Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Intel είχε ανακοινώσει στις αρχές του χρόνου κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2012 την είσοδο της στα smartphones με την αρχιτεκτονική x86, λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση συμβατής έκδοσης από την Android πλατφόρμα.

Στη φετινή Mobile World Congress περιμέναμε περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με συμφωνίες της εταιρείας με κατασκευαστές οι οποίοι θα ενδιαφερόντουσαν να κυκλοφορήσουν android συσκευές που θα στηρίζονταν στο σχεδιασμό αναφοράς της Intel. Δυστυχώς η παρουσία της Intel στην έκθεση ήταν αναιμική, χωρίς κάποια συγκλονιστική ανακοίνωση αλλά μπορέσαμε να δούμε τη μία από τις 2 συσκευές που στηρίζονται στην αρχιτεκτονική x86 της Intel με επεξεργαστή Atom.

P1090276.JPG

post-39041-0-11653000-1330893615_thumb.jpgpost-39041-0-15127300-1330893618_thumb.jpgpost-39041-0-54927100-1330893621_thumb.jpgpost-39041-0-68255700-1330893624_thumb.jpg

Το συγκεκριμένο android smartphone είναι της Orange, ονομάζεται Santa Clara και θα κυκλοφορήσει μόνο στη Γαλλία και την Αγγλία. Τρέχει την έκδοση 2.3 Gingerbread χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα με την έκδοση Ice Cream Sandwich την οποία και θα υποστηρίζει μελλοντικά. Για την εκτέλεση των εφαρμογών και παιχνιδιών από το Android Market, η Intel χρησιμοποιεί ένα emulation mode, το Hudini, το οποίο κάνει "θαύματα" και τρέχει χωρίς πρόβλημα όλες τις υπάρχουσες εφαρμογές για Android. Μάλιστα το στέλεχος της Intel επικαλέστηκε τα benchmarks που υπάρχουν ήδη στο Διαδίκτυο σχετικά με τις ελάχιστες διαφορές στις επιδόσεις που υπάρχουν με υπάρχουσες android συσκευές που στηρίζονται σε ARM επεξεργαστές.

To Orange Santa Clara είναι το ένα από τα δύο smartphones που στηρίζεται στην αρχιτεκτονική x86 της Intel και το οποίο αναμένεται στην Ευρώπη τον άλλο μήνα αν και όχι στη χώρα μας. Το δεύτερο που έχει ανακοινωθεί, το Lenovo K800 θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Κίνα το δεύτερο τετράμηνο του 2012.

•  
  • Μοντέλο : Orange Santa Clara
  • Επεξεργαστής : 1.6GHz μονοπύρηνος Intel Atom Z2460
  • Οθόνη : 4.0", 1024x600 ανάλυση
  • Μνήμη : 1GB RAM
  • Αποθηκευτικός χώρος: 16GΒ
  • Κάμερα : 8MP, 1080p εγγραφή video
  • Κάμερα (εμπρόσθια) : 1.3 megapixel
  • Άλλα : GPS, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, HSDPA
  • Βάρος 120 γραμμάρια
  • Λειτουργικό Σύστημα : Android 2.3 Gingerbread

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

τα windows 8 χρειαζονται ποιο βαρβατο επεξεργαστη και μαλλον πανω απο 1gb ram για να τρεξουν ικανοποιητικα. Θεμα χρονου ειναι βεβαια να γινει και αυτο αλλα μαλλον οι επομενοι atom για smarphones θα μπορουν να ανταπεξελθουν...

Δημοσ.

Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος αλλά το θέμα με τα ορθογραφικά και την απρόσεκτη σύνταξη έχει παραγίνει. Με αφορμή την ερώτηση του PARASwrite ήθελα να πω ότι δεν είναι ντροπή ή κακό να συμβουλευτούμε ένα φίλο ή ένα λεξικό για να γράψουμε δημόσια τη γνώμη μας. Κι εγώ κάνω λάθη δε λέω αλλά ο φίλος παραπάνω δεν καταλαβαίνω τι ρωτά. Δεν έχω καμία διάθεση να προσβάλω τον οποιονδήποτε αλλά σε δύσκολες περιόδους που περνάμε ως λαός ας προσέξουμε λίγο τη γλώσσα μας.

Δημοσ.

τα windows 8 χρειαζονται ποιο βαρβατο επεξεργαστη και μαλλον πανω απο 1gb ram για να τρεξουν ικανοποιητικα. Θεμα χρονου ειναι βεβαια να γινει και αυτο αλλα μαλλον οι επομενοι atom για smarphones θα μπορουν να ανταπεξελθουν...

Δεν υπαρχει κατι που να στηριζει αυτά που λες.Δεν ειναι αλλη μια εκδοση των windows για υπολογιστες η συγκεκριμενη.

Απευθυνεται και σε tablet και ισως και κινητα. Η Microsoft ηδη φτιαχνει το λειτουργικο για να δουλευει και σε σημερινά TABLET. Οποτε και το 1 γιγα θα ειναι μια χαρα αλλά και ο ΑΤΟΜ.

Για του λογου το αληθες http://www.youtube.com/watch?v=xIHuqnBN1CI ...Ενα απτα 2 εχει ΑΤΟΜ και παει μια χαρα.

ΑΠο τη στιγμη που φτιαχνει το λειτουργικο για να δουλευει και σε σημερινα Tablet θα ειναι μεγαλο Fail απο τη Microsoft να βγαλει το λειτουγικο στην τελική του εκδοση και να ειναι βαρύ..

Οποτε το κινητο λογικά θα πάρει εστω ανεπισημα και Windows 8. Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οντως η οθονη..

Δημοσ.

Κατα την δικη μου ταπεινη γνωμη η Microsoft πιστευω θ ατους παρει ολους τα βρακια....και αυτο το στηριζω στο γεγονος οτι μολις βγουν tablets με Win8 θα γινουν αναρπαστα με την προυποθεση βεβαια,κατα την δικη μου γνωμη και αναγκη βασικα,αν μπορουν να τα κανουν να τρεχουν οι εφαρμογες και προγραμματα που δουλευουμε και στα laptops και desktops.Αυτο αν κανει ξεχαστε ipad,galaxy tabs και iclonepads.......

Δημοσ.

Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος αλλά το θέμα με τα ορθογραφικά και την απρόσεκτη σύνταξη έχει παραγίνει. Με αφορμή την ερώτηση του PARASwrite ήθελα να πω ότι δεν είναι ντροπή ή κακό να συμβουλευτούμε ένα φίλο ή ένα λεξικό για να γράψουμε δημόσια τη γνώμη μας. Κι εγώ κάνω λάθη δε λέω αλλά ο φίλος παραπάνω δεν καταλαβαίνω τι ρωτά. Δεν έχω καμία διάθεση να προσβάλω τον οποιονδήποτε αλλά σε δύσκολες περιόδους που περνάμε ως λαός ας προσέξουμε λίγο τη γλώσσα μας.

Το θέμα είναι να γράφουμε ελληνικά κι ας κάνουμε ορθογραφικά λάθη, κάπου θα τα βρούμε στην πορεία. Τα greeklish δεν πρέπει να συνηθίζουμε...

Δημοσ.

Κατα την δικη μου ταπεινη γνωμη η Microsoft πιστευω θ ατους παρει ολους τα βρακια....και αυτο το στηριζω στο γεγονος οτι μολις βγουν tablets με Win8 θα γινουν αναρπαστα με την προυποθεση βεβαια,κατα την δικη μου γνωμη και αναγκη βασικα,αν μπορουν να τα κανουν να τρεχουν οι εφαρμογες και προγραμματα που δουλευουμε και στα laptops και desktops.Αυτο αν κανει ξεχαστε ipad,galaxy tabs και iclonepads.......

Υπαρχουν ηδη παραπολλα tablet σε x86 πλατφορα(που τρεχουν xp/vista/7),που σιγουρα θα ειναι οι πρωτοι που θα θελησουν να τα αναβαθμισουν σε windows8!

Τα tablet που θα τρεχουν σε Χ86 πλατφορμα τρεχουν κανονικα ολα τα προγραμματα των λαπτοπ&ντεσκτοπ!

Ομως τα tablet σε arm πλατφορμα, οχι!

Δημοσ.

η ερωτηση μου ειναι

1ghz cortex A9 = 1ghz atom ?

Προφανώς 1 ghz είναι πάντα 1 ghz, αλλά τα ghz δεν μετράνε απόδοση, αλλά συχνότητα.

Οι ARM είναι τύπου RISK(έχει μικρότερο instruction set).

Oι "σύνθετες" εντολές που έχουν οι x86, εξομοιώνονται με software στους RISK.

Για παράδειγμα(Απλοϊκό - Φανταστικό), η "σύνθετη" εντολή αφαίρεσης A - B , προσομοιώνεται σε δυο απλούστερες Α + (-Β).

Στην πραγματικότητα, το σκηνικό είναι πολύ πιο σύνθετο και οι επεξεργαστές έχουν ανόμοιες τεχνολογίες, που κάνουν την σύγκριση των ghz να μην μετράει την πραγματική απόδοση ενος επεξεργαστή.

Όποτε, δεν έχει νόημα να βγάζουμε συμπεράσματα, για την απόδοση, μόνο από τα ghz.

Υ.Γ.: Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τα διδάχτηκα, sorry για τυχών ανακρίβειες σε αυτά που λέω.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον semaphor.Καμία σχέση τα ghz με τις επιδόσεις.Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στους ARM και στους x86-x64 επεξεργαστές.Οι πρώτοι έχουν κύριο σκοπό να έχουν χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις και προφανώς οι επιδόσεις τους δεν μπορούν να πλησιάσουν τους x86.Ένας δυπήρηνος A9 1.2GHz (Galaxy SII) βγάζει περίπου 90mflops στο linpack.Ένας επεξεργαστής core 2 quad 9400(τετραπύρηνος 3-4ετίας) βγάζει 30-40 Gflops στο linpack. Μπορεί να γίνεται άδικη σύγκριση αλλά καταλαβαίνεις στα περίπου το χάσμα τον επιδόσεων και της ενεργειακής κατανάλωσης.Επίσης το 2009,ένας atom desktop είχε περίπου 1 gflop. Link

πάντως αν δούμε διάφορα benchmarks ο atom έχει προβάδισμα Link

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να πατε μακρια.. Απλα καντε unzip σε ένα συμπιεσμένο αρχείο στο κινητό, και θα καταλάβετε ότι ειναι ποιο αργο απο τον ποιο αργο x86 10ετιας.. Βεβαία πχ με 4 πυρήνες η ψαλίδα κλείνει πολυ (σε σχεση με ένα παλαιο 1πυρηνο x86), αλλα καταναλώνει και πολυ λιγότερο ο risk

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...