Προς το περιεχόμενο

SimCity [2013]

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 240
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα

Σήμερα πήρα στα χέρια μου την τελευταία έκδοση (Sim City 5) και δεν μπορώ να την εγκαταστήσω. 

Πριν την εγκατάσταση του ίδιου του παιχνιδιού, εγκαθίσταται η εφαρμογή της Origin που σου ζητά τον κωδικό (αφού γραφτείς ως χρήστης) για να ενεργοποιήσει το παιχνίδι.

ΟΣΕΣ φορές και να δοκίμασα, ο κωδικός ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ.

Σημειωτέον ότι αγόρασα το παιχνίδι από ελληνικό internet κατάστημα, η γλώσσα εγκατάστασης της Origin και το μήνυμα - φτύσιμο του κωδικού είναι στα ελληνικά.

Στο internet διάβασα ότι πάρα πολλοί στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και στολίζουν την Origin κανονικά.

Αναφέρουν μάλιστα ότι αφού προσπάθησαν για ώρα και τα παράτησαν, ξαφνικά μετά από 45 - 50 λεπτά ο κωδικός έγινε δεκτός και το σύστημα ξεκόλλησε. Αν αυτό το θεωρείτε λύση, εγώ τι να πω.

Δηλώνω άσχετος. Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε ??

Θα φταίω εγώ μετά αν την επόμενη φορά το βρω σπασμένο και το κατεβάσω ???? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομίζω να μπορείς να το παίξεις σπασμένο :)

Μιας και το παιχνίδι είναι 50% στον δίσκο σου, το άλλο 50% online. 

Δεν καταλαβα κατι..στο multiplayer τι ακριβως κανεις? εχεις την πολη σου διπλα με διαφορους παιχτες και ο καθενας εχει την δικια του πολη?

Ναι, και επειδή οι χάρτες είναι μικροί, συνεργάζεστε. 

Αλλά δεν έχει και off line mode. 

https://help.ea.com/contact-us και προσπάθησε στο online chat αλλά με 60+ mins waiting time 

υ.γ. το chat μου λέει 91 λεπτά αναμονή πάντως :D

υ.γ.2. ναι έχω account στο origin λόγω swtor όσο και αν ντρέπομαι γι'αυτό :P

Και το "δράμα" συνεχίζει, με την EA να αποσύρει τις διαφημίσεις του SimCity απο διάφορες σελίδες, ενώ παράλληλα έγινε leak και εταιρικό memo με τα διάφορα μέτρα που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στο εξωτερικό οι ενώσεις καταναλωτών είναι πιο σοβαρές και δυνατές από τις δικές μας, ελπίζω να την σκίσουν μπας και της γίνει μάθημα.

Δεν νομίζω να μπορείς να το παίξεις σπασμένο :)

Μιας και το παιχνίδι είναι 50% στον δίσκο σου, το άλλο 50% online. 

Ναι, και επειδή οι χάρτες είναι μικροί, συνεργάζεστε. 

Αλλά δεν έχει και off line mode. 

Σίγουρα σε μερικά χρόνια όσοι έχουν high end pc θα μπορούν να τρέχουν virtual servers στο 127.0.0.1 :P και αυτό μπορεί να γίνει από τον κώδικα του game χωρίς να χακαριστούν οι servers.

Ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί 100% η πειρατεία, είναι μέσω streaming όπου το game θα γίνεται video stream...

Τελικός χαμένος είναι ο αγοραστής και η εταιρεία η ίδια και όχι ο πειρατής. Αναρωτιέμαι αν τα έξοδα της συντήρησης και αγοράς των server είναι μικρότερα από την χασούρα της πειρατείας, πράγμα που δεν το νομίζω. Εγώ θα ψηνόμουν να το αγοράσω αν καταργούσαν το always online DRM, ή έστω υποσχόντουσαν ότι όταν κλείσουν οι servers σε 5-10 χρόνια από τώρα θα κάνουν patch το game να παίζει offline.

• Like 1

http://www.ea.com/news/a-simcity-update-and-something-for-your-trouble

And to get us back in your good graces, we’re going to offer you a free PC download game from the EA portfolio.  On March 18, SimCity players who have activated their game will receive an email telling them how to redeem their free game.

Source.png Πηγή: http://www.rockpapershotgun.com/2013/03/12/simcity-server-not-necessary/">Maxis Insider Tells RPS: SimCity Servers Not Necessary

Υποψιάζομαι πως το όλο φιάσκο με το SimCity θα μείνει στην ίστορια του gaming - αναφέρεται απο το Rock, Paper, Shotgun πως (μέσω εσωτερικής "πηγής") τελικά δεν χρειάζεται server για τα calculations του παιχνιδιού και θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει offline mode.

Αυτό που με εντυπωσιάζει όμως είναι η έκπληξη ορισμένων media outlets, λες και δεν ήταν αναμενόμενη η όλη κάτάσταση...

• Like 1

Να πω την αλήθεια, αν δουλεύει σωστά το DRM σύστημα, δεν με απασχολεί καθόλου.

Το μόνο πρόβλημα που έχω με το always online του Origin είναι ότι δεν θα μπορώ να παίξω στο αεροδρόμιο περιμένωντας το αεροπλάνο.

πληρωστεεεεεεεεεεεεε

"Έξυπνοι" τύποι σαν εσένα που παίζεις πειρατικά, θα κατακρίνουν όσους αγοράζουν παιχνίδια, και τις εταιρίες που φτιάχνουν ακόμα πιο κλειστά DRM.

------------------------------------------

Όσον αφορά το παιχνίδι.

Δεν είναι καθόλου άσχημο. Είναι διαφορετικό από Cities XL και φυσικά SC4.

Όσοι περίμεναν SC5, δεν είναι αυτό που περιμένατε. Είναι reboot.

Μετά τα προβλήματα με τους σερβερς που έχουν σχεδόν λυθεί, η έκδοση 1.4 παίζει 99% άψογα.

Υπάρχει συνεργασία μεταξύ των πόλεων, πλέον, και δεν κολάνε οι commuters μεταξύ πόλεων.

Πολλά tips για το πως να ελέγχετε την κυκλοφορία επίσης. Σύμφωνα με τον MaxisGuillaume, με το επόμενο patch που δουλεύουν αυτή τη στιγμή, θα λυθούν αρκετά προβλήματα στο κυκλοφοριακό και το pathfinding.

Τρεις συμβουλές

α) μπορείτε να καθορίσετε δρόμους όπου μόνο services θα τους χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο φορτηγά κλπ δεν κολάνε στην κυκλοφορία, προσπερνάνε τα συνήθη αυτοκίνητα και πάνε στον προορισμό τους πιο γρήγορα.

β) μην έχετε διασταύρωση κάτω από τα 300 μέτα με την σύνδεση στον εξωτερικό αυτοκινητόδρομο.

γ) ένας συνάδελφος μου είπε σήμερα ότι μόλις πέσει κυκλοφοριακό υπάρχει μια περίεργη λύση! Να κόψω την ένωση της πόλης με τον αυτοκινητόδρομο-έξοδο από τον χάρτη. Και μετά από δύο μέρες να τον συνδέσω πάλι. Κατά ένα περίεργο λόγο, τα μποτιλιαρίσματα από όσους μπαινοβγαίνουν στην πόλη, θα πέσει κατακόρυφα. Και η κίνηση μέσα στην πόλη θα είναι πιο ομαλή με περισσότερους δρόμους να έχουν χρήση.

-snip-

Υπ'όψιν όμως ότι δεν είναι (ήταν) μόνο το DRM προβληματικό - έχει ορισμένα θέματα με το pathfinding, AI, κάποια simulation systems τα οποία δεν δουλεύουν όπως τα είχαν διαφημίσει. Αν και το παιχνίδι δεν το έχω αγοράσει (οπότε μπορείτε να αγνοήσετε αυτό το post :P) λόγω... ας πούμε on principles, βλέπω διάφορα online publications να αναφέρουν "παράξενα" προβλήματα με τον τρόπο που η Glassbox Engine χειρίζεται το individual simulation των Sims της πόλης (μου φαίνονται καθαρά προβλήματα αισθητικής, τίποτα σοβαρό) και πιο σημαντικά στα διάφορα public utilities όπως αστυνομία, πυροσβεστική και συγκοινωνίες που έχουν να κάνουν με το pathfinding.

Παραθέτω μερικά clips που είχα δει (απο Reddit), καθώς και το (νέο) άρθρο απο RPS, το οποίο τα εξηγεί κάπως καλύτερα.

Source.png Πηγή: http://www.rockpapershotgun.com/2013/03/13/simcitys-sims-dont-seem-that-smart-after-all/">RPS - SimCity Pathfinding

Edit: Μιά και φτιάξανε σιγά-σιγά τα server issues, κάτι features (όπως Cheetah Speed, achievements, leaderboards κ.τ.λ.) που είχαν απενεργοποιηθεί για αποσυμφόρηση των servers, τα ενεργοποίησαν πάλι;

Cheetah μπορείς να το ενεργοποιήσεις. Άλλοι λένε ότι δουλεύει σε συγκεκριμένους σέρβερς (κυρίως Ευρωπαϊκούς) άλλοι όχι. Και σε region τα οποία είναι private. Επίσημα είναι κλειστό μέχρι να σταθεροποιηθεί το load. 

Από την άλλη, το Cheetah είναι σε χρήση μόνο κάποια άλλη πόλη στην ευρύτερη περιοχή είναι στο ίδιο mode. Αν τρέχεις εσύ με 1000 αλλά όλοι οι άλλοι με 100, θα φας ένα σωρό προβλήματα. Γιατί ο χρόνος δεν είναι σταθερός σε όλο το region. 

Αν περιμένεις π.χ εργάτες από την πόλη Β, αυτοί θα κοιμούνται την ώρα εσύ που θα έχεις ανοιχτά τα εργοστάσια. Και τα εργοστάσιά σου θα γκρινιάζουν ότι δεν έχουν εργάτες. 

Pathfinding στα public,

http://www.simcity.com/en_GB/blog/article/simcity-update-6-streetcars-uk

O συγκεκριμένος τύπος, έκανε και ποστ χτες το βράδυ σε σχετική συζήτηση στο simtropolis, πέρνωντας σημειώσεις για 2 ακόμα προβλήματα σχετικά με το pf τον public services. 

Modder plays Sim City OFFLINE.

Μodder μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να κάνει τις απαραίτητες μετατροπές στο κώδικα του παιχνιδιού, ώστε όχι μόνο να παίζει offline, αλλά και να χτίζει εκτός της εξαιρετικά μικρής ζώνης που καθορίζει το παιχνίδι.

Το μόνο που λείπει είναι το save και load.

Oυσιαστικά ξεμπροστιάζει τους ισχυρισμούς της ΕΑ ότι το παιχνίδι είναι αδύνατο να παιχτεί offline και ότι απαιτεί εξαιρετικά πολύ δουλειά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις εσωτερικές πηγές που ανάφεραν τις προηγούμενες μέρες ότι το παιχνίδι δεν χρειάζεται τους servers της ΕΑ για να παίξει.

http://www.rockpapershotgun.com/2013/03/14/modder-runs-simcity-offline-maxis-remains-silent/

• Like 1

• Moderators

Ξέρεις μετά, cease and desist το mod (αν επιτρέπεται) και κάτω από το χαλί.

Edit: Τι αν επιτρέπεται, εδώ στο BF3 είχαν απαγορεύσει το mod που έβγαζε το θαλασσί φίλτρο για @@ λόγους. :P

Α ρε ΕΑ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...