theef Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Ρε παιδιά ξέρει κανείς κανένα πρόγραμμα για να βλέπω 3D από 2d ταινίες? Δηλαδή θέλω να κάνει την αλλαγή 2D-->3D σε real time... Α και αν θα πρέπει να είναι και η κάρτα γραφικών 3d η αρκεί μια HD Graphics Card... Ευχαριστώ...
micos000 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Πρέπει να καταλάβεις κάτι για το 3d. Για να υπάρξει πραγματικό 3d πρέπει να γίνει η λήψη με κάμερα που έχει δύο φακούς (ή από δύο κάμερες) που να είναι σε οριζόντια διάταξη και με απόσταση μεταξύ τους ίση με την απόσταση που έχουν τα μάτια του ανθρώπου. Επίσης πρέπει να εστιάζουν στο ίδιο σημείο. Δεν δημιουργείται ως δια μαγείας από μια απλή κάμερα. Υπάρχει και το anaglyph 3d που και αυτό όμως θέλει παρόμοιο τρόπο λήψης και θέλει και δίχρωμα γυαλιά ή το stereoscopic που για να το δεις πρέπει να στραβωθείς Δοκίμασε την τύχη σου με το stereoscopic player αν θέλεις αλλά μην περιμένεις να γίνει τίποτα.
evoracing Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Λοιπόν... Είναι το Power DVD 12 αλλά η ποιο φθηνή λύση είναι με χρωματιστά γυαλιά (red-cyan) διαφορετικά πληρώνεις κανα 200€ για να πάρεις το συστηματάκι με τα γυαλιά τα 3D και μετά θες και οθόνη και κάρτα γραφικών (εγώ έχω την GeForce GT240 και υποστηρίζει και 3D αλλά δεν έχω τα υπόλοιπα)
micos000 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Όλα καλά και σωστά σε αυτά που λες evo, αλλά ο theef θέλει να μετατρέψει 2d ταινίες σε 3d.
evoracing Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δηλαδή θέλω να κάνει την αλλαγή 2D-->3D σε real time... Άμα κατάλαβα σωστά λέει να την βλέπει απευθείας χωρίς να την μετατρέψει... Διαφορετικά κατεβάζει το και οπως βλεπουμε και στην εικόνα έχει δυνατότητα μετατροπής (εικόνες-βίντεο) σε 3D...Να πω την αλήθεια για βίντεο δεν έχω δοκιμάσει έχω δοκιμάσει για εικόνες αλλά φαίνεται να δουλεύει και σε βίντεο
theef Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Πρέπει να καταλάβεις κάτι για το 3d. Για να υπάρξει πραγματικό 3d πρέπει να γίνει η λήψη με κάμερα που έχει δύο φακούς (ή από δύο κάμερες) που να είναι σε οριζόντια διάταξη και με απόσταση μεταξύ τους ίση με την απόσταση που έχουν τα μάτια του ανθρώπου. Επίσης πρέπει να εστιάζουν στο ίδιο σημείο. Δεν δημιουργείται ως δια μαγείας από μια απλή κάμερα. Υπάρχει και το anaglyph 3d που και αυτό όμως θέλει παρόμοιο τρόπο λήψης και θέλει και δίχρωμα γυαλιά ή το stereoscopic που για να το δεις πρέπει να στραβωθείς Δοκίμασε την τύχη σου με το stereoscopic player αν θέλεις αλλά μην περιμένεις να γίνει τίποτα. Θα το δοκιμάσω... Ευχαριστώ... Άμα κατάλαβα σωστά λέει να την βλέπει απευθείας χωρίς να την μετατρέψει... Διαφορετικά κατεβάζει το και οπως βλεπουμε και στην εικόνα έχει δυνατότητα μετατροπής (εικόνες-βίντεο) σε 3D...Να πω την αλήθεια για βίντεο δεν έχω δοκιμάσει έχω δοκιμάσει για εικόνες αλλά φαίνεται να δουλεύει και σε βίντεο Θα το δοκιμάσω κι αυτό... Ευχαριστώ... Αν πάρω 3d κάρτα γραφικών θα έχω καλύτερη 3d απόδοση? Η βλέπω μια χαρά 3d και με μια hd graphics card?
evoracing Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δεν νομίζω...Οι 3D κάρτες γραφικών είναι για 3D με γυαλιά της καινούριας τεχνολογίας... Προσωπικά πιστεύω ότι τώρα δεν συμφέρει να αγοράσεις ΟΛΑ αυτά που θέλεις για να έχεις 3D εικόνα καλύτερα να πάρεις έναν projector που και ΠΟΛΥ μεγαλύτερη εικόνα θα έχεις και 3D θα είναι... Άμα περιμένεις λίγο καιρό ο projector που σου έδειξα θα πέσει στα 1,000€ μη σου πω και πιο κάτω....
theef Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δεν νομίζω...Οι 3D κάρτες γραφικών είναι για 3D με γυαλιά της καινούριας τεχνολογίας... Προσωπικά πιστεύω ότι τώρα δεν συμφέρει να αγοράσεις ΟΛΑ αυτά που θέλεις για να έχεις 3D εικόνα καλύτερα να πάρεις έναν projector που και ΠΟΛΥ μεγαλύτερη εικόνα θα έχεις και 3D θα είναι... Άμα περιμένεις λίγο καιρό ο projector που σου έδειξα θα πέσει στα 1,000€ μη σου πω και πιο κάτω.... Προς το παρών θέλω ένα πρόγραμμα το οποίο θα μου κάνει τις ταινίες 3D καθώς θα τις βλέπω στην TV με σύνδεση VGA... (Δεν ξέρω άμα είναι κατάλληλο το καλώδιο επειδή διάβασα σε άλλο thread ότι το VGA δεν δείχνει 3D) Τέσπα άμα δεν μπορώ να τις δώ στην TV θα τις βλέπω στο PC...μέχρι να αγοράσω 3DTV...(ή προτζέκτορα, αυτός που μου είπες έχει 2D-->3D όπως τις 3DTV?)... Για να καταλάβετε καλύτερα θέλω κάτι σαν αυτό : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gDn7ExkTsAE Το συγκεκριμένο δεν είναι και πολύ καλό επειδή δεν είναι συγχρονισμένος ο ήχος και δεν υποστηρίζει εξωτερικούς υπότιτλους...
micos000 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι αυτό που δείχνεις είναι anaglyph 3d, δηλαδή χωρίζει την εικόνα σε δύο χρώματα και την προβάλει πάνω στην κανονική με ένα μικρό offset δειξιά και αριστερά. Για να το δεις χρειάζεσαι χρωματιστά γυαλιά και είναι μεγάλος πονοκέφαλος αν βλέπεις για πάνω από 10-15 λεπτά. Το δε 3d που δημιουργείται είναι του κόλου. Δεν δίνει σωστή έσθηση του βάθους και πολλές φορές μπερδεύεται το μπροστά με το πίσω. Αυτό που είπες για το καλώδιο δεν έχει καμία σχέση με το θέμα γιατί το anaglyh 3d δεν είναι το 3d που βλέπεις στον κινηματογράφο ή από τις 3d blueray ταινίες. Για να δεις το stereoscpic 3d θέλεις καλώδιο hdmi. Για τα anaglyph δεν είναι απαραίτητο καθώς δεν πρόκειται να μπει σε λειτουργία το 3d mode της τηλεόρασης. Για να λειτουργήσει αυτό η εικόνα πρέπει να είναι side-by-side ή up-down. Για να δεις σωστό 3d πρέπει να έχεις στα χέρια σου μια ταινία που δημιουργήθηκε εξ αρχής με τις τεχνικές 3d.
theef Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι αυτό που δείχνεις είναι anaglyph 3d, δηλαδή χωρίζει την εικόνα σε δύο χρώματα και την προβάλει πάνω στην κανονική με ένα μικρό offset δειξιά και αριστερά. Για να το δεις χρειάζεσαι χρωματιστά γυαλιά και είναι μεγάλος πονοκέφαλος αν βλέπεις για πάνω από 10-15 λεπτά. Το δε 3d που δημιουργείται είναι του κόλου. Δεν δίνει σωστή έσθηση του βάθους και πολλές φορές μπερδεύεται το μπροστά με το πίσω. Αυτό που είπες για το καλώδιο δεν έχει καμία σχέση με το θέμα γιατί το anaglyh 3d δεν είναι το 3d που βλέπεις στον κινηματογράφο ή από τις 3d blueray ταινίες. Για να δεις το stereoscpic 3d θέλεις καλώδιο hdmi. Για τα anaglyph δεν είναι απαραίτητο καθώς δεν πρόκειται να μπει σε λειτουργία το 3d mode της τηλεόρασης. Για να λειτουργήσει αυτό η εικόνα πρέπει να είναι side-by-side ή up-down. Για να δεις σωστό 3d πρέπει να έχεις στα χέρια σου μια ταινία που δημιουργήθηκε εξ αρχής με τις τεχνικές 3d. To freestudio δεν είναι anaglyph 3D αυτό που φτιάχνει? Τι γυαλιά χρειάζομαι εκεί?
micos000 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Anaglyph είναι και θέλεις τέτοια γυαλιά Τα βρήκα στο παρακάτω λινκ: http://www.berezin.com/3d/3dglasses.htm
theef Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Η μετατροπή θα πάρει πολύ ώρα? Να το δοκιμάσω ή άδικος κόπος??
micos000 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Θα πάρει αρκετή ώρα και το αποτέλεσμα, κατά την άποψη μου, θα είναι μια αηδία. Δοκίμασε με το stereoscopic player αν θέλεις που δεν κάνει μετατροπή, αλλά πρέπει να βρεις και τα γυαλιά. Όπως είπα και σε προηγούμενο Post, αν θέλεις να δεις 3d θα βρεις ταινίες που να είναι 3d, συνήθως αναφέρονται σαν sbs (side-by-side) ή half sbs. Αυτές που δεν είναι 3d δεν μετατρέπονται σε αξιόλογο 3d.
theef Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Θα πάρει αρκετή ώρα και το αποτέλεσμα, κατά την άποψη μου, θα είναι μια αηδία. Δοκίμασε με το stereoscopic player αν θέλεις που δεν κάνει μετατροπή, αλλά πρέπει να βρεις και τα γυαλιά. Όπως είπα και σε προηγούμενο Post, αν θέλεις να δεις 3d θα βρεις ταινίες που να είναι 3d, συνήθως αναφέρονται σαν sbs (side-by-side) ή half sbs. Αυτές που δεν είναι 3d δεν μετατρέπονται σε αξιόλογο 3d. Δικίμασε τo 4Media 2D to 3D Video Converter και πες μου... Εμένα μου φαίνεται μιά χαρά πάντως αν και δεν το έχω δει με γυαλιά, μου φαίνεται ότι είναι σαν αυτό του σινεμά...
micos000 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Τι να το δοκιμάσω αφού δεν έχω ούτε γυαλιά ούτε τηλεόραση 3d. Σκέψου όμως το εξής. Αν ήταν τόσο απλό και ένας απλός χρήστης με ένα φθηνό ή δωρεάν πρόγραμμα μπορεί να μετατρέψει τις 2d ταινίες σε 3d, τότε οι εταιρείες παραγωγής με τα τεράστια budgets θα είχαν κυκλοφορήσει όλες τις ταινίες τους σε 3d μέχρι τώρα ή τουλάχιστον όλα τα block busters τους. Οι ταινίες που δημιουργήθηκαν σε υπολογιστή όπως τα παιδικά θα μπορούσαν να μετατραπούν σε 3d πιο εύκολα αλλά και εκεί θέλει αρκετή δουλειά (π.χ. lip sync, προσθήκη εφέ και μοντάζ από την αρχή).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα