Προς το περιεχόμενο

SimCity [2013]

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Remali, η υποκριξία δεν είναι ένα από τα καλά χαρακτηριστικά στον άνθρωπο. 

Γκρινιάζεις για το Sim City που θέλει ιντερνετ. Αλλά δεν γκρινιάζεις για WoW, BF3, Diablo 3, Chivalry : Medieval Warfare, ή World Of Tanks.  Και σε πολλά από αυτά πλήρωσες λεφτά ή πληρώνεις συνδρομή (και τα έχεις σύμφωνα με τα ποστ σου). Αλλά δεν μπορείς να τα παίξεις στο "χωριό" επίσης. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 240
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για WoW (ΜΜΟ), Chivalry(Multi), BF3 (Multi) ξέρεις ότι για να παίξεις με άλλο κόσμο πρέπει να είσαι online. Για το Diablo έπεσε το κράξιμο του αιώνα εκτός αν δε θυμάσαι τι είχε γίνει πέρσι το καλοκαίρι, γιατί όμως;;; Γιατί όπως και το SImCity διαφημίζονταν σαν SINGLE PLAYER.

Όπως και τα always online DRM της ubisoft αλλά τουλάχιστον αυτή σου δίνει μια δυνατότητα να παίζεις offline με κάποια χαρακτηριστικά off.

Σίγουρα πάντως δε θα κάτσουμε να αναλύσουμε αυτά που έχουν αναλυθεί από τόσο και τόσο κόσμο, ξανά σε κάθε thread που έχει ένα παιχνίδι την αλήθεια πρακτική του always online DRM, πόσο μάλλον σε τυπάκια όπως ο zisis13 που νομίζει ότι το κράξιμο πέφτει γιατί "δε μπορούμε να το crackάρουμε" και ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την "πειρατεία" λες και μας λέει καρμπόν τις απόψεις της ΕΑ της ψηφισμένης σαν χειρότερη εταιρία στον κόσμο το 2013.

Το παιχνίδι σαν παιχνίδι εκτός από κάποια λίγα λάθη είναι καλό παιχνίδι και προσεγμένο, δε νομίζω να έχει διαβάσει κανένας άσχημη κριτική για το παιχνίδι. Οι άσχημες κριτικές είναι για το publishing του παιχνιδιού και τις αλήθειες πρακτικές της EA. Έβγαλε ένα "free DLC" και ουάο όλα τελείωσαν -το ότι είναι τρελή διαφήμιση για την nissan και έβγαλαν τα λεφτά από εκεί όμως δε περνάει από το μυαλό έ; βέβαια αν παπαγαλίζουμε τα λόγια της ΕΑ που χώρος για σκέψη-.

Ότι πιάνει στα χέρια της η ΕΑ το χαλάει, τέλος δεν υπάρχει αντίλογος σε αυτό, και fan boyz σαν τον zisis νομίζουν ότι έχουν ιδέα για τι πράμα μιλάμε όταν λέμε always online DRM σε single player παιχνίδι. Και το steam στην ουσία always on είναι αλλά σου δίνει και την δυνατότητα για να το παίξεις offline.

Πρέπει πλέον να καταλάβουν οι εταιρίες σαν την EA κάτι απλό. Αν ο χ,y,z, δεν θέλουν να αγοράσουν ένα παιχνίδι δεν χάνουν λεφτά αν δε μπορεί να το παίξει κρακαρισμένο αφού έτσι κ αλλιώς δεν θα το αγόραζε ποτέ το παιχνίδι (για οποιονδήποτε λόγο, λεφτά, γυφτιά whatever), η πολιτικές always on DRM απλά αποθαρρύνουν αυτούς που ΕΙΝΑΙ το target group που θα το αγόραζαν το παιχνίδι ΑΛΛΑ λόγω του always on DRM & του τραγικού Origin ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ.

Αν νομίζεται ότι η όλη δουλειά γίνεται γιατί δεν μπορεί (για την ώρα, σε λίγο καιρό θα γίνει και αυτό) να κρακαριστεί είστε απλά σε άλλο πλανήτη.

Ξαναλέω για να μην χρειαστεί να το ξαναεξηγήσω, το παιχνίδι σαν παιχνίδι είναι καλό, μπορεί και για 8/10. Το service είναι για -5/10 όμως και γι'αυτό μιλάει όλος ο κόσμος.

Υ.Γ. τα έγραψα να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα, επειδή όμως σαν παιχνίδι πλέον δεν με ενδιαφέρει δεν θα συνεχίσω να postάρω

• Like 1

@apoll

Καταρχάς, χαλάρωσε και μην αποκαλείς τον άλλον κάτι αφού δεν τον ξέρεις. Πες τα επιχειρήματά σου σαν άνθρωπος και μη προσπαθείς να μειώσεις τον άλλο με ηλίθιους χαρακτηρισμούς, ιδίως προσωπικούς, που το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν στον άλλο (εμένα) εκνευρισμό και να γαμάς τη συζήτηση.

Είναι δυνατόν να συγκρίνεις με το Chivalry που το αγοράζεις για το MULTIplayer offline? Ή το WoW και WoT που είναι MMO (ΜASSIVEVLY MULTIplayer ONLINE)?? Μας τρολλάρεις? Πώς είναι δυνατόν να λες για παιχνίδια που είναι MULTIplayer ότι δε τα κράζουμε που δεν παίζουν offline???

Για τα υπόλοιπα με κάλυψε/πρόλαβε ο zeniath :)

Το Sim City έχει ως προαπαίτηση να είσαι πάντα online. Ήταν γνωστό από πέρισυ. Και σύμφωνα με την εκδοχή της Maxis αυτό ήταν ο σχεδιασμός του από την αρχή. Να παίζεις online με άλλους. 

Δεν είναι κάτι το οποίο έπεσε εν αιθρία κάποια στιγμή την μέρα που βγήκε. Δεν σε εξαπάτησε η ΕΑ/ΜΑΧΙS με το να σου έχει κρυμμένη την always online απαίτηση. Ήταν γνωστό. Και αν θες το αγοράζεις το προϊόν ως έχει, ή όχι. 

Γιατί δεν γκρινιάζεις όταν αγοράζεις ένα αμάξι, γιατί χρειάζεται καύσιμα για να το χρησιμοποιείς;

Δεν λέει πουθενά η περιγραφή του αυτοκινήτου (δες brochures)  ότι χρειάζεται καύσιμα για να κυκλοφορεί. Ούτε ασφάλεια, tax disks κλπ. 

Αντίθετα το SC σου λέει ότι θέλει μόνιμη γρήγορη σύνδεση ίντερνετ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ. 

Το να κατακρίνεις τις απαιτήσεις του ενός παιχνιδιού, γιατί θες να το παίξεις offline (πειρατικό) μόνος, ενώ τα άλλα τα αποδέχεσαι ως online παιχνίδια, είναι υποκρισία. 

Πολλοι χαρακτηρισμοι πεσανε (ξανα) απο τον φιλο ζενιαθ που παλι εριξε το επιπεδο της συζητησης στα επιπεδα του.Ο τυπακος που μια λεει οτι δεν προκειται να βαλει origin και μια του ξεφευγει οτι το εχει βαλει και δεν ξερω και εγω τι....

Μια ερωτηση θα κανω μιας και τα περι DRM και περι ποσο ποιοτικο ειναι το game εχουν απαντηθει απο μεριας μου με επιχειρηματα (εχω το game και ξερω τα παντα σε αντιθεση με οποιον διαβαζει σε σαιτς για διαφορα games και απλα μπαινει εδω για να κραξει)

Ποια η διαφορα ενος fanboy μιας σειρας (και οχι εταιριας οπως συνεχεια επικαλειται ο zeniath) και ενος hater....

ΥΓ.το συμπερασμα για την nissan μονος σου το εβγαλες...μονος σου το προσθεσες στα λογια μας....μονος σου μας κατηγορεις για αυτο.-

Απορώ γιατί ξεκινάω να συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις.

Το Sim City έχει ως προαπαίτηση να είσαι πάντα online. Ήταν γνωστό από πέρισυ. Και σύμφωνα με την εκδοχή της Maxis αυτό ήταν ο σχεδιασμός του από την αρχή. Να παίζεις online με άλλους. 

Ακριβώς! Και γιαυτό το κράζω από πέρυσι, γι'αυτό δε το προπαρήγγειλα και γι'αυτό δεν ασχολουμαι με το παιχνίδι. Αν διαβάσεις τι λέει ο άλλος θα δεις ότι μίλησα μόνο για το ότι το ιντερνετ δε το έχουμε παντού.

Δεν είναι κάτι το οποίο έπεσε εν αιθρία κάποια στιγμή την μέρα που βγήκε. Δεν σε εξαπάτησε η ΕΑ/ΜΑΧΙS με το να σου έχει κρυμμένη την always online απαίτηση. Ήταν γνωστό. Και αν θες το αγοράζεις το προϊόν ως έχει, ή όχι.

Με εξαπάτησε (αν το είχα πάρει δλδ) γιατί μου λέει ότι πρέπει να είναι always online γιατί οι υπολογισμοί για το glass engine απαιτούν να γίνονται στους server της εταιρίας ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δε θα με εξαπατούσε αν μου έλεγε ότι θα έχει always online γιατί έτσι θέλω.Τώρα κάποιοι πελάτες της απλά αδιαφορούν άλλοι θεωρούν ότι τους κοροιδεύει. Όπως θες το παίρνεις.

Γιατί δεν γκρινιάζεις όταν αγοράζεις ένα αμάξι, γιατί χρειάζεται καύσιμα για να το χρησιμοποιείς;

Δεν λέει πουθενά η περιγραφή του αυτοκινήτου (δες brochures)  ότι χρειάζεται καύσιμα για να κυκλοφορεί. Ούτε ασφάλεια, tax disks κλπ. 

For cereal? Φέρνεις το καύσιμο για το αμάξι ως το ανάλογο του online σε ένα παιχνίδι που μπορείς να παίξεις και sinlge player?!?

Αντίθετα το SC σου λέει ότι θέλει μόνιμη γρήγορη σύνδεση ίντερνετ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ. 

Το να κατακρίνεις τις απαιτήσεις του ενός παιχνιδιού, γιατί θες να το παίξεις offline (πειρατικό) μόνος, ενώ τα άλλα τα αποδέχεσαι ως online παιχνίδια, είναι υποκρισία.

Χαίρομαι που γίνεται επικοιδομητικός διάλογος, ανταλλάσουμε επιχειρήματα και καταλαβαινόμαστε.

Ξεκίνησα να συμμετέχω στη συζήτηση μόνο και μόνο για να πω ότι το ιντερνετ δε το έχουμε παντού. Και ότι σε όλους αυτούς τους διαλόγους για το θέμα πάντα κάποιος λέει ότι έχουμε παντού ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει (τουλάχιστον για εμάς τους νεάντερταλ που θέλουμε να παίξουμε και εκτός σπιτιού ή όταν άκουσον άκουσον πέσει για τεχνικό λόγο το ιντερνετ). 3 ποστς μετά λες ότι το να θέλει κάποιος να παίξει ένα παιχνίδι offline σημαίνει ότι το θέλει πειρατικό........ Λοιπόν έτσι βρίσκει και τα κάνει η ΕΑ... Και θα συνεχίσει να τα κάνει. Απλά έχασα 10 λεπτά να γράψω τα 2 μου ποστς.

Και με αυτό σας αποχαιρετώ από αυτό το εξαίρετο thread. :-D

πς: Nα το ξαναπώ μπας και το καταλάβεις. MMO είναι αρχικά για Massively Mulptiplayer Online. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι να το παίζεις δικτυακά με άλλους και μάλιστα πολλούς. Having said that, Ναι, το παραδέχομαι: ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ. Τα MMO που δεν παίζουν offline  δεν τα κράζω, ενώ το SimCity το κράζω που δε παίζει offline. Αν εγώ είμαι υποκριτής μπορείς να σκεφτείς και μόνος σου τι είσαι εσύ.

Για να μη πάω αλλιώς το θέμα του πως αναφέρεσαι σε μένα και γίνουμε balls.

• Like 2

Κατ'αρχήν να δηλώσω πως έχω αγοράσει και εγώ το SimCity (κυρίως λόγω μερικών καλών - revised - review στο internet), just in case που πεταχτεί πάλι αυτό το "υπέροχο" non-argument πως αν δεν το έχω είμαι πειρατής και/ή hater, καθώς και για να έχω το "προνόμιο" να μην κατακρίνω κάτι που δεν μου ανήκει (more on that later).

Γκρινιάζεις για το Sim City που θέλει ιντερνετ. Αλλά δεν γκρινιάζεις για WoW, BF3, Diablo 3, Chivalry : Medieval Warfare, ή World Of Tanks.  Και σε πολλά από αυτά πλήρωσες λεφτά ή πληρώνεις συνδρομή (και τα έχεις σύμφωνα με τα ποστ σου). Αλλά δεν μπορείς να τα παίξεις στο "χωριό" επίσης.

Εκτός απο την προφανή διαφορά στα genre (συγκρίνουμε management sim με FPS, RPG και... ehm, δεν έχω ιδέα τι genre είναι το WoT, αλλά φαντάζομαι κάποιο sim/shooter hybrid;), σε κανένα απο τα άλλα παιχνίδια δεν έχει δηλώσει η project lead  πως θα μπορούσε να υπάρχει και offline επιλογή (το Chivalry αν δεν κάνω λάθος έχει offline mode, με bots), στην περίπτωση του SimCity λόγω του σχεδιασμού του παιχνιδιού.

Αν και δεν έχω παίξει πολλές ώρες ακόμα (ας είναι καλά το Mass Effect marathon που "αναγκάστηκα" να ξεκινήσω μια είχα χάσει τα saves που θα έκανα import στο 3), πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτή την... ανάγκη του παιχνιδιού για multiplayer. Οι μόνες λειτουργίες που μπορώ να δω μέχρι τώρα είναι το trading μεταξύ πόλεων για ενέργεια, commodities κ.ο.κ. (φοβερός τρόπος να σε troll-άρουν by the way, με ορισμένα regions να πετάνε σωρεία pollution/crime στους γείτονες τους, ενώ σε μία περίπτωση το μόνο άδειο plot στο region είχε bonds αξίας 55k με μηδέν κτήρια και λεφτά - κατεστραμμένο city με λίγα λόγια), καθώς και τα Great Works (μου άρεσε σαν ιδέα, κάτι σαν τα Wonders των Civ., ειδικά το Space Center το'χω βάλει στο "μάτι" και ελπίζω να βρω παίκτες που να ενδιαφέρονται :P).

Παρ'όλα αυτά, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί το συγκεκριμένο feature με AI-Controlled players (και παράλληλα να δώσει offline mode σε όσους δεν έχουν σταθερό internet) χωρίς να αλλάξει η βασική εμπειρία;

Οπότε το να κατακρίνει για κάτι που δεν έχεις, μόνο και μόνο γιατί δεν μπορείς εσύ να το παίξεις πειρατικό, είναι υποκριτικό και οξύμωρο.

Δεν αντιλέγω. 
λλά το DRM είναι εκεί και θα μείνει. Γιατί η πειρατεία είναι αυτή που ωθεί τις εταιρίες στο να επιβάλουν ακόμα πιο σφιχτό grip.

Αυτό εδώ, πραγματικά δεν το κατάλαβα - δηλαδή πλέον η single-player εμπειρία ισοδυναμεί με πειρατεία; Επειδή δεν θέλω να παρενοχλούμαι απο κάθε κομπλεξικό άτομο (που η ανωνυμία του internet του δίνει την ευκαιρία να νιώσει ανώτερος καταστρέφοντας την δική μου εμπειρία) πάει να πει οτι υπερασπίζομαι την πειρατεία; Είμαι προφανώς μεγάλος πειρατής (και υπέρμαχος της πειρατείας, όπως μπορείς να δεις απο τα post μου :P).

Επίσης, έτσι όπως τα βλέπω εγώ (μια και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχω hard facts και δεδομένα περί genuine και pirated numbers) η πειρατεία πλέον ΔΕΝ είναι ο πρωταρχικός λόγος της ύπαρξης DRM. Που το βασίζω αυτό; Στο οτι το DRM "σπάει" (eventually) σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις. Συνεπώς, το DRM παραμένει εμπόδιο για τον νόμιμο χρήστη (ο οποίος δεν έκανε καμία προσπάθεια παράκαμψης του, βλ. τα λεγόμενα του bourdoulas), ενώ ο "πειρατής" (θυσιάζοντας κάποιες online λειτουργίες - ακόμα και έτσι, όχι πάντα) παίζει μια έκδοση η οποία είναι πιο "φιλική" στον χρήστη (μια και δεν απαιτεί online activation, δεν επηρεάζεται απο την τυχόν διαθεσιμότητα των servers και συνήθως έρχεται με όλα τα pre-order DLC που δεν είναι διαθέσιμα στον νόμιμο χρήστη).

Πιστεύω πως ο κύριος λόγος που χρησιμοποιούνται DRM λύσεις στα παιχνίδια είναι ο έλεγχος του χρήστη απο την εταιρία - απο metrics (όπως hours played, favorite characters, DLC used κ.ο.κ.) τα οποία είναι υπερπολύτιμα - και παραδοσιακά, πανάκριβα - για marketing και research νέων τίτλων, μέχρι μεγιστοποίηση κερδών (μια και πλατφόρμες όπως Origin, uPlay και πάει λέγοντας "κόβουν" τους μεσάζωντες-retailers-διανομείς στην πώληση τίτλων και DLC), καθώς και τον "εξαναγκασμό" brand loyalty απο τους πελάτες (μια και αναγκάζοντας τον χρήστη να χρησιμοποιεί τις προαναφερθέντες πλατφόρμες, τον υποκινείς να τις προτιμά για μελλοντικές αγορές απο τον ανταγωνισμο).

Επίσης, το να λες πως δεν μπορείς να κατακρίνεις το always-online DRM επειδή δεν αγόρασες το προϊόν είναι αντίστοιχο του να λες πως δεν μπορείς να κατακρίνεις τους πορτοφολάδες επειδή δεν σου κλέψανε ποτέ το πορτοφόλι.

Δεν νομιζω να υπαρχει αυτη τη στιγμη ατομο που τον νοιαζει το DRM περισσοτερο απο το patch αυτο.(εξαιρουνται οι πειρατες και αυτοι που δεν εχουνε τηλεφωνο στο σπιτι τους(αν και ιντερνετ για να κραξουνε βρηκανε...για το DRM υπαρχει δυσκολια) )

Αυτά τα δύο όμως δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενα - το να θέλω κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι (το pathfinding συνεχίζει να είναι τραγικό, ούκ ολίγες φορές έχασα κτήρια απο πυρκαγιές ενώ ΟΛΗ η πυροσβεστική υπηρεσία έκοβε βόλτες σε άλλα, πιο κοντινά στους σταθμούς σημεία) δεν πάει να πει πως δεν θα προτιμούσα ένα αποκλειστικά offline mode (μια και ακόμα υπάρχουν μικροπροβληματάκια με τα authentication servers, έτυχε 2-3 φορές να μου βγάλει το μισητό SMCY-28 στην διάρκεια του updating για παράδειγμα). 

Δεν σου αρέσει, μην γκρινιάζεις για το παιχνίδι, ούτε το DRM. Γιατί δεν έχεις πληρώσει για αυτό το παιχνίδι.

Εδώ θα διαφωνήσω, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τα business practices μιας εταιρίας (στη συγκεκριμένη περίπτωση, αχρείαστο always online DRM, μια και έχει αποδειχτεί πως τα περί server-side calculations ήταν "φουσκωμένα" half-truths), δεν πιστεύω πως είναι απαραίτητο να είναι αγοραστής για να κατακρίνει τα προαναφερθέντα practices - έτσι δουλεύει η δυναμική πελάτη - εταιρίας, με εποικοδομιτική κριτική. Για gameplay issues ναί, αν κάποιος δεν έχει παίξει το παιχνίδι συμφωνώ πως δεν είναι αξιόπιστη πηγή κριτικής.

Τα πηρανε απο την nissan,αρα πρεπει να μπει.Οποιος θελει το βαζει.Τζαμπα στο δινουνε αλλωστε.
Να πεις οτι θα το πληρωσεις,οκ κραξε.(που και παλι...αμα δεν γουσταρεις, μην πληρωνεις)
αλλα ετσι να κραξουμε γιατι ειναι της μοδας...εχει καταντησει γελοιο.

Το... "κράξιμο", στη συγκεκριμένη περίπτωση (προσωπική άποψη τουλάχιστον) είναι λόγω των benefits που δίνει - ο συγκεκριμένος σταθμός έχει  προτερήματα (συνεχές happiness στους sims, one-time happiness στις κοντινές επιχειρήσεις) χωρίς κανένα αντισταθμιστικό μειονέκτημα (δεν κοστίζει ενέργεια, νερό, workers και δεν παράγει sewage ή garbage). 

Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά δημιουργεί "βάσεις" για περισσότερο exploitation - το βρίσκεις π.χ. αδύνατο σε μελλοντικό update να τοποθετηθούν billboards στις πόλεις με διαφημίσεις απο οποιαδήποτε εταιρία έτυχε να δώσει το μεγαλύτερο ποσό (βλ. συγκεκριμένα racing games της EA) , χωρίς την έγκριση του παίκτη ή ένα city theme το οποιο θα "ντύνει" απο μόνο του όλα τα κτήρια με διαφημιστικά σλόγκαν;

Υπ'όψιν επίσης, πως αυτό το DLC θα είναι διαθέσιμο μόνο για 6 μήνες (φαντάζομαι η διάρκεια του συμβολαίου με την NISSAN), οπότε επίσης δημιουργεί άνισες συνθήκες στους "νέους" παίκτες, οι οποίοι πιθανώς να αγοράσουν το παιχνίδι μετά το πέρας του συγκεκριμένου promotion.

Remali, η υποκριξία δεν είναι ένα από τα καλά χαρακτηριστικά στον άνθρωπο.

haters gonna hate.

Φυσίκα η υποκρισία δεν είναι καλό χαρακτηριστικό - αλλά με το ίδιο νόμισμα ούτε η ειρωνία / αγένεια είναι. Είναι άπειρα πιο πιθανό να "πείσετε" κάποιον για το ορθόν του λόγου σας αν κρατάτε έστω ένα "επίπεδο" στη συζήτηση.

================================================================================

Τέλος, αυτά που λέγονται (εννοούνται) περί της συνεχής διαθεσιμότητας του internet, παραθέτω ένα link απο (μεγαλύτερες απο της Ελλάδας/Κύπρου) ξένες αγορές, συγκεκριμένα Αμερική και Καναδά (οι οποίες είναι το κύριο marketing/target group των εταιριών) μια μικρή έρευνα περί bandwidth caps και λοιπών περιορισμών. Υπάρχουν ακόμα σε πολλές (και αρκετά ανεπτυγμένες, νομίζω και στην Αυστραλία ισχύει κάτι αντίστοιχο) χώρες περιορίσμοι στο bandwidth, οπότε η αιτιολόγηση πως το internet είναι πάντα διαθέσιμο δεν ευσταθεί πάντα (ή έστω, κοστίζει πολύ περισσότερο απο ένα flat rate κάθε μήνα).

• Like 3

Απορώ γιατί ξεκινάω να συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις.

Ακριβώς! Και γιαυτό το κράζω από πέρυσι, γι'αυτό δε το προπαρήγγειλα και γι'αυτό δεν ασχολουμαι με το παιχνίδι. Αν διαβάσεις τι λέει ο άλλος θα δεις ότι μίλησα μόνο για το ότι το ιντερνετ δε το έχουμε παντού.

Αφού δεν θες να συμμετέχεις σε τέτοιες συζητήσεις, γιατί κατακρίνεις ένα παιχνίδι που ΕΣΥ δεν έχεις, σε μία συζήτηση ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ; 

Χαχα έχεις γέλιο εσύ, φίλε μου. Πώς δε σε είχα ανακαλύψει τόσο καιρό στο insomnia? Δεν διαβάζεις ποτέ τι λέει ο άλλος και το μόνο που κάνεις είναι να απευθύνευσαι προσωπικά στον άλλο για τη μια ή την άλλη μλκια που σου καρφώθηκε.

Και πες τα δικά μου ποστς δε τα διαβάζεις γιατί με θεωρείς υποκριτή (λες και με ξέρεις από χτες και με την ασφάλεια της ανωνυμίας). Έκατσε ο greygore και έγραψε ο άνθρωπος ένα σεντόνι με επιχειρήματα και προβληματισμούς. Απλά το αγνοείς έτσι?

Και για τελευταία φορά, γιατί όσο πλάκα και να έχεις, κάποια στιγμή νομίζω σταματάει να έχει νόημα να προσπαθεί κανείς να σου πει το οτιδήποτε.

Το "Δε συμμετέχω σε συζητήσεις" πήγαινε σε συζητήσεις που απλά μιλάνε κολλημένοι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν να κάνουν διάλογο και που απλά κράζουν χωρίς να  διαβάζουν τι λέει ο άλλος. Κατάλαβες? Δλδ δε συμμετέχω σε ατέρμονες συζητήσεις χωρίς επιχειρήματα με άτομα ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ (ξέρω και εγώ να γράφω caps!) που δεν οδηγούν πουθενά και που δε μου προσφέρουν τίποτα να προβληματιστώ και να σκεφτώ.

Το ότι δε καταλαβαίνεις αν με αφορά ή όχι είναι κάτι αναμενόμενο. Όπως σου είπα και πριν (2η φορά, ίσως με την 3η το καταλάβεις, από εκεί και πέρα δε μπορώ να κάνω κάτι), μίλησα για το ότι το ιντερνετ δε το έχουμε παντού και πάντα. Και μετά ο greygore έκανε μια εκτενέστατη περιγραφή των σκέψεών του για το always online DRM την οποία αγνόησες γιατί αλλιώς δε θα έγραφες αυτό που έγραψες. Όταν λοιπόν κάποιος παίζει παιχνίδια και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αποφασίζει να ακολουθήσει μια οποιαδήποτε πολιτική τοτε ΠΡΟΦΑΝΩΣ και με ΑΦΟΡΑ γιατί σιγά σιγά αυτό θα αρχίσει να εξαπλώνεται και σε άλλα παιχνίδια και σε άλλες εταιρείες (πέρα από το προφανές , που αδυνατείς να καταλάβεις, ότι δε πήρα το παιχνίδι επειδή δεν ήθελα να στηρίξω αυτή ακριβώς την πολιτική).

Είτε λοιπόν σου αρέσει είτε όχι, μπορούν να μιλήσουν για την πολιτική μιας εταιρείας ΟΛΟΙ γιατί είναι και δυνιτικοί πελάτες. Κατάλαβες? (Υποθέτω πως όχι, αλλά τι να γίνει, άλλα 5 λεπτά χαμένου χρόνου για το ποστ). :)

πς: δεν μου αρέσει να γράφω με ειρωνικό και εριστικό ύφος αλλά αφού δεν καταλαβαίνεις και επιμένεις να μιλάς εσύ έτσι το κάνω και γω για να υπάρχει ισσοροπία.

@Greygore, ήξερα για το μέγεθος αλλά εντυπωσιάστηκα με τη συλλογή μαν. Ωραίος!

Ειναι απιστευτο το ποσο καποιοι συνεχιζουν να στηριζουν την ΕΑ που εχει καταστρεψει (ή προσπαθει) το pc gaming και οσονουπω θα καταστρεψει και το console gaming. Εκτος αν θεωρειτε παλι τυχαιο οτι την ψηφισαν εκ νεου ως την χειροτερη εταιρια. Τα τελευταια ψεμματα του Moore σε συνεντευξη του μαρτυρουν το ποσο γραμμενους εχουν ολους τους πελατες τους. 

• Like 4

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Maxis_MD wrote:We have an update for you, Mayors. An update about our next Update, in fact – this Monday, 
Audio: 
Fixes issue where audio will stop working after creating a large city or where phantom audio sounds play in a city. 

a large city  χαχα

Για όσους παίζουν το game,τα προβλήματα σαν το παρακάτω έχουν λυθει?

Μπορω να αντέξω καποια bugs που θα λυθουνε με μελλοντικα patch,αλλα το παραπάνω ειναι εκτος λογκής

Προβλήματα; 170 ώρες και δεν έχω χάσει τίποτα σε 2 region που παίζω από τότε που βγήκε, και 3 multiplayer. Και κανείς από τους συναδέλφους στην δουλειά δεν έχουν χάσει κάτι εκτός αν έκαναν μλκ.

Επίσης όταν κάνεις quit από το παιχνίδι, σου λέει, "κάνω συγχρονισμό με τους servers". Αν πατήσεις το quit ξανά, χωρίς να το αφήσεις να κλείσει μόνο του, υπάρχει πιθανότητα να έχεις corrupted city. 

Από εκεί και μετά, δεν έχω συναντήσει προβλήματα. Και μάλιστα όταν παίζω από την δουλειά στο laptop (lunch break), το σήμα περνά από Αγγλία - Δανία, πίσω από proxy και μετά πάει στους servers τις ΕΑ. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...