cortaN@ Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Κοίτα, μου φαίνεται τουλάχιστον περίεργο (ας αφήσω το ανακριβές) αυτό που λες ότι θα βλέπει τα video με καλύτερη ποιότητα, απόδοση. Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ. Επιφυλάσσομαι πάντως. Κατά τα άλλα τραγικές διαφορές μπορεί να μην έχουν οι δύο πλατφόρμες, αλλά όπως λες και συ αφού μιλάμε για 50 ευρώ, απλά πας και παίρνεις το καλύτερο. Δες εδώ: Σχεδόν 50 πόντοι διαφορά η 6570 που τα πάει σχεδόν άριστα στο HQV 2.0 (197 στα 210) http://www.anandtech.com/show/4380/discrete-htpc-gpus-shootout/4 Με την GT430 να είναι πολύ κοντά.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Tι να σου πω, οκ. Αν όλα αυτά μπορεί να τα δει το ανθρώπινο μάτι, ας πάρει ο φιλος και μια φτηνή κάρτα γραφικών (νομίζω 40 ευρώ έχει η 6450)
anrim27 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Ε, στα 8 προφανώς και θα δει ρε συ, αλλά πρώτον δε γίνεται και δεύτερον και να γίνονταν θα κόστιζε αρκετά η ψύξη. Κατά τα άλλα έχω δωσει νούμερα για το convertxtodvd με τον 2500 stock. Ε ναι ρε, δεν εννουσα αν θα δει διαφορα εχοντας τον επεξεργαστη στα 8Ghz. Εννoουσα αν θα εβλεπε διαφορα, εχοντας μεγαλυτερη συχνοτητα επεξεργαστη(π.χ 4-4,5Ghz εναντι 3Ghz)
cortaN@ Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Tι να σου πω, οκ. Αν όλα αυτά μπορεί να τα δει το ανθρώπινο μάτι, ας πάρει ο φιλος και μια φτηνή κάρτα γραφικών (νομίζω 40 ευρώ έχει η 6450) Koίτα μιλάω με απόλυτα κριτήρια. Ο φίλος ζήτησε να μην έχει κανένα σπάσιμο, κτλ, δηλαδή από τη στιγμή που θέλει να τρέχει full hd video, του προτείνω οικονομοτεχνικά την καλύτερη λύση. Μπορεί να πάει και σε 6450 με 35 ευρώ. Εγώ πρότεινα την 6570 γιατί από όλους σχεδόν θεωρείται η ultimate HTPC κάρτα. + οι καλοί drivers + το ότι μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε light gaming + ότι έχει τη δυνατότητα να είναι 3D ready, αν ποτέ τον ενδιαφέρει η 3DTV. Με άλλα λόγια, θεωρώ είναι μία καλή επένδυση.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δες το σχετικό review εδώ στο insomnia για τον i5 2500. Toν έχει τόσο σε στοκ, όσο και στα 4. Koίτα μιλάω με απόλυτα κριτήρια. Ο φίλος ζήτησε να μην έχει κανένα σπάσιμο, κτλ, δηλαδή από τη στιγμή που θέλει να τρέχει full hd video, του προτείνω οικονομοτεχνικά την καλύτερη λύση. Μπορεί να πάει και σε 6450 με 35 ευρώ. Εγώ πρότεινα την 6570 γιατί από όλους σχεδόν θεωρείται η ultimate HTPC κάρτα. + οι καλοί drivers + το ότι μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε light gaming + ότι έχει τη δυνατότητα να είναι 3D ready, αν ποτέ τον ενδιαφέρει η 3DTV. Με άλλα λόγια, θεωρώ είναι μία καλή επένδυση. Μόνο σε αυτό διαφωνώ. Με την intel hd δεν θα έχει κανένα απολύτως σπάσιμο. Κατά τα άλλα για 35 ευρώ που λες και συ δεν νομίζω να τίθεται ζήτημα.
cortaN@ Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δες το σχετικό review εδώ στο insomnia για τον i5 2500. Toν έχει τόσο σε στοκ, όσο και στα 4. Μόνο σε αυτό διαφωνώ. Με την intel hd δεν θα έχει κανένα απολύτως σπάσιμο. Κατά τα άλλα για 35 ευρώ που λες και συ δεν νομίζω να τίθεται ζήτημα. Σε αυτό εδώ το test: http://www.anandtech.com/show/4479/amd-a83850-an-htpc-perspective/3 Στο overlay text, στο horizontal stream, η ενσωματωμένη πρόταση της Intel είναι η μοναδική που σκοράρει 3/5, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες λύσεις που σκοράρουν 5/5. Άρα δε μπορούμε να πούμε μαθηματικά πως 100 τοις εκατό δε θα έχει κανένα σπάσιμο. Ειδικά από τη στιγμή που συγκεντρώνει τη χαμηλότερη βαθμολογία η HD3000. Μία πολύ καλή ενδιάμεση λύση είναι να πάει και σε 6450. Απλώς θεωρώ την 6570 ως την καλύτερη HTPC κάρτα που έχει βγει ποτέ και με τα κριτήρια που θέτει ο φίλος, μπορεί κάλλιστα να τον συντροφεύσει για πολλά χρόνια. Anyway, νομίζω βρήκαμε την άκρη
deesnider Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Επανέρχομαι μετά από κάποιες μέρες ...περισυλλογής! Πρέπει σιγά σιγά να καταλήξω κάπου, αφού σε καμιά δεκαριά μέρες θα δώσω την τελική παραγγελία. Ακόμα δεν έχω καταλήξει σε κατάστημα, μια και η επιλογή θα εξαρτηθεί και από τη διαθεσιμότητα των προϊόντων τη στιγμή εκείνη. Ορίστε τι σκέφτομαι μέχρι τώρα: cpu: i5 2500 (όχι τον "Κ" ) ram: 2X4 GB (ή corsair, ή kingston. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα) psu: Corsair builder CX500 v2 (το επιλέγω, μόνο διότι βλέπω ότι εδώ μέσα, τα corsair psu χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης. Επιπλέον, αν και φαίνεται ότι δουλεύει, λέω να μη ρισκάρω με το tagan...) ssd: ...έναν 120άρη! (ποιος θεωρείται πιο ασφαλής επιλογή ρε παιδιά; Από πλευράς αξιοπιστίας εννοώ και - προφανώς - ταχύτητας. Κυρίως μ' ενδιαφέρει να έχουν ξεπεραστεί οι διάφορες "παιδικές ασθένειες" των πρώτων ssd. Μόνο λειτουργικό και καμιά δεκαπενταριά - το πολύ - προγράμματα θα του φορτώσω. Ούτε παιχνίδια, ούτε τίποτε άλλο μεγάλο και "βαρύ". gpu: Λέω να "πειραματιστώ" αρχικά με την ενσωματωμένη και, αν δω ότι κάπου δεν "τραβάει", να πάρω μια ανεξάρτητη αργότερα. Τι λέτε; κουτί: Μ' αρέσει πολύ οπτικά αυτό: http://www.skroutz.gr/s/345998/Corsair-Carbide-Series-400R.html διότι είναι "σοβαρό". Είναι αξιοπρεπές κατά τη γνώμη σας; Σημαντικό: Έχω 4 σκληρούς (εκτός από τον προς αγορά ssd) και δύο dvd recorders. Τα χωράει; Φτάνουμε και στο σημαντικότερο, όπου κυριολεκτικά δεν ξέρω τι μου γίνεται: motherboard! Είπαμε, overclocking δε θα παίξει, οπότε τα "ταλέντα" της στο συγκεκριμένο τομέα δε με απασχολούν. Με ενδιαφέρει μια "σταθερή" και αξιόπιστη, η οποία να υποστηρίζει όσο το δυνατόν περισσότερα πρωτόκολλα σύνδεσης εξωτερικών συσκευών - οπωσδήποτε esata και usb3 - προκειμένου να αποφύγω όσο γίνεται τις κάρτες επέκτασης. Μέχρι τώρα, στα μηχανήματά μου είχα asus. Με τις φτωχές μου γνώσεις, μπορώ να πω ότι μάλλον ευχαριστημένος έμεινα. Ακούω βέβαια και πολύ καλά λόγια για τις gigabyte. Θα πάρω ό,τι μου πείτε εσείς όμως, όχι ό,τι θέλει να "ξεστοκάρει" το κατάστημα...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Συμφωνώ σε όλα στην τελευταία σύνθεσή σου. Οι SSD έχουν αντιμετωπίσει πλέον τις παιδικές ασθένειες. Προτείνω Force 3 120GB (συγκρίνεται με Vertex 3 120GB - και όχι με Agility 3 που είναι χειρότερος) ή Crucial M4 128GB. Προσωπικά έχω Force 3 και τους 4 μήνες που τον έχω δεν έχει πετάξει ποτέ μπλε οθόνη. Μιας και θα κάνεις μετατροπές video, ο Intel επεξεργαστής που θα πάρεις διαθέτει μια τεχνολογία που μάλλον θα σε ενδιαφέρει. Ονομάζεται quicksync. Διάβασε περισσότερα εδώ: http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/quick-sync-video/quick-sync-video-general.html και εδώ http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/8 Στο επόμενο link μπορείς να δεις ότι οι αντίπαλοι.... κατατροπώνονται με χρήση αυτής της τεχνολογίας! Μιλάμε για διπλάσια (και παραπάνω) απόδοση από τον ίδιο του τον... εαυτό με ενεργοποιημένο το Quicksync! http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/9 Για μητρική, ASUS P8Z68-V.- Εχει μέχρι και onboard bluetooth... PS: Ειλικρινά με ελάχιστα κλικ μπορείς να χρονίσεις τον επεξεργαστή στα 4.5GHz χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του ακόμα και μακροχρόνια. Εγώ θα ασχολιόμουν με overclock πάντως, αλλά και να μην το έκανα, θα έπαιρνα κάποια ψύκτρα μόνο και μόνο για τη μείωση του θορύβου σε σχέση με την stock. PS2: Δε νοείται σε μηχάνημα του 2012 να βάλεις λειτουργικό του 2001. Τα 7 64bit είναι και ώριμα και σταθερότατα και ταχύτατα. Και υποστηρίζουν και TRIM για τον SSD.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 PS: Ειλικρινά με ελάχιστα κλικ μπορείς να χρονίσεις τον επεξεργαστή στα 4.5GHz χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του ακόμα και μακροχρόνια. Εγώ θα ασχολιόμουν με overclock πάντως Είπαμε, overclocking δε θα παίξει Ο άνθρωπος θέλει να βάλει το καινούριο του pc -που δεν έχει καμία ανάγκη για oc ούτε θα αποκτήσει- στην πριζα και να κάνει τις δουλειές του. Δεν καταλαβαίνω αυτά τα κλικ και τα 4.5. Γιατί να προστεθεί ακόμα ένας με καινούριο μηχάνημα στο τόπικ του o/c με ερωτήσεις του τύπου "πόσο ρεύμα να δώσω", "πόσες ώρες να τρέξω prime", "μήπως χρειάζομαι και memtest?". Δεν θέλουν όλοι lab rats. Αμαν πια με αυτή τη μόδα! Παίρνει ο άλλος 2500 και τσουπ, οverclocking. Βρε καλέ μου, βρε χρυσε μου, καθυστερεί κάπου, δεν σε ικανοποιεί? Απάντηση: "Μα αφού πηγαίνει κι άλλο". Χωρίς σχόλια για την ωριμότητά της. Ενδεικτικό απόσπασμα από το τοπικ του overclock από ένα παιδί που το έφαγε η αγωνία (πάντα άσκοπα): "εχω κατεβασει το ρευμα στο 1,390625v και ειναι σταθερο." Αν είχε κι άλλα δεκαδικά θα τα έβαζε...
Thanos1972 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Ενδεικτικό απόσπασμα από το τοπικ του overclock από ένα παιδί που το έφαγε η αγωνία (πάντα άσκοπα): "εχω κατεβασει το ρευμα στο 1,390625v και ειναι σταθερο." Αν είχε κι άλλα δεκαδικά θα τα έβαζε... Τα αλλα δεν τα συζηταω αλλα ας μεινουμε σε αυτο.επειδη λοιπον ανελαβα το τοπικ του συγκεκριμενου γιατι φανταζομαι οτι μιλας γιαυτο εδω το τοπικ Post no 60 απλα να σε ενημερωσω οτι 1:η μητρικη ετσι τα δινει τα ρευματα.με δεκαδικα.για την ακριβεια με καθε +- 3.κατι δεκαδικα.οποτε ασκοπο αυτο που λες. 2:αγωνια το παλικαρι δεν ειδα να εχει.ειχε τα παντα για να κανει overclock που το ηθελε και απλα χρειαστικε να αλλαξει μητρικη γιατι ετσι και αλλιως η αλλη που ειχε δεν ηταν για πολλα πολλα ακομη και σε στοκ συχνοτητες.μιλαμε για τον επεξεργαστη του που ηταν και c2 revision αλλα δεν νομιζω να πολυ καταλαβες τι λεω αλλα τελος παντων. 3:επειδη λοιπον ασχοληθηκα προσωπικα με το ανεβασμα εκεινο θα το παρω για αλλη μια φορα το θεμα στο χαβαλε και δεν θα ασχοληθω παραπανω μαζι σου με το θεμα της νοοτροπιας αυτης του να κανει η οχι overclock.απλα το λεω οτι το παιρνω στο χαβαλε γιατι απλα σεβασου οτι καποιος εφαγε λιγο απο τον πολυ ελευθερο χρονο του πλεον καθοτι ανεργος για να βοηθησει ενα μελος σε κατι που ηθελε να κανει. Δημιουργουνται εντυπωσεις χωρις να χρειαζεται.και εαν θελει ο charitos giorgos,ας μας απαντησει για το ποση αγωνια ειχε στο ανεβασμα.η ο αλλος ο φιλος με τον 1055 τον εξαπυρηνο που απο 2.8 τον πηγε 3.9. Ελεος.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Ο άνθρωπος θέλει να βάλει το καινούριο του pc -που δεν έχει καμία ανάγκη για oc ούτε θα αποκτήσει- στην πριζα και να κάνει τις δουλειές του. Δεν καταλαβαίνω αυτά τα κλικ και τα 4.5. Γιατί να προστεθεί ακόμα ένας με καινούριο μηχάνημα στο τόπικ του o/c με ερωτήσεις του τύπου "πόσο ρεύμα να δώσω", "πόσες ώρες να τρέξω prime", "μήπως χρειάζομαι και memtest?". Δεν θέλουν όλοι lab rats. Αμαν πια με αυτή τη μόδα! Παίρνει ο άλλος 2500 και τσουπ, οverclocking. Βρε καλέ μου, βρε χρυσε μου, καθυστερεί κάπου, δεν σε ικανοποιεί? Απάντηση: "Μα αφού πηγαίνει κι άλλο". Χωρίς σχόλια για την ωριμότητά της. Ενδεικτικό απόσπασμα από το τοπικ του overclock από ένα παιδί που το έφαγε η αγωνία (πάντα άσκοπα): "εχω κατεβασει το ρευμα στο 1,390625v και ειναι σταθερο." Αν είχε κι άλλα δεκαδικά θα τα έβαζε... Εγώ εκρινα σκοπιμο να το προτεινω, υπαρχει καποιο προβλημα επ αυτου; Εχεις κανει μετρησεις περι μακροχρονιας χρησης λογικου oc και "θανατο" CPU, καθως επισης και την επιπτωση στις θερμοκρασιες και την καταναλωση; Γιατι εγω τα εχω κανει ολα αυτα, και μαλιστα με σχεδον ταυτοσημη CPU με αυτην που θελει να παρει ο φιλος μας -ως προς το θεμα της καταναλωσης και των θερμοκρασιων- και μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι ΑΞΙΖΕΙ, οταν κανεις πραγματα που θα την αξιοποιουν, οπως για παραδειγμα η μετατροπη video... Επισης εχω ψαξει παντου και δεν εχω δει ουτε μια αναφορα για πεθαμενη CPU με φυσιολογικες τασεις, ουτε καν για καπως αυξημενες. Το γεγονος οτι θελει επεξεργασια video σε καθημερινη βαση και: i) δεν ειδα ουτε μια αναφορα σε quicksync σε τοσα ποστ ii) του προτεινατε τον διmodulο FX4100 ενω το budget επαρκει και περισσευει για Intel Quad Core με Quicksync τι σου λεει;
50EuroUser Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Αν αποφασίσεις να πας σε i5 να αγοράσεις "μόνο" τον 2500Κ, η διαφορά τιμής με τον απλό μη-Κ είναι αστεία και κάτι που δεν είπε κανείς, ο 2500Κ έχει το πιο καλό VGA HD3000 με διπλάσια απόδοση απο το HD2000. Απέφυγε την z68-ds3 δίνει μόνο μια έξοδο VGA και δεν έχει Usb 3.0. SSD πάρε καλύτερα Intel 520/Force GT/Vertex3/Samsung 830 υπάρχει budget. 20€ παραπάνω για Synchronous NAND (Vertex3/ForceGT/Intel520/HyperX) σε σχέση με Αsynchronous NAND (Agility3/Force3) i5 2500K = 200€ Asus P8Z68-V LX = 105€ 8GB DDR3-1600 = 45€ Intel 520 120GB SSD = 180€ DVD-RW = 17€ Case/Psu = κράτα αυτά που χεις κ αμα θες τ'αλλάζεις VGA = Αν αποφασίσεις να το ρίξεις στο Gaming αγοράζεις
deesnider Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Αν αποφασίσεις να πας σε i5 να αγοράσεις "μόνο" τον 2500Κ, η διαφορά τιμής με τον απλό μη-Κ είναι αστεία και κάτι που δεν είπε κανείς, ο 2500Κ έχει το πιο καλό VGA HD3000 με διπλάσια απόδοση απο το HD2000. Άλλο πάλι και τούτο! Τη διαφορά τιμής μεταξύ του "απλού" και του "Κ" δε την είχα προσέξει καθόλου (αυτά συμβαίνουν όταν σου τρέχει το χρήμα απ' τα μπατζάκια! ) Αν η διαφορά είναι αυτή που φαίνεται εδώ: http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=20&Category=69977713&Products=1588761,1604236 είναι προφανές ότι θα ήταν 100% ηλίθια κίνηση να μην πάω στον "Κ". Ακόμα και σαν προοπτική μεταπώλησης να το σκεφτεί κανείς, πολύ πιο εύκολα θα πουληθεί ως μεταχειρισμένος, ένας επεξεργαστής τόσο "ευέλικτος" στο overclocking. Πόσο μάλλον όταν ο προηγούμενος κάτοχος - η αφεντιά μου - δε θα του έχει κάνει ποτέ! Δε συζητάω για την υπερπολύτιμη πληροφορία, για τη διαφορά των ενσωματωμένων γραφικών, την οποία επίσης δε γνώριζα. Να είσαι καλά ρε φιλαράκο! Μ' έσωσες από πολύ πιθανή "πατάτα"!!!
karmen1983 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 10 ευρώ διαφορά έχουν αν τους δεις στο getitnow Τώρα επι του πολύ σοβαρού: Χαίρομαι που επιστρέφουν δυναμικά παλιά μέλη στις αναβαθμίσεις. Χαίρομαι που ο ts κατάλαβε την διαφορά τιμής του απλού από τον K και την διαφορά στην "αξία" ύπαρξης του k κατά την χρήση και την μεταπώληση Δεν χαίρομαι καθόλου, που βλέπω πολλά αξιόλογα μέλη να γράφουν όλο και πιο σπάνια.
deesnider Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 10 ευρώ διαφορά έχουν αν τους δεις στο getitnow. Το βλέπω όντως κι εγώ, αλλά επίτηδες έβαλα link από το πλαίσιο, διότι ξέρω την ...απύθμενη αγάπη που του έχεις... :devil:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα