deesnider Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Χαιρετώ την ...ομάδα υποστήριξης του insomnia. Λοιπόν, θέλοντας ή όχι, είμαι αναγκασμένος να προχωρήσω σε αγορά νέου υπολογιστή, λόγω...ανώτερης βίας! Έσκασε κεραυνός πολύ κοντά στο σπίτι και αυτόν που είχα τον έστειλε για βρούβες. Μέσα στην ατυχία μου, βέβαια, ήμουν και τυχερός: η φάση παίχτηκε συμπτωματικά, σε ώρα που είχα εκτός κουτιού όλους τους δίσκους μου εκτός από ένα μικρό sata με το λειτουργικό. Διαφορετικά θα είχα χάσει ...8 TB δίσκους, στη χειρότερη εποχή! Έχω μείνει εκτός εξελίξεων όλα αυτά τα χρόνια, μια και δεν είμαι τύπος που ψάχνεται για αλλαγές και αναβαθμίσεις, όσο το μηχάνημα κάνει τη δουλειά που θέλω και, αν δεν είχε γίνει η στραβή, δεν είχα κανένα λόγο να αγοράσω άλλο. Τώρα όμως που αυτή η κίνηση είναι μονόδρομος, χρειάζομαι συμβουλές και κατευθύνσεις. Επί της ουσίας όμως, τώρα: ΠΟΣΟ: δεν έχω ιδέα! Κάτι μέχρι χιλιάρικο, το αντέχω και αν σημαίνει ότι αγγίζοντας αυτό το κόστος, θα κάνω πιο άνετα τη δουλειά μου, δεν έχω πρόβλημα να τα δώσω. Αν πιστεύετε ότι δεν είναι απαραίτητο, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας. ΧΡΗΣΗ: 1) Απροβλημάτιστη αναπαραγωγή οποιασδήποτε ταινίας, χωρίς το παραμικρό κόλλημα. 2) Μετατροπή αρχείων video & ήχου, από το ένα φορμάτ στο άλλο, όσο ταχύτερα γίνεται. Η ίδια απαίτηση υπάρχει και για συμπίεση/αποσυμπίεση μεγάλων αρχείων με το 7zip. 3) Ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση του convert x to dvd, το οποίο δουλεύω καθημερινά. 4) Browsing με πολλά - πολλά όμως! - ανοιχτά tabs στον chrome. Αν το φαντάζομαι σωστά και αυτό εξαρτάται μόνο από τη σύνδεση και όχι από το hardware, αγνοήστε το! Μόλις "εκπολιτίστηκα" και απέκτησα την πολυπόθητη οπτική στο σπίτι, οπότε πάει "σφαίρα"! 5) Ακρόαση μουσικής (εύκολα πράγματα, απλά για την ιστορία το αναφέρω.) 6) Παιχνίδια: Ούτε ...πασιέντζα! Εντελώς ξένος με το "σπορ". ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Όχι κάποιο ιδιαίτερο. Δουλεύω κυρίως απλά προγραμματάκια (Το πιο ... ...extreme είναι το convert x to dvd). Αυτό που με ενδιαφέρει απόλυτα, είναι η ταχύτητα στις μετατροπές. ΟΘΟΝΗ: Έχω (24" 1920 Χ 1080). Με ενδιαφέρει όμως η σύνδεση και σε μία 60" plasma, για παρακολούθηση ταινιών. ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ/MOUSE/SPEAKERS: Θα κρατήσω τα υπάρχοντα. ΚΟΥΤΙ: Έχω ένα mid-tower μη επώνυμο, αρκετά ευρύχωρο, το οποίο για την ώρα θα κρατήσω. ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ: Έχω ένα tagan 500w, το οποίο με τη μέχρι τώρα σύνθεση λειτουργούσε άψογα. Δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο να το αλλάξω. ΔΙΣΚΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ δε χρειάζομαι. Χρειάζομαι μόνο έναν κατά την κρίση σας αξιόπιστο δίσκο για το λειτουργικό και τα προγράμματα. Να πάω σε ssd; ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΟΡΑΣ: Οποιοδήποτε θεωρείτε αξιόπιστο, εντός Αθηνών. Η συναρμολόγηση θέλω να να γίνει από το κατάστημα, οπότε μάλλον πρέπει να αγοραστούν όλα τα πράγματα από το ίδιο. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ: Δε χρειάζομαι. Σημ. 1: Με overclocking και λοιπά σκαλίσματα, δεν πρόκειται να ασχοληθώ. Σημ. 2: Αν κρίνετε ότι χρειάζομαι κάποια after market ψύκτρα για τον επεξεργαστή, προσθέστε τη στη σύνθεση. Το ίδιο και για οποιοδήποτε άλλο είδος που τυχόν έχω παραλείψει και κρίνετε ότι πρέπει να συμπεριληφθεί. Περιμένω εναγωνίως τις προτάσεις σας. Αν έχω παραλείψει κάποια σημαντική πληροφορία, πείτε μου. Ευχαριστώ πολύ!
karmen1983 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Πολλά δεν είναι 1000ευρά αφού έχεις tagan psu, case, hdd και η μόνη απαιτητική δουλειά είναι το convert x to dvd?
lionheart75 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Eίσαι σίγουρος ότι το tagan που είχες μέχρι τώρα την έβγαλε καθαρή απο τον κεραυνό? Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά απο τα γραφόμενα και το συγκεκριμένο psu ήταν σε άλλο pc. Πάντως αν είναι να δαπανήσεις ένα τέτοιο ποσό (το οποίο και εμένα μου φαίνεται extreme για την χρήση που θέλεις), μην τσιγγουνευτείς ούτε το psu αλλά ούτε και το case.
deesnider Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Πολλά δεν είναι 1000ευρά αφού έχεις tagan psu, case, hdd και η μόνη απαιτητική δουλειά είναι το convert x to dvd? Κατ' αρχήν, σ' ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Πιθανότατα έχεις δίκιο. Απλά, όπως ανέφερα στην αρχή, έχω μείνει εκτός των εξελίξεων τα τελευταία χρόνια και η επαφή μου με σχέσεις απόδοσης / τιμής, είναι μάλλον μικρή. Την "οροφή" των €1000,00 την ανέφερα μόνο ως όριο. Προφανώς, αν δεν υπάρχει πρακτικό όφελος, δε θέλω ντε και καλά να τη φτάσω. Αν όμως, π.χ., μεταξύ ενός cpu των €150,00 και ενός των €250,00, πρόκειται να δω αισθητές διαφορές στην ταχύτητα μετατροπής, ή στην ταχύτητα συμπίεσης και αποσυμπίεσης, δεν έχω πρόβλημα να πάω στην ακριβότερη λύση.
cortaN@ Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Αν το tagan κρατάει (μπορείς να το ελέγξεις), θα πήγαινα στα εξής: 1) AMD FX 4100 - 108 euro 2) Μητρική AM3+ της Gigabyte 3) 8gb DDR3 Corsair 4) Εναν γρήγορο SSD για το λειτουργικό 5) Κάρτα γραφικών μία 6570 της AMD και σε low profile Με τα παραπάνω είσαι κομπλέ και με πολύ πολύ λιγότερο από 1000άρικο. Αν σε ενδιαφέρει το concept σε AMD, μπορώ να σου προτείνω και πιο συγκεκριμένα πράγματα, μητρική, vga, κτλ, δηλαδή σε ποιο μοντέλο ακριβώς να πας. edit: Για κάτι πιο δυνατό, μπορείς να πας σε 6πυρηνο FX 6100 με 30 ευρώ παραπάνω.
marios32 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Επειδή είναι αργά, θα σου πω προς το παρών ότι θα πάρεις όπως και δήποτε ssd για ταχύτητα. Και ότι από αυτά που λες είσαι καλυμμένος και με το παραπάνω με έναν τετραπύρηνο, με 8 γίγα ραμ και με ένα ssd όπως είπα πιο πάνω. Αύριο θα δώσω λίγο παραπάνω προσοχή μήπως μου ξέφυγε κάτι.
deesnider Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Eίσαι σίγουρος ότι το tagan που είχες μέχρι τώρα την έβγαλε καθαρή απο τον κεραυνό? Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά απο τα γραφόμενα και το συγκεκριμένο psu ήταν σε άλλο pc. Πάντως αν είναι να δαπανήσεις ένα τέτοιο ποσό (το οποίο και εμένα μου φαίνεται extreme για την χρήση που θέλεις), μην τσιγγουνευτείς ούτε το psu αλλά ούτε και το case. Φάνηκε και σε 'μένα περίεργο, αλλά το έβαλα πάνω σε άλλο pc και δουλεύει ρολόι! Δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί να έχει "τραυματιστεί" και να βγάλει μπελάδες στην πορεία. Πάντως, μέσα σε όλα, μπορούμε να συζητήσουμε και για ένα τροφοδοτικό και, αν τελικά χρειαστεί, το παίρνω. Για το κουτί, δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να κάνω. Αυτό που έχω τώρα, τουλάχιστον από πλευράς χωρητικότητας και θερμοκρασιών, έχει βγει αρκετά καλό. Ίσως το αλλάξω στην πορεία, αν δω ότι χρειάζεται σίγουρα. Όσο για τη δαπάνη, φαντάζομαι ότι θα σε καλύψει η εξήγηση που έδωσα στην Karmen.
cortaN@ Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Φάνηκε και σε 'μένα περίεργο, αλλά το έβαλα πάνω σε άλλο pc και δουλεύει ρολόι! Δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί να έχει "τραυματιστεί" και να βγάλει μπελάδες στην πορεία. Πάντως, μέσα σε όλα, μπορούμε να συζητήσουμε και για ένα τροφοδοτικό και, αν τελικά χρειαστεί, το παίρνω. Για το κουτί, δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να κάνω. Αυτό που έχω τώρα, τουλάχιστον από πλευράς χωρητικότητας και θερμοκρασιών, έχει βγει αρκετά καλό. Ίσως το αλλάξω στην πορεία, αν δω ότι χρειάζεται σίγουρα. Όσο για τη δαπάνη, φαντάζομαι ότι θα σε καλύψει η εξήγηση που έδωσα στην Karmen. ΑΝ πας σε καινούριο πήγαινε σε ένα Adata BN-550 (Πλαίσιο 53 ευρώ) ή μετά πας σε 700άρι OCZ ή Corsair. Π.χ. τη σειρά GX της Corsair. Δες και τη σύνθεση που σου πρότεινα παραπάνω.
deesnider Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Αν το tagan κρατάει (μπορείς να το ελέγξεις), θα πήγαινα στα εξής: 1) AMD FX 4100 - 108 euro 2) Μητρική AM3+ της Gigabyte 3) 8gb DDR3 Corsair 4) Εναν γρήγορο SSD για το λειτουργικό 5) Κάρτα γραφικών μία 6570 της AMD και σε low profile Με τα παραπάνω είσαι κομπλέ και με πολύ πολύ λιγότερο από 1000άρικο. Αν σε ενδιαφέρει το concept σε AMD, μπορώ να σου προτείνω και πιο συγκεκριμένα πράγματα, μητρική, vga, κτλ, δηλαδή σε ποιο μοντέλο ακριβώς να πας. edit: Για κάτι πιο δυνατό, μπορείς να πας σε 6πυρηνο FX 6100 με 30 ευρώ παραπάνω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το αν θα κινηθώ σε intel ή amd cpu, ούτε και προτίμηση μεταξύ amd και nvidia κάρτας. Αυτό που μ' ενδιαφέρει, γι' αυτό και το επαναλαμβάνω με κίνδυνο να καταντήσω κουραστικός, είναι ή όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση στις δουλειές που θέλω να κάνω. Ας το πω πιο απλά: Πιθανώς, ένας "ακριβής" κατηγορίας επεξεργαστής, να είναι ικανός για πράγματα με τα οποία εγώ δε θα ασχοληθώ ποτέ. Η λογική λέει ότι δεν έχει νόημα η αγορά του. Αν όμως μου προσφέρει αισθητά μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας, έστω και στις "απλές" αυτές εφαρμογές που χρησιμοποιώ, θα τον προτιμήσω, ακόμα κι αν δεν αξιοποιήσω στην πράξη την ικανότητά του να τα βγάλει πέρα και με πιο δύσκολες δουλειές.
lionheart75 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Σου έφτιαξα 2 συνθέσεις απο διαφορετικά καταστήματα στην Αθήνα (Μsystems και Πλαίσιο) για να πάρεις μια ιδέα. Οι συνθέσεις είναι αντίστοιχων δυνατοτήτων και φυσικά περιλαμβάνουν και κουτί αλλά και τροφοδοτικό. Προσωπικά, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο πόστ, δεν θα ρίσκαρα νέο hardware στο tagan έστω με την υποψία ότι έχει κάποιο θέμα. Επίσης δεν θα τσιγγουνευόμουν λίγα ευρώ παραπάνω για κάποιο καινούργιο και καλύτερο case απο το ήδη υπάρχον. Αλλά αυτός είμαι εγώ ... δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο. Ξεχωριστή κάρτα γραφικών δεν θα χρειαστείς καθώς η ενσωματωμένη της μητρικής με chipset Z68 θα σε καλύψει τόσο στην γρήγορη μετατροπή αρχείων βίντεο όσο και στην πλήρη αναπαραγωγή fhd (1080p), στην τηλεόραση ή το Monitor μέσω HDMI 1.4 θύρας που έχει. Τέλος, μπορείς ακόμα να την χρησιμοποιήσεις και για ελαφρύ Gaming αν θελήσεις. Η επιλογή του 2500 έγινε επειδή δεν σε απασχολεί το O/C. Φυσικά θα σε καλύψει και ο υποδεέστερος σε συχνότητα χρονισμού και τιμή i5 2400. Η επιλογή είναι δική σου καθαρά με βάση το ποσό που μπορείς να διαθέσεις. Πάντως τα 650€ και έτσι δεν τα ξεπερνάς.
deesnider Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Είπαμε: Είμαι εκτός πραγματικότητας εδώ και πολύ καιρό, οπότε ζητώ την κατανόησή σας, για κάποιες πιθανώς "χαζές" διευκρινίσεις που θέλω. Βλέπω ότι οι μέχρι τώρα συνθέσεις που προτείνονται, είναι σε αναπάντεχα λογικές τιμές. Αυτό προφανώς είναι καλό, ακόμα και για 'μένα που είμαι ...δισεκατομμυριούχος! Παρ' όλα αυτά, ακριβώς επειδή το μηχάνημα που θα φτιάξω έχω σκοπό να το κρατήσω όσο αντέξει - ξέρετε, μέχρι τον επόμενο κεραυνό, κατακλυσμό, πόλεμο και τα σχετικά... - θέλω να είμαι βέβαιος για το εξής: Η μόνη περίπτωση στην οποία θα είχε νόημα η αύξηση της δαπάνης, θα ήταν π.χ. η ανάγκη μιας ακριβής κάρτας γραφικών, ιδιαίτερα ικανής για παιχνίδια; Ή, όσο αφορά στους επεξεργαστές, δεν θα υπήρχε κανένα κέρδος σε ταχύτητα - προφανώς δεν αναφέρομαι σε κέρδος 1 λεπτού, αλλά σε υπολογίσιμη διαφορά - αν πήγαινα π.χ. σε i7 2600; Μήπως μια τέτοια κίνηση, θα σήμαινε και την ανάγκη για πολύ ακριβότερη μητρική, οπότε και θα εκτόξευε το κόστος ακόμα και πάνω απ' το χιλιάρικο; Πιστέψτε με, δεν ψάχνομαι να πετάξω λεφτά. Απλά θέλω, αυτό που θα πάρω τώρα, να μου προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση. Αν έχω να κερδίσω ταχύτητα, δεν έχω πρόβλημα να αγγίξω το όριο που έθεσα. Αν όμως μου λέτε τελεσίδικα "όχι", το κλείνω εδώ το θέμα και μελετάω τις προτάσεις που έχουν ήδη γίνει.
cortaN@ Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Είπαμε: Είμαι εκτός πραγματικότητας εδώ και πολύ καιρό, οπότε ζητώ την κατανόησή σας, για κάποιες πιθανώς "χαζές" διευκρινίσεις που θέλω. Βλέπω ότι οι μέχρι τώρα συνθέσεις που προτείνονται, είναι σε αναπάντεχα λογικές τιμές. Αυτό προφανώς είναι καλό, ακόμα και για 'μένα που είμαι ...δισεκατομμυριούχος! Παρ' όλα αυτά, ακριβώς επειδή το μηχάνημα που θα φτιάξω έχω σκοπό να το κρατήσω όσο αντέξει - ξέρετε, μέχρι τον επόμενο κεραυνό, κατακλυσμό, πόλεμο και τα σχετικά... - θέλω να είμαι βέβαιος για το εξής: Η μόνη περίπτωση στην οποία θα είχε νόημα η αύξηση της δαπάνης, θα ήταν π.χ. η ανάγκη μιας ακριβής κάρτας γραφικών, ιδιαίτερα ικανής για παιχνίδια; Ή, όσο αφορά στους επεξεργαστές, δεν θα υπήρχε κανένα κέρδος σε ταχύτητα - προφανώς δεν αναφέρομαι σε κέρδος 1 λεπτού, αλλά σε υπολογίσιμη διαφορά - αν πήγαινα π.χ. σε i7 2600; Μήπως μια τέτοια κίνηση, θα σήμαινε και την ανάγκη για πολύ ακριβότερη μητρική, οπότε και θα εκτόξευε το κόστος ακόμα και πάνω απ' το χιλιάρικο; Πιστέψτε με, δεν ψάχνομαι να πετάξω λεφτά. Απλά θέλω, αυτό που θα πάρω τώρα, να μου προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση. Αν έχω να κερδίσω ταχύτητα, δεν έχω πρόβλημα να αγγίξω το όριο που έθεσα. Αν όμως μου λέτε τελεσίδικα "όχι", το κλείνω εδώ το θέμα και μελετάω τις προτάσεις που έχουν ήδη γίνει. Για να μη βραχυκυκλώνεις, αυτά που ζητάς καλύπτονται άνετα με οτιδήποτε τετραπύρηνο και πάνω, με 8gb μνήμη DDR3, έναν γρήγορο SSD σκληρό και μία κάρτα γραφικών που να μπορεί να τρέξει απροβλημάτιστα hd full. Εγώ σου πρότεινα μία σύνθεση AMD, να πας στην τελευταία πλατφόρμα της AMD, το AM3+ socket με τη λογική πως είναι λίγο πιο φθηνός ο συνδυασμός CPU + mobo και επίσης συνήθως τα sockets της AMD κρατάνε περισσότερο, καθώς και οι επεξεργαστές της συνήθως είναι συμβατοί με επόμενα sockets ή με προηγούμενα. Eπίσης η νέα σειρά επεξεργαστών FX έχει δυνατό της χαρτί την πολυεπεξεργασία, που εσύ αυτό χρειάζεσαι. Γι αυτό προτείνω είτε να πας σε έναν επεξεργαστή FX4100, 4 πυρήνων, είτε με 30 ευρώ παραπάνω σε έναν FX6100 που είναι 6πυρηνος και σου είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΣ. Ταυτόχρονα, προτείνω την κάρτα γραφικών της AMD, την 6570 που έχει επιδόσεις καλές ακόμα και για light ως moderate gaming και επιπλέον θα σε υπερκαλύψει σε οτιδήποτε fullHD και επιπλέον είναι συμβατή με 3D τηλεοράσεις αν ποτέ βάλεις 3D. Τέλος, είναι low profile - υπάρχουν πολλές υλοποιήσεις LP - και έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση. Για σκληρό δίσκο μπορείς να πας στην πρόταση του lionheart, η οποία επίσης είναι πολύ σωστή πρόταση αν θες να πας σε Intel σύστημα. Για μνήμη πάρε ένα σετάκι DDR3 1600 και πάνω 8gb. Π.χ. Corsair όπως σου είπα ή Kingston όπως πρότεινε ο lionheart. Απλά για μένα, καλύτερα να πάρεις μία ξεχωριστή κάρτα γραφικών, ώστε να εξασφαλίσεις πως 100 τοις εκατό των βίντεο θα παίζουν χωρίς το παραμικρό σπάσιμο και επιπλέον για να είσαι future proof αν θέλεις στο μέλλον να βάλεις κάποια 3D τηλεόραση και να δεις 3D content στον υπολογιστή σου. Και τέλος προτείνω AMD, γιατί στα διάφορα τεστς βίντεο συνήθως η σειρά 6 είναι πρώτη με αρκετή διαφορά από τις ενσωματωμένες κάρτες της Intel, oπότε θα βλέπεις τα διάφορα βίντεο στην καλύτερη δυνατή ποιότητα απεικόνισης. Τέλος οι AMD drivers είναι απροβλημάτιστοι και κλάσεις ανώτεροι από τους drivers της Intel, ειδικά αν ποτέ χρειαστεί να κάνεις οτιδήποτε άλλο εκτός από video. Π.χ. light gaming ή επεξεργασία εικόνας ή επαγγελματικά προγράμματα CAD, 3dmax, κτλ. Τελειώνοντας να σου πω πως ΔΕΝ χρειάζεται να δώσεις έξτρα λεφτά, καθώς η επιπλέον επεξεργαστή δύναμη που θα κερδίσεις θα είναι αμελητέα μπροστά σε αυτά που θα πληρώσεις και σε αυτά που θα κάνεις. Αν θες σώνει και καλά να τα ξοδέψεις τα χρήματα και να φτάσεις το χιλιάρικο, δώρισε τα υπόλοιπα σε κάποιο ίδρυμα με φτωχά παιδάκια ή πες μας να σου φτιάξουμε έναν φθηνό υπολογιστή ακόμα και να τον πας π.χ. στο σχολείο του γιού σου
VasPolys Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Link 1 Link 2 Στο link 1 ειναι μια γρηγορη συγκριση μεταξυ επεξεργαστων και πιστευω οτι εκει καπου θα ειναι και ο δικος σου ο παλιος για να μπορεις να συγκρινεις σε προγραμματα που σε ενδιαφερουν και μετατροπη βιντεο και συμπιεσης.Στο δευτερο link ειναι καποιος ο οποιος ηθελε ακριβως το ιδιο πραγμα με εσενα μετατροπη βιντεο και τπτ αλλο τρελο απο το pc του και αρχισαν να λενε για το HT (hyper threading) του 2600 στην μετατροπη βιντεο κλπ.τελικα οπως θα δεις και εσυ αν ψαξεις λιγο στο νετ σοβαρη διαφορα δεν θα δεις για τα λεφτα που θα δωσεις.Για την AMD προταση δεν συμφωνω γιατι τα νουμερα μιλανε απο μονα τους οσο για το επιχειρημα του socket η επομενη γενια της intel θα ειναι συμβατη με το Ζ68 οποτε θα εισαι στο μελλον ικανος να κανεις αναβαθμιση με μικρο σχετικα κοστος. Η προταση μου ειναι +1000 για την συνθεση του lionheart αλλα με τρεις μικρες προτασεις. 1)αν σε βγαζει βαλε αλλο ενα σετακι μνηνες για να πας 16gb καλο ειναι να υπαρχουν για εμενα 2)Το overclock σε αυτους τους επεξεργαστες ειναι τσαμπα,ευκολο και θα σου κανει καλο στην δουλεια που θελεις οποτε σου προτεινω να πας στον 2500Κ και να τον ανεβασεις λιγο με 2 κλικ του ποντικιου σου και θα δεις οτι και αξιζει τα παραπανω χρηματα που κανει απο τον 2500 και θα κανεις πιο γρηγορα την δουλεια σου χωρις αλλες επιπλοκες.Αν το κανεις καλο ειναι να βαλεις μια ψυκτρα aftermarket και για ησυχια και για να εισαι οκ με τις θερμοκρασιες με κοστος περιπου 30 ευρω 3)Αφου σου αρεσουν οι ταινιες βαλε ενα bluray να βλεπεις και καμια ταινια με καλη αναλυση!Στο προτεινω γιατι το ιδιο εχει κανει και φιλος μου και εχουμε καταληξει να παιρνουμε μονο ΒR οταν ειναι να αραξουμε να δουμε ταινια! Αυτα απο εμενα και τελος μαζι με ολα αυτα που θα παρεις παρε και ενα ups για να μην κλαις παλι με τον επομενο κεραυνο!!!!!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα φίλε μου. Καταρχήν στην κατηγορία μπάτζετ που κινείσαι πας σε intel λύση. Υπερέχουν αισθητά και ξεκάθαρα. Κατά τα άλλα μου αρέσει η σύνθεση του Lionheart με κάποιες αλλαγές: Μητρική άλλαξα γιατί του lion δεν υποστηρίζει usb3. Εφόσον σε ενδιαφέρει το convertXtoDVD να σου μιλήσω με νούμερα: Κατά τη μετατροπή με πηγή 480p video ο i5 πιάνει τα 310fps και με 720p τα 206 (ανάλογα και με τις ρυθμίσεις βέβαια) Το τροφοδοτικό που σου έβαλα είναι υπερβολικό για τις ανάγκες του μηχανήματος αλλά ήθελα να πιάσουμε και την περίπτωση που θα βάλεις κάποτε θηρίο κάρτα γραφικών. προφανώς δεν αναφέρομαι σε κέρδος 1 λεπτού, αλλά σε υπολογίσιμη διαφορά Πάντως για την ιστορία, το 1 λεπτό θεωρείται μεγάλο κέρδος. Και τέλος προτείνω AMD, γιατί στα διάφορα τεστς βίντεο συνήθως η σειρά 6 είναι πρώτη με αρκετή διαφορά από τις ενσωματωμένες κάρτες της Intel, oπότε θα βλέπεις τα διάφορα βίντεο στην καλύτερη δυνατή ποιότητα απεικόνισης. Τέλος οι AMD drivers είναι απροβλημάτιστοι και κλάσεις ανώτεροι από τους drivers της Intel, ειδικά αν ποτέ χρειαστεί να κάνεις οτιδήποτε άλλο εκτός από video. Π.χ. light gaming ή επεξεργασία εικόνας ή επαγγελματικά προγράμματα CAD, 3dmax, κτλ. No offense αλλά τα παραπάνω δεν είναι και πολύ ακριβή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα