμονα ότι το πρόγραμμα αυτό θα πάει από την εταιρία προς πώληση σε άλλες δεν πρέπει να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες άδειες; Αν ναι ποιες είναι οι διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν για να βγάλεις κάτι σε πώληση; 2. Επίσης αφού σκέφτομαι να εργαστώ με .NET υποθέτω χρειάζομαι Visual Studio. Αφού θα "χτιστεί" κάτι επίσημο, δεν πρέπει να δουλέψουμε με τον "θείο" γιατί τότε θα έχουμε νομίζω μεγάλο πρόβλημα, σωστά; Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει η άδεια για το VS; Έψαξα λίγο στο internet στην MS, αλλά χάθηκα λίγο, δεν έβγαλα άκρη. Ευχαριστώ και μάλλον θα μου προκύψουν κι άλλες απορίες Καλημέρα σου, Εφόσων είναι commercial project, και τίθεται θέμα μεταπώλησης, νομίζω οτι μπορείς να συμφωνήσεις τους όρους με τον μεταπωλητή, που υποθέτω οτι κάνει και την χρηματοδότηση(?!). Αν είναι τα πράγματα έτσι, τότε ένα μέρος της επένδυσης πέφτει και στο θέμα της αγοράς των κατάλληλων licenses. Οι άδειες χρήσης είναι κάτι που εσύ μπορείς να το κανονίσεις ανάλογα με το πώς θές να γίνει το όλο σκηνικό. Πχ, μπορείς να στήσεις κάποιο web service, για authentication, ή να κάνεις generation κάποιων κωδικών χρήσης ανάλογα, επίσης με τον τρόπο που σε βολεύει να έχεις κάποιο traceability. Μπορείς να ξεκινήσεις να "παίζεις" με τη σουίτα Express, (Visual Basic Express, C# Express, SQL Server Express) κλπ, και άν χρειαστείς (όντως) τις περαιτέρω επεκτάσεις του Visual Studio, τότε να μπείς στη διαδικασία αυτή. Από προσωπική μου εμπειρία πάντως, δεν θα έλεγα με σιγουριά οτι θα χρειαστείς κάποια μεγάλη έκδοση του Visual Studio (Ultimate κλπ, ανάλογα φυσικά με το τί πρόκειται να φτιάξεις!). Δυστυχώς η Microsoft έχει "μουρλαθεί",, και νομίζει οτι έχει πιάσει το παπά από τα @@! Αν υπάρχει περίπτωση να βρεις licenses μέσω συνδρομής MSDN θα σε συνέφερε καλύτερα, μιας και σου δίνονται αντιστοιχα licenses για SQL Server, Azure, Office κλπ ... Αξίζει τα λεφτά του ως μορφή επένδυσης (προσωπική μου άποψη), που αν θυμάμαι καλά κυμαίνεται γύρω στα 1500 γιούρια, για μια standard συνδρομή που να σε βολέψει στο development ... Αν θέλεις πιο ακριβής πληροφορίες, μπορώ να το ψάξω περισσότερο.
Paralizer Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Καλημέρα σου, Εφόσων είναι commercial project, και τίθεται θέμα μεταπώλησης, νομίζω οτι μπορείς να συμφωνήσεις τους όρους με τον μεταπωλητή, που υποθέτω οτι κάνει και την χρηματοδότηση(?!). Αν είναι τα πράγματα έτσι, τότε ένα μέρος της επένδυσης πέφτει και στο θέμα της αγοράς των κατάλληλων licenses. Οι άδειες χρήσης είναι κάτι που εσύ μπορείς να το κανονίσεις ανάλογα με το πώς θές να γίνει το όλο σκηνικό. Πχ, μπορείς να στήσεις κάποιο web service, για authentication, ή να κάνεις generation κάποιων κωδικών χρήσης ανάλογα, επίσης με τον τρόπο που σε βολεύει να έχεις κάποιο traceability. Μπορείς να ξεκινήσεις να "παίζεις" με τη σουίτα Express, (Visual Basic Express, C# Express, SQL Server Express) κλπ, και άν χρειαστείς (όντως) τις περαιτέρω επεκτάσεις του Visual Studio, τότε να μπείς στη διαδικασία αυτή. Από προσωπική μου εμπειρία πάντως, δεν θα έλεγα με σιγουριά οτι θα χρειαστείς κάποια μεγάλη έκδοση του Visual Studio (Ultimate κλπ, ανάλογα φυσικά με το τί πρόκειται να φτιάξεις!). Δυστυχώς η Microsoft έχει "μουρλαθεί",, και νομίζει οτι έχει πιάσει το παπά από τα @@! Αν υπάρχει περίπτωση να βρεις licenses μέσω συνδρομής MSDN θα σε συνέφερε καλύτερα, μιας και σου δίνονται αντιστοιχα licenses για SQL Server, Azure, Office κλπ ... Αξίζει τα λεφτά του ως μορφή επένδυσης (προσωπική μου άποψη), που αν θυμάμαι καλά κυμαίνεται γύρω στα 1500 γιούρια, για μια standard συνδρομή που να σε βολέψει στο development ... Αν θέλεις πιο ακριβής πληροφορίες, μπορώ να το ψάξω περισσότερο. Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και την απάντηση. Κοίταζα στην MS για το VS Professional 2010 και είδα ότι κάνει γύρω στα 400 ευρώ με 1 χρόνο MSDN συνδρομή. Όσον αφορά το θέμα του Express και αν με καλύπτει να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω. Αυτό πού ξέρω είναι ότι θα δουλέψω με φόρμες οι οποίοες θα καλούν ένα Excel και θα κάνουν εκεί input και output data και θα χρείαστό και έναν SQL στον οποίο θα κρατάω data για reports. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της απάντησής σου να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Φαντάζομαι μιλάς για κάποιο Security της εφαρμογής. Θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιες παιρετέρω πληροφορίες ή έστω κάποιο link να διαβάσω;
PCharon Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 «Άρθρο 8: Έργα μισθωτών Επί έργων που δημιουργήθηκαν από μισθωτούς σε εκτέλεση σύμβασης εργασίας, αρχικός δικαιούχος του περιουσιακού και του ηθικού δικαιώματος είναι ο δημιουργός. Αν δεν υπάρχει αντίθετη συμφωνία, στον εργοδότη μεταβιβάζονται αυτοδικαίως εκείνες μόνο οι εξουσίες από το περιουσιακό δικαίωμα, που είναι αναγκαίες για την εκπλήρωση του σκοπού της σύμβασης. Το περιουσιακό δικαίωμα επί των έργων που δημιουργήθηκαν από τους απασχολούμενους με οποιαδήποτε σχέση στο Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ σε εκτέλεση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος μεταβιβάζεται αυτοδικαίως στον εργοδότη, εκτός αν υπάρχει αντίθετη συμφωνία.» Οπότε πρόσεξε τί θα υπογράψεις και κανόνισε να αφήσεις ψηφιακές υπογραφές στο έργο. Κανονικά δεν έχει το δικαίωμα να το πουλήσει αλλού, εκτός αν αυτός είναι ο σκοπός της σύμβασης, δηλαδή υπογράφεις πως το φτιάχνεις για να πωληθεί από αυτούς, άρα αποποιείσαι δικαιώματα επί του έργου.
iniohos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 προσωπικη και εμπειρικη αποψη/γνωμη. ΜΗΝ μπλεξεις με συμβολαιο και πωλησεις απο μονος σου καθως συνεπαγεται εναρξη εταιριας, κοψιμο αποδειξεων, συμβολαιο για περαιτερω υποστηριξη, εναρξη ασφγαλισης κλπ το οποιο σημαινει αρκετα εξοδα που θα πρεπει να καλυφθουν απο την αμοιβη σου. Καλυτερα για μενα (το τονιζω αυτο και παλι, ειναι προσωπικη αποψη) να κανεις μια συμβαση εργου με την εταιρια και να δουλεψεις σαν υπαλληλος της, μεχρι και το τελος του project. Ετσι προσπερνας και το προβλημα που σωστα αναφερθηκε παραπανω που αφορα την πνευματικη ιδιοκτησια του προγραμματος. τονιζω ξανα, προσωπικη αποψη!
Paralizer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και αρκετά κατατοπιστικές σε περίπτωση που χρειαστώ κάτι τέτοιο, απλά να ενημερώσω ότι δεν πρόκειται να υπογράψω κάτι, γιατί δεν μπορώ λόγο ενός κωλλύματος...και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα