Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Υπάρχουν στο εμπόριο κάποιες κάρτες riser που κουμπώνουν επάνω στην μητρική.

Πχ στην PCI ή στην PCI Express και από την μία υποδοχή σου βγάζουν 2 ή ακόμα και 3 θύρες.

Υπάρχουν και riser που την PCI στην κάνουν PCI Express... ή την PCI Express στην κάνουν PCI.

1) Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος κάτι τέτοιο ή έστω αν ξέρετε αν δουλεύει ή όχι.

2) Οι θύρες PCI Express X16 είναι συμβατές και με Χ1 Χ4 Χ8 ?

Ευχαριστώ. B)

Δημοσ.

Καλη Σαρακοστη, δεν γινεσαι σαφης, εννοεις καρτες sata?

Riser καρτες συνηθως χρησιμοποιουνται σε περιεργα desktop κουτια, μικρα, η ειναι adapters για κουτια και μητρικες server.

Ολες οι pci-e x16 δουλευουν και σε χ1, χ4, χ8 κ.λπ.

Δημοσ.

Τα έχεις μπερδέψει λίγο...

Οι riser καρτες υπάρχουν απλα για να μπορεις να βάλεις μια καρτας σε διαφορετική αποσταση η με διαφορετική φορα για να σε βολεψει σε περιεργα κουτιά.

Από εκει και περα αυτό που λές για riser που να βγάζει σε πολλαπλές εξόδους όχι δεν υπάρχει και δεν θα μπορούσε ποτε κατι τετοιο να δουλέψει. Ουτε τετοιοι μετατροπεις που λες υπαρχουν!

όσο αφορά το δυό ναι είναι!!

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις???

Δημοσ.

Έχω δύο PC που το ένα έχει 2 PCI Express 16X + 3 PCI Express 1X + 2 PCI.

Το άλλο έχει 2 ή 3 PCI και 1 PCI Express 16X.

Το κακό είναι πως πλέον έχω πολλές κάρτες (TV, SAT, Video, USB3, Firewire, κλπ...)

και πλέον δεν μπορώ να τις έχω όλες, οπότε θέλω να πάρω κάτι ώστε να προσθέσω θύρες στην μητρική μου.

Για κάτι τέτοιες κάρτες μιλάω...

5516191203p?src=http%3A%2F%2Fsite.unbeatablesale.com%2Fimg217%2Fhyprm3227.gif&d=260132ed127997ab6ae5586d463cd6845663e08b

19a1dcc8917c0cfc53de26246757bc8b.jpg

21937_1.jpg

12431_1.jpg

?ACTION=13;PIC=1;WIDTH=300;HEIGHT=300;ARTID=57295

riser-card-ax-000079155-4.jpg

2U-32SAGP457.jpg

Δημοσ.

Μαλιστα να σου πω την αλήθεια δεν είχα ξαναδει τετοιους μετατροπείς...

Λιγο που το έψαξα ομως τώρα είναι αμφίβολλο το κατα ποσο θα δουλέψουν σωστά και υπάρχοθν και αρκετοι περιορισμοι...

Για pci ισως και να γίνεται αλλά για pci-e δεν ξέρω διοτι είναι και λίγο περίεργει η κατασταση με τα pci-e lanes και πως θα διαμειράζοντια σε όλες αυτές τις κάρτες!!

Δημοσ.

Ιδιαίτερα για τις τριπλές κοιτάω και το ψάχνω και εγώ να δω αν μπορούν να δουλέψουν πραγματικά.

Για το ότι κουμπώνουν κάπως περίεργα και χτυπάνε επάνω στην μητρική, δεν με πειράζει, καθώς με ένα flexible riser καλώδιο μεταφέω τον "αντάπτορα" μέσα στο κουτί σε διαφορετική θέση.

PCI-Express-36Pin-to-1X-Riser-Card-Extender-Ribbon-Cable-PCI-E-Extender-Cable.jpg

Επίσης υπάρχει και αυτό που το PCI Express 1X το κάνει 16Χ.

Θεωρητικά πάντα, βάζουμε 3η και 4η κάρτα γραφικών!

Μειώνεται όμως η απόδοση αλλά έχουμε +2 +2 εξόδους για μόνιτορ, βάζοντας 2 τέτοια!

5pcs_lot_Flexible_PCI_Express_1x_to_16x_Riser_Extender_Cable_with_free_shipping.jpg_200x200.jpg

Δημοσ.

Σαν πολύ ταρζανιες τα βλέπω εγώ ολα αυτά ... ειδικα το τελευταίο ... ψαξτο πολυ καλα πριν προβεις σε οποιαδηποτε αγορα!!

Δημοσ.

Αναλογως τι συνδεσεις επανω πρεπει να ψαξεις τα ρευματα , αν βαλεις μια pci που βγαζει 3 pci αν δουλευουν ταυτοχρονα θα εχεις προβλημα με την "ταχυτητα μεταδοσης" / hardware/driver conficts (λυνοντε με αρκετο ψαξιμο) / κινδυνευεις να καψεις την pci/motherboard / καθε pci (Μητρικης) εχει περιορισμο σε watt ...

Δημοσ.

Φυσικά και τα ψάχνω, γι' αυτό και δεν πρόκειται να κάνω βιαστικές κινήσεις.

Κάποιες από αυτές τις καρτούλες έχουν και επιπλέον καλωδιάκια για να παίρνουν ρεύμα.

Μακάρι... να βρω κάτι και να δουλέψει.

Όοοοοοοοποιος έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο, ακόμα και ας μην του έχει δουλέψει, ας μας πει. :rolleyes:

Δημοσ.

Εδώ μια απλη pci κοιτάμε να πάρουμε για να έχουμε Sata 3 σε μητρική sata 2 και δεν δουλεύει. Θα δουλέψει αυτό που ούτε ήξερα ότι υπάρχει ? Νομίζω πώς είσαι για νέα μητρική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...