Solar_Fields Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Χαιρετε. Ηρθε η ωρα και για μενα να προχωρησω εντος του μηνα σε αγορα νεου υπολογιστη. Budget γυρω στα 700 ευρω για το κουτι, τα υπολοιπα υπαρχουν. Η αγορα των κομματιων θα γινει απο διαφορετικα καταστηματα, με στοχο την επιτευξη της χαμηλοτερης τιμης. Η συναρμολογηση θα γινει απο εμενα, με αρκετο τρεμουλο κατα το "πατσαρισμα" της cpu πανω στην μητρικη (κατα το παρελθον στραβωσα pins παντως και την εστειλα αδιαβαστη). Η χρηση που θα κανω ειναι κατα κυριο λογο internet, movies, virtual pc και μερικα games αλλα οχι με ιδιαιτερες απαιτησεις. Αυτο που με καιει ειναι σε επιπεδο win7 να πανε ολα σφαιρα, απο το boot και απο το ανοιγμα προγραμματων/virtual machine εως το aero. Με ενδιαφερει επισης να εχω option για μελλοντικες αναβαθμισεις σε αλλα λειτουργικα χωρις να εχω το φοβο οτι θα του πεσει βαρυ το νεο OS. Απο θεμα o/c, προσανατολιζομαι να κανω, χωρις να προβω σε extreme ρυθμισεις/μετατροπες. Απλα αυτο που σηκωνει με ανεση τοσο η cpu οσο και η mobo/ram. Παμε στα δεδομενα λοιπον. CPU: Intel 2500k 204E VGA: AMD 6870 που αν χρειαστει την κανω και 6850 για να μεινω εντος μπατζετ. 163E RAM 8gb corsair 47E MOBO: Giagbyte Z68 DS3 94E PSU: Corsair 500W Builder Series v2 57Ε Kοουτι ας κρατησουμε στην ακρη 70Ε απτο μπατζετ και θα επιλεξω αργοτερα-στο τελος. Και μας μενουν 65Ε (... )για SSD δισκο. Που μπορω να τα κανω 100Ε η αν αξιζει και 120Ε, κοβωντας πχ απο την 6870 και πηγαινοντας σε 6850 και προσθετωντας κατι τις στο συνολικο μου μπατζετ. Εδω θα θελα βοηθεια για κατι ΚΑΛΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ χωρητικοτητας 80 εως 120gb. Επισης ειμαι αρκετα μπερδεμενος στο θεμα του SSD. Η OCZ αν και εχει γρηγορα μοντελα, βλεπω οτι πασχει απο παιδικες ασθενειες ακομα. Η corsair απτην αλλη παει καλυτερα. Διαβαζω και για τους samsung αλλα δεν εχω ιδεα τι ρολο βαρανε. Ας το συζητησουμε λοιπον. Αν εχετε να προτεινετε κατι για τη βελτιστοποιηση ενος τετοιου συστηματος θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας. Aν καποια επιλογη ειναι λαθος, επισης θα με ενδιεφερε πολυ η γνωμη σας.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 H μητρική που διάλεξες δεν βγάζει usb3. Με 5 ευρώ παραπάνω δες αυτήν: http://www.skroutz.gr/s/347783/Gigabyte-GA-Z68AP-D3-B3.html Κατά τα άλλα για το o/c θα χρειαστείς επιπλέον ψύκτρα για τον επεξεργαστή (υπολόγιζε + 30 ευρώ). Τροφοδοτικό δες και αυτό: http://www.skroutz.gr/s/404880/Adata-BN-series-550W.html?keyphrase=adata+550 που είναι πιο ισχυρό και το ίδιο ποιοτικό με το corsair. Δίσκο θα σου πρότεινα αυτόν: http://www.skroutz.gr/s/339147/Corsair-Force-Series-3-120GB-SATA-3-6Gb-s.html Ποιά είναι η ανάλυση της οθόνης σου? Αν είναι μικρή και δεν σκοπεύεις να την αλλάξεις μπορείς να πέσεις και κάτω απο την 6850 εφόσον όπως λες δεν παίζεις και ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια. Επίσης κουτί βρίσκεις αξιολογο και με 45-50 ευρώ οπότε γλυτώνεις και από κει το 20αρικο.
Thanos1972 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μια χαρα συνθεση εχεις κανει.για τον ssd εγω θα σου ελεγα αυτον OCZ 60GB Agility III AGT3-25SAT3-60G ΤΙΜΗ 79.63 € και να κρατησεις τον μηχανικο που εχεις για αποθηκη.οι ocz εχουν βελτιωθει πολυ με το firmware 2.15 (αυτο θα εχει μεσα εσενα λογικα) οποτε δεν θα εχεις κανενα προβλημα.τον συγκεκριμενο τον εχω και με windows 7 μεσα με ολα τα updates και service pack 1 και 4-5 βλακιτσες προγραμματα που πιανουν κοντα 2gb(μπορει και παραπανω) εχω ελευθερα 33 gb.οποτε δες εαν θα βολευτεις με κανεναν τετοιο. και επισης κοντα 2 μηνες τωρα δεν εχω φαει bsod οποτε μια χαρα ειναι απο θεμα αξιοπιστιας. Edit:με την μητρικη του δεινοσαυρου.
Solar_Fields Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Ευχαριστω για τις απαντησεις. Καταρχην σημαντικη η παρατηρηση για το USB3, ηταν κατι που δεν ειχα προσεξει. Προχωραω με την D3 λοιπον. Σχετικα με το o/c δεν ειναι στα αμεσα σχεδια μου, ισως απο καλοκαιρακι θα ασχοληθω που θα διαθετω το κατι τις επιπλεον για μια καλη ψυκτρα. Η 6850 νομιζω ειναι το μινιμουμ που μπορω να διαλεξω διοτι η αναλυση που παιζω ειναι 1900χ1200. Αναφορικα με το τροφοδοτικο ποιος ο λογος να το προτιμησω απο το corsair? Τα επιπλεον 50Watt θα μου χρειαστουν ? Η ειναι γενικα καλυτερο? Απτο κουτι θα δεχτω να κοψω μπατζετ και να παω σε κατι φθηνο με 2 προυποθεσεις: Α. Να μην εχω προβληματα θερμοκρασιων σε cpu/vga B. Να χωραει η 6850/6870, οπως και μια καλη aftermarket ψυκτρα για τον 2500k Yπαρχουν κουτια πιο φθηνα των 70Ε που να πληρουν τα παραπανω? Τελος με το θεμα του δισκου: Δεινοσαυρε, αν ειναι να παω στα 142Ε ισως αξιζει να παω σε 90gb αντι για 120gb και να προχωρησω στον Corsair Force GT που νομιζω οτι ειναι αρκετα πιο συγχρονος και καλος. Αυτον εχω κατα νου αν ανεβασω εκει το μπατζετ του δισκου. Θανο, ενδιαφερουσες οι παρατηρησεις σου για τους OCZ σχετικα με το firmware και τη σταθεροτητα, οποτε μπαινουν και αυτοι μεσα στην γκαμα των επιλογων. Το μοντελο που μου προτεινεις εχει το αρνητικο των 60gb, θα ηθελα κατι απο 80gb και πανω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και στο μελλον, οπως επισης και να μην αγχωνομαι για το που θα κανω install το καθε προγραμμα.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Πέρα από τα 50 watt βγάζει περισσότερα ampere στα 12V. Και το corsair να πάρεις βέβαια ευχαριστημένος θα μείνεις και το σύστημα θα είναι υπεράνετο. Κατά τα άλλα όχι, ο gt δεν είναι ούτε πιο "σύγχρονος" ούτε πολύ καλύτερος. Είναι -τουλάχιστον θεωρητικά, γιατί στην πραγματική χρήση δεν φαίνεται πουθενά- ελάχιστα γρηγορότερος. Δες και τον 90αρη force 3. Eννοείται ότι καλύτερα ο 120 force 3 από τον 90 gt. Με αυτήν την ανάλυση οθόνης συμφωνώ και γω να μην πέσεις από την 6850.
Thanos1972 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Καλα τα λεει ο απο πανω.δες μηπως μπορεις να χωσεις μεσα και μια τετοια Thermalright True Spirit 120 30.00€ για κουτι ακουγονται πολυ καλα λογια γι'αυτο Supercase LX-803 με βαση παντα την τιμη και αυτα που προσφερει.μπορει να μην ειναι η τελεια μαρκα αλλα σε αυτα τα λεφτα και οι καλες μαρκες τα ιδια ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα