Προς το περιεχόμενο

Διαθέσιμα τα Windows 8 Consumer Preview

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 414
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το metro UI , η μεγαλύτερη καινοτομία της microsoft εδώ και χρόνια δημιουργεί πρόβλημα σε desktop χρήστες.

Με μια ματιά βλέπεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, animations μέσα στα tiles , search με application name.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Απλα, να μην χρειάζεται τον 2πλάσιο χρόνο + κόπο για να κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα όπως πριν. :X

Για να μη τρελαινόμαστε με το φανταστικό metroUI, στον τομέα desktop customization υπάρχουν εξαιρετικές ωριμότατες προτάσεις πχ. rainmeter , rocketdock. Ανακαλύψανε πάλι τον τροχό και μάλιστα ψιλοχαλασμένο γιατι κάνει τρίτσι-τρίτσι και θέλει λάδωμα. :P

Αν το δούμε τεχνικά, δεν έχω συναντήσει τα τελευταία 6 χρόνια οποιοδήποτε bar/dock/slide/gadget για windows που να μην έχει εμφανή και παραμετροποιήσιμη hot περιοχή, αν είναι δυνατόν στο 2012 να προσπαθούμε να πετύχουμε το κάτω αριστερό pixel που μας κάνει ναζάκια και εξαφανίζεται. Tο λειτουργικό είναι καλό και γρήγορο για tablet + touch ΜΟΝΟ. Η χρήση του σε desktop υπολογιστή απαιτεί τόσες υποχωρήσεις από το χρήστη που αμφιβάλλω αν είναι θεμιτές και λογικές εφόσον υπάρχουν τόσες εναλλακτικές λύσεις (winxp/7/linux/mac).

.... και λογικές εφόσον υπάρχουν τόσες εναλλακτικές λύσεις (winxp/7/linux/mac).

Κάποτε όμως δεν θα σταματησουν να υποστηρίζονται από την Microsoft; ...

Απλα' date=' να μην χρειάζεται τον 2πλάσιο χρόνο + κόπο για να κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα όπως πριν. :X

Για να μη τρελαινόμαστε με το φανταστικό metroUI, στον τομέα desktop customization υπάρχουν εξαιρετικές ωριμότατες προτάσεις πχ. rainmeter , rocketdock. Ανακαλύψανε πάλι τον τροχό και μάλιστα ψιλοχαλασμένο γιατι κάνει τρίτσι-τρίτσι και θέλει λάδωμα. :P

Αν το δούμε τεχνικά, δεν έχω συναντήσει τα τελευταία 6 χρόνια οποιοδήποτε bar/dock/slide/gadget για windows που να μην έχει εμφανή και παραμετροποιήσιμη hot περιοχή, αν είναι δυνατόν στο 2012 να προσπαθούμε να πετύχουμε το κάτω αριστερό pixel που μας κάνει ναζάκια και εξαφανίζεται. Tο λειτουργικό είναι καλό και γρήγορο για tablet + touch ΜΟΝΟ. Η χρήση του σε desktop υπολογιστή απαιτεί τόσες υποχωρήσεις από το χρήστη που αμφιβάλλω αν είναι θεμιτές και λογικές εφόσον υπάρχουν τόσες εναλλακτικές λύσεις (winxp/7/linux/mac).

Σωστοτατος.. Κάτι αλλο έπρεπε να κανει η microsoft.. Ή 2 εκδόσεις του λειτουργικού, η μια φτιαγμένη για touch με στόχο τα tablet, και η άλλη φτιαγμένη για ποντίκι, και ας τρέχανε ακριβώς τις ίδιες εφαρμογές. Ή 1 λειτουργικό αλλα με πολυ μεγαλύτερη παραμετροποιηση ώστε ολοι να ειναι ευχαριστημένοι.

Ακόμα και στο android, αρχικά υπήρχαν 2 εκδόσεις. 1 για κινητα και 1 για tablet, και στη συνέχεια, στην 4.x έγινε η σύγκλιση. Στην τελική εκδοσή βεβαια, πιστεύω η microsoft, θα έχει αλλάξει ριζικά πολλά πράγματά. Αλλα πάλι, κάτι δεν παει καλα.. Απο μια εταιρία επιπεδου και μεγέθους microsoft περιμενεις περισσότερα πράγματά.

Γιατί κάτι μου λέει ότι αν πχ το linux φτιάξει εκδοσή για tablet θα το κανει πολυ καλύτερα;

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

pigeon : Πιστεύω ότι είσαι λίγο υπερβολικός.Εγώ μια χαρά τα κάνω όλα και πολύ γρήγορα.Απλά θέλει ένα learning curve όπως όλες οι καινοτομίες.

Εγώ είμαι υπέρ των καινοτομιών γιατί ανακατεύουν την τράπουλα και κάνουν την οικονομία να επανακάμπτει.

Το ότι ζούμε σε μια χώρα που από το 81 και μετά πάει εντελώς κόντρα στον δυτικό τρόπο ζωής και σκέψης δεν πρέπει να θολώνει την σκέψη μας , έτσι ώστε να καταλαβαίνουμε αν κάτι που γίνεται είναι για το γενικότερο καλό.

skiabox απλώνεις πολύ τη σκέψη σου και αδικείς πολύ κόσμο. Από τη διαφωνία για το βαθμό λειτουργικότητας ενός user interface δεν προκύπτει αρτηριοσκλήρωση για τη νέα τεχνολογία. Για περισσότερα από 30 χρόνια είμαι early adopter πολλών καινοτομιών και φαντάζομαι οι περισσότεροι εδώ μέσα, ακριβώς αυτό το γεγονός μας αποτρέπει να γίνουμε fanboys.

Σε κάθε περίπτωση τα συγκεκριμένα τεχνικά προβλήματα που επισήμανα έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς από δωρεάν πρόσθετα, κάποια χρόνια πρίν. Το επιχείρημα του learning curve δεν είναι ισχυρό γιατί δεν υπάρχει κίνητρο: Μαθαίνεις κάτι που έγινε καλύτερο, που αποδίδει περισσότερο στην εργασία σου (μιλάμε πάντα για desktop χρήση) όχι κάτι που απλώς άλλαξε θέση επειδή δεν βόλευε τον μικρόνοο σχεδιαστή της MS. Αυτό το τελευταίο, θα το έλεγα μάλλον σαδομαζοχισμό, ανώφελο νεωτερισμό ή απλώς trendιά. ;)

pigeon : Πιστεύω ότι είσαι λίγο υπερβολικός.Εγώ μια χαρά τα κάνω όλα και πολύ γρήγορα.Απλά θέλει ένα learning curve όπως όλες οι καινοτομίες.

Εγώ είμαι υπέρ των καινοτομιών γιατί ανακατεύουν την τράπουλα και κάνουν την οικονομία να επανακάμπτει.

Το ότι ζούμε σε μια χώρα που από το 81 και μετά πάει εντελώς κόντρα στον δυτικό τρόπο ζωής και σκέψης δεν πρέπει να θολώνει την σκέψη μας ' date=' έτσι ώστε να καταλαβαίνουμε αν κάτι που γίνεται είναι για το γενικότερο καλό.[/quote']

Και στο εξωτερικο η ιδία κριτική υπάρχει. Δεν ειναι θεμα Ελλάδας..

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

Tα εβαλα και εγω στο laptopακι μου (15.4,t7300,4g ram,7200hdd,hd2400)

Πρωτες εντυπωσεις αναμικτες.

Αρχικα,εκανα upgrade απο win7, η ολη διαδικασια κυλισε ομαλοτατα με εξαιρεση τον catalyst -που ομως με ειχε προειδοποιησει πριν το upgrade οτι θα ηθελε un+install παλι- οποτε την μυριστηκα την δουλεια.Και προφανως δεν δεχετε τον driver απο amd και επειτα απο λιγο ψαξιμο βρηκα μια "beta" εκδοση για win8 που ομως δεν υποστηριζει την δικη μου καρτα(hd2400).Mικρο σχετικα το κακο μιας και λειτουργουν φαινομενικα απροσκοοπτα με τους generic drivers των win.Eυελπιστω βεβαια σε συντομη διανομη του driver που να υποστηριζει την παλια(πλην τιμια) καρτουλα μου.

Ολοι οι υπολοιποι drivers και ρυθμισεις/προγραμματα δουλευουν κανονικοτατα και σταθεροτατα.

Με την πρωτη επαφη με ξενισε το metro g(oo)ui,πιστευω πως τα apps δεν μου δουλευουν κανονικα(δεν ξερω εαν εχει να κανει με την αναλυση της οθονης μου:1280x800).Αλλα δεν φορτωνουν,αλλα ειναι unresponsive αλλα και παλι πρωσοπικα klein.Εννοειτε πως ειναι στημενα για οθονη αφης μιας και οντως απο την πρωτη επαφη σε προτρεπουν να τα αγγιξεις.

Η αληθεια ειναι πως δεν εχω ασχοληθει αρκετα μιας και με παραξενεψαν και η φραση που ειπε και ο φιλος sorath με καλυπτει πληρως:"Πραγματικά, πρώτη μου φορά που παίζοντας με menu & επιλογές σε μια ηλεκτρονική συσκευή (απο φούρνο μικροκυμάτων, τηλεόραση, Blu-Ray, κλπ μέχρι H/Y) ένιωσα τόσο πολύ άβολα. "

Υ.Γ Ενδεικτικο του παραπανω ηταν οτι googlαρα για βρω τον τροπο για να κανω restart... :-D

Που θα παει ομως, θα ανασυγκροτηθω και θα τους ξαναδωσω περισσοτερο χρονο.

Στο desktop τωρα...

Μολις συνειδητοποιησα το δεξι κλικ κατω αριστερα το μονο που μου λειπει πλεων ειναι ενα προχειρο κουμπακι "power off".

Ο καινουργιος task manager ειναι καλοδεχουμενος,οπως και το καινουργιο layout του explorer με τα επιπλεων κουμπακια.

Ομως για καποιο λογο 100ριζει συχνα πυκνα ο σκληρος δισκος οπου ολο το συστημα γινετε απλα μη ανταποκρισιμο.Θελω να πιστευω πως ισως να οφειλετε σε καποιο learning process και απλα καποια στιγμη θα σταματησει.

Οταν δεν συμβαινει το παραπανο φαινομενο το λειτουργικο ειναι ταχυτατο,ισως ενα κλικ πιο αποκρυσιμο και απο τα 7αρια.

Συζητηθηκε αρκετα στο τι ακριβως στοχευει η ms με τον φαινομενικα συγκερασμο 2 λειτουργικων σε 1.Εχω την εντυπωση πως περα απο το προφανες που ειναι η tabletοαγορα απωτερος σκοπος της ειναι να μας "εκπαιδευσει" σε αυτου του ειδους την πλατφορμα,ωστε οι users win8 να νοιωθουν οικεια πλεων στα win mobile και τουμπαλιν...

Eπιπλεων πιστευω πως με μια μεγαλωπη touch οθονη θα ηταν ιδανικα για να μπει στον κοσμο των pc επιτελους ακομα και η γιαγια μου.

Τελος θεωρω δεδομενο πως στην final θα μπορει οποιος θελει να απενεργοποιει εντελως το start-metro.

Υ.Γ Θυμιζει λιγο την τακτικη αρκετων freeware/trial προγραμματιδιων που εγκαθισταντε στα μουλοχτα μεσω αλλου installation..

...οτι θα ηθελε un+install παλι- οποτε την μυριστηκα την δουλεια.Και προφανως δεν δεχετε τον driver απο amd και επειτα απο λιγο ψαξιμο βρηκα μια "beta" εκδοση για win8 που ομως δεν υποστηριζει την δικη μου καρτα(hd2400)...

Fixed:Απλα οριζεις το αρχειο "setup" του catalyst να τρεξει σε compatability mode->windows7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...