Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Εχω ενα λαπτοπ, το ΑSUS X54H και πανω του εχει τα windows 7, αυθεντικα, το λαπτοπ το αγορασα απο τα μουλτιραμα. Το εχω μισο χρονο περιπου, και εχει μονιμως ενα προβλημα με την εξερευνηση των windows, οποτε αποφασισα να του κανω ενα format. Μπορει σας παρακαλω καποιος να μου πει συνοπτικα τα βηματα για να το πραξω?

Δεν εχω παρομοια εμπειρια για format σε λαπτοπ και windows 7, χωρις cd εγκαταστασης. Παλια ειχα εναν πυργο με windows xp και τα καταφερνα μια χαρα με το cd που ειχα.

Ο σκληρος μου δισκος ειναι μοιρασμενος σε 2 μερη, τον C και τον D, λογικα θα εχω recovery particion στο 2ο τμημα.

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για τη βοηθεια!

Δημοσ.

Καλησπερα,τα βηματα ειναι απλα..

1)κανε μια επανεκινηση και πατα παρατεταμενα το F9 μεχρι να εμφανιστει το setup των windows.

2)διαλεξε την γλωσσα που θελεις να κανεις το recovery (format δηλ.)

3)διαβασε προσεχτικα της οδηγιες (μυνηματα)

4)επελεξε την μορφη του recovery που σε καλυβει και ουσιαστικα εχεις τελειωσει,τα υπολοιπα ειναι αυτοματοποιημενα

Καλη επιτυχια!! (ενημερωσε εαν θες για το αποτελεσμα :-) )

Δημοσ.

Oλα πηγαν καλα, σ ευχαριστω πολυ για τις απλες οδηγιες, ελπιζω να λυθηκε και το προβλημα, γιατι ηδη μου το ξανα εμφανισε μια φορα (πραγματικα εμεινα παγωτο, αν μενει προβλημα και μετα απο format, ζητω που καηκαμε παιδια...)

παντως, το μονο μπελαλιδικο ηταν η αναμονη, επι μια ωρα εκανε μονο του εγκαταστασεις και επανεκινησεις, μετρησα πανω απο 20 τετοιες.

Δημοσ.

Αν το πρόβλημα παραμένει πριν εγκαταστήσεις άλλα προγράμματα (δηλαδή αν εχει φρέσκα windows) τότε μήπως το πρόβλημα οφείλεται αλλού. Ποιο ειναι το πρόβλημα;

Δημοσ.

Αν το πρόβλημα παραμένει πριν εγκαταστήσεις άλλα προγράμματα (δηλαδή αν εχει φρέσκα windows) τότε μήπως το πρόβλημα οφείλεται αλλού. Ποιο ειναι το πρόβλημα;

Καλησπερα, πραγματι οπως στο ειπα φιλε μου, νεοκοπα παρθενα windows απ το format, δεν ειχα προλαβει να βαλω μεσα το παραμικρο, ουτε καν να συνδεθω στο ιντερνετ, το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να συνδεσω τον εξωτερικο μου σκληρο για να παρω απο εκει τους installers των προγραμματων μου, και πανω που πηγαινα, μου ξανα εμφανισε το προβλημα, για το οποιο πραγματοποιησα το format.

"Το στοιχειο "Εξερευνηση των windows σταματησε να λειτουργει"

και μετα πραγματοποιει επανεκκινηση της εξρευνησης των windows. με αποτελεσμα συνεχως να κλεινουν οι φακελοι και να μη μπορουσα να παω σε καποιο απομακρυσμενο φακελο, μιας και ενα στα τρια ανοιγματα φακελου, οδηγουσαν σε τετοιο μηνυμα. :(

Ευτυχως, ολοκληρωνοντας τωρα 1 ημερα πληρους εργασιας πανω στο λαπτοπ, δε μου εμφανισε εκ νεου το μηνυμα ,περα απο την πρωτη, ακριβως μετα το format, που σου προανεφερα. Αν γνωριζεις κατι παραπανω, θα σου ημουν υποχρεος!! :)

Δημοσ.

Καλησπερα, πραγματι οπως στο ειπα φιλε μου, νεοκοπα παρθενα windows απ το format, δεν ειχα προλαβει να βαλω μεσα το παραμικρο, ουτε καν να συνδεθω στο ιντερνετ, το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να συνδεσω τον εξωτερικο μου σκληρο για να παρω απο εκει τους installers των προγραμματων μου, και πανω που πηγαινα, μου ξανα εμφανισε το προβλημα, για το οποιο πραγματοποιησα το format.

"Το στοιχειο "Εξερευνηση των windows σταματησε να λειτουργει"

Το μηνυμα στο εβγαλε πριν συνδεσεις τον εξωτερικο ή μετα ?

Αν στο εβγαλε μετα που συνδεσες το εξωτερικο , καποιο(α) virus εχεις στον εξωτερικο ... Κανε scan τον εξωτερικο δισκο ... Αφου καθαρισεις τον εξωτερικο κανε ξανα recovery ...

*Το προβλημα το ειχες απο την μερα που αγορασες το laptop ? Ειχες τοτε εξωτερικο δισκο ?

Δημοσ.

Και ιός είναι πιθανός αλλά ποιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποιο αρχείο βίντεο στον εξωτερικό δίσκο που έχει πρόβλημα είναι αρκετά γνωστό πρόβλημα και δυστυχώς είναι αρκετά δύσκολο να το βρεις ποιο είναι.

Σαν πρώτο βήμα πάντως αναλόγως ποια windows έχεις ψάξε πως σβήνεις το icon cache σου και όρισε στον σκληρό σου να μην δείχνει μικρογραφίες,αν δεν ξανά κολλήσει είναι σίγουρα αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.

Το μηνυμα στο εβγαλε πριν συνδεσεις τον εξωτερικο ή μετα ?

Αν στο εβγαλε μετα που συνδεσες το εξωτερικο , καποιο(α) virus εχεις στον εξωτερικο ... Κανε scan τον εξωτερικο δισκο ... Αφου καθαρισεις τον εξωτερικο κανε ξανα recovery ...

*Το προβλημα το ειχες απο την μερα που αγορασες το laptop ? Ειχες τοτε εξωτερικο δισκο ?

Το μηνυμα μου το εβγαλε αφοτου ξεκινησα να ψαχνω τους φακελους στο σκληρο μου (εννοω τον εξωτερικο). Απο τοτε, δεν το ξανα βγαλε. Ο σκληρος δισκος μου, εχει αυτη τη στιγμη οτι περιειχε το λαπτοπ μου, πριν το κανω format. τα παντα. οποτε πραγματι εχετε δικιο, κατι εκει μεσα προκαλουσε το προβλημα μαλλον.

Ο εξωτερικος σκληρος μου δισκος δεν ειναι η αιτια του προβληματος φιλε, σιγουρα. Διοτι ειναι ολοκαινουριος, τον πηρα πριν μισο μηνα, και το προβλημα υπαρχει 2 μηνες τωρα.

Το προβλημα δεν υπηρχε οταν το πρωτο πηρα το λαπτοπ. Προφανως θα το ειχα γυρισει πισω αμεσως. Το προβλημα πρωτο εμφανιστηκε, οταν ξεκινησα να αλλαζω φοντο στην επιφανεια εργασιας, και εβαλα καποιες εικονες full HD που βρηκα. Τις οποιες μετα εσβησα, και επεστρεψα στο προεπιλεγμενο φοντο, αλλα το προβλημα παρεμενε, και παρ ολο που εκανα επαναφορα συστηματος καποτε.

Ελπιζω να βοηθησα, για να με βοηθησεις!

Και ιός είναι πιθανός αλλά ποιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποιο αρχείο βίντεο στον εξωτερικό δίσκο που έχει πρόβλημα είναι αρκετά γνωστό πρόβλημα και δυστυχώς είναι αρκετά δύσκολο να το βρεις ποιο είναι.

Σαν πρώτο βήμα πάντως αναλόγως ποια windows έχεις ψάξε πως σβήνεις το icon cache σου και όρισε στον σκληρό σου να μην δείχνει μικρογραφίες,αν δεν ξανά κολλήσει είναι σίγουρα αυτό το πρόβλημα.

Καλησπερα, ευχαριστω και εσενα για τη βοηθεια, οπως και τους αλλους φιλους που βοηθανε, να ειστε ολοι καλα. Εχω οπως προειπα, τα windows 7 premium αυθεντικα απο τοτε που πηρα το λαπτοπ! Πραγματι βρισκω λογικο το να υπαρχει αρχειο μεσα στον εξωτερικο σκληρο που προκαλει το προβλημα, μιας και μετεφερα εκει τα προ format αρχεια, αρχειο ομως που δε καταφερε να βρεθει οτι ειναι μολυσμενο ειτε με το nod eset smart security, η με το anti-malware που κατεβασα γιατι διαβασα οτι βοηθαει σε τετοια προβληματα.

Μπορεις μηπως να μου δωσεις ενα χερακι για το πως σβηνω αυτο το icon cache μου, και πως οριζω τον σκληρο μου να μην δειχνει μικρογραφιες?

Και παλι ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους. Μαλλον τζαμπα εκανα το format, αν τελικα το προβλημα δεν ηταν στο hardware και λυνοταν, χωρις τοσα βασανα.

Δημοσ.

Το IconCache.db είναι στο C:\Users\«όνομα χρήστη»\AppData\Local και μπορείς απλά να το σβήσεις αν και η σωστή διαδικασία είναι αυτή

http://www.winhelponline.com/blog/how-to-rebuild-the-icon-cache-in-windows-vista/

Ανοίγοντας έναν φάκελο πάνω δεξιά έχεις κάποια εικονίδια με το πρώτο από αυτά μπορείς να επιλέξεις τρόπο προβολής βάλε κάποιο που δεν δείχνει εικονίδια.

Δημοσ.

Το IconCache.db είναι στο C:\Users\«όνομα χρήστη»\AppData\Local και μπορείς απλά να το σβήσεις αν και η σωστή διαδικασία είναι αυτή

http://www.winhelponline.com/blog/how-to-rebuild-the-icon-cache-in-windows-vista/

Ανοίγοντας έναν φάκελο πάνω δεξιά έχεις κάποια εικονίδια με το πρώτο από αυτά μπορείς να επιλέξεις τρόπο προβολής βάλε κάποιο που δεν δείχνει εικονίδια.

Σ ευχαριστω πολυ, θα κανω οσα λενε οι οδηγιες που μου εδωσες, και ελπιζω να μη χρειαστω τιποτα περαιτερω!!!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια,μπορει καποιον να μου πει πως μπορω να κανω,format χωρις cd?(εχω λαπτοπ toshiba  αλλα 7 ολοκληρα χρονια!σας παρακαλω να μου απαντησει καποιος γιατι κολλαει ασταματητα!!!!ευχαριστω πολυ  :-D .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...