Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή μου κάηκε ο οθόνη που έχω βρίσκομαι προς αναζήτηση οθόνης. Όπως το σκέφτομαι βρίσκομαι ανάμεσα σε 22-24 ίντσες. Επίσης, θέλω να έχει και tuner γιατί θα τη χρησιμοποιώ και σαν τηλεόραση όταν ο υπολογιστής θα είναι κλειστός (όταν είναι ανοιχτός έχω tv card). Επίσης εννοείται full hd και από τιμή ούτε που ξέρω. Το 2007 είχα πάρει αυτήν που κάηκε και μετά δεν ασχολήθηκα καθόλου με τις οθόνες. Σκέφτομαι έως 250 ευρώ αν και σε περίπτωση που "κερδίζω" κάτι σημαντικό με περισσότερα λεφτά, θα έφτανα και τα 300, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν έχω ιδέα για τις τιμές τους.

Η χρήση του υπολογιστή γίνεται κατά 80% στο browser και από εκεί και πέρα κανένα αγώνα σε full screen και σπάνια κανένα έργο. Επίσης, για παιχνίδια, γενικά δεν παίζω, το πολύ πολύ κανένα racing τριετίας και αυτό για κανένα τέταρτο με μισάωρο για χαλάρωμα.

Δημοσ.

Λοιπον ναμαι και εδώ...

Ποσο επιτακτική είναι η αναγκη για το tuner??

Διοτι στα λεφτά που δίνεις και λίγο λιγοτερα υπάρχουν κορυφαίες οθόνες με Ips panel αλλά χωρις tuner.

Ολα τα μονιτορ που έχουν tuner φοράνε TN panel και δεν αξίζουν με την καμία τόσα χρήματα όσα ζητάνε!!

Δημοσ.

Στα λεφτά που δίνεις ρίξε μια ματιά σ αυτήν: http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-M2450D-PZ-LED-TV-Monitor-24-M2450D-PZ-AEU.htm

Κατά τα άλλα οι οθόνες με ips πανελ είναι σαφώς καλύτερες αλλά μη νομίζεις ότι θα δεις "το φως το αληθινό" μόλις τις αντικρίσεις ούτε ότι οι άλλες είναι για πέταμα. Οι περισσότερες υστερούν και σχεδιαστικά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και επαφιέται και στο προσωπικό γούστο του καθενός.

Δημοσ.

Στα λεφτά που δίνεις ρίξε μια ματιά σ αυτήν: http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-M2450D-PZ-LED-TV-Monitor-24-M2450D-PZ-AEU.htm

Κατά τα άλλα οι οθόνες με ips πανελ είναι σαφώς καλύτερες αλλά μη νομίζεις ότι θα δεις "το φως το αληθινό" μόλις τις αντικρίσεις ούτε ότι οι άλλες είναι για πέταμα. Οι περισσότερες υστερούν και σχεδιαστικά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και επαφιέται και στο προσωπικό γούστο του καθενός.

Ααααααχχ δεν μπηκες για καλό εσυ... :P

Οποιοδήποτε ips panel ναι ειναι το φως το αληθινό σε σύγκριση με ένα οποιοδήποτε ΤΝ πανελ!

Θες να δεις φοτο διπλα διπλα ενα ips me ena TN για να καταλαβεις?

Δημοσ.

Έχω δει αρκετές, μην ανησυχείς.

Το ότι έχουν διαφορά δεν το αμφιβητεί κανείς. Το πόσο μεγάλη είναι αυτή έχει να κάνει και με το μάτι του κάθενα βέβαια. Κατά τα άλλα ο φίλος ζήτησε οθόνη με tuner οπότε οι πολύ καλές κατά τα άλλα οθόνες που προτείνατε δε νομίζω ότι βολεύουν.

Εννοείται ότι με τις σημερινές τιμές, αν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες (tv tuner, αισθητικά ζητήματα), πηγαίνει καρφί για ips πανελ. Απλά δεν υπάρχει λόγος να τις υπερασπίζεστε όπως οι macαδες τα mac. Δεν πάθαμε τίποτα με τις tn τόσα χρόνια.

Δημοσ.

Για αυτό ακριβώς τον ρωτήσαμε αν είναι τόσο επιτακτική αναγκη το tuner μιας και ήδη έχει στο pc ενα!

Ειναι κρίμα να διαθέτεις τόσα λεφτα και να μην πας ασ πουμε στο u2412.

Εννοειται οτι δεν παθαμε κατι με τα TN τοσα χρόνια αλλα ο μόνος λόγος που τα προτιμουσαμε ήταν επιδη τα ips ξεφεύγαν απιστευτα σε τιμές. Οταν πλεον σε αντιστοιχες τιμες σου προσφέρεται κατι κατά πολυ καλυτερο όσο αφορα την ποιοτητα απεικόνισης ειναι απλα χαζό να μην το προτιμήσεις!!

Ας ριξουν τις τιμές ΟΛΩΝ των 20 - 24'' TN κατω απο τα 140 - 150 και τότε ίσως αρχίσουμε να τα ξαναπροτείνουμε!

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα, εσείς περιμένετε να πάρω εγώ απόφαση για οθόνη με όλα αυτά που γράφετε; :-D Χιούμορ καλοπροαίρετο και ευχαριστώ για τις επιλογές.

Δεινόσαυρε αυτήν που μου προτείνεις είναι και tuner, σωστά;

Επίσης βλέπω ένα θέμα ips vs TN. Τόσο καλύτερο είναι το ips panel; Να υποθέσω ότι εγώ στην LG που είχα, είχε TN panel; Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω μέσω φωτογραφίας ή βίντεο οπτικά ποια είναι η διαφορά τους; Από άποψη φωτεινότητας το ips είναι πολύ φωτεινό; Γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα μου δημιουργεί πρόβλημα (θα με κουράζει) γιατί κάθομαι αρκετές ώρες μπροστά στον browser την ημέρα.

Το ενδεχόμενο να αγοράσω οθόνη χωρίς tuner σίγουρα είναι συμβιβασμός για μένα (θα αναγκάζομαι να ανοίξω τον υπολογιστή μόνο για να χρησιμοποιήσω το tv card), όχι όμως ότι άμεσα απορρίπτω κάτι τέτοιο.

Επίσης, ψάχνοντας γενικά, κάπου μου μπήκε και η ιδέα για 27΄΄. Μήπως είναι πολύ υπερβολικό; Από 19 σε 27 όπως και να το κάνεις θα φαίνεται τεράστια η διαφορά. Αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο. Χονδρικά, μπορεί να μου πει κάποιος πόσους πόντους επιπλέον χρειάζομαι στο πλάτος (θέλω να πιστεύω ότι δε θα μου δημιουργεί πρόβλημα χώρου).

Δημοσ.

@stm000192: Συμφωνώ 100%, δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Αυτά είπα και γω στο παραπάνω ποστ. Απλά με την προσθήκη των ιδιαίτερων αναγκών που μπορεί να έχει κάποιος.

@TS: Διαφορά υπάρχει. Αν δεν δεις δύο από κοντά δεν θα βγάλεις άκρη. Μπορεί να σου φανεί από αμελητέα μέχρι ικανή για να σε πείσει να κάνεις τον συμβιβασμό. Αυτή που σου πρότεινα, ναι έχει tv tuner.

Κατά τα άλλα εξαρτάται από ποιά απόσταση θα δουλεύεις στην 27αρα. Στην 23αρα μπορείς να το κάνεις από την απόσταση που δούλευες μέχρι τώρα στην 19αρα. Η 27αρα θα σε κουράσει.

Τέλος με την φωτεινότητα δεν κατάλαβα τι εννοείς. Αυτό ρυθμιζεται σε όλες τις οθόνες.

Στο τέλος τέλος ο καθένας διαλέγει. Για μένα έπαιζε και η αισθητική μεγάλο ρόλο. Άλλο αυτή:

BimgU2311.jpg

Dell-U2311H.jpg

και άλλο αυτή:

lg-e2360v-pn.jpg

LG-E2360S-PN-left-550-0536616.jpg

Όσο καλύτερη εικόνα και να είχε η dell ήταν σαν κουβάς μπροστά στην ξεθωριασμένη lg.

Δημοσ.

Η φωτεινότητα δεν εξαρτάται απο το πανελ και εννοείται ότι την ρυθμίζεις εσύ οπως γουστάρεις και σου είναι πιο ξεκουραστο...

Δεν έχω πολυ καλή φωτογραφική αλλα προσπαθησα να βγάλω μια σχετικα καλη φότο για να δεις καποιες διαφορές.

post-74154-0-20136400-1330359108_thumb.jpg

Αριστερά το ips και δεξια το ξεθωριασμένο TN. B)

Στο τέλος τέλος ο καθένας διαλέγει. Για μένα έπαιζε και η αισθητική μεγάλο ρόλο. Άλλο αυτή:

Να σου πω την αληθεια εμένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το λιτό σοβαρό και επαγγελματικο ύφος της Dell.... ασε που η βάση στηριξης της δεν πάιζεται ... τα περισσότερα desighνατα ΤΝ μονιτορς ουτε καν tilt δεν σε αφήνουν να κανεις!!

Δημοσ.

Για να βάλω και εγώ κάποιες παραμέτρους.

@Δεινόσαυρος, Μου φαίνεται ότι η καλύτερη λύση είναι να δω από κοντά και την ίδια εικόνα για να καταλήξω, αν και είμαι γενικά υπέρ των ζωηρών χρωμάτων, αφού για να καταλάβετε στη φωτογραφική μηχανή έχω τις ρυθμίσεις για έντονα χρώματα. Για την 27άρα μάλλον υπάρχει πρόβλημα γιατί τον υπολογιστή τον έχω σε γραφείο οπότε δύσκολο να τη δουλεύω από πιο μακριά. Δεν υπάρχει τρόπος δηλαδή να κάθομαι πιο πίσω (μόνο αν πάρω ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλά και πάλι δημιουργείται χωροταξικό ζήτημα).

Όσο για τη φωτεινότητα, μάλλον είναι δικό μου λάθος. Απλά επειδή είχα βάλει την οθόνη του αδερφού μου (dell νομίζω 19΄΄) για να δοκιμάσω κάτι, είδα ότι ήταν πολύ φωτεινή σε σχέση με τη δική μου LG και υπέθεσα ότι native βρίσκεται η κάθε οθόνη σε ένα επίπεδο φωτεινότητας και από εκεί και πέρα επιλέγεται αν τη θες πιο φωτεινή.

Όσο για την αισθητική, δεν αντιλέγω, αλλά δεν είναι και το πρωταρχικό μου κριτήριο.

@stm00192, Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου για τη φωτογραφία. Δηλαδή εσύ έχεις 2 οθόνες με τα 2 panels, σωστά; Όσο για τη φωτογραφική, μια χαρά κάνει τη δουλειά της, από τη στιγμή που βλέποντας τη φωτογραφία και πριν διαβάσω ποια είναι ποια το είχα καταλάβει ήδη. Φαίνεται η διαφορά. Αλλά, πιστεύω ότι είναι καλύτερο κριτήριο να τις δω ζωντανά, πράγμα που θα κάνω αύριο (αλήθεια γράφουν στα χαρακτηριστικά τους τι panel έχουν;). Για το tilt τι εννοείς; Τι είναι αυτό;

Δημοσ.

@stm00192, Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου για τη φωτογραφία. Δηλαδή εσύ έχεις 2 οθόνες με τα 2 panels, σωστά; Όσο για τη φωτογραφική, μια χαρά κάνει τη δουλειά της, από τη στιγμή που βλέποντας τη φωτογραφία και πριν διαβάσω ποια είναι ποια το είχα καταλάβει ήδη. Φαίνεται η διαφορά. Αλλά, πιστεύω ότι είναι καλύτερο κριτήριο να τις δω ζωντανά, πράγμα που θα κάνω αύριο (αλήθεια γράφουν στα χαρακτηριστικά τους τι panel έχουν;). Για το tilt τι εννοείς; Τι είναι αυτό;

Σιγα τον κόπο ρε συ!!! ^_^

Ναι έχω μία Dell με ips και μία LG με ΤΝ.

Εννοειται οτι το καλύτερο κριτιριο είναι να τις δεις ζωντανα! Απλα δεν ξέρω κατα πόσο θα βρέις τις Dell να παιζουν ζωντανά σε καποιο απο τα γνωστά μεγάλα καταστήματα!

Αν τυχόν τις βρεις όμως παίξε αρκετα με τις ρυθμίσεις τους πριν κρίνεις διοτι στο κατάστημα μπορει να της έχουν ρυθμισμένες όπως ναναι και να βγάλεις λάθος συμπερασματα!!

Αμα θές καλή αποδοση χρωματων πάντως το ips ειναι μονοδρομος!

Δημοσ.

Σε ποια μεγάλα καταστήματα αναφέρεσαι; :-D Στα Γρεβενά μένω. Από εκεί και πέρα, θα δοκιμάσω αύριο σε κάποια καταστήματα να δω τι γίνεται. Όλες οι Dell είναι με ips; Και επίσης, να ρωτήσω για άλλη μία φορά, θα γράφει στα χαρακτηριστικά της οθόνης τι panel έχει; Ώστε λες πως είναι μονόδρομος. Δηλαδή, βλέποντας και τηλεόραση από την tv card θα δω διαφορά με ips panel (όχι ότι είναι τόσο σημαντικό, αλλά μου γεννήθηκε η απορία).

Δημοσ.

Σε ποια μεγάλα καταστήματα αναφέρεσαι; :-D Στα Γρεβενά μένω. Από εκεί και πέρα, θα δοκιμάσω αύριο σε κάποια καταστήματα να δω τι γίνεται. Όλες οι Dell είναι με ips; Και επίσης, να ρωτήσω για άλλη μία φορά, θα γράφει στα χαρακτηριστικά της οθόνης τι panel έχει; Ώστε λες πως είναι μονόδρομος. Δηλαδή, βλέποντας και τηλεόραση από την tv card θα δω διαφορά με ips panel (όχι ότι είναι τόσο σημαντικό, αλλά μου γεννήθηκε η απορία).

Καλά με το αθλιο σήμα των Ελληνικών καναλιών μην περιμένεις και πολλά!!!

Οχι δεν είναι όλα τα Dell ips...

Αυτά που είναι μεσα στο budget σου είναι τα Ultrasharp U2312HM και U2412ΗΜ.

Συνηθως τα ips το αναφέρουν ότι είναι ips αλλά όχι παντα... μην νομιζεις παντως ότι κυκλοφορουν και πολλα οικονομικα ips στην Ελληνικη αγορά...

Αυτά τα δύο της Dell ειναι

και κανα δυο ακόμη της LG.

Αντε και αυτό της AOC μονο απο pixmania!

http://www.skroutz.gr/s/368429/AOC-i2353Fh.html

Απο την αλλή τα TN οχι δεν το αναφέρουν... αλλα έτισ και αλλιώς η συντρηπτική πλειοψηφεία των μονιτορ είναι με TN.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...