lousifer2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 καλησπέρα φίλοι μου θέλω να κάνω μια ερώτηση όπου ίσος έχει γίνει ξανά μέσα στο φόρουμ αλλα δεν κατάφερα να βγάλω ένα συμπέρασμα και έτσι το αναθέτω ξανά μήπως και βγάλω αυτή την φορα. είμαι χρονια φίλος του iOS... και την τελευταία φορα που επισκέφτηκα ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας ακριβώς μπορστά μου ήταν ένα παππούς 80 χρόνον! (καλά υπερβάλλω γύρο στα 50-60 ήταν ο κυριούλης) και κρατούσε ένα iPhone 4S στα χερια του και παραπονιόταν στον υπάλληλο ότι το πλήρωσε 750 ευρώ και το κινητό δεν ανοίγει εκτος ότι δεν παίρνει ελληνική sim κάρτα μέσα!!!! φυσικά ο υπάλληλος προσπαθούσε να του εξήγηση ότι το κινητό παίρνει micro sim και για να άνοιξη την πρώτη φορα χρειάζεται σύνδεση με ηλεκρτονικό υπολογιστή και τα άκουγε λες και ήταν κινεζικα! ΕΛΕΟΣ!!! που πας ρε μπάρμπα και πετάς την συνταξούλα σου για ένα κινητό που δεν ξέρεις τις δυνατότητες του??? τέλος πάντων ο πελάτης δεν ήξερε τι είναι το PC ο υπάλληλος δεν μπορούσε να βοηθήσει αλλιώς και έφυγε με το iPhone μέσα στο κουτάκι του πάλι με λίγα λόγια και η κουτσή μαρία iPhone ας έρθω λοιπόν στο θέμα μου... είμαι σε φάση επιλογής κινητού με @@ αλλα σκέφτομαι μεταξύ windows mobile η android να σημιώσω ότι με τα iOS όπου είχα παλιότερα σε διαφορες έκδοσις δεν ήμουν καθόλου φρόνιμος :devil:3:) να πω ότι γέρνω προς windows mobile θα ήθελα να ακούσω γνώμες όσο αφορά windows vs android ευχαριστώ πολύ!
oldnew Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Τοση εισαγωγή εντελώς άσχετη με το ερώτημά σου.. Απάντηση δεν εχω. Ότι προτιμας. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App 1
disqualified Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Η απαντηση που συνάδει με την εισαγωγη σου, ειναι windows phone καθως ειναι το μονο που δεν εχει μεχρι στιγμης και η κουτση Μαρία, όλα τα άλλα πλέον τα έχει.
Meraklis56 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 συμφωνώ με τον oldnew. Ότι θα απόψεις ακούσεις θα ναι κυρίως υποκειμενικές.Βέβαια υπάρχουν μερικά στοιχεία που ίσως σε βοηθήσουν να καταλήξεις. Το android έχει περισσότερες εφαρμογές(ναι,μερικές απο αυτές είναι άχρηστες,μερικές απο αυτές είναι και επικίνδυνες) και επίσης έχει μεγαλύτερο market share απο win mo άρα μεγαλύτερη κοινότητα για βοήθεια. Επίσης τώρα σιγά σιγά διορθώνονται(αν δεν έχουν διορθωθεί) τα παιδικά λάθη του λειτουργικού της microsoft. Όπως και να χει,όποιο και να πάρεις θα σε βολέψει.Περίμενε μήπως έχουν να προσθέσουν και άλλά,οι υπόλοιποι
lousifer2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 xaxaxaxaxa πράγματι η εισαγωγή είναι άσχετη λίγο απλά ήταν ένα σκηνικό που είπα κοίτα ρε γαμώτο εγώ μαζεύω 4-5-6 μήνες χρήματα για να πάρο ένα κινητό που θα περάσω άλλους τόσους μήνες χαράς και πειραματισμού και ο μπάρμπας το πήρε και δεν ξέρει τι να το κάνει.... τι στο καλο ο δικός μου μπάρμπας είναι πολύ πίσω η εγώ? τέλος πάντων μέχρι στιγμής ο φίλος μας Meraklis56 έχει μπει στο θέμα και αρχίζω να διαβάζω στοιχεια-απάντησης που δίνουν ζωή στο ερώτημα μου
flik Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Κάνω μια σούμα απο αυτά που έχω γράψει απο δω και απο 'κει. Θα ξεκινήσω λέγοντας πως πρέπει να δεις απο κοντά ένα wp7 κινητό, για να δεις πως πηγαίνει το λειτουργικό. Όποιο και να δεις θα είναι ίδιο, τα 2nd gen όμως wp7 είναι πιο γρήγορα σε συγκεκριμένα σημεία, κυρίως browser. Άρα βλέπεις πως είναι το λειτουργικό, και βλέπεις πως είναι και το android που θα αγόραζες. Εδώ παίζει πολύ, μιας και αλλάζει τελείως η εμπερία χρήστης με τα specs κάθε android συσκευής. Αυτά που έχεις να συγκρίνεις στο λειτουργικό, είναι να δεις τις βασικές δουλειές. Internet, sms, μενού ρυθμίσεων, μενού κλήσεων. Αυτά μπορείς να τα δεις σε ένα κατάστημα και να συγκρίνεις τη μια πλατφόρμα με την άλλη. Όμως πολλά πράγματα σε wp7 χρειάζονται σετάρισμα. Όταν βάλεις τις εφαρμογές σου με τα live tiles μπροστά, βάλεις επαφές, social accounts και όλα αυτά ενοποιηθούν, τότε το λειτουργικό απογειώνεται. Και αυτό είναι το χαρακτηρστικό του mango που ξεχώρισε περισσότερο. Αυτό δεν το κάνεις σε κατάστημα μόνος σου, αλλά βλέπεις reviews. Προσωπικά το λειτουργικό wp7 μου αρέσει περισσότερο απο το android. Ο τρόπος που είναι στημένος, το πόσο ελαφρύ είναι, άρα και γρήγορο, έχει καλύτερη αίσθηση αφής και απο το ios ακόμα, και η απλότητά του και η ενοποίηση όλα σε ένα μμε τρελαίνει. Σε μερικούς δεν αρέσει καθόλου ο μινιμαλισμός του. Εγώ όμως στο android πάτα έχω 2 μόνο homescreens στον launchers και μόνο μερικές συντομεύσεις, χωρίς widgets. Θέλω να πω πως είναι ανάλογα με τον χρήστη. Προσωπικά το όλο στήσιμο του wp7, το metro ui (μαζί με smoothness, slide moving effects κτλ), και η σταθερότητα που είναι με διαφορά καλύτερη απο όλα τα άλλα λειτουργικά, είναι για εμένα η top διαφορά, και αυτή που με έκανε να πάρω το lumia. Πέρα απο τη διαφορά στο ui, υπάρχουν οι περιορισμοί του wp7. Δεν έχει mass storage. Ενώ τα multimedia μπαίνουν εύκολα με το zune, και με έχει βολέψει αρκετά το zune, τα έγγραφα μόνο με skydrive. Άλλοι τύποι αρχείων απλά δεν κατεβαίνουν καν στο κινητό. Κατεβαίνουν και αποθηκεύονται μόνο όσα ανοίγει το κινητό. Μαζί με αυτό βάλε και το file manager, που δεν έχει το wp7. Κατεβάζεις ένα zip απο το internet στο android, unzip, άνοιγμα-edit και αποστολή. Δεν υπάρχουν περιορισμοί πραγματικά. Επίσης και το bt file transfer απουσιάζει. Με το apollo δε ξέρω τι γίνεται. Ο άλλος τύπος περιορισμού είναι οι εφαρμογές. Ενώ παιχνίδια υπάρχουν πολύ καλά, κυρίως τα paid xbox live είναι φοβερά, οι εφαρμογές είναι αρκετά λιγότερες απο του android. Τα περισσότερα τα βρίσκεις, και μάλιστα όσα έχουν και το metro ui είναι και καλύτερη η υλοποίηση, αλλά είναι και εφαρμογές που δε βρίσκεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, και παράπονο πολλών, call blocking, sms blocking. Τις εφαρμογές τις βλέπεις απο το windows phone marketplace και το android market. Ψάχνεις να δεις τις διαφορές σε αυτές που χρησιμοποιείς. Ευτυχώς για εμένα, όσες θέλω τις βρίσκω, έχω τις ίδιες εφαρμογές που είχα στο sgs2 μου, εκτός απο παιχνίδια. Τα παιχνίδια όπως προείπα είναι αρκετά, αλλά ακριβά. Δωρεάν και καλά λίγα, αλλά υπάρχουν. Βλέπεις πως είναι στον χρήστη. Αν οι περιορισμοί που έγραψα (δε ξέρω αν ξέχασα κανέναν σημαντικό) δεν σε πειράζουν, και επίσης μπορείς να αντέξεις χωρίς την αλλαγή roms, launchers, kernels κτλ που υπάρχουν στο android, τότε το wp7 είναι το λειτουργικό για σένα. Μιλάω για τις top συσκευές της κατηγορίας. Σε χαμηλότερες τιμές, πχ μεταχειρισμένο trophy στα ~150, νομίζω πως είναι καλύτερο απο τα αντίστοιχα android. Και αυτό προτείνω στους γνωστούς μου. Εγώ είχα trophy, μετά sgs2 για 1 μήνα. Όπως θα δεις και στα posts μου, άλλαζα τα πάντα μέσα. Και γούσταρα. Αλλά το ics δεν ήταν όπως περίμενα. Μου έλειπε το metro ui. Η αίσθηση στην αφή, που ούτε το galaxy nexus prime με ics μανίσιο τη φτάνει. Η απλότητα επίσης. Ο μινιμαλισμός είναι στο αίμα μου. Είναι και τα Mods όπως είπα, αλλά άλλαζε άλλαζε συνέχεια, μετά λες, τζάμπα τα αλλάζω, δημιουργείς περισσότερα προβλήματα, και οι βελτιώσεις είναι στο μυαλό σου, placebo effect. Τα reboots/force closes στο android ελάχιστα σε ένα μήνα, αλλά στο wp7 ούτε ένα restart ποτέ. Ούτε σε trophy ούτε σε lumia. Τώρα με lumia ξαναλέω πως πολύ δύσκολα γυρνούσα σε android. Απο το trophy ¨εφυγα όχι λόγω λειτουργικό, αλλά λόγω συσκευής. Design-οθόνης-ομορφιάς. Τώρα απο lumia να πάρω android δύσκολα. Με ios πιο πιθανό. Γενικά οι χρήστες iphone εκτιμούν πολύ περισσότερο το wp7 απο τους android users. Λόγω customization. Ελπίζω να σε κάλυψα, τα έγραψα χωρίς να είμαι παθιασμένος με καμιά πλατφόρμα. Αλλά κάθε χρήστης έχει άλλες ανάγκες, αν χρειαζόμουν πολύ το call blocking πχ δε θα μου έκανε το wp7. Έτσι πάει. Εσύ με μπέρδεψες. Δε κατάλαβα τι είδους χρήστης είσαι. Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου 2012 από flik
AfterForever Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Εξαιρετικός ο από πάνω, έτσι ειναι ακριβώς όπως τα γράφει. Και θα σταθώ στο socializing integration του λειτουργικού. Μόλις πάρεις χαμπάρι πως λειτουργεί το σύστημα με τις επαφές, το people hub, τα μηνύματα-online & offline-, το πόσο εύκολα μοιράζεσαι φωτογραφίες, πως κάνεις link λογαριασμούς κ έχεις τηλεφωνο, email, msn,fb,twitter μιας επαφής ενοποιημένο κ κάνεις ο,τι θες, κ αν είσαι facebookάκιας πως εύκολα γρήγορα και άμεσα κάνεις tag κτλ τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι το λειτουργικό είναι το λιγότερο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κ μάλλον πρωτότυπο. Εμένα τι με χαλάει; στη συσκευή μου, lg e900 optimus 7, ελληνικα and 70chars/sms. Απαράδεκτο.
flik Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, αυτό με τα 160 characters ισχύει. Νομίζω μόνο για τα 1st gen κινητά, που με το επίσημο update δεν είχαν ελληνικά, αλλά χρειάζεται πείραγμα στην registry προτού την αναβάθμιση ώστε μετά να εμφανίζοτναι και τα ελληνικά ως επιλογή για την display language (στα μηνύματα και Official έχει, αλλά όχι 160). Το lumia 800 έχει 160 χαρακτήρες στα sms, φυσικά και ελληνικά παντού. Γενικά δηλαδή, για τις συσκευές πρώτης γενιάς, τα ελληνικά δεν κάθονται καλά. Για display θέλει πείραγμα πριν το update ή custom rom αν είναι διαθέσιμη, και δε θα έχουν 160 χαρ στα sms. Οι συσκευές με προεγκατεστημένο mango έχουν και 160 και ελληνικά μανίσια εξ' αρχής, ακόμα και αν είναι απο εξωτερικό, branded σε εταιρεία εξωτερικού.
lousifer2008 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 λοιπόν για να βοηθήσω λίγο την κατάσταση και να καταλάβετε τι χρηστης είμαι ξεκίνησα πριν χρονια με iphone 2G όπου ακολούθησα φυσικά όλη την οικογένεια με την σειρά με 1 μηνα παύση μεταξύ 3gS προς 4g πήρα android 3.2 όπου απογοητευτικά και δεν άντεξε πάνω από ένα μηνα στα χερια μου... είναι αλήθεια τελικά που λένε ότι οποιος έχει χειριστη iphone δύσκολα προσαρμόζεται σε άλλο κινητό κάτι που με φέρνει κοντά είναι το windows phone... όσο αφορά apps δεν είμαι τόσο τις εφαρμογής η games γιατί τόσα χρονια απλά κατέβαζα χαιρόμουνα 1-2 μήνες και μετά έλεγα ποτε το κατέβασα αυτό... :/ αλλα η ευκολία στο iOS είναι απίστευτη και πιστεύω πως θα την βρω στο επόμενο που μου κλίνη το μάτι και είναι το HTC titan 2 και φυσικά να σημειώσω ότι καλύτερα δεν γινόταν να βοηθήσεις flik επειδή flik σε βρίσκω πολύ ενημερωμένο θα ήθελα να μου προτείνεις κάτι σε wp7 θα σου ήμουν ευγνώμων ευχαριστώ!
flik Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 λοιπόν για να βοηθήσω λίγο την κατάσταση και να καταλάβετε τι χρηστης είμαι ξεκίνησα πριν χρονια με iphone 2G όπου ακολούθησα φυσικά όλη την οικογένεια με την σειρά με 1 μηνα παύση μεταξύ 3gS προς 4g πήρα android 3.2 όπου απογοητευτικά και δεν άντεξε πάνω από ένα μηνα στα χερια μου... είναι αλήθεια τελικά που λένε ότι οποιος έχει χειριστη iphone δύσκολα προσαρμόζεται σε άλλο κινητό κάτι που με φέρνει κοντά είναι το windows phone... όσο αφορά apps δεν είμαι τόσο τις εφαρμογής η games γιατί τόσα χρονια απλά κατέβαζα χαιρόμουνα 1-2 μήνες και μετά έλεγα ποτε το κατέβασα αυτό... :/ αλλα η ευκολία στο iOS είναι απίστευτη και πιστεύω πως θα την βρω στο επόμενο που μου κλίνη το μάτι και είναι το HTC titan 2 και φυσικά να σημειώσω ότι καλύτερα δεν γινόταν να βοηθήσεις flik επειδή flik σε βρίσκω πολύ ενημερωμένο θα ήθελα να μου προτείνεις κάτι σε wp7 θα σου ήμουν ευγνώμων ευχαριστώ! Ευκολία θα βρεις σίγουρα. Μόνο μη σκαλώσεις σε περιορισμούς, αυτούς να ψάξεις, έχουν γραφτεί στο forum στο thread των windows phone 7, και σε άλλα forums επίσης. Είναι παρόμοιες με αυτές του ios, άρα υποθέτω δε θα έχεις πρόβλημα. Τώρα το να διαλέξεις ένα wp7 είναι πολύ πιο εύκολο απο το android, επειδή έχουν μόνο hardware διαφορές, αλλά η εμπειρία χρήσης του λειτουργικού είναι ίδια. Δεδομένου πως δε θα πάρεις μια απο τις 1st gen συσκευές, όλες αυτές που βγήκαν με mango μέσα έχουν τα ίδια σχεδόν specs και τρέχουν πανομοιότυπα το λειτουργικό. Εξαίρεση το htc radar που παρότι βγήκε αργότερα, έχει 1GHz αντί για 1.4 και έχει μια διαφορά. Για μεγάλες οθόνες, titan και lumia 900. Για μικρότερη το lumia 800. Το titan II σε σχέση με το Ι νομίζω έχει μόνο LTE και καλύτερη κάμερα. Έτσι θυμάμαι. Τα lumia έχουν και amoled και είναι πολύ πιο όμορφα τα χρώματα απο την slcd του htc. Αυτή είναι άμεση και διαφορά υπολογίσιμη. Γενικά να επικεντρωθείς στη ποιότητα κατασκευής, κάμερα, σχεδιασμός, μέγεθος, βάρος. Το titan που βλέπω στο gsmarena έχει 1.5Ghz σε σχέση με lumia που έχει 1.4Ghz δεν παίζει να έχει διαφορά στη ταχύτητα, υπολογίσιμη δηλαδή. Ειδοποιός διαφορά είναι μέγεθος οθόνης. Ποιότητα κατασκευής έχουν και τα 2. Ε τώρα πως είναι στα ηχεία και στα μικρόφωνα δε ξέρω, εγώ απο το lumia 800 ευχαριστημένος είμαι. Apollo επίσης θα πάρουν και τα 2 κάποια στιγμή, άρα διαλέγεις με βάση αυτά που έγραψα κυρίως.
lousifer2008 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 σε ευχάριστο πολύ να είσαι καλά για τις σημαντικές σου πληροφορίες!
flik Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Παρακαλώ. Ξέχασα να σημειώσω πως στα lumia έρχεται μαζί και το Nokia drive, που τώρα με την έκδοση 2.0 λειτουργεί εντελώς offline και ειναι ένα φανταστικό πρόγραμμα πλοήγησης. Και γενικότερα ξεχνάς τι εστί πειρατής με τα wp7. Το chevron unlock έχει ξεπουλήσει και ακόμα δεν έχουν ανανεώσει.
oldnew Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Ο flik τα είπε όλα βεβαία, τα συν και τα πλην. Lousifer: δεν ανέφερες γιατί θες να αλλάξεις πλατφόρμα. Προφανώς για να έχεις ολη τη σειρά iphone, εισουν ευχαριστημένος απο αυτό και τη φιλοσοφία του.. Τι αλλαξε τώρα και το έχεις αποριψει εντελώς ώστε να είσαι μεταξύ win-android; Αν απλα θες να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό ή απλα θες την ολη φιλοσοφία του ios αλλα μεγαλύτερη οθόνη, οκ η φυσική επιλογή σου ειναι τα windows phone. Δεδομενου ότι δοκιμασες android στο παρελθόν και απο ότι καταλαβα δεν έμεινες ευχαριστημένος, δεν υπάρχει τοτε λόγος να ξαναπας σε android. Αν είσαι jakebrake βαλε στο iphone το launcher των wp, να δεις αν είσαι ευχαριστημένος με τέτοιο τύπου χειρισμό σε βάθος χρόνου. Μπορεί να μη σου δινει ακριβώς την εικόνα του original wp, αλλα την ιδέα θα την πάρεις. Γιατί ότι και να σου πει ο οποιοδήποτε η θεωρια απο την πραξη έχει διάφορα, και τα γουστα όλων μας μερα με τη νύχτα.. Edit, πιστεύω ότι πολυ κακώς μεταφέρθηκε το post στο mobile software. Και λιγότεροι θα το δουνε και θα απαντήσουν εδω, και το θεμα ειναι γενικότερο. Αφορα πλατφόρμα συνολικά αρα hardware, και όχι software όπως μπορεί να δείχνει με την 1η ματια.. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
orlox Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Πιο android ειχες παρει? Αν εισαι σκαλιστηρι παντως μπορεις να ριξεις αλλη μια ματια προς android και να δεις και κανα galaxy nexus που φοραει το 4
lousifer2008 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 η αλήθεια είναι ότι θέλω να πάω σε μεγαλύτερη οθόνη πιο άνετο στο σερφάρισμα και κατά την γνώμη μου πάντα πίστευα πως η HTC είχε ανέκαθεν καλή κατασκευή κινητών. πάντως θα το δοκιμάσω Launcher wp7 δεν έχεις άδικο μια ιδέα θα την πάρο σίγουρα τώρα όσο αφορά για το android που είχα χρησιμοποίηση ήταν το galaxy s δεν ξέρω αν θα μείνω ευχαριστημένος αυτή την φορα από android και φοβάμαι να το ρισκάρω. τώρα όσο αφορά το ice cream sandwich δεν ξέρω τι παραπάνω μπορεί να δόση...η πια είναι η διαφορα του από το παλιότερο android που είχα στα χερια μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα