Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγώ αντιμετωπίζω ένα διαφορετικό πρόβλημα...χρησιμοποιώ προσωρινα για θέρμανση ένα μηχάνημα klimatair 9000btu και ενώ δουλεύει κανονικά παρουσιάζει περιοδικά το εξής φαινόμενο...η λυχνία λειτουργία (on-off) κάποιες στιγμές από πράσινη γίνεται κόκκινη και δεν σβήνει σβήνοντας το μηχάνημα..αλλά μετά από λίγο...στην συνέχεια επανέρχεται στο πράσινο...όταν ξανανοίγεις το μηχάνημα...καμμιά ιδέα κανείς; ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μετά από πόση ώρα το κάνει; και όταν το κάνει, το κλιματιστικό σταματάει να λειτουργεί ή η εξωτερική μονάδα συνεχίζει να δουλεύει; ο εξωτερικός ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά; Όταν στο κάνει αυτό, αν πας να το βάλεις αμέσως πάλι μπροστά, παιρνει κανονικά; Εμένα για κάποιο ασφαλιστικό μέσο μου μοιάζει.. είτε κάποιος ανεμιστήρας δεν δουλεύει κ ανεβάζει συμπιεση πολύ και κόβει απο θερμικό, είτε ειναι στα τελευταία του ο συμπιεστής και κόβει απο μόνο του το θερμικό, είτε κάποιος αισθητήρα στην πλακέτα κάνει την ζημια και χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, σβήνει το κλιματιστικό προληπτικά.

edit. στις τελευταίες σελιδες των manual συνήθως έχει οδηγίες που λέει τι σημαίνουν τα λαμπάκια και οι ενδείξεις σε περιπτώσεις βλαβών.

Δημοσ.

δεν σταματάει...συνεχίζει να δουλεύει κανονικά....μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη αποχέτευσης θερμής λειτουργίας; το manual που να το βρώ μετά από τόσα χρόνια...

Δημοσ.

Όχι. η αποχετευση στο ζεστό το μόνο που κάνει είναι να μην "σουρώνει" το εξωτερικό μηχάνημα κ σου κάνει χάλια ότι έχεις απο κάτω. Όταν στο ξανακάνει βγες έξω και δες αν δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας ή και ο συμπιεστής. Αν δουλεύει ο συμπιεστής θα το καταλάβεις από τον πιο έντονο θόρυβο που θα κάνει και από την θερμοκρασία στα σωληνάκια. Στο κρύο το εχει κάνει ποτέ αυτό; Μετά από πόση ώρα λειτουργίας στο κάνει συνήθως και πόσο τακτικά;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum και Χρόνια Πολλά ! Παραθέτω ένα πρόβλημα που έχω με DC inverter 12αρι καλής εταιρίας..Σε προηγούμενη κατοικία που έμενα δούλευε μια χαρά με πάρα πολύ καλή απόδοση στην θέρμανση. Το έβγαλε τεχνικός και το ξαναπέρασε τεχνικός σε άλλο σπίτι. Από τότε το κλιματιστικό δεν αποδίδει καλά. Ο αέρας που βγάζει είναι απλά χλυαρός. Το έλεγξε ο τεχνικός με μανόμετρο και βρήκε τις πιέσεις μια χαρά. Οπότε μου το εξήγησε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι ο νέος χώρος είναι μεγάλος 40 τ.μ και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να βγάλει πολύ ζεστό αέρα !! Πως σας φαίνεται η όλη φάση ? Όποια ιδέα η συμβουλή θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα ..(Δεν χρησιμοποιήθηκε αντλία κενού κατά την τοποθέτηση..)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα πριν απο ένα χρόνο ένα Inverter General Electric 18000btu στο σαλόνι μου, που είναι περίπου 35τμ, και το πρόβλημα είναι οτι απο τότε που το αγόρασα η θερμοκρασία του χώρου δεν ανεβαίνει πάνω απο 20 βαθμούς ακόμη και μετά απο 3 ώρες λειτουργίας. Το σπίτι έχει καλή μόνωση και διπλά τζάμια. Εξωτερικές θερμοκρασίες από 5 βαθμούς και πάνω. Μέτρησα την θερμοκρασία του αέρα που βγαίνει και είναι 42 βαθμοί στο full. Τί μπορεί να φταίει? Οι γονείς μου έχουν ένα 18άρι SHARP σε ένα χώρο 50τ.μ. και τον κάνει φούρνο σε μισή ώρα.

Επεξ/σία από JAZLEAS
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

δεν ειπα αυτο....απλα ειναι σαν να συγκρινουμε την ferrari με ενα mercedes.....οτι και να κανει το mercedes δεν θα φτασει την ferrari.... wink.gif

οταν ειναι να αγορασεις ενα κλιματιστικο με σκοπο την θερμανση καλο θα ηταν να παρεις κατι ακριβο....(π.χ. daikin) γιατι εκει ειναι που ζοριζονται ολα τα μηχανηματα.....ενω αντιθετα για ψυξη οτι και να παρεις θα σε κανει την δουλεια σου........

Δεν χρειάζεται να πάρει κάτι ακριβό για να του θερμαίνει σωστά το χώρο . Αρκεί να έχει γίνε σωστή επιλογή btu και το κλιματιστικό να αντέχει σε αντίξοες συνθήκες με βάση τα specs του κατασκευαστή. 

Μην νομίζεται ότι τα Daikin είναι εξωγήινη τεχνολογία . Όλα ίδια είναι . Είπαμε .....

Όταν παίρνεις Daikin πληρώνεις και όνομα όχι μόνο αξιοπιστία και αξιοπιστία σαν τα Daikin βρίσκεις σε πολλές εταιρίες και με λιγότερα λεφτά και με φθηνότερα ανταλλακτικά και με μεγαλύτερη εγγύηση .

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην κανω παρομοιο θεμα

Αναβω το air condition δουλευει και μετα απο 2-3 λεπτα (μαλλον που παει να βγαλει ζεστο) πεφτει η ασφαλεια

Tι πρεπει να κοιταξω τον πινακα ή το μηχανημα ?

Δημοσ.

Το κλιματιστικό συνδέεται κατευθείαν στον πίνακα ή μπαίνει σε πρίζα?

Αν μπαίνει σε πρίζα δοκίμασε να το συνδέσεις σε γραμμή που αντιστοιχεί σε άλλη ασφάλεια για να δεις αν θα πέσει.

Δημοσ.

Το κλιματιστικό συνδέεται κατευθείαν στον πίνακα ή μπαίνει σε πρίζα?

Αν μπαίνει σε πρίζα δοκίμασε να το συνδέσεις σε γραμμή που αντιστοιχεί σε άλλη ασφάλεια για να δεις αν θα πέσει.

Στον πίνακα συνδέεται

Μου είπε κάποιος ότι πιθανώς να χάλασε και να τραβάει περισσότερο ρεύμα. Δεν ξέρω αν ισχύει και αν φτιάχνεται με επισκευή ή με μεγαλύτερη ασφάλεια

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα ειμαι καινουργιος εχω και γω ενα προβλημα με το κλιμστιστικο μου !εχω ενα toyotomi izuru περιπου 1 χρονο και εχουν μαυρισει ολοι οι τοιχοι του σπιτιου!απο τι ειδα βγαζει μαυριλα απο την περσιδα και επισης μαυριζει και ολη η εσωτερικη μοναδα!

Δημοσ.

Ναι καλεσα αλλα μου ειπε οτι δεν ειναι απο το κλιματιστικο μου το εκανε σερβις αλλα απο τι βλεπω ακομα βγαζει μαυριλα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...