Προς το περιεχόμενο

Overclocking Amd phenom ii x4 965 black edition

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ,έχω το παρακάτω υπολογιστή και θα ήθελα να του κάνω Overclocking ,είναι τώρα μαμά στα 3,4ghz μέχρι πόσο μπορώ να των φτάσω ώστε να δουλεύει σωστά και να μην των ζορίζω κιόλας ?αν μπορείτε βοηθήστε .ευχαριστώ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΚΟΥΤΙ:COOLERMASTER COSMOS S

ΜΗΤΡΙΚΗ:MSI 870A-G54

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ:AMD PHENOM II X4 965 BLACK EDITION 3.4GHZ

ΜΝΗΜΕΣ:4X KINGSTON KHX1333C9D3B1/2G 2GB HYPERX DDR3 BLU-8GB

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ:GIGABYTE GV-R687OC-1GD

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ:Corsair HX750W Professional Series

ΨΥΞΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ:Corsair Hydro Series™ H80 High Performance Liquid CPU Cooler

ΣΚΛΗΡΟΣ:CORSAIR CSSD-F90GBGT-BK SSD 2.5'' SATA3 90GB FORCE GT SERIES

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ:6 FAN 12CM

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ:WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT GREEK

post-222903-0-23536100-1330445771_thumb.jpg

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φιλε μου δυστηχως η μητρικη που εχεις δεν ειναι καθολου καλη.οχι οτι δεν θα σου τον ανεβασει αλλα το συστημα τροφοδοσιας του επεξεργαστη με ρευμα ειναι πολυ χαλια.καθολου καλη ποιοτητα.

Μην τον ανεβασεις καθολου.Ριξε εδω μια ματια και δες ποσα failures εχει.

Το μονο που ισως μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις manual το ρευμα στο 1.35 και να δεις ποσο θα σε αφησει να τον πας με τοσο ρευμα.

Μην σου πω οτι καλυτερα να δεις με ποσο λιγοτερο ρευμα μπορει να δουλευει σε εργοστασιακη συχνοτητα.προσωπικα εγω δεν θα προσπαθουσα να τον ανεβασω καν,μπορει να καει η μητρικη.

Δημοσ.

Εαν ειναι προσφατα αγορασμενο και μπορεις να πας να την αλλαξεις,ναι θα σου ελεγα να το κανεις.

εαν δεν μπορεις να το κανεις αυτο φυσικα και δεν θα σου πω να αλλαξεις μητρικη για να κανεις overclock εναν επεξεργαστη που δουλευει ηδη πολυ καλα στα 3.4.

Για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο σου ειπα να δεις με ποσο ρευμα που θα βαλεις εσυ manual,μπορει να δουλεψει σε εργοστασιακες συχνοτητες.

Τωρα ποσο ρευμα δινει max?κατεβασε το cpuz και πες μας ποσο λεει στην πρωτη καρτελα.η εαν εχεις το hwmonitor το λεει και εκει.ισως,εαν δινει στο auto μονη της 1.40 ας πουμε να μπορεσεις να το χαμηλωσεις στο 1.35 και ταυτοχρονα να τον πας καμια 3.6-3.7.

Εγω σε αυτη την μητρικη δεν θα ετρεχα ουτε stress τεστ παντως για να δω εαν ειναι σταθερος να σου πω την αληθεια.

Την εχει φοβηθει το ματι μου με αυτα που διαβαζω.

Edit:και εχεις και την υδροψυξη που δεν βοηθαει στο να κρυωνουν τα κυκλωματα γυρω απο τον επεξεργαστη που μας ενδιαφερουν.ισως εαν εβαζες με καμια μοντα κανενα ανεμιστηρακι μικρο να φυσαει εκει στα αριστερα του επεξεργαστη που εχει τα μαυρα κυβακια να σου πω να καταλαβεις.αν και παλι,δεν θα βοηθησει αυτο.

Δημοσ.

Μαλιστα.Θεωρητικα δινει πολυ παραπανω ρευμα απο οσο χρειαζεται ο επεξεργαστης σε εργοστασιακα ρολογια.εκεινο το 1.43 που βλεπεις ειναι το ρευμα του.

Μπες bios και βρες το και δωσε του εσυ manual 1.35 και δες εαν ειναι σταθερο.επισης δεν ξερω εαν εχει επιλογη load line calibration η μητρικη σου.αυτη η επιλογη ειναι για να δινει σταθερο ρευμα,δηλαδη οσο του εχεισ δωσει εσυ.παιξε λιγο με αυτην.γιατι μπορει εσυ να δινεις 1.35 αλλα η μητρικη να δινει under load 1.45.....

Εκτος και εαν μας ποσταρεις εδω φωτογραφιες απο το bios να σου πουμε τι να αλλαξεις.

Κατα κυριο λογο πρεπει να ριξεις το ρευμα του για να μην ζοριζεται η μητρικη.

Edit:κλεισε και το core unlocker απο το bios για να σου δειχνει θερμοκρασιες πυρηνα.

Δημοσ.

Unlock CPU Core στην δεύτερη εικόνα. Αυτό πρέπει να γίνει disabled για να βλέπεις core temps :)

To "Adjust CPU Ratio" στη δεύτερη είναι το multiplier και το CPU Voltage στην τρίτη είναι το vcore.

Btw στην τρίτη το spectrum κάν' το disable.

Δημοσ.

nlock CPU Core στην δεύτερη εικόνα. Αυτό πρέπει να γίνει disabled για να βλέπεις core temps

Btw στην τρίτη το spectrum κάν' το disable.

τα κανα αυτα τα δυο τι αλλο να κανω

λιγο που κοιταξα βρηκα αυτες τι λετε να μπω στο τριπακι να την αλλαξω η να τ αφησω οπως εχει?

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26298&cat=3

http://www.cosmodata.gr/product/68770/mitriki-gb-990fxa-d3-am3-ddr3

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522919

βρηκα κι αυτη

http://www.msi.com/product/mb/890FXA-GD70.html

Δημοσ.

Εγώ δεν θα αγόραζα άλλη μητρική, αν αυτό ήταν το mail 24/7 σύστημά μου. Ίσως να έψαχνα τα 3.6GHz (αν δεν ήθελαν πολύ ρεύμα) και από εκεί και πέρα set in & forget it :)

Δημοσ.

Όπως στα λέει o caution.

Ένα διάστημα σκεφτόμουν κι εγώ να αλλάξω mobo για το κάτι παραπάνω αλλά τελικά δε νομίζω πως αξίζει (στη δική μου περίπτωση όχι απλά δεν άξιζε, θα με έπαιρνε με τις πέτρες όποιος άκουγε το λόγο...).

Δημοσ.

σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια θα δω μηπως πουλησω αυτη που εχω και παρω καμια αλλη,αλλιως αν δεν πουληθει μενω οπως ειμαι,παραπανω δεν εχω ετσι οπως ειναι αλλα λες για το γαμωτο λιγο παραπανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...