Προς το περιεχόμενο

Toshiba A300 & Win7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο forum! Εχω στα χερια μου ενα toshiba satellite a300 οπου "ηρθε" χωρις σκληρο και ram. Εβαλα εγω επανω ολα οκ. Win 7 Ultimate οκ! Μετα απο restart καμια φορα η αναλυση γινεται 800x600 και σταματαει να δουλευει το touchpad και το πληκτρολογιο. Αν βαλω αλλο mouse σε usb μπορω να το δουλεψω. Εχει κανεις καμια ιδεα τι παιζει? Βρηκα στην toshiba αντιστοιχα προβληματα αλλα οτι και αν εκανα δεν εβγαλα καποια ακρη...

Δημοσ.

Καλησπερα στο forum! Εχω στα χερια μου ενα toshiba satellite a300 οπου "ηρθε" χωρις σκληρο και ram. Εβαλα εγω επανω ολα οκ. Win 7 Ultimate οκ! Μετα απο restart καμια φορα η αναλυση γινεται 800x600 και σταματαει να δουλευει το touchpad και το πληκτρολογιο. Αν βαλω αλλο mouse σε usb μπορω να το δουλεψω. Εχει κανεις καμια ιδεα τι παιζει? Βρηκα στην toshiba αντιστοιχα προβληματα αλλα οτι και αν εκανα δεν εβγαλα καποια ακρη...

Μήπως δεν έχεις περάσει τους οδηγούς για την κάρτα γραφικών ; Δες στο Device Manager αν έχεις καμία

κίτρινη ένδειξη , βρήκα και αυτό

http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/63553-serious-problem-windows-7-toshiba-a300.html

στο τελευταίο μήνυμα λέει για bios update , για δοκίμασε να δούμε , δηλαδή από το control panel δεν

αλλάζει η ανάλυση ; :rolleyes:

Δημοσ.

Τους εχω περασει απο το site της toshiba, εχει και το catalyst... να προσθεσω πως το μοντελο ειναι το A300-15B πιο συγκεκριμενα..

Δημοσ.

Τους εχω περασει απο το site της toshiba, εχει και το catalyst... να προσθεσω πως το μοντελο ειναι το A300-15B πιο συγκεκριμενα..

To bios update το έκανες ; :rolleyes:

Δημοσ.

Να πω την αληθεια αυτο δεν το εκανα... ας το κανω και αυτο και επανερχομαι!

Mεχρι στιγμης δειχνει ενταξι με το τελευτεο bios... για να δουμε τι θα δουμε στα επομενα restarts.

Μήπως δεν έχεις περάσει τους οδηγούς για την κάρτα γραφικών ; Δες στο Device Manager αν έχεις καμία

κίτρινη ένδειξη , βρήκα και αυτό

http://www.sevenforu...shiba-a300.html

στο τελευταίο μήνυμα λέει για bios update , για δοκίμασε να δούμε , δηλαδή από το control panel δεν

αλλάζει η ανάλυση ; :rolleyes:

Αυτο τωρω το διαβασα.... αλαζε μονο αν φυσικα εβαζα αλλο mouse αλλα και παλι ειχε απενεργοποιημενο aero και με κιτρινο θαυμαστικο την καρτα στο device manager..

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Αντιμετωπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα. Με Toshiba Satellite A300 - 17N και μετα απο φορματ απο Vista 32bit σε Windows 7 ultimate 32bit.

Kυριως στις επανεκκινησεις, μου αλλαζει την αναλυση της οθονης και γινεται απο Link, Link και σε ανυποπτες στιγμες, παυουν να λειτουργουν πληκτρολογιο και touchpad. Επιπλεον, καποιες φορες κατα την εκκινηση,ενω ακουω τον ηχο των windows μου βγαζει μαυρη οθονη, χωρις να βλεπω καν τον δεικτη του mouse.

Αναβαθμιση το bios φοβαμαι να κανω, γιατι αν την στιγμη του update σταματησει να λειτουργει το πληκτρολογιο " την εβαψα ".

Εγω θα θελα να ρωτησω το εξης: Οταν αναβαθμιζουμε τους drivers της καρτας γραφικων, λογικα δεν θα πρεπε στις πληροφοριες του προγραμματος οδηγησης, να αναφερει την ημερομηνια και την εκδοση των νεων drivers που εχουν εγκατασταθει?

Ενω η εγκατασταση των νεων drivers λεει πως ειναι επιτυχης και ολοκληρωνεται χωρις προβλημα, οταν πηγαινω στις πληροφοριες της εκδοσης τους, βλεπω παλι τους παλιους Link.

Εχω προσπαθησει να περασω τους νεους drivers με δυο τροπους.

Πανω απο τους παλιους, αλλα και με καταργηση του παλιου προγραμματος οδηγησης της καρτας γραφικων, απο την διαχειρηση συσκευων. Στην δευτερη περιπτωση, πριν προλαβω να τρεξω τους νεους, τα windows κανουν αναζητηση υλικου και εγκαθιστουν ξανα τους παλιους, απο το windows update. Εκανα το ιδιο και σε safe mode χωρις συνδεση στο ιντερνετ kai eγινε ξανα η εγκατασταση τους απο το windows update.

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Αντιμετωπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα. Με Toshiba Satellite A300 - 17N και μετα απο φορματ απο Vista 32bit σε Windows 7 ultimate 32bit.

Kυριως στις επανεκκινησεις, μου αλλαζει την αναλυση της οθονης και γινεται απο Link, Link και σε ανυποπτες στιγμες, παυουν να λειτουργουν πληκτρολογιο και touchpad. Επιπλεον, καποιες φορες κατα την εκκινηση,ενω ακουω τον ηχο των windows μου βγαζει μαυρη οθονη, χωρις να βλεπω καν τον δεικτη του mouse.

Αναβαθμιση το bios φοβαμαι να κανω, γιατι αν την στιγμη του update σταματησει να λειτουργει το πληκτρολογιο " την εβαψα ".

Εγω θα θελα να ρωτησω το εξης: Οταν αναβαθμιζουμε τους drivers της καρτας γραφικων, λογικα δεν θα πρεπε στις πληροφοριες του προγραμματος οδηγησης, να αναφερει την ημερομηνια και την εκδοση των νεων drivers που εχουν εγκατασταθει?

Ενω η εγκατασταση των νεων drivers λεει πως ειναι επιτυχης και ολοκληρωνεται χωρις προβλημα, οταν πηγαινω στις πληροφοριες της εκδοσης τους, βλεπω παλι τους παλιους Link.

Εχω προσπαθησει να περασω τους νεους drivers με δυο τροπους.

Πανω απο τους παλιους, αλλα και με καταργηση του παλιου προγραμματος οδηγησης της καρτας γραφικων, απο την διαχειρηση συσκευων. Στην δευτερη περιπτωση, πριν προλαβω να τρεξω τους νεους, τα windows κανουν αναζητηση υλικου και εγκαθιστουν ξανα τους παλιους, απο το windows update. Εκανα το ιδιο και σε safe mode χωρις συνδεση στο ιντερνετ kai eγινε ξανα η εγκατασταση τους απο το windows update.

Χρειάζεσαι αυτό

http://www.guru3d.com/category/driversweeper/

για να διαγράψεις τους παλιούς και ό,τι έχει απομείνει , ύστερα να κατεβάσεις τους οδηγούς - να

κάνεις φρέσκια εγκατάσταση ( το εργαλείο το τρέχεις σε κανονική λειτουργία και σε ασφαλή

λειτουργία ) , καλώς όρισες !! :rolleyes:

Δημοσ.

Καλησπερα και σε εσενα! Τελικα ο,τι και αν δοκιμασα απο την toshiba, tools, drivers δεν εκανε κανενα τιποτα. Aπο εδω http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=150529&DISC_MODEL=1 πατα το drivers κατω απο την εικονα του laptop σου και κατεβασε το bios για win7 32bit. Καντο unzip και τρεξε το .exe. Θα βγαλει ενα διαλογο για τη μπαταρια και ο,τι εφαρμογη ειναι ανοικτη, δες τι και πως αν εισαι οκ και πατα οκ. Θα ξεκινησει να κανει update και θα παγωσει το ποντικι και το πληκτρολογιο. ΜΗ τρομαξεις θα συνεχισει μετα απο λιγο. Σιγουρα καλυτερο ειναι να κανει update μεσα απο το bios εκτος windows αλλα δεν εχει εναλλακτικη λυση στην περιπτωση αυτη. Ηρεμα και χαλαρα κανε τη διαδικασια και ολα θα πανε καλα πιστεω :)

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για το καλωσορισμα!!

Καλως σας βρηκα!!

ss13 το εχω κανει ηδη και αυτο , με τα ιδια αποτελεσματα. Πριν προλαβω να εγκαταστησω τους καινουργιους, τα windows μου εγκαθιστουν τους παλιους. Εδω να προσθεσω, οτι στο αναδυομενο παραθυρακι που βγαζει, με μηνυματα λαθους , μου εγραψε καποια στιγμη, οτι εντoπιστηκε προβλημα στην καρτα γραφικων με drivers windows vista!!!

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για το καλωσορισμα!!

Καλως σας βρηκα!!

ss13 το εχω κανει ηδη και αυτο , με τα ιδια αποτελεσματα. Πριν προλαβω να εγκαταστησω τους καινουργιους, τα windows μου εγκαθιστουν τους παλιους. Εδω να προσθεσω, οτι στο αναδυομενο παραθυρακι που βγαζει, με μηνυματα λαθους , μου εγραψε καποια στιγμη, οτι εντoπιστηκε προβλημα στην καρτα γραφικων με drivers windows vista!!!

Άρα κάνεις κατάργηση συσκευής - επανεκκίνηση και μετά βήμα βήμα κάνεις εγκατάσταση τους οδηγούς , τι

λέει το μήνυμα ακριβώς ; :rolleyes:

Δημοσ.

ss13 δυο-τρεις φορες, εκει που ολα δουλευαν ρολοι, μαυρισε η οθονη μου ( μεχρι τοτε, ειχα μαυρη οθονη, μονο κατα την εκκινηση ) και επανηθλε στα φυσιολογικα της.

Την στιγμη της επαναφορας, ειδα το μηνυμα απο το κεντρο ενεργειων, που αφορα την αντιμετωπιση προβληματων των windows. Δεν θυμαμαι ακριβως τι ελεγε, αλλα στο περιπου, οτι παρουσιαστηκε σφαλμα, στην Intel 965 express chipset family, με driver windows vista το οποιο επιδιορθωθηκε επιτυχως απο τα windows.

nick#18 σε ευχαριστω πολυ...βρηκα το καταλληλο bios update για τον υπολογιστη μου, αλλα οι ελλειπεις μου γνωσεις στους υπολογιστες , σε συνδιασμο με το προβλημα του keyboard με φρεναρουν , ωστε να επιχειρησω να κανω η ιδια την αναβαθμιση bios.

Δημοσ.

Δεν εκανα το BIOS update, αλλα εγκατεστησα το display driver και ολα πλεον δειχνουν να λειτουργουν αψογα!!!

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην αφήσω το θέμα μισό και με λανθασμένες πληροφορίες....

Τελικά χρειαζόταν οπωσδήποτε bios update το οποίο, χωρίς να σου αφήνει άλλη επιλογή η Toshiba, γίνεται αποκλειστικά μέσω windows.

Πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που δίνει στο site της η Toshiba και ο χρόνος που διαρκεί το συγκεκριμένο update δεν ξεπερνά τα 5 λεπτά.

3 μήνες μετά, δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...