Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα σου ελεγα να δεις και το χχχχχχχχχχχχχχχχχχ , απλα και ρωτα απο το τηλεφωνο ,ειναι πολυ εξυπηρετικοι.

Το θέμα είναι για ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ, και αυτό το site (προφανώς κατάστημα δικο σου ή γνωστού σου) δεν περιέχει καμία απολύτως σοβαρή προσφορά (με το frequency 55 στα 70 ευρώ!). Διαφημίσεις αλλού, όχι εδώ μέσα.

Επεξ/σία από matrixxx
αφαιρεση του συνδεσμου απο το quote/σβησμενο ποστ.
  • Like 1
  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μπορείς να ρυθμίζεις και την μυωπία και τον αστιγματισμό. Καθώς και τις μοίρες

Πχ δες και τα δυο Link ποιο πάνω

Aυτο ρωτάω. Πως ρυθμίζω τη μυωπία και τον αστιγματισμό στο site;

Βλεπω μόνο μια παράμετρο που αφορά αυτα τα δυο και την ονομάζει power. Σε τι αντιστοιχεί αυτο το power;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα, συμφωνα με την συνταγη του οφθαλμιατρου εχω στο δεξι ματι- 5μυωπια, 2αστιγμ., 180μοιρες- και στο αριστερο - 3,25μυωπια, 3αστιγμ.170μοιρες- δοκιμασα τους Air optix & Oasys πριν αγορασω και τελικα κατεληξα στους Air optix (μηνιαιοι).

oi οποιοι ειναι προσαρμοσμενοι στο 4,75-1,75-180μοιρες στο δεξι και 3,50-2,25-170μοιρες στο αριστερο.

Γενικα ειμαι ευχαριστημενος, δεν με "κοβουν" και εχω καλη οραση (τους φοραω πολλες ωρες καθε μερα), Ομως εχω παρατηρησει οτι με τον αριστερο φακο θολωνει το ματι πιο συχνα (σχεδον συνεχεια) και δεν εχω τοσο καλη οραση οσο με το δεξι στο οποιο δεν εχω κανενα προβλημα.

Ξερετε που μπορει να οφειλεται αυτο?? ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα και με τον Oasys.

Δημοσ.

Καλησπερα, συμφωνα με την συνταγη του οφθαλμιατρου εχω στο δεξι ματι- 5μυωπια, 2αστιγμ., 180μοιρες- και στο αριστερο - 3,25μυωπια, 3αστιγμ.170μοιρες- δοκιμασα τους Air optix & Oasys πριν αγορασω και τελικα κατεληξα στους Air optix (μηνιαιοι).

oi οποιοι ειναι προσαρμοσμενοι στο 4,75-1,75-180μοιρες στο δεξι και 3,50-2,25-170μοιρες στο αριστερο.

Γενικα ειμαι ευχαριστημενος, δεν με "κοβουν" και εχω καλη οραση (τους φοραω πολλες ωρες καθε μερα), Ομως εχω παρατηρησει οτι με τον αριστερο φακο θολωνει το ματι πιο συχνα (σχεδον συνεχεια) και δεν εχω τοσο καλη οραση οσο με το δεξι στο οποιο δεν εχω κανενα προβλημα.

Ξερετε που μπορει να οφειλεται αυτο?? ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα και με τον Oasys.

Εμενα με τους αιροπτιξ που τους ειχα μου γυρναγε στο ενα ματι ο φακος συνεχεια και θολωνε. Ε και καπου τον γυρναγα με το δαχτυλο σπιτι εβρισκε μια θεση αλλα δεν ηταν τοπ η οραση. Αν τον αφηνα εκει που εβλεπα καλα μετα απο λιγο θολωνε.

Δημοσ.

Οι τορικοι φακοί φοριούνται με συγκεκριμένη φορά σε αντιίθεση με του απλούς που δεν έχει σημασία, γι΄αυτό κιόλας υπάρχουν και οι γραμμούλες πάνω στο φακό για να δείχνουν τη φορά με την οποία μπαίνουν (δεξιά ή αριστερά). Όμως ενω τους φοράς μπορεί να γυρίσουν πάνω στο μάτι σου με αποτέλεσμα να θολώσει η όραση. Γενικά όσο πιο "παχύς" είναι ο φακός τόσο πιο δύσκολα γυρνάει αλλά όμως τόσο πιο πολύ σε κόβουν. Πρέπει να κάνεις δοκιμές και με άλλους φακούς μέχρι να βρείς τον ιδανικό για το μάτι σου, πρωτείνω να δοκιμάσεις τους purevision 2 για αρχή....

Δημοσ.

Οι τορικοι φακοί φοριούνται με συγκεκριμένη φορά σε αντιίθεση με του απλούς που δεν έχει σημασία, γι΄αυτό κιόλας υπάρχουν και οι γραμμούλες πάνω στο φακό για να δείχνουν τη φορά με την οποία μπαίνουν (δεξιά ή αριστερά). Όμως ενω τους φοράς μπορεί να γυρίσουν πάνω στο μάτι σου με αποτέλεσμα να θολώσει η όραση. Γενικά όσο πιο "παχύς" είναι ο φακός τόσο πιο δύσκολα γυρνάει αλλά όμως τόσο πιο πολύ σε κόβουν. Πρέπει να κάνεις δοκιμές και με άλλους φακούς μέχρι να βρείς τον ιδανικό για το μάτι σου, πρωτείνω να δοκιμάσεις τους purevision 2 για αρχή....

Εμενα ο οφθαλμιατρος μου ειχε πει πριν χρονια

οτι οι 3 γραμμουλες πρεπει να να ειναι στην κατω μερια πρωτου τους φορεσω, και οχι αριστερα ή δεξια.

Με σκαλωσες και εψαξα στο inet.

"'Toric contacts are made for people with astigmatism. Astigmatism is corrected with a power & an angle. In order to achieve the correct angle, the lens is weighted. The lines are a guide for you to insert them, but since they're weighted anyway, they will rotate to the correct angle no matter how you put them on. Just wait for about five minutes for your vision to be clear, since it will be blurry until the lens is rotated properly."

Δημοσ.

οι φακοί αυτοί έχουν ποιο πολύ βάρος εκεί που είναι οι γραμμές και γυρίζουν αυτόματα στην θέση τους, άμεσα ή μέσα στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα.

Δεν έχει σημασία πως θα τους φορέσεις. Πρέπει να γυρίσουν μόνοι τους.

Αν τώρα δεν είναι καλής ποιότητας ....

Δημοσ.

όλοι οι φακοί δεν έχουν των ίδιο αριθμό γραμμών. Οι oasys έχουν δύο, οι biofinity έχουν μία, οι focus daylis toric έχουν τρείς. Οι oasys πως φοριούνται αν έχουν βάρος στις γραμμές? Εκτίμηση μου είναι οτι δεν έχουν όλοι οι αστιγματικοί αυτο το σύστημα. Όντως για το αριστερα δεξιά το κάνω στους oasys αλλα τώρα το σκέφτομαι μήπως κάνω λάθος... Οι air optix πόσες γραμμούλες έχουν?

Δημοσ.

Με τους bausch and lomb  που φοραω καποια χρονια, ποτε δεν εχω προσπαθησει να τους βαλω με συγκεκριμενο τροπο.

Δημοσ.

όλοι οι φακοί δεν έχουν των ίδιο αριθμό γραμμών. Οι oasys έχουν δύο, οι biofinity έχουν μία, οι focus daylis toric έχουν τρείς. Οι oasys πως φοριούνται αν έχουν βάρος στις γραμμές? Εκτίμηση μου είναι οτι δεν έχουν όλοι οι αστιγματικοί αυτο το σύστημα. Όντως για το αριστερα δεξιά το κάνω στους oasys αλλα τώρα το σκέφτομαι μήπως κάνω λάθος... Οι air optix πόσες γραμμούλες έχουν?

Δεν νομιζω οτι οι γραμμες ειναι αυτες καθ'αυτες που διαμορφωνουν το βαρος,

αλλα ειναι περισσοτερο βοηθητικες για το πως να τους βαλεις σωστα.

Συμφωνα παντα με το κειμενο που εκανα copy paste παραπανω.

Αρα ειτε μια, ειτε δυο, ειτε 15 γραμμες, δεν πρεπει να εχει μεγαλη σημασια.

Με τους bausch and lomb  που φοραω καποια χρονια, ποτε δεν εχω προσπαθησει να τους βαλω με συγκεκριμενο τροπο.

Εγω με την ιδια μαρκα, απαξ και τους βαλω με τις γραμμες πανω, νιωθω αβολα και δεν βλεπω σωστα.

Δεν παιζει να το εχεις παρατηρησει?

Δημοσ.

Εγω με την ιδια μαρκα, απαξ και τους βαλω με τις γραμμες πανω, νιωθω αβολα και δεν βλεπω σωστα.

Δεν παιζει να το εχεις παρατηρησει?

Τι να σου πω, δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε ασχολήθηκα πως να τους βάλω.

Και τώρα έχω ξεμείνει και είμαι με απλούς. Θα πάρω μέσα στον μήνα και θα τους βάλω επίτηδες με τις γραμμές πάνω.

Μήπως έβαλες το μέσα έξω και σε έκοβε?

Δημοσ.

Τι να σου πω, δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε ασχολήθηκα πως να τους βάλω.

Και τώρα έχω ξεμείνει και είμαι με απλούς. Θα πάρω μέσα στον μήνα και θα τους βάλω επίτηδες με τις γραμμές πάνω.

Μήπως έβαλες το μέσα έξω και σε έκοβε?

Μπα οχι, φοραω χρονια φακους και εχω ξεπερασει τετοια θεματα  :P 

Για δοκιμασε και πες μου "εντυπωσεις"

Δημοσ.

http://www.ehow.com/how_5583131_insert-toric-contact-lenses.html

Εδώ λέει ότι οι γραμμές πρέπει να κοιτάνε κάτω και πάνω όταν είναι δύο.Το σύστημα με το βάρος επιμένω οτι δεν ισχύει για όλους τους φακούς αλλιώς οι δύο γραμμές δεν βγάζουν νόημα.

Άμα στεγνώσει το μάτι βάζω σταγόνες και συγκεκριμένα βάζω τις alcon systane ultra για φακούς επαφής, είναι με διαφορά οι καλύτερες, άλλα και οι απλές σταγόνες κάνουν δουλειά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...