Stavros_ff Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Λοιπόν θέλω να κάνω το εξής. Έχω ιντερνετ στο σπίτι στη πόλη αλλά όχι στο εξοχικό. Στο εξοχικό δεν γίνετε να βάλω ιντερνετ γιατί δεν υπάρχει γραμμή τηλεφώνου. Θέλω με κεραίες και Access Points να συνδέσω το εξοχικό με το ιντερνετ στο σπίτι. Η απόσταση είναι γύρω στα 3-4 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή. Ξέρει κανείς να με καθοδηγήση; Το έχει κάνει καποιός;
taitienitsa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Είσαι σίγουρος ότι είναι μόνο 3-4 χιλιόμετρα σπίτι με εξοχικό;;; κ το ενα σπίτι έχει γραμμή Ενώ το άλλο οχι σε τόσο μικρη χιλιομετρικα απόσταση;;; Περίεργο . Τσέκαρε τα nanobridge m5 της ubiquiti. Έχει στην Ελλάδα.
Stavros_ff Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Η απόσταση σε ευθεία είναι το πολύ 5 χιλιόμετρα, απλά δεν υπάρχουν σπίτια κοντά και ο ΟΤΕ μου ζητάει να πληρώσω εγώ τις κολόνες για σταθερό.(λολ) Κοιτάω το nanobridge m5 που πρότεινε ο φίλος. Θα χρειαστώ κάτι αλλό; Θα είναι δύσκολη η εγκατάσταση να την κάνω μόνος μου; Τέλος, θα έχω υψηλό ping λόγο απόστασης;
SPANK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δύσκολα τα πράγματα με το να παίξεις ασύρματα τοσο μακριά , και να παίξεις σωστά λόγω και απόστασης και οπως ξέρεις οι κεραίες επηρεάζονται πολύ απο τα καιρικά φαινόμενα ισως να έχεις προβλήματα και με την σταθερότητα γενικότερα της γραμμής.
poulinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 αλλος ενας που του ζηταει ο οτε να πληρωσει την κολωνες.ειχαμε παρομοιο θεμα πριν λιγες μερες. για να παιξεις στα 3-4 χιλιομετρα καταρχην πρεπει να εχεις οπτικη επαφη.χωρις οπτικη επαφη ξεχασε το. οι εγκαταστασεις για καποιον που ξερει τα βασικα δεν ειναι δυσκολη.απλα μετα υπαρχει και λυση με grid Κεραια.καποια Ubiquiti περα -απο την default κεραια που εχουν μπορουν να παρουν και αλλη κεραια πχ grid,yagi,πιατο κτλ απλα οχι εμποδια ουτε κλαδια απο δεντρα που λεει ο λογος.
PALLiS Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Για να μην ξεθαύω Post επειδή βρισκόμουν εκτός Ελλάδας, αν χρειάζεσαι ακόμα βοήθεια απλά κάνε ένα reply. Τα 3-4-5-10km με οπτική επαφη είναι σαν να έχεις καλώδιο. PALLiS
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Με οπτικη επαφη αναμεσα στα 2 σπιτια η συνδεση ειναι αρκετα ευκολη σε τετοια αποσταση. Προυποθεση περα απτην οπτικη επαφη, να μην ειναι τιγκα στα ασυρματα δικτυα η περιοχη ωστε να μην υπαρχουν παρεμβολες. Αν ειναι, τοτε πας σε link 5ghz με αντιστοιχα AP.
snuppy84 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Παιδια ομως εκτος απο κοστος ,δε θα κανει κακο στην υγεια μια τετοια κεραια στο παλικαρι;
PALLiS Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Για αυτό υπάρχουν και τα όρια εκπομπής. Έχεις αναρωτηθεί πόσο κακό κάνεις στον εαυτό σου κουβαλώντας το κινητό σου? Ή απλά έκανες την παραπάνω ερώτηση χωρις λόγο?
anta_n Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Αν δε κάνω λάθος αυτά είναι κατευθυντικά σήματα τα οποία δεν φτάνουν καν σε άνθρωπο, οπότε κανένας κίνδυνος. Στα 5χλμ πάντως δεν είναι και πάρα πολύ εύκολο να στήσεις ζεύξη και να παίζει και καλά με κάθε καιρό...
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Είσαι σίγουρος ότι είναι μόνο 3-4 χιλιόμετρα σπίτι με εξοχικό;;; κ το ενα σπίτι έχει γραμμή Ενώ το άλλο οχι σε τόσο μικρη χιλιομετρικα απόσταση;;; Περίεργο . Τσέκαρε τα nanobridge m5 της ubiquiti. Έχει στην Ελλάδα. 3-4 χιλιομετρα πιο μακρια αν ειναι το ιδιο αστικο κεντρο ειναι λογικο να μην εχει ιντερνετ.το adsl φτανει Max 5.αν δεν υπαρχει κοντα αστικο κεντρο η δεν παιζουν με χαλκο κτλ κτλ ειναι λογικο.απειροι λογοι για να μην υπαρχει καν adsl περα απο οτι και να υπαρχει αν ειναι να πληρωσεις τις κολωνες οκ δεν εχει νοημα. Με οπτικη επαφη αναμεσα στα 2 σπιτια η συνδεση ειναι αρκετα ευκολη σε τετοια αποσταση. Προυποθεση περα απτην οπτικη επαφη, να μην ειναι τιγκα στα ασυρματα δικτυα η περιοχη ωστε να μην υπαρχουν παρεμβολες. Αν ειναι, τοτε πας σε link 5ghz με αντιστοιχα AP. λογικα αμα ειναι εξοχικο θα ειναι αρκετα χαλαρα τα πραγματα αλλα ναι υπαρχοιυν και τα 5ghz. Παιδια ομως εκτος απο κοστος ,δε θα κανει κακο στην υγεια μια τετοια κεραια στο παλικαρι; a.κατευθυντικη.β.και 250 mw να ειναι = οσο ενα dect και λιγοτερο απο κινητο που το κινητο ειναι και κολλημενο στο κεφαλι.αντε και 500mw Να βαλει σου λεω παλι λιγοτερο απο κινητο παλι δεν ειναι καν μεσα στο σπιτι. Για αυτό υπάρχουν και τα όρια εκπομπής. Έχεις αναρωτηθεί πόσο κακό κάνεις στον εαυτό σου κουβαλώντας το κινητό σου? Ή απλά έκανες την παραπάνω ερώτηση χωρις λόγο? δεν την εκανε χωρις λογο .απλα πολλοι πραγματι το σκεφτονται με βαση την αποσταση η με βαση την κεραια που βλεπουν οχι με mw.σου λεει καποιος οτι για να παιζει αυτο στα 3 Km πρεπει να τσακιζει.μην σε παραξευνευει. Αν δε κάνω λάθος αυτά είναι κατευθυντικά σήματα τα οποία δεν φτάνουν καν σε άνθρωπο, οπότε κανένας κίνδυνος. Στα 5χλμ πάντως δεν είναι και πάρα πολύ εύκολο να στήσεις ζεύξη και να παίζει και καλά με κάθε καιρό... και να μην παιζει αμα εχει λιγο χαλια καιρο δεν θα ειναι προβλημα.αν ειναι και εξοχικο μπορει να πηγαινει οταν θα εχει καλο καιρο συν οτι γενικα στην ελλαδα δεν εχουμε και πολυ ασχημο καιρο.ναι οταν ειναι κατευθυντικο σχεδον ολο το σημα παει κατευθυντικο.σιγουρα ενα ποσοστο διαχεεται και γυρω αλλα συνηθως δεν ειναι τοσο μεγαλο.
taitienitsa Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Εμένα απλά μου έκανε εντύπωση οτι το σπίτι με το εξοχικό έχουν μόνο 3-4 χιλιόμετρα απόσταση!!!
poulinos Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 ενταξει μπορει να μην ειναι εξοχικο μπορει να ειναι δευτερο σπιτι η μπορει επειδη παει εκει σπανια να το θεωρει εξοχικο.no big deal.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα