Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι καινούρια γενικά στη χρήση καρτών και συναλλαγών μέσω ιντερνετ και επειδή δεν μπορώ να πω ότι η τράπεζα με βοήθησε ιδιαίτερα με τις γενικού τύπου απαντήσεις της θα το εκτιμούσα πολύ αν θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει από εδώ.

Πριν λιγό καιρό έβγαλα μια χρεωστική κάρτα Mastercard καθώς ήθελα να τη χρησιμοποιήσω για να κάνω κρατήσεις μέσω ιντερνετ για ένα επερχόμενο ταξίδι στο εξωτερικό. Έκλεισα το ξενοδοχείο χωρίς κανένα πρόβλημα, μου ήρθε email για την κράτηση, βέβαια δεν απαιτούνταν χρηματική συναλλαγή, το ξενοδοχείο απλά ζητούσε τα στοιχεία της κάρτας για λόγους αξιοπιστίας και σε περίπτωση που ακυρώσω την κράτηση 2 μέρες πριν την ημερομηνία του check in να μου χρεώσει το πρώτο βράδυ.

Προσπάθησα προχθες να κλείσω κάτι εισητήρια για το τρένο στο εξωτερικό για τα οποία απαιτούνταν χρηματική συναλλαγή, έγραψα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, μου εμφάνισε την σελίδα της τράπεζας για να πατήσω τους κωδικούς για την ταυτοποίηση αλλά όταν γυρνούσε στη σελίδα για την κράτηση μου έλεγε ότι η κράτηση δεν μπορεί να γίνει ελένξτε τα στοιχεία σας (billing address και postcode). Αφού προσπάθησα δυο τρεις φορές και αλλάζοντας τα στοιχεία και βλέποντας ότι δεν μπορεί να γίνει η κράτηση έκλεισα τη σελίδα.

Μπήκα σε μία άλλη σελίδα για να κλείσω κάτι άλλα εισητήρια πάλι για το εξωτερικό, ακολούθησα την ίδια διαδικασία (η κράτηση πάλι δεν έγινε) και μου έβγαζε μήνυμα στο τέλος 'ελένξτε τα στοιχεία της κάρτας σας'. Μόνο που για αυτή τη συναλλαγή δεσμέυτηκε το χρηματικό ποσό χωρίς στην ουσία να κάνω καμία κράτηση.

Έψαξα και στα δύο site στις Frequently Asked Questions και βρήκα ότι μπορεί να μην γίνεται δεκτή η κάρτα γιατί το billing address και το postcode πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με αυτά που έχει η τράπεζα μου, καθώς επίσης και ότι μπορεί να δεσμευτεί το ποσό από την δικιά μου τράπεζα για ένα χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας αναμένοντας απάντηση από την τράπεζα του εξωτερικού και σε περίπτωση που η κράτηση τελικά δεν έχει γίνει το ποσό αποδεσμεύεται.

Πήγα στην τράπεζα για να ρωτήσω τι κάνω λάθος και το πρώτο πράγμα που μου είπε η υπάλληλος είναι ότι με χρεωστική Mastercard δεν μπορείς να κάνεις συναλλαγές με το εξωτερικό, της είπα ότι λέει στο site ότι οι Mastercard γίνονται δεκτές και μου είπε ότι εννοούν τις πιστωτικές και όχι τις χρεωστικές. Την ρώτησα τότε αφού δεν μπορεί να γίνει συναλλαγή πως γίνεται να μου δεσμεύτηκε το χρηματικό ποσό της συναλλαγής και μάλιστα χωρίς αυτή να γίνει;Μου απάντησε ότι η τράπεζα δεν μπορεί να γνωρίζει τι συναλλαγές κάνετε εσείς με τον κάθε έμπορο. Θεώρησα λοιπόν ότι το ποσό θα αποδεσμευθεί σε μία βδομάδα το πολύ αφού η κράτηση δεν έγινε ( δεν μου ήρθε κανένα mail ούτε εμφανίστηκε ποτέ κανένα μήνυμα η κράτηση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς) και την ρώτησα για το billing address και το postcode που μάλλον αυτά θα γράφω λάθος (όλες τις φορές που δοκίμασα τα έγραψα στα αγγλικά) και μου είπε ότι η τράπεζα δεν δίνει τα στοιχεία αυτά σε κανέναν έμπορο οπότε δεν έχουν σημασία, της είπα ότι ήταν υποχρεωτικά πεδία που έπρεπε να συμπληρώσω και επειδή δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος αν γίνεται να μου εξακριβώσει ότι έχουμε τα ίδια στοιχεία. Μου τα εξακρίβωσε και μου είπε για άλλη μια φορά ότι η τράπεζα δεν δίνει σε κανέναν έμπορο προσωπικά μου στοιχεία.

Ευχαρίστησα, έφυγα από την τράπεζα και απλά περιμένω να δω αν θα αποδεσμευθεί το ποσό. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τι κάνω λάθος και αν τελικά όντως με χρεωστικές Mastercard δεν μπορείς να κάνεις συναλλαγές στο εξωτερικό ( νομίζω ότι έχω δει σε site να λέει ότι γίνoνται δεκτές και debit mastercard όχι απλά mastercard) παρά μόνο να τραβάς χρήματα από τα ΑΤΜ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον διάβασε όλο αυτό ακόμα και αν δεν μπορεί τελικά να με βοηθήσει!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...