Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατεβασα ενα αρχειο .rar Πηγα να το κανω extract αλλα κολλησε στο 99%. Το εκλεισα και πηγα να διαγραψω το extraction αλλα οταν το κανω κολλαει ο υπολογιστης και πρεπει να τον κλεισω απο το κουμπι. Το .rar δεγραφηκε. Πως μπορω να διαγραψω το extraction που ειναι και μεγαλο?

Επισης εχω ενα partition στο σκληρο το οποιο δεν εχει γινει format για να το δω στο O υπολογιστης μου. Οταν το κανω format στο 99% κολλαει το συμπαν και πρεπει να κανω restart. Τι μπορω να κανω εδω?

Δημοσ.

Για το αρχείο τρέξε το πρόγραμμα Unlocker.

Για το unallocated partition, χμ.

Βάλε το Hard Disk Sentinel (και πόσταρε ένα screenshot του) να δούμε τί λέει για τον δίσκο (αν είναι οκ, μάλλον χρειάζεται να φορμάρεις όλο τον δίσκο με κάποιο "low-level format" εργαλείο. Θα πρέπει να μετακινήσεις τ' αρχεία σου σε άλλο δίσκο πρώτα βέβαια...).

Την "εξέταση δίσκου", την έχεις τρέξει απ' τα Windows ;

Δημοσ.

Εξεταση δε μπορω να κανω σε αυτον που δεν εχει γινει φορματ εκανα ομως στον αλλο και δεν βγηκε προβλημα. Επισης τωρα στη διαχειρηση δισκων τωρα εκτος απο RAW λεει και Logical drive. Οποτε παω για ολικο format? Ποια ειναι η διαδικασια?

Δημοσ.

Αν έχεις μεταφέρει τα αρχεία σου αλλού τότε τρέξε το low level format tool ΠΡΟΣΟΧΗ μην σβήσεις λάθος δίσκο αφού θα χάσεις τα πάντα.

Θα πρεπει να συνδεσω το δισκο μου σε αλλο συστημα για να το τρεξω η μπορω να κανω format μονο το συγκεκριμενο partition?

Δημοσ.

Αν είναι ο μοναδικός σου δίσκος αυτός τότε δες το dban μπορείς αν κάνεις εκκινήσιμο μέσο και να διαγράψεις τον δίσκο σου χωρίς να χρειαστεί να τον βάλεις σε άλλο Η/Υ.

Δημοσ.

Όχι Γιώργο, το LLF δεν είναι για φορμάρισμα ενός μόνο partition, αλλά για όλον τον δίσκο (καλύτερα αφού θα τον έχεις συνδέσει σε άλλο μηχάνημα, αν αυτό σου είναι εύκολο. Αλλιώς, με τη λύση του Ελφ). Και μετά θα του ξαναπεράσεις Windows.

Το LLF θα "ξεκαθαρίσει" την κατάσταση του δίσκου, για να μπορέσεις να του ξαναπεράσεις Windows και να φτιάξεις και τα partition που θες, μέσα από την εγκατάσταση των Win. Eίναι κομμάτι δραστικό ως μέτρο, αλλά ενδέχεται και να είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

Δημοσ.

Ποιο απο τα δυο προγραμματα ειναι πιο γρηγορα? Αποτι ειδα σε ενα βιντεο για το dban μπορει να παρει ωρες.

Δημοσ.

Αργή διαδικασία είναι από την φύση της, άσχετα με ποιο πρόγραμμα το κάνεις,βέβαια με το dban μπορείς να επιλέξεις και πολλαπλά περάσματα οπότε αργεί ακόμα περισσότερο.

Και αν έχει και κάποιο φυσικό πρόβλημα ο δίσκος μπορεί να πάρει και μέρες(και αν γίνει).

Δημοσ.

Αν μπορείς να τον συνδέσεις σε άλλο μηχάνημα, τη μέθοδο που χρησιμοποιεί το dban δεν την ξέρω (υπάρχουν διάφορες), αλλά μη νομίζεις, και το LLFT μπορεί να πάρει "ώρες" (...ώρες ΟΛΑ παίρνουν - το θέμα είναι τί εννοείς εσύ - πόσες πολλές). Ίσως 2-3-5 ξερωγώ. Εξαρτάται από διάφορα πάντως : την υπολογιστική ισχύ, το μέγεθος του δίσκου, την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του δίσκου........

*...τώρα πρόσεξα ότι υπήρχε και άλλη σελίδα, στην οποία και το αποπάνω ποστ του Ελφ, που το είχε κάνει ΩΡΕΣ τώρα...(κι έγραφε ήδη τα ίδια περίπου που έγραψα τώρα κι εγώ...)

Δημοσ.

Με το low level format toοl εκανα format και βλεπω ολο το δισκο. Ομως εγκατεστησα τα windows απο το μηχανημα που εκανα φορματ και μετα τον πηγα στο latop και το αλλο μηχανημα στη εκινηση εχει δυο επιλογες για windows. Πως σβηνω τη μια?

Δημοσ.

Πρέπει αν του περάσεις default mbr,αυτό γίνεται κανονικά από την κονσόλα αποκατάστασης τρέχοντας δηλαδή το repair από το δισκάκι των windows και δίνοντας της εντολές fixboot/fixmbr.

Μπορείς όμως να το κάνεις και με οποιοδήποτε πρόγραμμα γράφει mbr,από την στιγμή που τα windows είναι στο πρώτο διαμέρισμα του πρώτου δίσκου,π.χ. με το testdisk

Δημοσ.

Οταν εκκινω απο το δισκο των παραθυρων μου βγαζει οτι εχω δυο λειτουργικα. Εκανα και στα 2 repair startup, bootrec.exe /fixmbr και bootrec.exe /fixboot αλλα δεν εγινε τιποτα. Το προβλημα ειναι οτι το δευτερο λειτουργικο ειναι σε δισκο ο οποιος πλεον δεν υπαρχει μεσα στο μηχανημα. Εστω με ενα factory restore επειδη ειναι notebook θα λυθει το προβλημα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...