Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω εδώ και χρόνια ενα pc με τα εξής χαρακτηριστικά:

Επεξεργαστής:Intel Pentium D Processor 945 (4M Cache, 3.40 GHz, 800 MHz FSB)

Μητρική: Αsus p5ld2 vm dh

Ram: 3gb ddr2

Κάρτα γραφικών: Radeon x2600 256MB

Λειτουργικό: Windows XP Proffessional sp2

Έχω σκοπό να αγοράσω μια τηλεόραση 42άρα fullhd για να τη συνδέω με τον υπολογιστή και να βλέπω ταινίες...αλλά παρατηρώ διάφορα προβλήματα με τα mkv αρχεία (δοκιμάζω με 720p) όπως συνεχή κολλήματα..επανεκινήσεις κτλ. Έχω διαβάσει τους οδηγούς για ρυθμίσεις σε προγράμματα για να παίζουν ταινίες κτλ...αλλά φαντάζομαι το πρόβλημα είναι στο Hardware.

Έχετε να μου προτείνετε κάποια φτηνή αναβάθμιση για να δουλεύει καλά γι' αυτό το σκοπό ο υπολογιστής;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω εδώ και χρόνια ενα pc με τα εξής χαρακτηριστικά:

Επεξεργαστής:Intel Pentium D Processor 945 (4M Cache, 3.40 GHz, 800 MHz FSB)

Μητρική: Αsus p5ld2 vm dh

Ram: 3gb ddr2

Κάρτα γραφικών: Radeon x2600 256MB

Λειτουργικό: Windows XP Proffessional sp2

Έχω σκοπό να αγοράσω μια τηλεόραση 42άρα fullhd για να τη συνδέω με τον υπολογιστή και να βλέπω ταινίες...αλλά παρατηρώ διάφορα προβλήματα με τα mkv αρχεία (δοκιμάζω με 720p) όπως συνεχή κολλήματα..επανεκινήσεις κτλ. Έχω διαβάσει τους οδηγούς για ρυθμίσεις σε προγράμματα για να παίζουν ταινίες κτλ...αλλά φαντάζομαι το πρόβλημα είναι στο Hardware.

Έχετε να μου προτείνετε κάποια φτηνή αναβάθμιση για να δουλεύει καλά γι' αυτό το σκοπό ο υπολογιστής;

Ευχαριστώ!

Το καλύτερο που μπορεις να κάνεις είναι η αλλαγή κάρτας γραφικών σε μια φτηνη νεότερη να περάσεις win7 και το klite codec pack.

Από εκει και πέρα ομως τα 720p o υπολογιστής σου έπρεπε να τα έχει ανετα.. και τα συμπτώματα οδηγουν ότι το πρόβλημα βρίσκεται καπου αλλου και όχι στο γεγονος ότι δεν μπορει να τα αναπαράγει....

Μιλησες για restarts ktl...

Οποτε το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να μας δώσεις ενα screenshot απο το ΗW monitor για να δούμε τι θερμοκρασίες έχεις... δευτερον να τσεκάρεις με bootable memtest τις μνήμες ... τρίτων .. αν το λειτουργικό σου είναι πολυ επιβαρυμένο να κάνεις ένα φορμάτ...

Αν τπτ απο τα παραπάνω δεν μας δώσει καποια λύση τοτε το ψάχνουμε και λίγο παρπαπανω...

Δημοσ.

Μέχρι πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις ;

Η μητρική σου δέχεται λίγους "ανώτερους" επεξεργαστές.

Το μπάτζετ δεν είναι μεγάλο λόγω του ότι θα αγοράσω την τηλεόραση που είναι σχετικά ακριβή για τα δεδομένα μου.

Πιστεύεις οτι φταίει ο επεξεργαστής; Οκ δεν είναι και ότι πιο δυνατό αλλά προς το παρών τη δουλειά του την κάνει δε με έχει δυσκολέψει σε τίποτα άλλο εκτός απο αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Το μπάτζετ δεν είναι μεγάλο λόγω του ότι θα αγοράσω την τηλεόραση που είναι σχετικά ακριβή για τα δεδομένα μου.

Πιστεύεις οτι φταίει ο επεξεργαστής; Οκ δεν είναι και ότι πιο δυνατό αλλά προς το παρών τη δουλειά του την κάνει δε με έχει δυσκολέψει σε τίποτα άλλο εκτός απο αυτό το θέμα.

Αυτα που σου έγραψα παραπάνω εγώ τα ειδες η μπα?? Εκτός και αν θέλεις να κάνεις αναβαθμιση δε και καλα και δεν μας το λες!!

Δημοσ.

αφου εχει μονο σε θεμα video προβλημα και λογικα μονο με Hd αρχεια γιατι να εχει προβλημα το hardware του γενικα?για μενα καρτα γραφικων ειναι..και με μια πολυ φθηνη θα κανεις τη δουλεια σου!

Δημοσ.

stm00192 Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ αυτό σκέφτομαι να αγοράσω μια κάρτα ήχου (όπου έτσι κ αλλιώς θα έπαιρνα γιατι αυτή δεν έχει καν HDMI) μήπως διορθωθεί το πρόβλημα. Έχεις να μου προτείνεις κάποια φτηνή για τη δουλειά που την θέλω;

Δηλαδή αν κρατήσω το υπόλοιπο pc όπως είναι και βάλω μια καλύτερη καρτούλα απο αυτή που έχω τώρα σκέφτομαι οτι μπορεί να μην τρώω κολλήματα αν τη δουλέψω με DXVA δηλαδή να χρησιμοποιεί την κάρτα για την αναπαραγωγή της ταινίας.

Όσον αφορά τα Windows το σκέφτομαι να βάλω τα 7 φοβάμαι μήπως λόγω παλιού επεξεργαστή "μουλαρώσει" ο υπολογιστής και δεν τα σηκώνει. Για κάποιο λόγο (εντελώς αυθαίρετο δικό μου συμπέρασμα μπορεί να κάνω και λάθος) πιστεύω οτι τα xp είναι πιο ελαφριά, άσε που τα έχω συνηθίσει...:-).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα...δε βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα απο αυτά που ανέφερες στο τέλος...τα restart γίνονται οταν προσπαθώ να παίξω ταινία στο BsPlayer πουθενά αλλού οπότε το πρόβλημα μάλλον είναι του προγράμματος.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

(μη νευριάζεις φυσικά το είδα το μήνυμα αλλά ήθελα να απαντήσω ξεχωριστά)

Δημοσ.

stm00192 Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ αυτό σκέφτομαι να αγοράσω μια κάρτα ήχου (όπου έτσι κ αλλιώς θα έπαιρνα γιατι αυτή δεν έχει καν HDMI) μήπως διορθωθεί το πρόβλημα. Έχεις να μου προτείνεις κάποια φτηνή για τη δουλειά που την θέλω;

Δηλαδή αν κρατήσω το υπόλοιπο pc όπως είναι και βάλω μια καλύτερη καρτούλα απο αυτή που έχω τώρα σκέφτομαι οτι μπορεί να μην τρώω κολλήματα αν τη δουλέψω με DXVA δηλαδή να χρησιμοποιεί την κάρτα για την αναπαραγωγή της ταινίας.

Όσον αφορά τα Windows το σκέφτομαι να βάλω τα 7 φοβάμαι μήπως λόγω παλιού επεξεργαστή "μουλαρώσει" ο υπολογιστής και δεν τα σηκώνει. Για κάποιο λόγο (εντελώς αυθαίρετο δικό μου συμπέρασμα μπορεί να κάνω και λάθος) πιστεύω οτι τα xp είναι πιο ελαφριά, άσε που τα έχω συνηθίσει...:-).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα...δε βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα απο αυτά που ανέφερες στο τέλος...τα restart γίνονται οταν προσπαθώ να παίξω ταινία στο BsPlayer πουθενά αλλού οπότε το πρόβλημα μάλλον είναι του προγράμματος.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

(μη νευριάζεις φυσικά το είδα το μήνυμα αλλά ήθελα να απαντήσω ξεχωριστά)

Δεν νευριάζω και συγνώμη αν φάνηκε έτσι...

Κοιτα τα ΧΡ είναι όντως πιο ελαφριά αλλά ο υπολογιστής σου σηκώνει αρκετα άνετα τα 7αρια οποτε βαλτα αφοβα...

Εννοείται ότι με μια παμφθηνη κάρτα τυπου 6450 με DXVA θα κάνεις την δουλειά σου άνετα.. Ο D σου μπορεί να έινια παλιός αλλα δεν παυει να είναι διπυρηνος και ικανότατος για τετοιου ήδους χρήση.

Χωρίς να είμαι σίγουρος όμως νομίζω και η 2600 υποστηρίζει hw επιτάχυνση.. οπότε δοκίμασε λίγο να περάσεις k-lite codec pack και να αναπαράγεις με media player classic.

To pc σου δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα με τα 720p video οποτε λέω να το ψάξεις λίγο καλύτερα μηπως φταίει τπτ αλλο και μπεις τζάμπα σε έξοδα!!

Δημοσ.

Το K Lite το έχω περασμένο...και το πάλεψα λίγο χθες διαβάζοντας παράλληλα και ένα άρθρο εδώ πολύ κατατοπιστικό (Link) αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει απο την κάρτα. Θα το ξανακοιτάξω τώρα...αλλιώς με βλέπω να πηγαίνω για μια απλή κάρτα. Προτείνεις συγκεκριμένα την 6450;

Δημοσ.

Το K Lite το έχω περασμένο...και το πάλεψα λίγο χθες διαβάζοντας παράλληλα και ένα άρθρο εδώ πολύ κατατοπιστικό (Link) αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει απο την κάρτα. Θα το ξανακοιτάξω τώρα...αλλιώς με βλέπω να πηγαίνω για μια απλή κάρτα. Προτείνεις συγκεκριμένα την 6450;

Ναι μωρε ότι πιο φθηνό βρεις με DXVA..

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ! Δείχνεις να ξέρεις κάποια πράγματα...εντός της εβδομάδας που θα αγοράσω όλα αυτά που θέλω ίσως σε ξαναχρειαστώ!χαχα! Και πάλι thanks!

Δημοσ.

δοκιμασε με τον MPC-HC πρωτα.

χωρις να ξερω τον BsPlayer, θεωρω τον MPC κορυφη για τετοια..!! ακομα και χωρις CODECS, τυπου Κ-LITE..!

εχω κι εγω την εντυπωση οτι η 2600 υποστηριζει Hardware Acceleration!!

ψαξτο λιγο πριν κανεις καποια κινηση!

οσο για το HDMI, ισως βγαζει απο το DVI--> HDMI, οποτε θα βολευτεις!

Δημοσ.

Oχι τοσο ο επεξεργαστης , αλλα πιο πολυ η μητρικη ..

έλεγα για να το σπρώξεις ολο το σετ και να πας σε fm1 ή 1155(celeron)

Κανε πρωτα αυτα που σου πρότεινε ο stm στην αρχη και βλέπουμε ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...