Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2)Το overclock σε αυτους τους επεξεργαστες ειναι τσαμπα,ευκολο και θα σου κανει καλο στην δουλεια που θελεις οποτε σου προτεινω να πας στον 2500Κ και να τον ανεβασεις λιγο με 2 κλικ του ποντικιου σου και θα δεις οτι και αξιζει τα παραπανω χρηματα που κανει απο τον 2500 και θα κανεις πιο γρηγορα την δουλεια σου χωρις αλλες επιπλοκες.Αν το κανεις καλο ειναι να βαλεις μια ψυκτρα aftermarket και για ησυχια και για να εισαι οκ με τις θερμοκρασιες με κοστος περιπου 30 ευρω

Σε όσα παρέλειψα, συμφωνώ. Στο συγκεκριμένο έχω ένσταση χωρίς να ανακυκλωθούμε πάλι στο θέμα o/c ή όχι. Άλλωστε αυτό το ξεκαθάρισε ρητά ο TS. Είναι αλήθεια ότι με δύο κλικ μπορείς να κάνεις o/c αλλά με αυτού του είδους το o/c (ας πούμε στα 4GHz) δεν θα δεις καμία μα καμία πραγματική διαφορά στις επισόσεις (μόνο κάπως ανεβασμένα νούμερα στα benchmarks). Ειναι πιθανό να δεις διαφορά ουσιαστική στις επιδόσεις σε συγκεκριμένες εφαρμογές αν είσαι βέβαια διατεθειμένος να του αλλάξεις τα φώτα (να παίζεις με το ρεύμα του και να κάνεις επί ώρες stress tests για να επιτύχεις την πολυπόθητη σταθερότητα).

Επίσης να εχεις υπόψην σου ότι αν τον κλοκάρεις θα τρέχει μόνιμα στην κλοκαρισμένη συχνότητα (εκτός αν τον αλλάζεις) πράγμα άσκοπο καθώς idle δεν χρειάζεσαι 4 ή παραπάνω Ghz. Με την διαχείριση ενέργειας που έχει σε idle πέφτει στα 1600 (με ότι αυτό σημαίνει σε κατανάλωση και θερμοκρασία) και όταν χρειαστείς αυτόματα ανεβαίνει στα 3.7 μέσω του turbo boost. Αυτά τα δύο τα χάνεις αν τον κλοκάρεις. + ότι ανάμεσα στα στα 3,7 και στα 4 (τόσα πιάνεις με "δύο κλικ" του ποντικιού) εξανεμίζονται ακόμα και οι θεωρητικές διαφορές

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για να μη βραχυκυκλώνεις, αυτά που ζητάς καλύπτονται άνετα με οτιδήποτε τετραπύρηνο και πάνω, με 8gb μνήμη DDR3, έναν γρήγορο SSD σκληρό και μία κάρτα γραφικών που να μπορεί να τρέξει απροβλημάτιστα hd full....

...ΔΕΝ χρειάζεται να δώσεις έξτρα λεφτά, καθώς η επιπλέον επεξεργαστή δύναμη που θα κερδίσεις θα είναι αμελητέα μπροστά σε αυτά που θα πληρώσεις και σε αυτά που θα κάνεις.

Μένω στα δύο αυτά τμήματα του post σου, μια και τα θεωρώ ως τα πιο σημαντικά για 'μένα και τα λαμβάνω ιδιαίτερα υπ' όψιν. Όσο για την επιλογή μεταξύ amd και intel στο θέμα του επεξεργαστή, σίγουρα θέλει σκέψη. Αν πάντως κινηθώ σε λύση amd, σίγουρα θα προτιμήσω τον 6100 έναντι του 4100. Η διαφορά τιμής τους είναι γελοία, σε αντίθεση με την αντίστοιχη της intel (2500 vs 2600) και ακόμα και ελάχιστο κέρδος να υπάρχει, θεωρώ χαζό να το αρνηθώ για μόλις 30 ευρώ.

...καποιος ο οποιος ηθελε ακριβως το ιδιο πραγμα με εσενα μετατροπη βιντεο και τπτ αλλο τρελο απο το pc του και αρχισαν να λενε για το HT (hyper threading) του 2600 στην μετατροπη βιντεο κλπ.τελικα οπως θα δεις και εσυ αν ψαξεις λιγο στο νετ σοβαρη διαφορα δεν θα δεις για τα λεφτα που θα δωσεις...

1)αν σε βγαζει βαλε αλλο ενα σετακι μνηνες για να πας 16gb καλο ειναι να υπαρχουν για εμενα

2)Το overclock σε αυτους τους επεξεργαστες ειναι τσαμπα,ευκολο και θα σου κανει καλο στην δουλεια που θελεις οποτε σου προτεινω να πας στον 2500Κ και να τον ανεβασεις λιγο με 2 κλικ του ποντικιου σου και θα δεις οτι και αξιζει τα παραπανω χρηματα που κανει απο τον 2500 και θα κανεις πιο γρηγορα την δουλεια σου χωρις αλλες επιπλοκες.

3)Αφου σου αρεσουν οι ταινιες βαλε ενα bluray να βλεπεις και καμια ταινια με καλη αναλυση!Στο προτεινω γιατι το ιδιο εχει κανει και φιλος μου και εχουμε καταληξει να παιρνουμε μονο ΒR οταν ειναι να αραξουμε να δουμε ταινια!

Αυτα απο εμενα και τελος μαζι με ολα αυτα που θα παρεις παρε και ενα ups για να μην κλαις παλι με τον επομενο κεραυνο!!!!!

Αν τελικώς καταλήξω σε επεξεργαστή intel, όπως δείχνουν τα πράγματα, η επιλογή του 2600 είναι όντως άνευ ουσιαστικού νοήματος. Συνυπολογιζόμενης της σημαντικής διαφοράς τιμής από τον 2500 - και σε αντίθεση με την ελάχιστη διαφορά μεταξύ των προαναφερθέντων μοντέλων της amd - βλέπω ότι πρέπει να προτιμήσω το "μικρό".

Τα 16gb μνήμης, για τη δουλειά που κάνω, αξιοποιούνται πρακτικά; Αν ναι, να τα βάλω. Αν όμως το νόημα είναι "απλά για να υπάρχουν, μήπως και χρειαστούν σε μελλοντικές εφαρμογές", πιστεύω ότι είναι σωστότερο να κάνω τη συγκεκριμένη κίνηση τη στιγμή που όντως θα είναι αναγκαία. Αν κάνω λάθος στο συλλογισμό μου, διόρθωσέ με, μιας κι εγώ σκέφτομαι τα πράγματα πολύ απλοϊκά και ίσως παραλείπω κάτι σημαντικό.

Το "δεν πρόκειται να ασχοληθώ με overclocking" που ανέφερα στην αρχή, έχει να κάνει γενικώς με την τάση που έχω να μη σκαλίζω τα μηχανήματα. Πάντα υποβόσκει στο μυαλό μου ο φόβος, ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά και να στοιχίσει ακριβά. Αν βέβαια πρόκειται, απλά με την προσθήκη μιας αποδοτικότερης ψύκτρας και με δουλειά "2 κλικ" όπως λες, να έχω υπολογίσιμο κέρδος, χωρίς το παραμικρό ρίσκο για την υγεία του επεξεργαστή, το συζητάμε το να πάω στον 2500K. Αν όμως αυξάνεται έστω και στο ελάχιστο ποσοστό, η πιθανότητα εμφάνισης προβλήματος, λόγω του overclocking, θα κάτσω στ' αυγά μου! Δεν ξέρω...

Το blu-ray δεν ξέρω αν τελικά θα το αξιοποιήσω για αναπαραγωγή, μια και εδώ που βρίσκομαι, το θέμα "ταινία σε blu-ray" αποτελεί άγνωστο "φρούτο" και μάλλον θα συνεχίσει για καιρό. Αν είναι, θα βάλω κάποιο που να είναι και recorder, για να εκμεταλλευθώ τη μεγάλη χωρητικότητα δίσκων για τις διάφορες εγγραφές μου. Αλήθεια, που παίζουν οι τιμές των br recorders; Α, και κάτι άλλο: οι blu-ray συσκευές, διαβάζουν και γράφουν και τα απλά dvd και cd;

UPS είχα, αλλά ο κεραυνός το έφτυσε σα μασημένη τσίχλα! Σαφώς και θα ξαναπάρω, αλλά το θέμα είναι να μην ξανακάτσει τέτοια φάση. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος, ο οποίος εγγυημένα εξασφαλίζει τον εξοπλισμό από τέτοια φαινόμενα...

Φίλε deesnider, Windows XP θα βάλεις;

Μέχρι τώρα ήμουν με xp 64bit και 4 gb ram ddr2. Αν δεν υφίσταται θέμα drivers και γενικότερα "συνεργασίας" του νέου hardware με τα xp, θα συνεχίσω. Μεγάλο πράγμα η συνήθεια, βλέπεις! Αν δω ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα, το πολύ πολύ να κάνω ένα dual boot με xp και 7 (τα virtual λειτουργικά τύπου vmware και τα σχετικά, τα μισώ όσο δε μπορείς να φανταστείς! )

Το τροφοδοτικό που σου έβαλα είναι υπερβολικό για τις ανάγκες του μηχανήματος αλλά ήθελα να πιάσουμε και την περίπτωση που θα βάλεις κάποτε θηρίο κάρτα γραφικών.

Πάντως για την ιστορία, το 1 λεπτό θεωρείται μεγάλο κέρδος.

Περίπτωση "θηρίου" κάρτας γραφικών, τουλάχιστον για την προοπτική gaming, δεν υφίσταται. Δεν έχω αντέξει να παίξω οποιοδήποτε παιχνίδι για περισσότερο από ένα λεπτό. Βαριέμαι αφόρητα! Αν όμως μια ισχυρή κάρτα μπορεί να μου προσφέρει το "κάτι παραπάνω" στην επεξεργασία video (της μορφής που έχω προαναφέρει), θα ήθελα να έχω κάποιες προτάσεις.

Δημοσ.

Συγνώμη που δε συμβάλω ουσιαστικά στο θέμα, αλλά μια ερώτηση.. Είπες ότι κάηκε ο ένας σκληρός (έχεις κι άλλους που είναι οκ) και ότι το τροφοδοτικό σου είναι εντάξει. Όλα τα υπόλοιπα -Μητρική, cpu, gpu, μνήμες- τα τέσταρες και ΟΛΑ πάπαλα? (επειδή δεν τα ανέφερες αν δεν κάνω λάθος). Απλά μου δημιουργήθηκε η απορία για το αν πηγαίνεις για εξολοκλήρου νέο μηχάνημα ενώ θα μπορούσες απλά να αντικαταστήσεις τα 1-2 (λέω, δεν ξέρω) που κάηκαν.

Δημοσ.

Συγνώμη που δε συμβάλω ουσιαστικά στο θέμα, αλλά μια ερώτηση.. Είπες ότι κάηκε ο ένας σκληρός (έχεις κι άλλους που είναι οκ) και ότι το τροφοδοτικό σου είναι εντάξει. Όλα τα υπόλοιπα -Μητρική, cpu, gpu, μνήμες- τα τέσταρες και ΟΛΑ πάπαλα? (επειδή δεν τα ανέφερες αν δεν κάνω λάθος). Απλά μου δημιουργήθηκε η απορία για το αν πηγαίνεις για εξολοκλήρου νέο μηχάνημα ενώ θα μπορούσες απλά να αντικαταστήσεις τα 1-2 (λέω, δεν ξέρω) που κάηκαν.

Το βέβαιο είναι ότι είπε αντίο η μητρική. Πήγα το μηχάνημα ολόκληρο σε έναν καλό τεχνικό την επόμενη μέρα της ζημιάς, το τσέκαρε και μου είπε ότι η μητρική έχει καταστραφεί και πρέπει να πάω για καινούργια. Από 'κει και πέρα, ακόμα κι αν ο επεξεργαστής ή οι μνήμες ήταν εντάξει (δεν είναι...), δε θα αγόραζα πάλι 775, προκειμένου να ταιριάζουν. Όσο δούλευε το μηχάνημα, δεν ψαχνόμουν για αλλαγές και αναβαθμίσεις. Είμαι αρκετά συγκρατημένος στο θέμα αυτό. Αφού όμως αναγκαστικά πάω για καινούργιο pc, θεωρώ λογικό να πάρω κάτι σύγχρονο.

Δημοσ.

Για το o/c έχω κάνει αναλυτικό ποστ παραπάνω. Eίναι εξαιρετικά δύσκολο να τον κάψεις, αλλά ότι θα τον ταλαιπωρήσεις παραπάνω αυτό εξυπακούεται. Κατά τα άλλα δεν θεωρώ ότι θα προσέφεραν κάτι παραπάνω τα 16gb ram. Εφόσον δεν θα μπει κάρτα γραφικών (όχι δεν θα σε βοηθήσει σε αυτά που κάνεις) μπορείς να πας και στο corsair 500watt ή αν το πάρεις από πλαίσιο στα adata 550 watt. Κατα τα άλλα και με δεδομένο το μπάτζετ πιστεύω ότι ο i5 2500 είναι μονόδρομος. Ο μόνος ανταγωνιστικός amd (o fx 8150) είναι ακριβότερος (και χωρίς ενσωματωμένα γραφικά)

Δημοσ.

No offense αλλά τα παραπάνω δεν είναι και πολύ ακριβή.

Από ποιά άποψη δεν είναι πολύ ακριβή?

Έχεις δει τεστ σε HQV AMD σειρά 6 vs Intel HD ?

Δημοσ.

Εγώ είμαι υπέρ της άποψης του 2500k.Δεν χρειάζεσαι τον 2600k για αυτά που κάνεις και δεν συμφέρει με τέτοια διαφορά χρημάτων.

Όσο για το oc είμαι υπερ.Πλέον δεν είναι κάτι το απαγορευμένο για τον απλό χρήστη.Ίσως τώρα να μην χρειάζεται τόσο,αλλά μετά από 3 χρόνια,θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στο σύστημα.(βλέπε διάφορα threads με αναγεννημένους core 2 duo/quad).Όσο για τις παρενέργειες πάνω στον επεξεργαστή,δεν είναι ορατές,εκτός αν σκοπεύεις να κρατήσεις τον υπολογιστή για τα εγγόνια σου.

Επίσης δεινόσαυρε,το turbo αλλάζει ανάλογα πόσοι πυρήνες χρειάζονται.Άρα όταν λες η διαφορά ανάμεσα στα 3.7 και 4 δεν είναι 3 κλικ μόνο.Είναι αρκετά παραπάνω.Και επίσης με διάφορους οδηγούς στο ίντερνετ,τα 4.4 ghz τα πιάνει άνετα,χωρίς πρόβλημα θερμοκρασίας. άρα η διαφορά μεγαλώνει ακόμα παραπάνω.

Dee το ρίσκο στους επεξεργαστές έρχεται όταν τους ανεβάζεις στα όρια τους.Εφόσον δεν είσαι του extreme benchmark απλά κατέβα μερικά κλικ από αυτούς.

αν θελήσεις να κάνεις overclock ορίστε στο youtube

http://www.youtube.com/results?search_query=overclock+2500k&oq=overclock+2500k&aq=f&aqi=g5&aql=&gs_sm=3&gs_upl=96l3279l0l3654l14l10l0l1l1l0l285l532l2-2l2l0

και στο google

https://www.google.com/#hl=en&pwst=1&sa=X&psj=1&ei=vmNOT9KeJceK0AWY3oHNAw&ved=0CBsQvwUoAQ&q=2500k+overclock+guide&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=1e44329fc9fdcdc&biw=1914&bih=936

Δημοσ.

Από ποιά άποψη δεν είναι πολύ ακριβή?

Έχεις δει τεστ σε HQV AMD σειρά 6 vs Intel HD ?

Δεν αμφιβάλλω για τα τεστ. Άλλωστε μιλάμε για ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Σε κάθε περίπτωση για τις ανάγκες του δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πάει σε τέτοια λύση (+ το επιπλέον κόστος της κάρτας)

Δημοσ.

Μένω στα δύο αυτά τμήματα του post σου, μια και τα θεωρώ ως τα πιο σημαντικά για 'μένα και τα λαμβάνω ιδιαίτερα υπ' όψιν. Όσο για την επιλογή μεταξύ amd και intel στο θέμα του επεξεργαστή, σίγουρα θέλει σκέψη. Αν πάντως κινηθώ σε λύση amd, σίγουρα θα προτιμήσω τον 6100 έναντι του 4100. Η διαφορά τιμής τους είναι γελοία, σε αντίθεση με την αντίστοιχη της intel (2500 vs 2600) και ακόμα και ελάχιστο κέρδος να υπάρχει, θεωρώ χαζό να το αρνηθώ για μόλις 30 ευρώ.

Αν τελικώς καταλήξω σε επεξεργαστή intel, όπως δείχνουν τα πράγματα, η επιλογή του 2600 είναι όντως άνευ ουσιαστικού νοήματος. Συνυπολογιζόμενης της σημαντικής διαφοράς τιμής από τον 2500 - και σε αντίθεση με την ελάχιστη διαφορά μεταξύ των προαναφερθέντων μοντέλων της amd - βλέπω ότι πρέπει να προτιμήσω το "μικρό".

Μπορείς κάλλιστα να πας σε επιλογή Intel και στον 2500.

Η πρόταση του lionheart είναι πολύ on the spot.

Απλώς αν πας σε AMD config, θα γλιτώσεις ένα 50ευρο περίπου από συνδυασμό μητρικής + επεξεργαστή (με την λογική να πας στον εξαπύρηνο FX6100), το οποίο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για κάρτα γραφικών. Και αυτό γιατί:

Η κύρια διαφοροποίησή μου έγκειται στο ότι με βάση το budget που έχεις, θα σου πρότεινα όπως σου έγραψα και στο προηγούμενο ποστ μου προς εσένα να πας σε κάρτα γραφικών low profile από AMD, σειράς 6 ή από nVidia σειρά 4 και πάνω (π.χ. μία gt430), καθώς οι 2 αυτές εταιρείες δίνουν καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα σε βίντεο (ιδιαίτερα οι 6xxx σειρά της AMD) και επίσης ακόμα και light gaming να χρειαστεί να κάνεις ή light επεξεργασία βίντεο, οι κάρτες θα κάνουν cope on.

Επίσης κάρτες γραφικών AMD ή nVidia έχουν πολύ περισσότερες επιλογές σε user configuration σε επίπεδο drivers και σε config στην περίπτωση που έχεις 2 οθόνες (π.χ. την κύρια οθόνη σου και την τηλεόραση). Το dualview είναι πολύ καλύτερο σε driver level από τις δυνατότητες που σου δίνει το config της Intel.

Και όταν έχεις μπάτζετ 1000 ευρώ, σίγουρα το να δώσεις 50-60 ευρώ για κάρτα γραφικών δεν είναι και τίποτα.

Και επιπλέον το pc σου θα είναι 3D ready αν ποτέ πας σε 3DTV.

Δημοσ.

Επίσης δεινόσαυρε,το turbo αλλάζει ανάλογα πόσοι πυρήνες χρειάζονται.Άρα όταν λες η διαφορά ανάμεσα στα 3.7 και 4 δεν είναι 3 κλικ μόνο.Είναι αρκετά παραπάνω.Και επίσης με διάφορους οδηγούς στο ίντερνετ,τα 4.4 ghz τα πιάνει άνετα,χωρίς πρόβλημα θερμοκρασίας. άρα η διαφορά μεγαλώνει ακόμα παραπάνω.

Δεν εννούσα αυτό με τα κλικ, ξαναδιάβασε αν θες το ποστ και κυρίως το ποστ στο οποίο απαντάω. Κατά τα άλλα και στα 8GHz (που λέει ο λόγος) να τον πάει, ουσιαστική διαφορά δεν θα δει στην καθημερινή χρήση. Ότι δεν χρειάζεται να τον πειράξει, είναι γεγονός. Από την άλλη αν είναι χομπίστας και θέλει να τον παρει για να παίζει, μπορεί κάλλιστα να πάει στον 2500Κ. Απλά με βάση τα ποστ που έκανε και με δεδομένη την εκπεφρασμένη επιθυμία του να μην ασχοληθεί με πειράματα, ρεύματα, benchmarks, stress tests, μνήμες και της παναγιάς τα μάτια πρότεινα τον non K. H τελική επιλογή είναι δική του. Απλά ακούγονται όλες οι απόψεις.

Δημοσ.

Απλά με βάση τα ποστ που έκανε και με δεδομένη την εκπεφρασμένη επιθυμία του να μην ασχοληθεί με πειράματα, ρεύματα, benchmarks, stress tests, μνήμες και της παναγιάς τα μάτια πρότεινα τον non K. H τελική επιλογή είναι δική του. Απλά ακούγονται όλες οι απόψεις.

+1...

Δημοσ.

Δεν αμφιβάλλω για τα τεστ. Άλλωστε μιλάμε για ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Σε κάθε περίπτωση για τις ανάγκες του δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πάει σε τέτοια λύση (+ το επιπλέον κόστος της κάρτας)

Άρα λοιπόν αυτά που λέω είναι ακριβή, για να είμαστε σωστοί, απλά προσωπικά θεωρείς πως μία extra κάρτα δε θα του προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

Τα πλεονεκτήματα της ξεχωριστής κάρτας τα αναφέρω παραπάνω, στο ποστ μου και νομίζω είναι αρκετά για να επιλέξει να πάει σε μία τέτοια λύση.

To κόστος της κάρτας (το επιπλέον) είναι ένα θέμα, αλλά πρώτον από τη στιγμή που έχει μπάτζετ 1000ρικο, ΟΚ δεν είναι τόσο πρόβλημα και 2ον μπορεί το 50ευρο για την κάρτα γραφικών να το απορροφήσει από ένα συνδυασμό μητρικής AM3+ και FX6100, από το να πάει σε μητρική z68 + 2500.

Η διαφορά σε επιδόσεις είναι αμελητέα για αυτά που θέλει να κάνει.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και να κινηθεί, και σε AMD και σε Intel, μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του.

Δημοσ.

Κοίτα, μου φαίνεται τουλάχιστον περίεργο (ας αφήσω το ανακριβές) αυτό που λες ότι θα βλέπει τα video με καλύτερη ποιότητα, απόδοση. Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ. Επιφυλάσσομαι πάντως.

Κατά τα άλλα τραγικές διαφορές μπορεί να μην έχουν οι δύο πλατφόρμες, αλλά όπως λες και συ αφού μιλάμε για 50 ευρώ, απλά πας και παίρνεις το καλύτερο.

Δημοσ.

..Κατά τα άλλα και στα 8GHz (που λέει ο λόγος) να τον πάει, ουσιαστική διαφορά δεν θα δει στην καθημερινή χρήση...

Ισχυει αυτο?Στην χρηση του convert x to dvd, δεν θα δει διαφορα?

(Μην παρεξηγηθω.Απορια ειναι αυτο,δε σου τη λεω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...