Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια βάση σε sql server 2005 και ΄θελω να την βάλω σε ενα κοινοχρηστο φακελο ετσι ωστε μια εφαρμογή δικια μου να διαβαζει την κοινη αυτη βαση δεδομενων και να εκτελει διαφορα ερωτήματα στην ιδια βαση.

1.Είναι δυνατο κατι τετοιο;

2.Πως θα συνδεσω τα δυο pc μεταξυ τους σε δικτυο ( ασυρματο η ενσυρματο ) ;Το ενα laptop τρεχει w7 και το αλλο vista ενω το ρουτερ ειναι το thomson TG782

Δημοσ.

2) Όπως θέλεις δεν έχει σημασία. Με όποιον τρόπο ξέρεις. Με όποιον τρόπο είναι πιο εύκολο/εφικτό/οικονομικό.

1) Οι sql server δεν δουλεύουν με "κοινόχρηστους φακέλους", εκτός και αν έχεις κάτι άλλο υπόψη σου που δεν το ξέρω (π.χ. κάτι τέτοιο).

Θα πρέπει να ρυθμίσεις τον sql server 2005 να δέχεται αιτήματα από IPs εκτός της localhost.

Ξεκίνα από εδώ και ψάξε για σχετικά άρθρα.

Θα πρέπει να ρυθμίσεις το τυχόν firewall στον H/Y που τρέχει ο sql server 2005 ώστε να επιτρέπει συνδέσεις στην tcp port 1433 (εκτός και αν την έχεις αλλάξει).

Ξεκίνα από εδώ.

Και μετά ... ιδέα δεν έχω.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα γιατί χρειάζεσαι κοινόχρηστο φάκελο.

Μέσω του τοπικού δικτύου μπορείς να συνδέεις εφαρμογές με την βάση.

Ο sql server 2005 θα τρέχει σε έναν υπολογιστή και στον 2ο (ή 3ο... ή 1000ό!) θα εγκαταστήσεις κάποιο connectivity tool για να μπορεί να συνδέεται και αυτός.

Δημοσ.

Connectivity tool?

Δηλαδή πρεπει να εγκατασταθει καποιο tool στον "client" για να μπορεσει να συνδεθει;

Δεν αρκει μονο το connection string ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...