em1111 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Γεια σας παιδιά και καλωσήρθα στο φόρουμ και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ. Σκέφτομαι να αναβαθμίσω την αποδοτικότητα του δικτύου με το αγοράζοντας ένα καινούργιο adsl router για PSTN γραμμές. Έχω το WAG120N αλλά δυστηχώς κολλάει συχνά ακόμα και μετα την εγκατάσταση τελευταίτου firmware και ανεμιστήρα. Δεν μπορεί απότι φαίνεται να κρατήσει το τόσο bandwidth που κάνει η χρήση του δικτύου από το σπίτι μου. Έχω στο δίκτυο. 1) Custom Repeater για να επεκτίνω το δίκτυο ασύρματα. 2) 5 Υπολογιστές που αλλάζουν δεδομένα με σύνδεση δίσκων μέσω δικτύου. 1 είναι gaming, και οι 4 χρησιμοποιούν torrent πολύ συχνά 3) Φορητές συσκευές που μπαίνουν μέσω Wifi.(2 laptop, 5 Φορητές Συσκευές) 4) 1 από τους 5 υπολογιστές είναι media center και το πολύ καλό streaming είναι ζωτικής σημασίας. 5) Με ενδιαφέρει για ορισμένα project να κάνω server έναν απο τους υπολογιστές και δν θέλω να έχει κολλήματα η γραμμή. 6) Θέλω να έχει δυνατή υποστήριξη για στήσιμο VPN. 7)Πρόκειται να σετάρω τον δικό μου cloud server τους επομένους μήνες. Και τα κολλήματα δεν επιτρέπονται. Δίνω maximum 100-120 ευρώ (130 για special case) για το ADSL Router (PSTN). Ποιο μοντέλο νομίζετε ότι είναι πολύ για extreme καταστάσεις; Αν έχετε καμιά γνώμη από ρουτερ άλλης εταιρείας παρκαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας.....Συνηθώς έχω δουλέψει με Linksys (Cisco),Level One. Εχω δουλέψει και δεν είμαι ευχαριστημένος και πολύ δύσκολα μπορώ να εμπιστευτώ: Thomson Είμαι ανάμεσα σε: AVM FRITZ! BOX FON WLAN 7140 ANNEX A (PSTN) LINKSYS WAG320N-EZ WIRELESS-N DUAL-BAND ADSL2+ Σας ευχαριστώ!
SPANK Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Σαν πρώτη μου σκέψη ήθελα να σου προτείνο το vigor 2700vg που ειναι αρκετά καλο router και φτηνό για τα χρήματα που ζητάει (απλα θέλει μια αλλαγή να κάνεις στο firmware για να βάλεις το original). Βλέπω ομως οτι εχεις και θέλει να βάλεις αρκετά πράγματα στο δίκτυο σου οπότε θα σου πρότεινα το 2710ne που εχεις και το Ν για το wireless και σαν δέυτερη επιλογή απο θέμα χρημάτω και μονο επειδή εχει 160 euro το 2710n που πολύ περισσότερες λειτουργίες 2 κεραίες στο wireless και αλλα καλούδια αλλα μια χαρα θα σε καλύψει το 2710ne ειναι σκυλιά πραγματικά οτι draytek και να έχω πάρει.
em1111 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Το έχω δοκιμάσει φίλε μου πριν ξεκινήσω με linksys επι εποχή όταν δούλευε η Altec. Το ονόμαζαν το γνωστό "Σαλάχι" και δεν ξέρω αν μπορώ να το εμπιστευτώ ξανά (μιλάω για το vigor 2700vg). Τώρα για τα υπόλοιπα μοντέλα δεν τα γνωρίζω καθόλου πως συμπερφέρονται. Τα Draytek Vigo modem/router είναι καλά και πιο έχεις συγκεκριμένα έχεις προηγούμενη εμπειρία και συγκεκριμένα έχεις πάνω στο δίκτυο; Γιατί με τόσα χρήματα ζητάω μια ολοκληρωμένη λύση. Σε ευχαριστώ πολύ και θα το ψάξω. Αν έχει κάποιος άλλος φίλος μας απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα ας ποστάρει την απάντηση εδώ.
SPANK Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δεν εχω χρησιμοποιήσει το 2700vg και δεν εχω να σου πως προσωπική γνώμη απλα στο πρότεινα πρωτον γιατι το εχουν πάρει αρκετά παιδιά απο το forum και λενε οτι ειναι αρκετά καλο για αυτα που προσφέρει και για τα χρήματα που κοστίζει και δευτερον επειδή εμπιστεύομαι την draytek απο την μέρα που πήρα το 2710. Ειχα το 2710 (οχι το ασύρματο) για κανένα χρόνο περίπου και ειχα επανω τις συσκευές που έχω και τώρα μαζι με 2 switch να κουμπόνουν επάνω του. Εχω 4 υπολογιστές ενσύρματα , 2 τηλεοράσεις και αυτες ενσύρματα στο internet το playstation 3 , το wii , ενα bluray player και 2 nas (εχω αρκετά πραγματάκια το ξέρω ) Λόγω οτι πήγα απο isdnt σε pstn έπρεπε να αλλάξω δυστηχώς router λογω annex a αλλα αυτην την φορά ήθελα και να εχω την επιλογή για ασύρματο, οποτε δεδομένου την προηγούμενης εμπειρίας μου με το 2710 πήγα παλι σε draytek αυτην την φορά σε ενα ακριβότερο μοντέλο (το 2820n). Γενικά τοσο με το 2710 οσο και με το 2820 μονο καλά λογια εχω να πω, γενικά απο θέμα internet σταθερότητας συγχρονισμού κτλπ δεν εχω καθόλου θέματα , αποσυνδέσεις πάντα θα υπάρχουν αλλα σε λογικά πλαίσια , δηλαδή δεν μπορώ να θυμηθώ ποτε ηταν offline το router μετα απο μήνες. Το να κάνει restart για να αλλάξει η ip του , η εχει προβλήματα η forthnet ειναι φυσιολογικά παντού γίνονται οτι και να έχεις δεν ειναι θέμα router εκει. Απο θέμα τώρα αν αντέχει το 2710 γιατι αυτο σε ενδιαφέρει και οχι το 2820 ολο το δίκτυο μου πάντα δούλευε απορβλημάτιστα και ας υπήρχαν στιγμές που ηταν ολα online ταυτόχρονα δεν έδειχνε να μασάει + για το 2820 που έχει και το wireless επάνω δεν εχω προβλήματα. Αλλη μια παράμετρος ειναι οτι η draytek τουλάχιστον για τα καινούργια μοντέλα οπως το εχω δει εγώ ειναι οτι εχει καλή υποστήριξει δηλαδή βγάζει συχνά πυκνά καινούργια firmware που σημαίνει οτι προσέχει τους πελάτε και δίνει γενικά υποστήριξη των προιόντων της. Αυτές ηταν οι εμπειρίες μου με τα συγκεκριμένα μοντέλα , μακρηγόρησα λίγο απλα ήθελα να στα αναλύσω ολα λίγο απο την δικιά μου σκοπιά τωρα δεν ξέρω τι υσχίει για τους υπολοίπουν απλα για εμένα απλα αυτα τα router τα βάζεις και δουλεύουν , και ειχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν Thomson (πιο παλιό μοντέλο οχι το καινούργιο )usrobotics, zyxel και γενικά παντα κατι είχα με το καθένα , το zyxel δυστηχώς έσβησε μια μέρα μετα απο 3 χρόνια Και κατι τελευταίο αυτο που εχω παρατηρήσει , δε ξέρω αν ειναι η ιδέα μου το 2820 τουλάχιστον ίσα που έχει ίχνος ζέστης (και ειναι χωμένο μεσα σε κουτί) Sorry για την έκθεση και κατσε να σου δώσουν και τα αλλα παιδιά μια γνώμη γενικότερα
poulinos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 to 2700 δεν σου κανει λογω streaming.το Thomson ειναι πολυ καλο οσο αφορα στην σταθεροτητα σε χαλια γραμμες.κατα τα αλλα δεν κανει αυτα που θες. το 2710 και 2820 δυστυχως φευγουν εκτος προυπολογισμου αλλα ειναι δυσκολο να βρεις τοσα πραγματα σε ενα ρουτερ με λιγα λεφτα. linksys πλεον δεν θα πηγαινα μια που εχει χαλασει λιγο η παλια καλη ποιοτητα και τα bugs αρκετα οπως διαβαζω.το 7140 το fritz αρκετα παλιο ρουτερ.επισης το Linksys που λες και μεσα σε παρενθεση cisco ειναι κατι που στην πραξη δεν ισχυει.καμια σχεση το ενα με το αλλο και ουτε καν division της cisco δεν θα το ελεγα.σε οσες εταιρειες εχω παει ειτε παιζουν με cisco και μετα με vigor αντε πιο παλια ειχαν και zyxel και που αυτη εχει μεινει επισης στο περιθωριο.linksys σχεδον κανεις.καλο για παιδακια αλλα ουτε καν cli δεν εχει.πιο καλα ειναι τα wrt που ειναι σκετa routers και αυτο επειδη παιρνουν Custom firmware.το dual band τωρα το βρισκω λιγο αχρηστο για Home use.to 2700 ειναι πολυ καλο για τα λεφτα που ειναι απλα δεν εχει n και γενικα δεν εχει τα καλουδια των πιο νεων vigor.με τοσα χρηματα κανα netgear 3500 μπορεις να βρεις και λιγα παραπανω το 3700.το 3500 το ειχε ο thresh και μπορει να σου πει παραπανω.γενικα νομιζω ειχε μεινει ικανοποιημενος αλλα πηρε vigor και αυτος.
em1111 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Σας ευχαριστώ guys για τις απαντήσεις και SPANK δεν με κουραζεις φίλε μου ! Το Netgear δεν το έχω δοκιμάσει και θα το ψάξω παραπάνω. Αλλα η πρόταση draytek δεν αξίζει να δώσεις 111 ή 160 ευρώ για 10/100 Ethernet συνδεση (αποψή μου). Edit: Αποτι βλέπω το Netgear 3500 και 3700 δεν είναι router μονο; Γιατί μόνο τέτοια βρίσκω στο internet και θέλω modem/router για pstn.
poulinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Σας ευχαριστώ guys για τις απαντήσεις και SPANK δεν με κουραζεις φίλε μου ! Το Netgear δεν το έχω δοκιμάσει και θα το ψάξω παραπάνω. Αλλα η πρόταση draytek δεν αξίζει να δώσεις 111 ή 160 ευρώ για 10/100 Ethernet συνδεση (αποψή μου). Edit: Αποτι βλέπω το Netgear 3500 και 3700 δεν είναι router μονο; Γιατί μόνο τέτοια βρίσκω στο internet και θέλω modem/router για pstn. ενταξει μην το βλεπεις οτι δεν εχει 1000 αρες ethernet πανω οποτε ειναι wasted.και κατι cisco δινουν 100 αλλα δεν ειναι wasted και κανουν 1000 και 2000 ευρω.μπορεις ανετα να παρεις με πολυ λιγα λεφτα ενα switch 1000αρι αμα θες και να ριξεις το ρουτερ εκει. 3500 και 3700 υπαρχει αλλο σε ρουτερ και αλλο σε adsl router http://www.netgear.com/service-provider/products/routers-and-gateways/dsl-gateways/dgn3500.aspx αυτο ειναι το adsl router το ιδιο και για το 3700.οτι βλεπεις dgn ειναι adsl router. οτι βλεπεις http://www.netgear.com.au/home/products/wirelessrouters/high-performance/wndr3700.aspx wndr ειναι router http://www.netgear.com.au/home/products/wirelessrouters/high-performance/default.aspx εδω εχει και ρουτερς και adsl routers. dgnd 3700 adsl router wndr 3700 σκετο ρουτερ. Πολλες εταιρειες παιρνουν vigor και το ριχνουν σε 1000αρι switch αφου και 4 gigabit Να ειχε πολλες φορες δεν φτανουν σε μια εταιρεια.ενταξει ειναι λιγο βλακεια για να γλυτωσουν λιγα λεφτα να μην βαζουν gigabit σε ενα Modem/router που ειναι ακριβο αλλα.....δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.αλλες εταιρειες πχ Linksys δινουν και dual band Και gigabit και ειναι μαυρα χαλια τα υπολοιπα.
em1111 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Thanks poulinos θα δω την πρόταση της Netgear 3500. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας guys!
GIANNIS400 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 ενταξει μην το βλεπεις οτι δεν εχει 1000 αρες ethernet πανω οποτε ειναι wasted.και κατι cisco δινουν 100 αλλα δεν ειναι wasted και κανουν 1000 και 2000 ευρω.μπορεις ανετα να παρεις με πολυ λιγα λεφτα ενα switch 1000αρι αμα θες και να ριξεις το ρουτερ εκει. 3500 και 3700 υπαρχει αλλο σε ρουτερ και αλλο σε adsl router http://www.netgear.com/service-provider/products/routers-and-gateways/dsl-gateways/dgn3500.aspx αυτο ειναι το adsl router το ιδιο και για το 3700.οτι βλεπεις dgn ειναι adsl router. οτι βλεπεις http://www.netgear.com.au/home/products/wirelessrouters/high-performance/wndr3700.aspx wndr ειναι router http://www.netgear.com.au/home/products/wirelessrouters/high-performance/default.aspx αυτο ειναι καλο http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=40712 για δύσκολες γραμμες 3χλμ και gaming....
poulinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Thanks poulinos θα δω την πρόταση της Netgear 3500. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας guys! ενημερωσε μας τι πηρες και κατα ποσο σε καλυψε και ειναι οκ με αυτα που θες να εχειςκαι να κανεις.παντως σκεψου και το ενδεχομενο ξεχωριστου switch gigabit με κανα vigor 2710.δεν ειναι κακη λυση.απλα ενα μικρο switch επιπλεον. αυτο ειναι καλο http://www.e-gate.gr...roduct_id=40712 για δύσκολες γραμμες 3χλμ και gaming.... τα Netgear γενικως καλα ειναι.τα 3 km ειναι παντα σχετικα .μπορει σε 3 Km να παιζεις σταθερα μπορει ομως να εχεις αποσυνδεσεις.γενικα τα πιο σταθερα σε χαλια γραμμες ειναι τα thomson απλα εχουν ενα λιγο δυσκολο interface για να κανεις πιο extreme πραγματα(μπορει βεβαια να μην τα χρειαζεσαι ) οπως και επισης δεν εχουν n 150 αλλα n στα 65mbps τα πιο καινουρια(585v8).τι ρουτερ εχεις τωρα και εχεις αποσυνδεσεις?χαρακτηριστικα γραμμης?υπαρχει και το vigor 2700vg Με 25 ευρω απλα ειναι 802.11g.το thomson ειναι ωραιο για χαλια γραμμες.δεν εχει να προσφερει κατι παραπανω με σχεση ενα vigor η ενα Netgear.απλα ειναι πολυ stable στις χαλια γραμμες και πολλες φορες σε χαλια γραμμες συγχρονιζει πιο ψηλα απο αλλα routers Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2012 από poulinos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα