Προς το περιεχόμενο

Usb Wireless adaptor - Linux Compatible


VidShark7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. Μπορείτε να μου προτείνετε μια ασύρματη κάρτα δικτύου usb, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβέλεια και ταχύτητα, η οποία να είναι συμβατή με linux και συγκεκριμένα με ubuntu μέχρι 40-50 ευρώ?? (Αν είναι δοκιμασμένη, ακόμη καλύτερα.)

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην εισαι σιγουρος πως θελεις να παρεις USB adapter? Αν δεν εχεις laptop και εχεις σταθερο, τοτε καλυτερα να προτιμησεις μια pci καρτα, η οποια λογω κεραιων, θα εχει καλυτερη αποδοση.

 

Παμε τωρα στο θεμα. Εγω δεν θα σου πω ποιο USB adapter να αγορασεις, μονο την εμπειρια μου με το δικο μου, το οποιο ειναι το DWA-160 Xtreme N Dual Band USB Adapter. Στις καλες του ποιανει μεχρι 270Mbps (οσο παει το router μου δηλαδη), στις κακες του, μολις 54. Θελει firmware για να παιξει (το οποιο βρισκεις εδω), και μεχρι τον 3.1 πυρηνα μου εκανε νερα (αποσυνδεσεις). Με τον 3.2.8 που ειμαι αυτη τη στιγμη, δεν εχω κανενα θεμα. Επισης το ειχα αγορασει απο το mgmanager, το εχει ακομα στα 41 ευρω. ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπαρχουν 2 revisions, το A που ειναι το δικο μου και εχει chip Atheros, και το B που εχει chip ralink και δεν το εχω δοκιμασει. Γενικα να προσεχεις με τα revisions, οτι κι'αν αγοραζεις!

Σου αφηνω και ενα screenshot. Το rate ετυχε να ειναι 216Mbps, αλλα αυτο οπως σου ειπα δεν ειναι σταθερο, αλλαζει συνεχως ακομα και στο 1 μετρο μακρυα απο το router. Αυτα απο εμενα.

 

wu1ojr.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ποιο λογο οι pci να εχουν καλυτερη αποδοση? Δηλαδη οι USB με μεγαλες κεραιες και εκπομπη μεχρι 1000mw δεν θα ειναι καλυτερες? χωρια που εχεις και ευχερεια να τις τοποθετησεις καλυτερα στο χωρο, εκτος αν η pci εχει αποσπωμενη κεραια και βαλεις αλλο καλωδιο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα. Μιλαω παντα για 100mw καρτες, οι οποιες καλυπτουν τις αναγκες για ενα τυπικο σπιτι (αποσταση 20-30 μετρα). Τωρα αν ο φιλος θελει να κανει ταρζανιες με το backtrack, ας παρει 1000mw. Θα πρεπει να ξερει ομως πως θα ειναι σα να εχει διπλα του 4 dect τηλεφωνα, ή αλλιως αλλο ενα κινητο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Τώρα είδα τις απαντήσεις σας. Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Λοιπόν. Έχω laptop και όχι desktop. Και όχι δεν θέλω να κάνω "ταρζανιές" :) Θέλω να αγοράσω καινούρια καθώς αυτή, την οποία είχα αρκετό καιρό και αναγνωρίστηκε (ως ATHEROS UB95) από όλες τις διανομές που δοκίμασα κατευθείαν, τώρα τελευταία ζεσταίνεται πολύ και κάνει που και που διακοπές κολλήματα... Θέλω μια κάρτα με σχετικά μεγάλη εμβέλεια, ταχύτητα, σταθερότητα και να αναγνωρίζεται από linux (συγκεκριμένα από ubuntu).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...