abdulah Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 εχω 0,75 και 1,25, και η διαφορά με τα γυαλιά ειναι τεράστια, ιδιως σε πισι, τιβι, οδήγηση, νύχτα. φοβάμαι φίλε μήπως έχεις συνηθίσει να μη βλέπεις καλά 1
SOCRATIS1000 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Ασχετη ερωτηση.Οταν φοραω φακους μετα παο 1-2 ωρες αρχιζω και κουραζομαι[τα ματια μου].Υπαρχει μαλακοι φακοι οι οποιοι να μην στεγνωνουν ευκολα ?
bakass Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δοκίμασε τους Acuvue Oasys. Με έχουν σώσει τα τελευταία χρόνια και τους φοράω 12 ώρες τη μέρα και είμαι μια χαρά σε σχέση με άλλους. Πέρα από μαλακοί έχουν μεγάλη αεροπερατότητα και δεν αισθάνεσαι τα μάτια σου στεγνά μετά απο ώρες.
cris41 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Εγω με αστιγματισμο -1.00 και -1.50 και μυωπια -1.50 και -1.50 δε βλεπω με μυωπικους φακους το βραδυ καθολου καλα. Οποτε και αγοραζω τορικους.
bakass Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Περίεργο μου φαίνεται καθώς εγώ χρόνια τώρα με μυωπία 3.00 και αστιγματισμό 1.5 σε κάθε μάτι, δεν έχω χρειαστεί τορικούς και βλέπω μια χαρά με μυωπικούς...Μπας και τελικά δεν βλέπω τόσο καλά όσο νομίζω...??
cris41 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δηλαδη εχεις περισσοτερο απο εμενα και εισαι οκ; Μαλλον εχεις συνηθισει.. Πηγα πριν 2 βδομαδες οφθαλμιατρο και μου ειπε "απαγορευεται οδηγηση χωρις γυαλια ή φακους το ΒΡΑΔΥ". Απο εκει και περα μου ειπε αν θελω να τα φοραω ή οχι τη μερα. Βλεπω απλα δε διαβαζω ευκολα για κανενα λογο.
bakass Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Eγώ όπως σου είπα δεν έχω πρόβλημα και διαβάζω και μια χαρά με τους μυωπικούς μόνο. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τορικούς για να δω αν υπάρχει βελτίωση. Φυσικά όμως δεν μπορώ να οδηγήσω χωρίς φακούς ή γυαλιά καθώς με 3 μυωπία μάλλον δεν θα φτάσω εκεί που θέλω....
smpt Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Περίεργο μου φαίνεται καθώς εγώ χρόνια τώρα με μυωπία 3.00 και αστιγματισμό 1.5 σε κάθε μάτι, δεν έχω χρειαστεί τορικούς και βλέπω μια χαρά με μυωπικούς...Μπας και τελικά δεν βλέπω τόσο καλά όσο νομίζω...?? Δεν έχεις δοκιμάσει αστιγματικούς φακούς, για αυτό. Πρέπει όμως η συνταγή να είναι σωστή για να δεις διαφορα. Μην πάω σε οπτικό να σε μέτρηση, ζητα από τον οφθαλμίατρο να σου δώσει συνταγή για αστιγματικούς φακούς
cris41 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δεν έχεις δοκιμάσει αστιγματικούς φακούς, για αυτό. Πρέπει όμως η συνταγή να είναι σωστή για να δεις διαφορα. Μην πάω σε οπτικό να σε μέτρηση, ζητα από τον οφθαλμίατρο να σου δώσει συνταγή για αστιγματικούς φακούς Ουσιαστικα τη συνταγη θελει. Την ιδια συνταγη που εχεις για γυαλια χρησιμοποιεις και για φακους.
fonzi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Ουσιαστικα τη συνταγη θελει. Την ιδια συνταγη που εχεις για γυαλια χρησιμοποιεις και για φακους. http://www.contactlenses.org/prescription.htm Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατά προσέγγιση τη συνταγή των γυαλιών αλλά δεν ταυτίζονται οι συνταγές φακών και γυαλιών. Καλύτερα σε οφθαλμίατρο. Καλοί αεροπερατοί μου εχουν βγει οι biofinity σε απλοί και τορικοί.
cris41 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 http://www.contactlenses.org/prescription.htm Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατά προσέγγιση τη συνταγή των γυαλιών αλλά δεν ταυτίζονται οι συνταγές φακών και γυαλιών. Καλύτερα σε οφθαλμίατρο. Καλοί αεροπερατοί μου εχουν βγει οι biofinity σε απλοί και τορικοί. Ενδιαφερον. Εμενα ο οπτικος μου μου ειπε οτι χρειαζομαι την ιδια συνταγη παντως. Και οντως δεν εχω προβλημα.
fonzi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 O oπτικός σου μπορεί να χρησιμοποίησε τη συνταγή των γυαλιών αλλά να τη μετέτρεψε σε συνταγή φακών κάνοντας τις απαραίτητες διορθώσεις. Κάπου είχα βρει έναν μετατροπέα στο ιντερνετ παλαιότερα. Μπορείς να ψάξεις. Πρόσεξε: Άλλο δεν έχω πρόβλημα και άλλο βλέπω 20/20 πχ εγώ με πολύ αστιγματισμό νόμιζα ότι βλέπω με τους μαλακούς (δεν υπήρχαν τορικοί τότε). Μετά από 14 χρόνια με μαλακούς φοράω ημίσκληρους και βλέπω το φως το αληθινό ξαφνικά! Νόμιζα ότι πρώτη φορά στη ζωή μου είδα....
smpt Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) αλλο πραγμα ο οπτικος, αλλο ο οφθαλμίατρος. Εχω καει απο οπτικους με συνχρονα μηχανηματα.... και εγω ειδα το φως το αληθινό με τους toric. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2013 από smpt
fonzi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Οι τορικοί θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στις μοίρες. Στα γυαλιά μάλλον φτιάχνουν τον αστιγματισμό σε άξονα με όποιες μοίρες θέλουν. Οι μηνιαίοι τορικοί βγαίνουν σε στανταρ μοίρες που απαιτούν λίγο πειραματισμό. Αν πχ στα γυαλιά έχει κάποιος 2.50 αστιγματισμό στις 30 μοίρες και οι φακοί βγαίνουν σε 20 και 40 μοίρες, τότε μπορεί να βλέπει κάποιος καλύτερα στις 40 παρά στις 20 ή αντίστροφα. Οσο περισσότεροι οι βαθμοί αστιγματισμού τόσο μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο άξονας. Και εγώ νομίζω καλύτερα ο (σωστός) οφθαλμίατρος παρά ο οπτικός. Ο οφθαλμίατρος θα δει και κάποιο πιθανό πρόβλημα υγείας στο μάτι που θα προκαλέσουν οι φακοί (δεν έχουν όλοι το ίδιο υλικό).
cris41 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Σε αυτο με τις μοιρες εχεις δικιο. Στους μονους φακους που φτιαχνουν τις μοιρες ειναι οι ετησιοι που βαζεις οτι οτι θες σε ολα. Δικες μου μοιρες 178 & 8 εχω στους φακους 180 & 10 αντιστοιχα. Βλεπω μια χαρα. Παντως επειδη φοραω και γυαλια μερικες φορες για να μη κουραζεται το ματι δε βλεπω το ιδιο με τους φακους γιατι στα γυαλια εχω Cyl -1.50 και στα δυο ενω στους φακους βγαινει -1.25 και μετα -1.75. Την επομενη φορα που θα παρω φακους(2 μηνες) θα ρωτησω τον οφθαλμιατρο για την αλλη συνταγη που μου ειπατε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις