tmgiorgio24 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 καλησπερά σας. θέλω να κάνω δώρο ενα pc σε καποια παιδάκια του δημοτικού. το pc εχει windows xp sp3 κ θα ήθελα με καποιων τρόπο να κλειδωσω το συστημα να μην μπορούν να κάνουν αλλάγες στην επιφάνεια εργασίας να μην μπορούν να μπαίνουν στο πίνακα ελένχου,αλλά να μπορούν να αποθηκέυουν κανονικα αρχεία, γινεται με το παραπάνω πρόγραμμά? υπάρχει κάποιο άλλο καλυτερο?
micos000 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Το Deeo freeze, ενώ ασφαλίζει το σύστημα από αλλαγές, μπορείς να ορίσεις ένα άλλο partitilon στο οποίο να μπορείς να αποθηκεύεις κανονικά. Είναι όμως δύσκολο γιατί τα παιδιά θα θέλουν να εγκαταστήσουν κάτι και θα πρέπει να φωνάζουν το διαχειριστή για να ξεκλειδώνει το σύστημα, να κάνει την εγκατάσταση και να ξανακλειδώνει το σύστημα. Κάνε έναν λογαριασμό απλού user χωρίς κωδικό για να μπαίνουν τα παιδιά και βάλε κωδικό στους διαχειριστές. Βάλε ένα καλό, δωρεάν antivirus (avast, avg, comodo, avira κτλ) και ένα πρόγραμμα Parental control και είσαι έτοιμος. Πάρε ένα image (ghost, acronis κτλ) και είσαι έτοιμος. Όταν γίνει μπάχαλο (που θα γίνει σε κανένα 6μηνο) επαναφέρεις το image και πάει λέγοντας.
mchls Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Το DeeP freeze, ενώ ασφαλίζει το σύστημα από αλλαγές, μπορείς να ορίσεις ένα άλλο partitilon στο οποίο να μπορείς να αποθηκεύεις κανονικά. Είναι όμως δύσκολο γιατί τα παιδιά θα θέλουν να εγκαταστήσουν κάτι και θα πρέπει να φωνάζουν το διαχειριστή για να ξεκλειδώνει το σύστημα, να κάνει την εγκατάσταση και να ξανακλειδώνει το σύστημα. Κάνε έναν λογαριασμό απλού user χωρίς κωδικό για να μπαίνουν τα παιδιά και βάλε κωδικό στους διαχειριστές. Βάλε ένα καλό, δωρεάν antivirus (avast, avg, comodo, avira κτλ) και ένα πρόγραμμα Parental control και είσαι έτοιμος. Πάρε ένα image (ghost, acronis κτλ) και είσαι έτοιμος. Όταν γίνει μπάχαλο (που θα γίνει σε κανένα 6μηνο) επαναφέρεις το image και πάει λέγοντας. Fixed!
nikomas50 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Αν τελικά δε θελήσεις να κάνεις αυτό που σου πρότεινε ο micos000 αλλά επιμένεις να χρησιμοποιήσεις το Deep freeze μπορείς να κάνεις τα εξής πριν να το εγκαταστήσεις και "παγώσεις" τον υπολογιστή: 1. Δημιούργησε μια νέα κατάτμηση (όπως αρχικά πρότεινε ο micos000) στο σκληρό δίσκο με το EaseUS Partition Master Home Edition Φρόντισε προηγουμένως να περιορίσεις την κατάτμηση που περιέχει το λειτουργικό (Windows XP SP3) αφήνοντας χώρο τουλάχιστον 20 Gb για το ενδεχόμενο να θελήσεις αργότερα να προσθέσεις κάποια ακόμη προγράμματα και χρησιμοποίησε τον υπόλοιπο χώρο του δίσκου για τη νέα κατάτμηση. 2. Εγκατάστησε τη δοκιμαστική έδοση του WinXP Manager και με επιλογή κατά σειρά Security-File and Folder-Transfer System Folders άλλαξε τις θέσεις στις οποίες αποθηκεύονται κάποια δεδομένα, επιλέγοντας την αποθήκευσή τους σε φακέλους που θα δημιουργήσεις στη νέα κατάτμηση (Εγώ προσωπικά έχω μεταφέρει εκεί τα εξής: Επιφάνεια εργασίας, Αγαπημένα, Τα έγγραφά μου, Οι εικόνες μου, Η μουσική μου, Τα προσωρινά αρχεία Internet, Cookies, History). Στη συνέχεια απεγκατάστησε το WinXP Manager. 3. Αν χρησιμοποιηθεί το Outlook Express για λήψη/αποστολή αλληλογραφίας καλό θα είναι να ορισθεί μέσα απ' αυτό (Εργαλεία-Επιλογές-Συντήρηση-Φάκελος αποθήκευσης-Αλλαγή) ένας φάκελος στη νέα κατάτμηση για αποθήκευση της αλληλογραφίας. 4. Στις Ιδιότητες των παραπάνω φακέλων τσέκαρε την επιλογή "Κρυφό" ώστε να μην έχουν τα παιδιά άμεση πρόσβαση στα περιεχόμενά τους από τον Explorer των Windows. 5. Εγκατάστησε το Deep freeze φροντίζοντας να αφήσεις "ξεπάγωτη" τη νέα κατάτμηση. Αν σου δημιουργηθεί και καμιά καλύτερη ιδέα, μας την λες για να την εφαρμόσουμε και εμείς όσοι προτιμαμε το Deep freeze από τα antivirus που θέλουν διαρκώς ενημέρωση και καμιά φορά τους "ξεφεύγει" και κάτι και μας κάνει να "τρέχουμε"!
tmgiorgio24 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 ευχαριστώ φίλε nikomas50 το pc δεν θα έχει πρόσβαση στο ιντερνετ κ πιο πολύ για παιχνιδομηχανη θα το έχουν particion υπαρχει είδη το WinXP Manager είναι οτι χρειαζόμουν για να ολοκληρώσω την δουλεία τουλάχιστων μέχρι να εξεικιωθούν λίγο με το pc αλλιώς βέπω να με φοωάζουν κάθε μερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα