Ekimus Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους. Είχα ξαναρωτήσει στο παρελθόν στο φόρουμ για υπολογιστή για προσωπική χρήση και πραγματικά με βοηθησατε πάρα πολύ και κυρίως η Κάρμεν!! Τώρα θα ήθελα να με βοηθήσετε να φτιάξουμε 2 υπολογιστές για το γραφείο μιας και το αφεντικό έβαλε εμένα να του πάω μερικές λύσεις. Τα συστήματα θα δουλεύουν απο 10-14 ώρες την μέρα περίπου. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα (οσο αυτό γίνεται με το συγκεκριμένο budget). Θα θέλαμε να αντέξουν για 3-4 χρόνια. Επίσης να συμπληρώσω ότι μου τόνισαν να κοιτάξω για καλή κάρτα γραφικών μιας και χρησιμοποιούν βαρία 3D προγράμματα. Συμπληρώνω την φόρμα για να γίνει πιο εύκολη η ζωή σας. Ποσό που διαθέτουμε : 600-850 (Για το κάθε σύστημα) Χρήση υπολογιστή : Εργασία/Παρουσιάσεις/Video Call/Browsing/Σχεδιασμός/3D Animation Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Autocad,Tecla,Strucad,Photoshop και κάποια αρχιτεκτονικά 3D. Επίσης τα συστήματα είναι μόνιμα συνδεδεμένα και δέχονται συνεχώς δεδομένα απο 5-8 βιομηχανικά μηχανήματα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι χρειαζόμαστε 2 οθόνες(Συνολικά). Πριν 2 μήνες είχαμε πάρει 3x Philips-247E3LSU και οι χρήστες τους είναι πολύ ευχαριστημένοι. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Πληκτρολόγιο/Ποντίκι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Πάτρα, αλλά θα τα πάρουμε απο Αθήνα. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Διαφορετικά καταστήματα. Θα πάμε εμείς οι ίδιοι να τα παραλάβουμε απο τα καταστήματα. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί απο εμάς. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Έχουμε λειτουργικό σύστημα. Στα προηγούμενα 2x συστήματα που φτιάξαμε είχαμε βάλει για case Thermaltake V4 Black Edition και μέχρι ώρας καλά εχουν βγεί.
stm00192 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Λεω... μήπως επειδή τα μηχανήματα είναι για επαγγελματική χρήση να πατέ καλύτερα προς έτοιμα Dell η ΗP συστήματα για καλύτερο support? Επισης θεωρώ, αν και βεβαια φαντάζομαι ότι δεν πέρναει απο το χερι σου, οτι για συστηματα με τόσο βαρύ workload οπως τα προγράμματα που μας είπες τα 850Ε για καθε σύστημα είναι λίγα .. ποσο μάλλον όταν συμπεριλαμβάνεται και οθόνη!!
Ekimus Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! Είχα ρωτήσει το αφεντικό μου για έτοιμες λύσεις αλλα είχε κακιά εμπειρία απο ότι μου είχε πει και θέλει να κάνουμε εμείς την σύνθεση. Όσον αφορά τα λεφτά,ας κάνουμε το εξής. Φτιάξτε μου ένα σύστημα που θεωρείτε ότι θα ειναι κατάλληλο για τις ανάγκες που έχουμε. Δεν θα έχει πρόβλημα εάν πάει και στα 1000 ευρώ. Τώρα εαν βλέπετε ότι πρέπει να μεγαλώσει το budget απλώς δώστε μου μερικά καλά επιχειρήματα για να τα πώ και εγώ στο αφεντικό μου!
stm00192 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Σου έφτιαξα ένα σχετικα αξιολογο συστηματακι για την δουλειά και τα λεφτά που το θέλεις αλλά και παλι δεν θεωρώ ότι είναι αρκετό για τετοιο workload. Κατάστημα msystems.gr Για να έχετε και το καλύτερο δυνατό support σε custom συστημα!! Ωραια αμα είναι και μπορέσουμε να φτάσουμε στα 1000 προσθεσε στο παραπανω σύστημα και αυτον τον ssd http://www.msystems.gr/index.php?category=2021&product=12253 και νομίζω θα είσαι άρχοντας!!
karmen1983 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Νομίζω κάτι Better από το απο πανω δεν βγαίνει. Μήπως να αναθεωρήσει το boss λιγουλάκι;
terry308 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Όταν αναφέρεις 3d animation και κάποια αρχιτεκτονικά 3D , χρειάζεστε (και) 3d οθόνη ; (δεν γνωρίζω , μια απορία εκφράζω)
Ekimus Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 stm00192 σε ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου και τον χρόνο σου. Κάρμεν σε πρόλαβαν! Λοιπόν. Μίλησα με το αφεντικό σήμερα το πρωί και μου είπε ότι εννοούσε 600-850 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α διότι μας επιστρέφεται. Όπως και να έχει μου είπε να του δώσω και μία προσφορά με 1000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α . Αρα μιλάμε για 1230 ευρώ περίπου με Φ.Π.Α . Τέρρυ όχι δεν χρειάζονται 3D οθόνες.
K-leftis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Καλημέρα. Είχα κάνει και γω ένα αντίστοιχο ποστ για μηχανημα με τέτοια προγραμματα χρήσης. μου είχατε προτείνει την INNO 3D GeForce GTX 550 Ti Herculez - 1 GB GDDR5. Μήπως η Hewlett packard Quadro 600 1gb Pcie είναι καλύτερη ή ποιο συμβατή απο την gtx550ti? Συγκεκριμένα το μηχάνημα που είχαμε συζητήσει ήταν: Επεξεργαστης I5-2500 3.30 190,90€ Μητρικη MSI H67MA-E35 (B3) 75,90€ Κουτι [COOLER MASTER Elite 430 ] 47,50€ Τροφοδοτικο OCZ StealthXstream II 500 W (OCZ500SXS2) 52,00€ Μνημη 16gb GEIL Value Plus 4 x 4 GΒ DDR3-1600 PC3-12800 CL9 89,90€ Σκληρος δισκος OCZ Agility 3 Series - 120 GB 141,00€ windows Win Pro 7 64-bit Greek 126,50€ Οθονη LG Οθόνη TFT wide 21,5" IPS226V-PN 152,00€ Καρτα γραφικων INNO 3D GeForce GTX 550 Ti Herculez - 1 GB GDDR5 119,90€ Dvd recorder LG DVD±RW 22x 18,00€ . Το γράφω ολόκληρο, μπας και επεκταθεί η συζήτηση για το φίλο ekimus και για μένα ταυτόχρονα!
stm00192 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Φιλε Ekimus Σορρυ που άργησα..να μια καλη πρόταση στο καινούργιο budget.. Φίλε K-leftis Αμα η χρηση του pc είνια αποκλειστικά για τετοιου είδους προγράμματα και καθόλου για games ναι η quadro ειναι πιο κατάλληλη... αν θες και απο κανένα παιχνιδάκι τοτε μείνε ως έχεις!
K-leftis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 θα είναι αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση. Αλλά ειλικρινά, ποια η διαφορά τους? Είναι τόσο περισσότερο στη απόδοση, ή στη συμβατότητα με αυτού του είδους τα προγράμματα?
stm00192 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Ειναι φταγμένη ειδικα για χρήση με τετοιου είδους προγράμματα.. κοινώς είνια μια κάρτα ειδικά φτιαγμένη για επαγγελματική χρήση!!
K-leftis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) είναι βέβαια απο τα ποιο απλα μοντελα quadro. αξίζει λοιπόν να πάρεις μια καλη gpu για παιχνιδια ή το απλο μοντελο quadro? ειδικα για 3d efarmoges... Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2012 από K-leftis
Ekimus Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 stm00192 καταρχάς συγγνώμη για την καθυστέρηση. Ειχα πάει σε επαγγελματικο ταξίδι και δεν είχα μπει στο φορουμ. Σε ευχαριστώ πάρα πολυ για το χρόνο που αφιέρωσες. Αύριο το πρωί θα δώσω την συνθεσή σου στο boss και o θεός βοηθός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα