Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι,

εδώ και αρκετές μέρες το desktop ενός φίλου παρουσιάζει πρόβλημα κατά την εκκίνηση και κολλάει.

Πιο συγκεκριμένα το σήμα των windows εμφανίζεται "αλλοιωμένο" σαν να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών. Πρέπει να πατήσεις το κουμπί reset και στην 2η εκκίνηση όλα καλά.

Η motherboard είναι η asrock 760GM - GS3 με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της ATI.

το pc δεν έχει 2-3 μέρες με format. και χτες κιόλας έκανα και update τους drivers της GPU.

επίσης το pc είναι καινούργιο πριν περίπου 1 χρόνο έγινε η σύνθεση του και όλα καλύπτονται από εγγυήσεις.

τι μπορεί να φταίει? να πάω την M/B για αλλαγή?

Δημοσ.

Κανε ενα reset στο bios.επισης οταν λες αλλοιωμενο το σημα,πως στο βγαζει?με κοκκινα γραμματα η με οτι να ναι χρωμματα στα pixels?

Εχεις καμια καρτα γραφικων να του δοκιμασεις?

Οταν στο βγαζει αλλοιωμενο το σημα,αργοτερα μεσα στο widnows πως ειναι τα χρωμματα πριν κανεις το reset και στρωσει?(να μην ειναι κανενα καλωδιο οθονης η η ιδια η οθονη).

Μπορει να παιζει και κατι με το προσφατο format.ειναι γνησιο το λειτουργικο?

Δημοσ.

λοιπόν μου το βγάζει σαν 16-bit χρώματα και ότι να 'ναι χρώματα στα pixels.

δυστυχώς δεν έχω κάποια GPU να του δοκιμάσω.

δεν μπαίνει μετά καν στα windows...απλά κολλάει εκεί με αυτά τα χρώματα.δεν αλλάζει κάτι.

το format για αυτό τον λόγο το έκανα να αποκλείσω κάθε ενδεχόμενο αστοχίας software.

ναι είναι γνήσια Windows 7 SP1 x86.

σκέφτηκα να κάνω update στο bios...reset δεν ξέρω πως γίνεται.

edit: reset στο bios γίνεται με την αφαίρεση της μπαταρίας για περίπου 1 λεπτό?? αυτό εννοείς έτσι? τώρα το κατάλαβα...θα το δοκιμάσω

καμιά άλλη ιδέα?

Δημοσ.

Μαλιστα.αρα στο εκανε και πριν το format αυτο.πρωτη φορα ακουω να χαλαει η ενσωματομενη καρτα γραφικων της μητρικης.

Το τροφοδοτικο ποιο ακριβως ειναι?(αν και σιγα τις απαιτησεις που θα εχει).

Ναι το reset κανε το ετσι,με την μπαταρια και πες μας.

Δημοσ.

ναι πριν το format και συγκεκριμένα μετά από ένα πρόβλημα που είχε πάλι το death screen των windows (μετά από κάποια συγκεκριμένα updates πέταγε μαύρη οθόνη κατά την εκκίνηση και κόλλαγε, έτσι έπρεπε να μπεις από safe mode και να κάνεις unistall τα latest updates.)

αυτό το pc δεν θα με αφήσει να ησυχάσω! :fear:

το τροφοδοτικό είναι το Force 450W αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό.

να 'σαι καλά φίλος θα το δοκιμάσω το reset και βλέπουμε...

κρίνεις απαραίτητο να κάνω και update το bios???

Δημοσ.

ναι και εμένα δεν μου έχει ξανατύχει.

τι να πω δεν ξέρω. θα δοκιμάσω τις λύσεις οσονούπω και θα ενημερώσω, να 'σαι καλά για την βοήθεια! :)

Δημοσ.

εδώ και 3 μέρες μετά το update του bios όλα φαίνονται να βαίνουν καλώς...

ευχαριστώ τον Thanos1972 για την άμεση βοήθεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...