Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συζητάω για μια δουλεία και μου λένε για ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και το project ειναι για 6 ΜΗΝΕΣ. Μιας και είναι η πρώτη μου δουλεία και δεν ξέρω πολύ καλά πως δουλεύει το σύστημα έχω κάποιες ερωτήσεις. Όπως κατάλαβα βγάζω κάποιο μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών και κόβω μια τέτοια απόδειξη για την υπηρεσία/δουλεία.

1)Αξιζει το κοπο να μπω στην διαδικασία αυτή να βγάλω μπλοκάκι? Μετά απο τους 6 Μηνες τ θα κάνω????

2) Πρεπει να με φοβίζει αυτό το καιρό η ιδεα αυτή? Μήπως μπώ χρηματικά/οικονομικά μέσα?

3) Μήπως βγώ χαμένος απο την ιστορία αυτή?

4) Τι πρέπει να πληρώνω? Πού μπορώ να τα βρώ?

Υ.Γ Μπορώ να είμαι στο ΙΚΑ και να έχω μπλοκάκι και να μη εχω σχέση με το ΤΕΒΕ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.....

Δημοσ.

Για να βγάλεις μπλοκάκι ώστε να κόβεις τιμολόγια παροχής υπηρεσιών θα πρέπει να κάνεις έναρξη ατομικής επιχείρησης και συνεπώς να γραφτείς και να πληρώνεις ΤΕΒΕ.

Το κόστος είναι περίπου 200 - 300 ευρώ για την έναρξη. Τα πάγια έξοδα είναι μετά ο λογιστής (αν χρειαστείς - αλλιώς κρατάς τα βιβλία μόνος σου) και το ΤΕΒΕ κάθε δίμηνο. Δεν είμαι σίγουρος πόσο είναι το ΤΕΒΕ όταν πρωτοξεκινάς, αλλά να υπολογίζεις σίγουρα 400 ευρώ το δίμηνο.

Αφού τελειώσει η εξάμηνη δουλειά μπορείς να κλείσεις την ατομική επιχείρηση και να πάψουν τα έξοδα.

Υπολόγισε τέλος πως στο τιμολόγιο που θα κόψεις, θα υπάρχει 20% παρακράτηση, την οποία θα πάρεις πίσω του χρόνου στη φορολογική σου δήλωση. Δηλαδή αν η δουλειά κοστίζει 1000 ευρώ,

θα πληρωθείς 800 με το που παραδόσεις. Τα υπόλοιπα 200 θα τα δώσει ο εργοδότης σου, στην εφορία για λογαριασμό σου και θα σου δώσει βεβαίωση παρακράτησης. Την βεβαίωση θα την καταθέσεις του χρόνου στην εφορία και θα πάρεις επιστροφή / θα γίνει συμψηφισμός.

Α ξέχασα πιθανά χαράτσια του τύπου "τέλος επιτηδεύματος" και άλλες άγνωστες σκοτεινές δυνάμεις, που εμφανίζονται κατά καιρούς για να θερίσουν ότι απομένει στις τσέπες των ελεύθερων επαγγελματιών. :)

Δημοσ.

Για να βγάλεις μπλοκάκι ώστε να κόβεις τιμολόγια παροχής υπηρεσιών θα πρέπει να κάνεις έναρξη ατομικής επιχείρησης και συνεπώς να γραφτείς και να πληρώνεις ΤΕΒΕ.

Το κόστος είναι περίπου 200 - 300 ευρώ για την έναρξη. Τα πάγια έξοδα είναι μετά ο λογιστής (αν χρειαστείς - αλλιώς κρατάς τα βιβλία μόνος σου) και το ΤΕΒΕ κάθε δίμηνο. Δεν είμαι σίγουρος πόσο είναι το ΤΕΒΕ όταν πρωτοξεκινάς, αλλά να υπολογίζεις σίγουρα 400 ευρώ το δίμηνο.

Αφού τελειώσει η εξάμηνη δουλειά μπορείς να κλείσεις την ατομική επιχείρηση και να πάψουν τα έξοδα.

Υπολόγισε τέλος πως στο τιμολόγιο που θα κόψεις, θα υπάρχει 20% παρακράτηση, την οποία θα πάρεις πίσω του χρόνου στη φορολογική σου δήλωση. Δηλαδή αν η δουλειά κοστίζει 1000 ευρώ,

θα πληρωθείς 800 με το που παραδόσεις. Τα υπόλοιπα 200 θα τα δώσει ο εργοδότης σου, στην εφορία για λογαριασμό σου και θα σου δώσει βεβαίωση παρακράτησης. Την βεβαίωση θα την καταθέσεις του χρόνου στην εφορία και θα πάρεις επιστροφή / θα γίνει συμψηφισμός.

Α ξέχασα πιθανά χαράτσια του τύπου "τέλος επιτηδεύματος" και άλλες άγνωστες σκοτεινές δυνάμεις, που εμφανίζονται κατά καιρούς για να θερίσουν ότι απομένει στις τσέπες των ελεύθερων επαγγελματιών. :)

Eυχαριστώ για την απάντηση οπότε μιλάμε στο περίπου αν σου μένουν 800 στο χέρι κάθε μήνα 800χ6=4800 καθε διμηνο 400 ευρώ δλδ 3χ400=1200 άρα 4800-1200=3400 και απο τα 3400 σου βγάζω και 300 ευρώ για την έναρξη δλδ περιπου 3000/6 δλδ στο χέρι 500 ευρώ το μήνα και βάλε και ενα ποσό το μήνα στον λογιστή. Την πουλέψαμε....εν ολίγοις.

Να σας πώ την αλήθεια αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι άλλο. Συμφέρει? Τι παίζει με το ΦΠΑ? το βάλαμε στα έξοδα?

Δημοσ.

Έστω ότι η αμοιβή σου θα είναι 10.000 ευρώ για 6 μήνες.

Θα πρέπει να λάβεις 10.000 + 23% ΦΠΑ = 12.300

Τα 2.300 θα τα αποδώσεις, οπότε έχει 10.000.

Από τα 10.000 θα έχεις πληρωθεί τα 8.000. Τα υπόλοιπα 2.000 θα τα πάρεις ως επιστροφή του χρόνου (παρακράτηση).

Τα έξοδά σου θα είναι :

300 έναρξη

3 x 400 + 200= 1400 ΤΕΒΕ (Βάλε και κανά μήνα παραπάνω που μπορεί να χρεωθείς ώσπου να κλείσεις)

40 x 6 = 240 λογιστής

Διαλέγεις και παίρνεις.

Αυτός που θα σε πληρώσει δεν επιβαρύνεται με το ΦΠΑ, αφού εκπίπτει για αυτόν.

Να συζητάς για την καθαρή αμοιβή σου και στο τέλος να συνυπολογίζεις 23% επιπλέον που είναι το ΦΠΑ. Μην κάνεις υπολογισμούς και συμφωνίες με μικτά ποσά. Το ΦΠΑ δεν το επιβαρύνεται κανείς.

Δημοσ.

Γνώμη σας ποια είναι? ου μπλέξεις? συνήθως για έργα junior programmer πόσα δίνουν?? Βλέπω οτι στον τομέα του προγραμματισμού παίζει πολύ το θέμα μπλοκάκι.

Δημοσ.

Το μπλοκάκι βολεύει γιατί ο εργοδότης σε πληρώνει όσο σε χρειάζεται. Μετά τέλος, ψάχνεις δουλειά αλλού.

Τώρα αν συμφέρει τι να σου πω; Εάν δεν σκοπεύεις να σταματήσεις να εργάζεσαι μετά από 6 μήνες και η δουλειά αυτή δεν σου προσφέρει προοπτική, προφανώς το μόνο που κερδίζεις είναι κάποια χρήματα για ένα μικρό διάστημα. Εάν σε αυτό έχεις να αντιτάξεις μια άλλη προοπτική με περισσότερο μέλλον, διάλεξε το άλλο. Δεν μπορώ να βοηθήσω περαιτέρω.

Δημοσ.

(Βάλε και κανά μήνα παραπάνω που μπορεί να χρεωθείς ώσπου να κλείσεις)

Αυτό 99% θα το φάει. Οπότε θα είσαι -250 or so.

Ένα πλεονέκτημα επίσης που νομίζω ότι δεν αναφέρθηκε είναι ότι μπορείς να κόβεις τιμολόγια για τα "έξοδά σου". Δηλαδή κινητό τηλέφωνο, λογαριασμοί, γραφική ύλη, αγορά εξοπλισμού κτλ και για όλα αυτά σου επιστρέφεται ο ΦΠΑ. Δηλαδή μπορείς να αγοράσεις ένα Laptop ή ένα Smartphone και να γλιτώσεις το ΦΠΑ.

Δημοσ.

Το αν αξίζει ή όχι εξαρτάται από το ποσό που θα λάβεις.

Λάβε υπόψη και την εμπειρία που θα αποκτήσεις ή και την πιθανή συνέχιση μετά από το τέλος του project.

Παρεμπιμπτόντως η ασφάλιση στο ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ είναι γύρω στα 460 το δίμηνο και όχι 400.

Επίσης θα δώσεις και ένα ποσό (όχι πολύ μεγάλο όμως) κάθε έτος στο αντίστοιχο επιμελητήριο που ανήκεις αναλόγως με το πτυχίο σου.

Δημοσ.

Αν η έναρξη περιλαμβάνει μόνο παροχή υπηρεσιών από ατομική επιχείρηση, δεν υποχρεούσαι να πληρώνεις εμπορικό επιμελητήριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...