Προς το περιεχόμενο

The Banner Saga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, και θα το αγοράσω σίγουρα με το που βγει στο GOG.

Το είπα και το έκανα :D

Κυκλοφόρησε σήμερα στην κλασσική πλήρη τιμή των 18 - 19 ευρώ, αλλά επειδή τα αξίζει πραγματικά δε δίστασα καθόλου. Όποιος άλλος έχει DRM ανησυχίες, σπεύσατε!

Ξεκινάω μαραθώνιο Banner Saga 1 + 2 για να ανάψουν τα αίματα και να πάει σερί το σενάριο.

• Like 1
  • 8 μήνες μετά...
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έριξα τον οβολό μου, ελπίζω να πάει καλά!

Σε στόχο 200 χιλ. έχει μαζέχει 98 χιλ. από 2088 backers (ο τελευταίος ήμουν εγώ, με τα 20 δολλάριά μου). Λογικά θα πιάσει άνετα το στόχο, το θέμα είναι πόσο ψηλά θα πάει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Yπενθμίζω (το αναφέρουν και σε ανακοίνωσή τους, άλλωστε) πως εφόσον στηρίξατε το πρώτο στα 50+, (και) το τρίτο μέρος θα σας δοθεί δωρεάν, επομένως ό,τι θελήσετε να δώστε, προσμετράται ως δεύτερο κλειδί ή/και επιπλέον πράγματα, όπως περιγράφονται στη σελίδα του KS.

Eλπίζω να πάνε καλά και ελπίζω κάποια στιγμή να δούμε ένα "κανονικό" RPG στον κόσμο του Banner Saga.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Αύριο στις 8 το βράδυ ξεκλειδώνει το 3ο μέρος της σειράς. 
Υπάρχει ακόμα το μπόνους προαγοράς, με σημαντικότερα δώρα ένα αντικείμενο και έναν ήρωα dredge επιπέδου 10, αν ενδιαφέρεται κάποιος.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Οι κωδικοί έχουν αρχίσει να στέλνονται. Θυμίζω, αν είχατε στηρίξει από ένα ποσό και πάνω (50+) το πρώτο, στο pledge manager θα βρείτε τους κωδικούς και για τα τρία μέρη.

Δεν ξέρω αν το DLC (χμ...) θα είναι μέσα, ελπίζω ναι, αν όχι, τουλάχιστον να μας δώσουν τρόπο να το αποκτήσουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Οι ήρωες σου ξεκινάνε από επίπεδο 8 και μερικοί 9 ή 10. Αν μεταφέρεις το σώσιμό σου ξεκινάνε όπως τους είχες αναβαθμίσει. Επίσης έχει κρατήσει και τα μπόνους και τα ability που έχεις βάλει.
Μέγιστο επίπεδο είναι το 15. Το κόστος κάθε αναβάθμισης είναι σταθερό, 10 renown.
Στα μεγαλύτερα επίπεδο επιλέγεις ένα παρατσούκλι για τον ήρωά σου, μοναδικό που δίνει ένα χαρακτηριστικό στη μάχη, και αναβαθμίζεται.
Αυτά για την ώρα.

Έδιτ, κάποιοι ήδη έχουν προλάβει και έχουν παίξει 30 μάχες, είδα το σχετικό επίτευγμα, τι στο καλό;

Επεξ/σία από G.TH.
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, G.TH. είπε

Οι ήρωες σου ξεκινάνε από επίπεδο 8 και μερικοί 9 ή 10. Αν μεταφέρεις το σώσιμό σου ξεκινάνε όπως τους είχες αναβαθμίσει. Επίσης έχει κρατήσει και τα μπόνους και τα ability που έχεις βάλει

να ρωτησω δηλ αν ξαναπαιξω το νο 2 και ξαναχτισω μια καλη ομαδα με υψηλο λεβελ και πολυ καλα ιτεμς θα συνεχισω απο εκει Πιο  overpowered , ενω αν ξεκινησω απο την αρχη θα ειμαι σε χαμηλοτερο επιπεδο,καπως ετσι??

Δημοσ.
1 ώρα πριν, di maria kun είπε

να ρωτησω δηλ αν ξαναπαιξω το νο 2 και ξαναχτισω μια καλη ομαδα με υψηλο λεβελ και πολυ καλα ιτεμς θα συνεχισω απο εκει Πιο  overpowered , ενω αν ξεκινησω απο την αρχη θα ειμαι σε χαμηλοτερο επιπεδο,καπως ετσι??

Το έτοιμο έχει 3 στο επίπεδο 9 και 1 στο 10. Δεν μου άρεσαν οι μισοί από αυτούς που αναβάθμισε. Επίσης δεν έχει mend στην Αλέττε. Τα αντικείμενα είναι μέτρια όντως.
Αν το save sou έχει λίγο πιο χαμηλά επίπεδα, αλλά υπάρχουν ήρωες με 40-50 kill το φορτώνεις, γιατί αναβαθμίζονται εύκολα στο μέγιστο επίπεδο.
Αν είναι να το παίξεις από την αρχή για τέτοιο αποτέλεσμα νομίζω δεν αξίζει, χαμένος χρόνος.
Εκτός αν μπορείς να φτάσεις 4-5 ήρωες στο επίπεδο 10, ή να έχεις 300 renown, τότε παίχ'το όλο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τέλος, με 29/50 επιτεύγματα (1 πρέπει να έχει bug) και από όσο κοιτάζω τα επιτεύγματα και τα φόρουμ μάλλον είχα καλό, φλώρικο και λογικό τέλος, χωρίς να κάνουν χρυσές δουλειές τα γραφεία τελετών.
Θα μπορούσε να έχει λιγότερα κεφάλαια, αφού έτσι και αλλιώς στη ραψωδία 21 η δράση αφορά και τις ομάδες.
Ωραίο το νέο σύστημα των μαχών, με τις αλλαγές και τα κύματα των εχθρών. Πολύ δύσκολες δεν ήταν πάντως, σε μια-δυο έπρεπε να παίξεις πολύ επιθετικά για να κερδίσεις το σπάνιο αντικείμενο μόνο. Όσοι πήγαιναν με το πάσο τους και αφήναν εχθρούς με 1 δύναμη επίτηδες, θα δυσκολευτούν.
Από εμπειρία και από τύχη, πήρα τις καλύτερες ή έστω τις μέτριες αποφάσεις εκτός από μια που 

Spoiler

σκοτώνει τον κεντρικό ήρωα  α χα χα, αλλά δεν πειράζει συνεχίζει το παιχνίδι.

Πιο δύσκολο κεφάλαιο μου φάνηκε το 19. Η μόνη απόφαση που μετάνιωσα στα προηγούμενα ήταν που φόρτωσα τη Folka (και τον Bolverk αλλά αυτόν έπρεπε) με κιλλ, ψιλοάχρηστη σε όλο το 3ο μέρος, έπρεπε να τα είχα μοιράσει, σχεδόν όλη η ομάδα ήταν χτυπημένη και αναγκαστικά έμπαιναν  οι μέτριες αλλαγές με γελοία αντικείμενα. Ενώ είχα διαθέσιμα καλύτερα. Αυτά.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια προειδοποίηση, γιατί είμαι αρκετά ξενερωμένος.

Στα Banner Saga 1 και 2 έπεσα σε τεχνικό πρόβλημα που δεν υπήρχε πριν, ακόμα και την εποχή που είχα πρωτοπαίξει το 1 στο ίδιο ακριβώς μηχάνημα, με τον ήχο και τα cutscenes. Κοφτός ήχος και απίστευτο stuttering στα cutscenes, σε βαθμό να μην βλέπονται. Gameplay και διάλογοι ήταν εντάξει, όσο είδα, αλλά δεν τσέκαρα τη μετακίνηση με το καραβάνι. Από ότι διάβασα δεν υπάρχει λύση, ενώ μια αναβάθμιση του Adobe Air που έκανα δεν έλυσε το πρόβλημα. Το θέμα είναι έντονο στο 1, στο 2 είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Εμφανίστηκε και σε GOG και σε Steam με και χωρίς client από πίσω.

Αφήνω ένα ενδεχόμενο να φταίει το μηχάνημα, που έχει περάσει διάφορα και πάει για format, αλλά οι απαιτήσεις του παιχνιδιού καλύπτονται τόσο πολύ που δε θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.

Κρίμα, γιατί ήμουν προετοιμασμένος για μαραθώνιο Banner Saga τώρα που υπάρχει χρόνος και απογοητεύτηκα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από format και εγκατάσταση των Windows 10, παίζω όλος χαρά Banner Saga στο Hard.

Έχω σκουριάσει γενικά από gaming και η αρχή μου φαίνεται υπέρ του δέοντος δύσκολη σε αυτό το επίπεδο. Η άλλη σημαντική αλλαγή, που κατά τη γνώμη μου δε στέκει, είναι οι τραυματισμοί. Μετά από patch που μπήκε το 2016 (το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2014) για να θεραπευτεί ένας τραυματίας πρέπει υποχρεωτικά να γίνει rest. Δε μετράει πια ο χρόνος που περνάει με το καραβάνι. Μου φαίνεται παράλογο και ανακατεύει πολύ το παιχνίδι, οπότε μάλλον θα ρίξω το επίπεδο δυσκολίας ώστε να θεραπεύονται λίγο πιο γρήγορα.

Γενικά, το hard απαιτεί ΠΟΛΥ καλή γνώση των τακτικών του παιχνιδιού και δεν επιτρέπει τα λάθη, μια λάθος κίνηση και έχεις μπλέξει.

Επεξ/σία από Tobajara
Δημοσ.

Τέρμα το Banner Saga 1 στο Hard.

Η καμπύλη της δυσκολίας είναι πολύ απότομα στην αρχή, μετά εξισορροπείται σε σημείο να μην υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, και μετά στέκεται σε καλό σημείο. Η τελευταία μάχη με δυσκόλεψε πολύ περισσότερο απ'όσο θυμόμουν στο Normal. Για κάποιο λόγο είχα ΤΡΟΜΕΡΟ πρόβλημα με τις προμήθειες. Ενώ στο Normal όχι μόνο τα πράγματα κύλησαν ομαλά αλλά είχα και το achievement High Spirits (το ηθικό δεν πέφτει κάτω από ένα επίπεδο) και δεν είχε πεθάνει κανείς από πείνα, εδώ ζητιάνευα ένα μουχλιασμένο ξεροκόμματο. Πιθανός λόγος τα αναγκαστικά rest που έκανα λόγω των τραυματισμών, αλλά δεν ήταν τόσα πολλά. Η τελευταία μάχη ήταν πολύ δυσκολότερη απ'όσο θυμάμαι, αλλά τελικά θυμήθηκα πως έπρεπε να χρησιμοποιήσω όλους τους τοξότες που είχα (Rook, Alette, Oddleif, Nix), το Hakon και τον Iver. Εξακολουθώ να μη βλέπω λογική στο να μη θεραπεύονται οι τραυματισμοί με τις μέρες που περνούν και να απαιτούν ξεκούραση. Επειδή το παιχνίδι δεν είναι φτιαγμένο να παίζεται με Ironman, το save - load πήγε σύννεφο.

Νομίζω πως περισσότερο ευχαριστήθηκα το playthrough σε Normal. Ξεκινάω τώρα Banner Saga 2!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...