sdim Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα, σε όλους. Μόλις αγόρασα μια κάρτα PCI-E USB 3.0 και την τοποθέτησα στο pc. Διάβασα στο δισέλιδο manual που το συνόδευε ότι δεν είναι απαραίτητο να συνδεθεί καλώδιο ρεύματος από το κουτί του pc, παρά μόνο αν είναι να συνδεθούν πιο ενεργοβόρες συσκευές USB 3.0. Η ερώτηση είναι, αν αυτό είναι απαραίτητο, κι αν παραλείποντάς το προκληθεί κάποια βλάβη στη μητρική ή και στην κάρτα USB 3.0. Αν συνδέσω κάποιο εξωτερικό δίσκο USB 3.0 που όμως έχει δική του παροχή, εξωτερική (πρίζα), πρέπει να έχω προηγουμένως συνδέσει το καλώδιο ρεύματος μέσα στο κουτί (στην κάρτα); Αυτή εδώ είναι η κάρτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
billst21 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 την έχω 3 μήνες, κανένα πρόβλημα. οχι δεν θέλει ρεύμα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Οχι οι δισκοι με δικη τους παροχη δεν τραβανε τα αντερα τους απο τις θυρες USB. Εισαι οκ. Να καει κατι παρα πολυ δυσκολο, αν τυχον διαπιστωσεις καποια δυσλειτουργια, τοτε συνδεσε και το ρευμα.
makfil Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Επειδή θέλω να βάλω και εγώ μια παρόμοια κάρτα αλλά έχω διαβάσει ότι οι φτηνές κάρτες δεν προσφέρουν τις πραγματικές ταχύτητες του usb 3.0, θέλω να ρωτήσω αυτούς που τις χρησιμοποιούν εάν αξίζει τον κόπο η τοποθέτηση μιας τέτοιας κάρτας.
sdim Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, παιδιά. Να πω στο φίλο makfil που ρώτησε, πως όντως η διαφορά που βλέπω είναι της τάξης τριπλάσιας ταχύτητας από αυτή που είχα με το USB 2.0. Κάποιες φορές που αντιγράφω φτάνει τα 80-100 ΜΒ/sec, άλλες φορές φτάνει τα 50, κι άλλες είναι στα 30, όταν αντιγράφω φάκελλο με πολλά αρχεία μέσα. Κι αυτές είναι ταχύτητες εκτός pc, δηλαδή αντιγραφή από εξωτερικό σε εξωτερικό, αλλά και οι δύο με USB 3.0. Είναι αισθητή η διαφορά, πάντως, κι ας μην είναι όσο πρεσβεύουν στα βίντεο στο YouTube. Ας πούμε, αρχείο 5 GB αντιγράφεται σε 2 λεπτά.
Heatspreader Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Αν η καρτα εχει τροφοδοσια, δεν καταλαβαινω για ποιον λογο δεν θες να την βαλεις. Δεν θες να εισαι 100% σιγουρος;
sdim Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δεν είπα "δεν θέλω". Απλά ρώτησα, επειδή διάβασα κάποια σχόλια κάπου. Σαφώς και δεν είναι θέμα να κουμπώσω το ρεύμα. Απλά ήθελα να ξέρω τι παίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα