Προς το περιεχόμενο

Baldur's Gate: Enhanced Edition

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι το ξερω, εννοούσα λειτουργικό multiplayer. Στο BG1 ποτε δεν καταφερα να το κανω να δουλεψει.

[...]

Το θυμάμαι καλά γιατί ήταν το πρώτο multi που χα παίξει, κάπου το '99 μάλλον :)

• Like 1
  • Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οχι ρε παιδια!!! γιατι το κανετε αυτο τωρα;

και οι φιλοι-συγγενεις-κοπελες;;;

εκεινες οι ατελειωτες ωρες στον ψυχολογο να προσπαθεις να του εξηγησεις τον αθεραπευτο ερωτα που εχεις με την Aerie;;

το κακομοιρο το Skyrim που θα αραχνιασει;

Δηλαδη δε σεβεστε τιποτα πια; :cry:

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτες εντυπώσεις απο το BG:EE είναι ανάμεικτες, κυρίως καλές αλλά με μερικά "παράπονα":

++ Τα διάφορα improvements που γίνανε, αν και μικρά δίνουν μια πιο "ωραία" αίσθηση στο παιχνίδι. Ξεχωρίζω απο αυτά τους preset characters που δίνουν στην αρχή (θα σκότωνα για τέτοιο option την πρώτη φορά που το είχα παίξει), το remastered voice acting (ακούγονται ελαφρώς πιο "καθαρές" οι φωνές των characters που έχω συναντήσει μέχρι τώρα), το zoom function (αν και αμφιβάλω αν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ :P) καθώς και οι αλλαγές που γίνανε στο UI για να μοιάζει παραπάνω με αυτό του BGII.

++ Απο το νέο content είδα μόνο λίγο τα Black Pits, ένα stand-alone quest στο οποίο ο παίκτης καθοδηγεί ένα pre-made group σε μια σειρά απο arena fights (και απ'όσο είδα έχει και κάποιο σχετικό story) - φαίνεται ενδιαφέρων σαν ιδέα, αλλά αμφιβάλω αν θα ασχοληθώ μαζί του μέχρι την ολοκλήρωση του main story.

++ Quick-save button στο main UI.

-- Κάτι που με ξίνισε ελαφρώς είναι η έλλειψη graphics customization. Η κατηγορία Graphics περιλαμβάνει μόνο την επιλογή Fullscreen/Windowed, κάτι που φαντάζομαι απορρέει απο το multi-platform με Android/iOS, μια και αν δεν κάνω λάθος σε τέτοιες συσκευές το scaling γίνεται αυτόματα.

-- Τέλος, τα (πρώτα) cutscenes με αφήνουν αδιάφορο, θυμίζουν υπερβολικά flash animations και έχουν μια πολύ... μηχανική αίσθηση - σίγουρα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αλλά σε γενικές γραμμές είναι minor complaint.

Τέλος, μερικά αρχικά screenshots:

post-143955-0-93684400-1354141635_thumb.jpg

post-143955-0-82421300-1354141645_thumb.jpg

post-143955-0-67271200-1354141650_thumb.jpg

post-143955-0-76626100-1354141656_thumb.jpg

post-143955-0-34290000-1354141661_thumb.jpg

post-143955-0-14966400-1354141667_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Καλά για το Quicksave παντα παταγα το Q :Ρ

Στο UI απο όσα εχω δεί δύο πραγματα μου ξενίζουν:

1) Αυτό το θεοχοντρο κουμπί που μεγαλώνει το κατω μερος του UI.

2) Τα κουμπιά στο κατω μερος του UI είναι χωρισμένα ανα 4.

Δημοσ.

Την ώρα που τα έγραψα αυτά είχα ήδη κλείσει μια ώρα παιχνιδιού, γι'αυτό λέω και πρώτες εντυπώσεις :P By the way, ο πρώτος απο τους "νέους" party members, o Dorn Il-Khan υπάρχει αρκετά νωρίς στο παιχνίδι καθώς τον βρήκα στο Friendly Arm Inn - αν και δεν τον έκανα recruit μια και είναι evil (Blackguard δε), μου έκανε εντύπωση πως όλοι οι διάλογοι του μέχρι τώρα είναι voice acted.

• Like 1
Δημοσ.

Μη μας αργήσετε πολύ για Mac, γιατί τον Φεβρουάριο το θέλω!

Δημοσ.

Νομίζω το μονο που τους καθυστερει σε Mac ειναι η εγκριση της Apple.

Απο όσα γράφει ο Trent Oster στο Twitter, ακόμα γίνεται QA και bug fixing στην OSX έκδοση.

By the way, προσπαθώ να θυμηθώ τους good/neutral party members που μπορείς να βρείς στο Baldur's Gate (evil τους ξεχνάω σ'αυτό το playthrough, δεν έχω καμία όρεξη να με κυνηγάει το μισό Sword Coast λόγω χαμηλού reputation). Σκέφτομαι για recruit την νέα Wild Mage (Neera), αλλά αυτό μου "κόβει" ουσιαστικά τον Minsc (μια και δεν θέλω την Dynaheir στο party και πάνε πακέτο αν δεν κάνω λάθος). Επίσης νομίζω θα κρατήσω Imoen/Khalid/Jaheira - αυτό αφήνει ένα slot ανοιχτό για κάτι σε cleric ή multiclass hybrid. Καμιά ιδέα; :P

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια, ποτέ δεν μ'άρεσε αυτό το "work-around" - λες να την αφήσω να πεθάνει και μετά να κάνω reform party φαντάζομαι. Αυτό που με νοιάζει είναι κυρίως να "δω" νέους χαρακτήρες, μια και στα προηγούμενα playthrough πάντα έπαιρνα το canon party: Imoen - Khalid - Jaheira - Minsc - Dynaheir. Εδώ σκεφτόμουν να αφήσω και Khalid/Jaheira αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αν υπάρχει άλλος good/neutral "tank" fighter στο παιχνίδι.

Δημοσ.

Χμ, το ίδιο team είχαμε. Τουλάχιστον στο βασικό μου playthrough. Θυμάμαι ότι υπάρχει paladin, οπότε και lawful good αλλά νομίζω τον βρίσκεις αρκετά αργότερα. Παίζει να μη θυμάμαι και καλά γιατί πάει και καμιά 10ετία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...