alexander1405 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 καλησπερα. θα ηθελα μια μικρη βοηθεια. μολις εκανα πριν απο λιγες μερες φορματ το δισκο μου και θα ηθελα να φτιαξω τωρα μεσα απο τα windows ενα διαμερισμα μεσα στο οποιο θα εχω το λειτουργικο μου και σε ενα αλλο ολα τα προγραμματα, αρχεια κτλ. για να αποτρεψω παλι την απωλεια δεδομενων απο το δισκο σε ενα ενδεχομενο μελλοντικο φορματ. πως θα μπορουσα να το κανω αυτο; εχω δισκο 500GB και windows 7 64 bit.
PARASwrite Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 για να διαμελισεις τον δισκο πας σταρτ-δεξι κλικ υπολογιστης-διαχειριση-διαχειριση δισκων-δεξι κλικ στον δισκο που θες και συρρικωση δισκου. υστερα αυτο που περισευει το κανεις οτι θες.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Τα προγράμματα βέβαια θα χρειάζονται και πάλι εγκατάσταση σε περίπτωση format σε όποιο διαμέρισμα και να τα εγκαταστήσεις. Με τα αρχεία δεν θα έχεις θέμα.
alexander1405 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Τα προγράμματα βέβαια θα χρειάζονται και πάλι εγκατάσταση σε περίπτωση format σε όποιο διαμέρισμα και να τα εγκαταστήσεις. Με τα αρχεία δεν θα έχεις θέμα. συγνωμη γι αυτη την ερωτηση μου αλλα αν καταλαβα καλα, ακομα και αν κανω εγκατασταση το adobe photoshop για παραδειγμα στο νεο διαμερισμα δισκου, οταν θα θελησω να κανω φορματ στο λειτουργικο συστημα, θα χασω την εγκατασταση του; και κατι ακομα. παταω συρρικνωση και μου βγαζει: Συνολικο μεγεθος σε ΜΒ πριν απο την συρρικνωση 476,838 Μεγεθος διαθεσιμου χωρου συρρικνωσης σε ΜΒ :213,112 Μεγεθος χωρου σε ΜΒ προς συρρικνωση: (αυτο μου το εχει εως 213,112) Συνολικο μεγεθος σε ΜΒ μετα τη συρρικνωση: 263,726. το ερωτημα μου ειναι το εξης: ο ελευθερος χωρος στο δισκο μου ειναι 346 GB. μπορω να τον δεσμευσω ολον για αρχεια και εγκαταστασεις και τον υπολοιπο, δηλαδη περιπου 120GB να τον κρατησω για το λειτουργικο μου; δηλαδη το λειτουργικο μου να τρεχει στον 120αρι και τα προγραμματα και ο,τι αλλο να τα κραταω και να τρεχουν απο τον υπολοιπο δισκο; ευχαριστω.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Τα αποθηκευμένα projects θα παραμείνουν αλλά αυτά είναι αρχεία. Ναι, θα χρειάζεται πάλι εγκατάσταση. Και το photoshop και το office και όλα. Μπορείς να εγκαταστήσεις προγράμματα σε άλλο partition εκτός αυτού των windows αλλά μετά από format θα ξανακάνεις εγκατάσταση για να δουλέψουν.
alexander1405 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 το ιδιο θα συμβει εαν εγκαταστησω το λειτουργικο σε εναν εξωτερικο δισκο και τρεχω τα προγραμματα απο αλλου;
TheELF Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δεν μπορείς να βάλεις windows σε εξωτερικό,αλλά ακόμα και αν τα καταφέρεις ,ναι το ίδιο θα συμβεί. Από την άλλη ο δεινόσαυρος τα παραλέει αρκετά προγράμματα/παιχνίδια θα συνεχίσουν να τρέχουν κανονικά.(Το photoshop/office όχι)
Δεινόσαυρος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Ναι. Γενικά αυτό που θέλεις να κάνεις δεν γινεται. Τα προγράμματα κάνουν εγγραφές και στo μητρώο των windows, δημιουργούν μενού, συντομεύσεις, υποφακέλους κτλ. Κατά τα άλλα αποφυγε σε κάθε περίπτωση να στήσεις windows σε εξωτερικό δισκο (ακόμα και αν τα καταφέρεις). Η απόκριση του μηχανήματος θα είναι άθλια και γενικά θα δημιουργηθούν μετά νέα προβλήματα. Δεν μπορείς να βάλεις windows σε εξωτερικό,αλλά ακόμα και αν τα καταφέρεις ,ναι το ίδιο θα συμβεί. Από την άλλη ο δεινόσαυρος τα παραλέει αρκετά προγράμματα/παιχνίδια θα συνεχίσουν να τρέχουν κανονικά.(Το photoshop/office όχι) Tα self executables σίγουρα.
alexander1405 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 ενταξει. ευχαριστω πολυ για ολη τη βοηθεια!
corrupted Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 καλησπερα. θα ηθελα μια μικρη βοηθεια. μολις εκανα πριν απο λιγες μερες φορματ το δισκο μου και θα ηθελα να φτιαξω τωρα μεσα απο τα windows ενα διαμερισμα μεσα στο οποιο θα εχω το λειτουργικο μου και σε ενα αλλο ολα τα προγραμματα, αρχεια κτλ. για να αποτρεψω παλι την απωλεια δεδομενων απο το δισκο σε ενα ενδεχομενο μελλοντικο φορματ. πως θα μπορουσα να το κανω αυτο; εχω δισκο 500GB και windows 7 64 bit. Απο τοτε που κυκλοφορησαν τα προγραμματα backup, το format καταργηθηκε. Δοκιμασε καποιο απο τα Acronis True Image / Norton Ghost και θα δεις πως δεν θα χρειαστει να ξανακανεις format. Σε πιθανη επαναφορα βεβαια, θα χασεις πιθανα saves απο παιχνιδια (εκτος αν ξερεις που αποθηκευονται και τα σωσεις), ή αλλες ρυθμισεις, το συστημα με λιγα λογια θα γυρισει στην κατασταση που ηταν, οταν πηρες το backup.
alexander1405 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Ευχαριστω corrupted! η αληθεια ειναι οτι ακουγα για τετοιου ειδους προγραμματα αλλα ποτε δεν ειχα ψαχτει πραγματικα καθως λαθος τα θεωρουσα αχρηστα. οποτε ειναι ενας πολυ καλος τροπος αυτος με τα συγγεκριμενου ειδους προγραμματα να κρατας backup για ωρα αναγκης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα