Προς το περιεχόμενο

Apple Magic Mouse / Magic Trackpad ή όχι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως, αν και είναι πολύ βολικό (για εμένα τουλάχιστον) το trackpad στο MBP μου, δεν ξέρω πόσο βολικό θα είναι σε έναν σταθερό Apple Η/Υ.

Στο MBP η απόσταση από το πληκτρολόγιο στο trackpad είναι ελάχιστη. Μπορείς να πας από το ένα στο άλλο σχεδόν χωρίς να κουνήσεις τα χέρια σου. Ή, ακόμα και εάν είσαι με το ένα χέρι στο trackpad και με το άλλο στο keyboard, τα χέρια σου είναι σε αρκετά βολική θέση.

Σε έναν σταθερό Apple Η/Υ, όπου το keyboard είναι ξεχωριστό από το trackpad δεν ξέρω πόσο θα σε βολέψει.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ έχω το magic mouse μόνο και μόνο για τα gestures. Με το BetterTouchTool απλά κάνεις ότι θέλεις... Δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχω κάνει και όσον αφορά το acceleration είναι μια χαρά. Το μετάνιωσα όμως που δεν πήρα το magic trackpad :cry:

Δημοσ.

Εμενα παντως μου αρεσει που ο κερσορας ειναι ελαστικος. Δεν ηξερα οτι ειναι θεμα του acceleration. Ειναι σαν ενα χαρακτηριστικο του συστηματος. :)

Δημοσ.

@heartspreader

Τι εννοείς ότι ο κέρσορας είναι ελαστικός; Μήπως την "αδράνεια" που έχει στο scroll; (δεν θυμάμαι πως ονομάζεται αυτή η δυνατότητα... έχει πάντως ένα συγκεκριμένο όνομα...)

@gRim

Ακριβώς! Με το BetterTouchTool το magic mouse γίνεται ένα πολύ ωραίο εργαλείο! Ειδικά με την αναγνώριση που έχει στα τόσα διαφορετικά clicks και taps συν την αναγνώριση του tap πάνω στο μηλαράκι! Π.χ., έχω βάλει να ανοίγει Finder μόλις κάνω tap πάνω στο μηλαράκι και είναι πάρα πολύ βολικό.

Βέβαια... όταν λειτουργώ με mouse στο MBP σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω ένα keyboard. Δεν με βολεύει να δουλεύω με mouse και το keyboard να έχει αυτόν τον έξτρα χώρο για να φτάσεις τα πλήκτρα που έχει το keyboard του MBP. Ο οποίος όμως extra χώρος είναι απίστευτα βολικός όταν δουλεύεις με το track pad, γιατί ακουμπάς τα χέρια σου (π.χ.).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@heartspreader

Τι εννοείς ότι ο κέρσορας είναι ελαστικός; Μήπως την "αδράνεια" που έχει στο scroll; (δεν θυμάμαι πως ονομάζεται αυτή η δυνατότητα... έχει πάντως ένα συγκεκριμένο όνομα...)

Η "αδρανεια" που εχει στο scroll, λεγεται inertial scrolling και inertia στα αγγλικα σημαινει αδρανεια! :rolleyes:

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

@heartspreader

Τι εννοείς ότι ο κέρσορας είναι ελαστικός;

Οταν κουνας το mouse στα Mac, υπαρχει μια παραξενη αισθηση. Δεν ειναι οπως στα Windows / Linux.

Δημοσ.

Όντως. Έχουν το λεγόμενο acceleration curve. Όσο γρηγορότερα κινείς το ποντίκι, τόσο γρηγορότερα επιταχύνει -όχι απλώς μετακινείται, επιταχύνει- και ο κέρσορας.

Δοκίμασε με σταθερή αργή ταχύτητα να πας το ποντίκι από τη μια μεριά στην άλλη. Μετά κάνε απότομα [αλλά με πολύ μικρότερη απόσταση από όση έκανες στην προηγούμενη αργή κίνηση] μια μετατόπιση αντίθετα.

Το ο κέρσορας έκανε την ίδια απόσταση στην οθόνη, αλλά το ποντίκι μικρότερη απόσταση πάνω στο... γραφείο. B)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προτεινω να βαλεις το usb overdrive.

Εκτος οτι ρυθμιζει το acceleration για να ειναι πιο ομαλο/σωστο(γιατι το default mouse acceleration στο Mac os ειναι απαραδεκτο και δεν ρυθμιζεται* και για αυτο εχουν κακη κινηση πολλα ποντικια στο mac os), μπορεις να ρυθμισεις τα παντα για τα κουμπια του.

Μπορεις ακομα να ρυθμισεις να κανουν διαφορετικο πραγμα τα κουμπια αναλογα με το ποιο προγραμμα τρεχει.

Και φυσικα μπορεις να εχεις ολα σχεδον τα gestures σαν button clicks, κατι πολυ πιο βολικο και ξεκουραστο απο το να σχεδιαζεις πανω σε μια επιφανεια οπως στο magic mouse.

Εδω μαλιστα ενας ευκολος τροπος για να βαλεις shortcuts(για μερικες λειτουργιες. Για ολες βαλε το usb overdrive) στα extra buttons χωρις εξτρα προγραμματα:

27y50k9.jpg

Εδω εισαι:

http://gigaom.com/apple/get-around-easier-in-lion-with-keyboard-shortcuts/

main-qimg-5a0cc52123f12c132fbf447030f2151a

Μαλιστα, αφοτου ορισεις το keyboard shortcut, μπορεις με το usb overdrive να βαλεις το ιδιο keyobard shortcut να εκτελειται οταν πχ κανεις δεξια ή αριστερα την ροδελα του ποντικιου(που η default λειτουργια τουγενικοτερα δεν πολυχρησιμοποιειται) και ετσι να αλλαζεις spaces και με κανονικο ποντικι με ενα απλο πατημα κουμπιου.

*

Δες και εδω για να καταλαβεις:

Mac OS X's Mouse Acceleration Problem

Mac OS X annoyances: What’s up with the mouse acceleration?

Επισης , δες και την προταση του kebinB για καλυτερο mouse acceleration:

Σωτηρεία στο mouse acceleration.

Υπαρχει παντως και η αποψη που λεει οτι η κινηση του mouse στο mac os x θα ειναι παντα προβληματικη, ακομα και αν ρυθμισεις το acceleration με αυτα τα προγραμματα, γιατι απλα το mac os x εχει μεγαλυτερο lag/latency στην κινηση του ποντικιου σε σχεση με τα windows/linux.

The cause for all your Mac OS X mouse annoyances

Ισως να μην ειναι τυχαιο οτι οσοι δουλευουν και σε windows, στο mac os x δυσκολευονται αρκετα στο να εχουν το ιδιο smooth και αμεση αποκριση απο το ποντικι. (ακομα και αν χρησιμοποιουν το ιδιο ποντικι)

Το παρατηρεις πιο ευκολα σε fps παιχνιδια.

Καλησπέρα,με αφορμή το πόστ σου ανακάλυψα ότι δεν είμαι ο μόνος με πρόβλημα

στην κίνηση του ποντικιού μου στο Os X.

Επειδή νόμιζα ότι έφταιγα εγώ άλλαξα mousepad και ποντίκι αλλά η καθυστέρηση επιμένει.

Ούτε τα προγράμματα της Logitech βοήθησαν.

Επειδή δουλεύω προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών είναι βασανιστικό αυτο το πρόβλημα.

Τελικά ποια είναι η λύση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,με αφορμή το πόστ σου ανακάλυψα ότι δεν είμαι ο μόνος με πρόβλημα

στην κίνηση του ποντικιού μου στο Os X.

Επειδή νόμιζα ότι έφταιγα εγώ άλλαξα mousepad και ποντίκι αλλά η καθυστέρηση επιμένει.

Ούτε τα προγράμματα της Logitech βοήθησαν.

Επειδή δουλεύω προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών είναι βασανιστικό αυτο το πρόβλημα.

Τελικά ποια είναι η λύση;

Αρχικα , δοκιμασε αυτην την λυση:

Σωτηρεία στο mouse acceleration.

Τελος , εισαι σε Lion ή σε Snow Leopard?

Γιατι το "Mouse cursor skipping (jumping) bug in Mac OS X" διορθωθηκε στο Lion μετα απο πολλλλλαααα χρονια στο mac os x. (αυτο ειναι διαφορετικο προβλημα απο το προηγουμενο)

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

για να δουλέψει το προγραμμα που εβαλα απο το site του teamliquid. θέλει είδη να υπάρχει πρόραμμα που να ρυθμίζει το DPI του ποντικιού.

Πάντως σε όσα razer το έχω βάλει το πρόβλημα έχει στρώσει κατά ένα 80%.

Έχω μιλήσει και με το προγραμματιστή μέσω skype για το ποντίκι και με έχει ενημερώσει πως ένα μεγάλο μέρος Pro gamers απο SC2 (πληρώνονται για να παίζουν) έχουν δώσει πολύ θετικά σημεία άρα κάτι λέει και αυτό, το να κάνουν 30 missclicks μέσα στο game τους καταστρέφει τα πάντα.

Δημοσ.

Σε Snow Leopard φίλε μου το λιοντάρι μου έκανε πιο αργό τον υπολογιστή.

Δηλαδή παιδιά τι πρέπει να κατεβάσω μόνο αυτό?

edit: πέρασα το πρόγραμμα του φίλου από το παραπάνω λίνκ μαζί με το usb overdrive αλλά τίποτα...Μάλλον κάτι δε κάνω σωστά.

Δημοσ.

Σε Snow Leopard φίλε μου το λιοντάρι μου έκανε πιο αργό τον υπολογιστή.

Δηλαδή παιδιά τι πρέπει να κατεβάσω μόνο αυτό?

edit: πέρασα το πρόγραμμα του φίλου από το παραπάνω λίνκ μαζί με το usb overdrive αλλά τίποτα...Μάλλον κάτι δε κάνω σωστά.

μάλλον δεν έκατσες να διαβάσεις το thread στο team liquid.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει να κανει με προγραμματα 3RD party για το ποντίκι πρέπει να διαγραφτούν πριν μπει το MouseFix.

Δημοσ.

Προσέξτε μια λεπτομέρεια.Το usb overdrive κάνει conflict με το magic trackpad οπότε αν θελήσει κάποιος να χρησιμοποιήσει το magic trackpad θα πρέπει πρώτα να κάνει uninstall το usb overdrive.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...