Προς το περιεχόμενο

The Banner Saga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Άποψή μου είναι ότι λάθος το χειρίστηκαν, για τον απλούστατο λόγο ότι εξαρχής (εννοώ πριν καν περάσει στο στάδιο του Kickstarter) το Factions διαφημιζόταν ως το δωρεάν multiplayer κομμάτι του όλου project.

Θέλω να πω, αν έλεγαν 15 δολάρια και το πρώτο επεισόδιο + πρόσβαση στη beta θα το καταλάβαινα, 15 δολάρια για να βοηθήσεις να βελτιωθεί το multiplayer του κυρίως παιχνιδιού (στο οποίο όμως δεν αποκτάς πρόσβαση όταν κυκλοφορήσει) και το ίδιο το Factions, το οποίο όμως όταν ολοκληρωθεί θα είναι δωρεάν... δε μου στέκει.

Αυτό που θέλω να πω εδώ είναι πως το θέμα το έχουμε θίξει ήδη στα εκεί fora, οι Stoic μου έχουν δώσει την εντύπωση σοβαρών ανθρώπων και μόλις έχω κάποια επίσημη τοποθέτηση θα τη μεταφέρω.

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα το beta access λειτουργεί και σαν kickstarter award.

Αν ήθελες beta ας έδινες τα ίδια λεφτά να πάρεις το πρώτο episode. Αν όχι περίμενε το demo ή το δωρεάν multi. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι στραβό.

Δημοσ.

Αμα θελανε να κανουν beta testing να το ανοιγανε μονο σε αυτους που ειχαν προπληρωσει και τοτε δεν θα τους ελεγε κανεις τιποτα...αλλα οχι να ζητανε εκ των υστερων λεφτα για να σου επιτρεψουν να κανεις beta testing!!!

Μιλαμε για τη γυφτια του αιωνα!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

"Του αιώνα" δεν είναι, γιατί όπως μαθαίνω το έχουν κάνει κι άλλοι, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και ζητώντας πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο.

Σε κάθε περίπτωση, θα προτιμούσα χίλιες φορές να είχαν κρατήσει τη beta για τους backers, εφόσον θεωρούν πως θα τους αδικούσαν αν την προσέφεραν ελεύθερη στους πάντες (παρότι ως backers εμείς στηρίξαμε το Banner Saga, όχι το Factions που θα δινόταν εξαρχής δωρεάν) παρά να καθόμαστε τώρα να προσπαθούμε να βρούμε κάποιο θετικό σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση.

Ενδεχομένως όσοι μπαίνουν στη beta με αυτό τον τρόπο να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο παιχνίδι μόλις επιτρέψει το Steam τις προπαραγγελίες (πρέπει να έχουν firm release date για να γίνει αυτό) αλλά και πάλι, αφού δίνουν δύο κωδικούς στα 15 δολάρια, θα υπάρχει πρόβλημα πάλι με τους kickstarter backers -εκτός κι αν δώσουν έναν κωδικό για το single για κάθε 15.

Μύλος μου φαίνεται η υπόθεση, και χωρίς ουσιαστικό πρακτικό κέρδος. Υποψιάζομαι (ή, ίσως ορθότερα, θέλω να ελπίζω) ότι το έχουν μετανιώσει, αλλά τώρα δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το διαχειριστούν. Συνήθως, όταν έχουν να πουν κάτι, απαντάνε αμέσως (και γενικά συμμετέχουν πολύ ενεργά στα fora τους) ενώ από χτες σε αυτό το θέμα ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Bίντεο με όλες τις βελτιώσεις στο multiplayer τμήμα του παιχνιδιού, με νέες κατηγορίες αναβαθμίσιμων χαρακτήρων, πεδία μάχης, τρόπους διαχείρησης του renown (bonus πόντοι που προσθέτουν κινήσεις/δύναμη χτυπήματος/ζημιά κτλ.)

Το παιχνίδι βελτιώνεται διαρκώς και ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί το '13, όταν θα έχουμε την κυκλοφορία του single player campaign (με 24 κατηγορίες μαχητών, αντί των 12 που έχει το multi).

http://www.youtube.com/watch?v=4Zp-iHa-Pvg

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
  • 6 μήνες μετά...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ιn-game βίντεο από το πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Για τους εξοικιωμένους με το Factions τα πράγματα είναι ευκολότερα, όμως αυτό το κομμάτι έχει χαρακτήρα tutorial.

Παρότι δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως το υλικό, οι βασικοί άξονες είναι αυτοί που εμφανίζονται στο βίντεο, οπότε για όσους θέλουν μία πλήρως spoiler-free εμπειρία, θα πρέπει να προσπεράσουν το βίντεο.

Το βίντεο αυτό είναι μέρος ενός Let's Play που ξεκίνησε και μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω του forum του Banner Saga, με τη συνέχεια να αποφασίζεται μέσω ψηφοφορίας στη σελίδα του Kickstarter ή στο forum.

• 2 μήνες μετά...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μετά από μεγάλο διάστημα που έμεινε πρακτικά εκτός λειτουργίας το επίσημο site του The Banner Saga (υπήρχε μόνο η κεντρική σελίδα, με ελάχιστο υλικό) επανήλθε, ανανεωμένο.

To παιχνίδι υποβλήθηκε και έγινε δεκτό για το 16o IGF και ελπίζω πως από εδώ και μετά θα έχουμε ταχύτερες εξελίξεις. Η καθυστέρηση σε σχέση με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα είναι αρκετά μεγάλη, όμως όπως φάνηκε και από τα βίντεο του Let's Play (μπορείτε να τα δείτε στο κανάλι της Stoic) και πολλές καλές ιδέες υπάρχουν, και οι devs ακούνε τις παρατηρήσεις του κόσμου.

Δε νομίζω πως θα έχω τη χαρά να το δω μέσα στη χρονιά, οπότε θα το μεταθέσω στον κατάλογο με τους πλέον αναμενόμενους τίτλους για το '14.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Να και οι εξελίξεις που λέγαμε:

Έχουμε πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας, 14/1/14. 

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πάρα πολύ θα ήθελα να ασχοληθώ, αλλά περιμένουμε την κυκλοφορία. Demo μπορεί να υπάρξει λίγο νωρίτερα, δεν το έχουν επιβεβαιώσει ακόμη.

Στο Factions το έχω δει (PvP, δωρεάν στο Steam) και στα Let's Play που έκαναν με το υπάρχον demo που ήταν για εκθέσεις παιχνιδιών, και είναι πολύ καλές οι μάχες. Οι δε αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις (και οδηγούν ανάλογα με το τι επιλέγεις σε διάφορες μάχες με διάφορα setup) ενίοτε βασανιστικές.

Χτες ανακοίνωσαν το μηχανισμό για το upload των custom crests για τις αντίστοιχες κατηγορίες backers από το Kickstarter. Αυτό το παιχνίδι, αν είχε λίγο υψηλότερα production values στο κομμάτι της αφήγησης (που είναι ήδη όμορφα φτιαγμένο, αλλά με περιορισμένα μέσα, χωρίς voiceover κτλ.) θα μπορούσε να γίνει κλασικό στην κατηγορία του.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Σύντομη περιγραφή του πώς λειτουργεί ο μηχανισμός του ταξιδιού στο παιχνίδι:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...