Ison_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα ειμαι καινουργιος εχω και γω ενα προβλημα με το κλιμστιστικο μου !εχω ενα toyotomi izuru περιπου 1 χρονο και εχουν μαυρισει ολοι οι τοιχοι του σπιτιου!απο τι ειδα βγαζει μαυριλα απο την περσιδα και επισης μαυριζει και ολη η εσωτερικη μοναδα! Μήπως έχεις ιονιστή;
Zerg13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Κατι συμβαίνει...οχι δεν είναι ο ιονιστής. Για βλάβη μου φαίνεται αλλα θα έπρεπε να μύριζε και καμμένο μαζί αν είναι αυτό που φαντάζομαι. Μαζί με τους τοίχους θα έπρεπε να μαύριζαν και τα υπόλοιπα όπως ρουχα τραπεζομάντηλα κτλ...
lexusr450 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Εχεις τζακι στο χωρο που σου βγαινουν οι μαυριλες ?
Ison_ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Κατι συμβαίνει...οχι δεν είναι ο ιονιστής. Για βλάβη μου φαίνεται αλλα θα έπρεπε να μύριζε και καμμένο μαζί αν είναι αυτό που φαντάζομαι. Μαζί με τους τοίχους θα έπρεπε να μαύριζαν και τα υπόλοιπα όπως ρουχα τραπεζομάντηλα κτλ... Έχεις ή δεν έχεις ιονιστή στο κλιματιστικό; Είχα παρόμοιο πρόβλημα και έμαθα ύστερα ότι ο ιονιστής ηλεκτρίζει ό,τι σωματίδιο καπνού/καυσαερίου υπάρχει στον αέρα και αυτά κολλάνε πάνω σε όποια επιφάνεια βρούνε. Καθαρίζει ο αέρας μεν, αλλά βρωμίζουν όλα τα υπόλοιπα.
Gary_Kokkin Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Θα μαύριζαν πιο εύκολα άλλα όπως ανοικτά ρούχα που είναι πιο ευαίσθητα.Τα φίλτρα καθαρίζουν τον αέρα .Ο ιονιστης τα ηλεκτρίζει για αισθηση καθαρου αερα με αυτά.Λιγα και ακριβα μηχανηματα κανουν συνδιαστικά καθαρισμό.Σε βρώμικο περιβάλλον ή προβλήματα απο δομικες και άλλες βρωμιες ,δεν κανει τίποτε κανένας απλος καθαρισμός αέρα. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2017 από Gary_Kokkin 1
Gary_Kokkin Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Ναι καλεσα αλλα μου ειπε οτι δεν ειναι απο το κλιματιστικο μου το εκανε σερβις αλλα απο τι βλεπω ακομα βγαζει μαυριλα! Καθαρισμό εσωτερικά του μηχανήματος εκανε μαζί με τις περσίδες, ανεμιστήρα κλπ ; Επίσης κοίταξε αν υπαρχει αλλοιωση πλαστικών μερών απο κάποιους λόγους ; Αυτο φαίνεται μετα απο συνεχη λειτουργία,και δεν σημαίνει ότι θα μυρίζει .Αν είναι γενικα βρώμικο το περιβάλλον θέλει αρκετά συχνά και μόνος σου καθαρισμο σε ότι μπορείς και γράφουν οι οδηγίες.
ParhsG Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Εγω εχω θερμανση μονο με κλιματιστικά. Γενικα γινεται δουλειά εκτος απο το σαλόνι. Εχει αποδοση 8kw αλλα δε ζεστένει το χωρο. Στα κρυα δηλαδη αν το ειχες στο full εφτανε 9 βαθμους το πολυ μεσα στο σαλονι απο 5-6. Τωρα που εχει 9 εξω μεσα εχει 19-20 με αναμενο. Η θερμοκρασια αερα που βγαζει μετρημενο με θερμομετρο υπερυθρων + κανονικο δινει 45-50 βαθμους. Ειχα φερει επισιμο service και το μονο που καταφεραν ηταν να εχει διαρροη το αεριο για μισο λεπτο επειδη δεν εκλεινε εξω η βανα και κλεισαν με τεφλον μετα. Στην αποδοση απο τοτε δεν ειδα διαφορά. Υπαρχει τροπος να δω τι μπορει να φταίει;
Voula Zografou Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Εγω εχω θερμανση μονο με κλιματιστικά. Γενικα γινεται δουλειά εκτος απο το σαλόνι. Εχει αποδοση 8kw αλλα δε ζεστένει το χωρο. Στα κρυα δηλαδη αν το ειχες στο full εφτανε 9 βαθμους το πολυ μεσα στο σαλονι απο 5-6. Τωρα που εχει 9 εξω μεσα εχει 19-20 με αναμενο. Η θερμοκρασια αερα που βγαζει μετρημενο με θερμομετρο υπερυθρων + κανονικο δινει 45-50 βαθμους. Ειχα φερει επισιμο service και το μονο που καταφεραν ηταν να εχει διαρροη το αεριο για μισο λεπτο επειδη δεν εκλεινε εξω η βανα και κλεισαν με τεφλον μετα. Στην αποδοση απο τοτε δεν ειδα διαφορά. Υπαρχει τροπος να δω τι μπορει να φταίει; Καλησπέρα. Αν το μηχάνημα δεν κάλυπτε από την αρχή τον χώρο ένας λόγος είναι η λάθος θέση που είναι τοποθετημένο. Το κλιματιστικό επειδή έχει μεγάλη παροχή αέρα πρέπει να σαρώνει το χώρο να μην υπάρχει εμπόδιο μπροστά του. Επίσης, ελεύθερο πρέπει να είναι και το εξωτερικό να μην το εμποδίζει τίποτα ή να μην φυσάει άλλο κλιματιστικό πάνω του. Η σωστή θέση του κλιματιστικού μηχανήματος είναι πολύ βασικό για την λειτουργία του μηχανήματος. Ακόμη, στην εσωτερική μονάδα πρέπει να υπάρχει μια μικρή απόσταση από το ταβάνι για να μπορεί να ρουφάει αέρα. Αν όλα αυτά είναι εντάξει, τότε το κλιματιστικό μηχάνημα παρουσιάζει βλάβη. Σε παρόμοια περίπτωση, είχε πρόβλημα η πλακέτα της εξωτερικής μονάδας διότι έδινε λάθος εντολή και το μηχάνημα δεν απέδιδε στο full για να καλύψει το χώρο. Αν το κλιματιστικό μηχάνημα διαθέτει ακόμη εγγύηση διεκδικήστε από την εταιρία την επίλυση του προβλήματος σας Σε διαφορετική περίπτωση μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε ( https://www.zenclima.gr ), να έρθει συνεργείο και να ελέγξει την λειτουργία του μηχανήματος
Dare-Devil Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Εγω εχω θερμανση μονο με κλιματιστικά. Γενικα γινεται δουλειά εκτος απο το σαλόνι. Εχει αποδοση 8kw αλλα δε ζεστένει το χωρο. Στα κρυα δηλαδη αν το ειχες στο full εφτανε 9 βαθμους το πολυ μεσα στο σαλονι απο 5-6. Τωρα που εχει 9 εξω μεσα εχει 19-20 με αναμενο. Η θερμοκρασια αερα που βγαζει μετρημενο με θερμομετρο υπερυθρων + κανονικο δινει 45-50 βαθμους. Ειχα φερει επισιμο service και το μονο που καταφεραν ηταν να εχει διαρροη το αεριο για μισο λεπτο επειδη δεν εκλεινε εξω η βανα και κλεισαν με τεφλον μετα. Στην αποδοση απο τοτε δεν ειδα διαφορά. Υπαρχει τροπος να δω τι μπορει να φταίει; Σαν να μήν δίνει σωστές εντολές η εξωτερική πλακέτα ....
pavlos2003 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..Εχω 2 κλιματιστικα περιπου 10ετιας σε διαφορετικους χωρους, 9αρι σε υπν/τιο και 12αρι σε σαλονι. Ρυθμισμενα στη ζεστη και σε σπιτι με περιπου 15βαθμους θερμοκρασια, παρατηρω οτι το μικρο στους 27βαθμους λειτουργια δε βγαζει ποτε ζεστο αερα παρα μονο ανεμιστηρα με θερμοκρασια δωματιου οταν πλησιασω το χερι ακομα και μετα απο μιση ωρα... Αν το παω στους 28, τοτε αρχιζει κανονικα να βγαζει θερμο αερα. Το μεγαλυτερο ομως και στους 27 βαθμους βγαζει ζεστο αερα, δε βγαζει πλεον αν το παω καπου στους 24, μιλαμε για δωματια με θερμοκρασια 15 βαθμων και εξωτερικη πανω απο 10βαθμους. Ενας φιλος "ειδικος" στα κλιματιστικα μου λεει οτι αυτο δε γινεται και οτι εχουν βλαβη γιατι τα κλιματιστικα εφοσων ειναι ρυθμισμενα στη ζεστη, ειτε στους 24, ειτε στους 28 θα πρεπει παντα να βγαζουν θερμο αερα . 1
rafa1919 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, pavlos2003 είπε Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..Εχω 2 κλιματιστικα περιπου 10ετιας σε διαφορετικους χωρους, 9αρι σε υπν/τιο και 12αρι σε σαλονι. Ρυθμισμενα στη ζεστη και σε σπιτι με περιπου 15βαθμους θερμοκρασια, παρατηρω οτι το μικρο στους 27βαθμους λειτουργια δε βγαζει ποτε ζεστο αερα παρα μονο ανεμιστηρα με θερμοκρασια δωματιου οταν πλησιασω το χερι ακομα και μετα απο μιση ωρα... Αν το παω στους 28, τοτε αρχιζει κανονικα να βγαζει θερμο αερα. Το μεγαλυτερο ομως και στους 27 βαθμους βγαζει ζεστο αερα, δε βγαζει πλεον αν το παω καπου στους 24, μιλαμε για δωματια με θερμοκρασια 15 βαθμων και εξωτερικη πανω απο 10βαθμους. Ενας φιλος "ειδικος" στα κλιματιστικα μου λεει οτι αυτο δε γινεται και οτι εχουν βλαβη γιατι τα κλιματιστικα εφοσων ειναι ρυθμισμενα στη ζεστη, ειτε στους 24, ειτε στους 28 θα πρεπει παντα να βγαζουν θερμο αερα . Σωστός ο φίλος. Υποψιάζομαι πρόβλημα στην πλακέτα ελέγχου. 1
overpower Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Για να μην ανοίγω θέμα. Κάθε πόσο πρέπει να καθαρίζουμε εσωτερική/εξωτερική μονάδα. Κατά πόσο επηρεάζει την λειτουργία πχ 6 μήνες, 1 χρόνο, 3 κτλ?
kallair Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 10 ώρες πριν, overpower είπε Για να μην ανοίγω θέμα. Κάθε πόσο πρέπει να καθαρίζουμε εσωτερική/εξωτερική μονάδα. Κατά πόσο επηρεάζει την λειτουργία πχ 6 μήνες, 1 χρόνο, 3 κτλ? Αναλογα την χρηση που τους κανεις. ΣΙΓΟΥΡΑ θελει πλυσιμο, τουλαχιστον 1 φορα το χρονο (μπορεις να το κανεις κ μονος σου με το καταλληλο διαλλυμα κ ενα ψεκαστηρι). Τα φιλτρα, αναλογως που μενεις, αν καπνιζετε μεσα στο σπιτι, κλπ, μπορει να θελουν κ μια φορα το μηνα πλυσιμο. Οσο πιο βρωμικα ειναι τα στοιχεια του μηχανιματος (κ τα μεσα και τα εξω αλλα και τα φιλτρα) τοσο πεφτει η αποδοση. οποτε θελει τακτικο τσεκαρισμα σε τι φαση ειναι κ αν θελουν πλυσιμο.
Katathens1 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Γεια σας!αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με ένα κλιματιστικό toyotomi 9000btu 12 χρονών,μέτρια χρήση.το δουλεύω μόνο στην ψύξη και πέρσι σε έναν πολύ μεγάλο καύσωνα και μετά δεν αποδίδει όσο θα έπρεπε.έκανα συντήρηση,έχω καλέσει 2 ψυκτικούς και σήκωσαν τα χέρια ψηλά.δεν του λείπει υγρό,όλα εντάξει στα όργανα,ο ανεμιστήρας δουλεύει σε 3 σκάλες και δεν σταματάει η εξωτερική μονάδα για να πω ότι φταίνε οι αισθητήρες.φέτος εβαλα και καινούρια ενεργειακά κουφώματα. Μήπως έχετε κάτι άλλο υπόψιν σας για το τι μπορεί να φταίει; γιατί ο άντρας μου αρνείται να το αλλάξουμε κι εγώ το δουλεύω φουλ χρησιμοποιώντας μαζί και ανεμιστήρα και φυσικά σε καύσωνα ιδρώνω και πάλι και υποφέρω!ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις