Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας, Θελω να φτιαξω ενα πισι με καλες επιδοσεις και σε καλη τιμη .

Ποσό που διαθέτουμε :γυρω στα 550ευρω(χωρις οθονη)και 700_750μαζι με οθονη

Χρήση υπολογιστή :καθημερινη χρηση και games

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: οχι κατι το ιδιαιτερα βαρυ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? οθονη να ειναι 23-24'' 1080

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?πληκτρολόγιο,και,ποντίκι ναι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Θεσσαλονικη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? ας ειναι και απο διαφορετικα καταστηματα (αλλα μητρικη, επεξεργαστης ,cpu cooler ,τροφοδοτικο και κουτι απο το ιδιο πιο σιγουρη συναρμολογηση .

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? απο το καταστημα προτιμοτερο

ψαχνοντας εβαλα σε μια σειρα τα εξης κομματια..

Μητρικη--Gigabyte Socket FM1 GA-A75M-UD2H GLan Audio Raid

74.05 €

Επεξεργαστης -AMD Athlon II X4 631 2.6 GHz Quad Core Socket FM1 100W Box (AD631XWNGXBOX)

68.31 €

κουτι ---Xigmatek Asgard Windowed CPC-T45UB-U02 Midi Tower no PSU Black

44.43 €

ΗD ----Western Digital 1TB Caviar Black WD1002FAEX SATA III 7200rpm 64MB

133.6 €

Τροφοδ---Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX V2 CMPSU-600CXV2 Active-PFC Retail

65.89 €

gpu---nVidia GeForce GTX 550 Ti OC 1 GB DDR5 PCI-E Dual DVI Mini-HDMI (MSI) (N550GTX-Ti-M2D1GD5/OC) (και αργοτερα ισως μπει και δευτερη.. με το ιδιο τροφοδοτικο ελπιζω να τις σηκωνει)

130.96 €

μονιτορ ---LG LCD LED 24'' E2441V-PN Full HD Black

190.07 €

+Microsoft Keyboard Wired Digital Media 3000 USB Gr/En Black

22.66 € σθνολο 729ε

ακουω γνωμες και αλλες προτασεις ...

Επεξ/σία από xrit86
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Περα του γεγονότος ότι η μητρική που έχει βάλει δεν παει παρέα με το επεξεργαστή που διάλεξες υπάρχουν και αλλες μικρες και μεγάλες ατασθαλίες με αυτή την σύνθεση.

Κανε αρχικά αυτο που σου ο απο πάνω...

Δημοσ.

Περα του γεγονότος ότι η μητρική που έχει βάλει δεν παει παρέα με το επεξεργαστή που διάλεξες υπάρχουν και αλλες μικρες και μεγάλες ατασθαλίες με αυτή την σύνθεση.

Κανε αρχικά αυτο που σου ο απο πάνω...

Γιατί δεν ταιριάζουν μητρική και επεξεργαστής ;;;

Δημοσ.

Γιατί δεν ταιριάζουν μητρική και επεξεργαστής ;;;

Ωχ sorry ναι δικιο έχεις... δεν είδα ότι είναι η FM1 εκδοση του Athlon. My bad.

Δημοσ.

Στην αρχική σύνθεση που έφτιαξες έχεις ξεχάσει να βάλεις μνήμη και optical drive.

Πρόσθεσε επιπλέον λοιπόν τουλάχιστον 60€-65€ για 8GB DDR3 και optical.

Επίσης δεν χρειάζεται να σκάσεις ~135€ για μηχανικό δίσκο αυτή την στιγμή που οι τιμές είναι στα ύψη.

Σκέψου ότι πέρυσι τέτοιο καιρό, αγόραζες τον ίδιο σκληρό με λιγότερα απο τα μισά χρήματα που κοστίζει τώρα....

Πάρε λοιπόν (αν δεν έχεις κάποιο μετάχειρο στην άκρη) το πολύ έναν WD 500GB sata3 στα 80€ και κάνε υπομονή για αργότερα να πάρεις και δεύτερο. Τη διαφορά βάλτη στις μνήμες και το optical που ξέχασες. Καλύτερα να τα σκάσεις για SSD παρά για μηχανικό δίσκο στην παρούσα φάση. (με 130+€ αγοράσεις 120άρη SSD). ;)

Για κάρτα γραφικών προτείνω να πάς σε HD6870 καθώς είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις με 170€ και φυσικά καλύτερη λύση στα 1080p σε σχέση με αυτή που κοιτάς.

Επίσης για οθόνη προτείνω την DELL U2312HM μιας και είναι στα ίδια χρήματα και προσωπική μου γνώμη ανώτερη της LG που παραθέτεις και εγγύηση DELL.

Αν μπορέσεις τέλος να ανεβάσεις το budget στα 800€ μπορώ να σου κάνω μια αρκετά αξιόλογη πρόταση.

Δημοσ.

Αν μπορέσεις τέλος να ανεβάσεις το budget στα 800€ μπορώ να σου κάνω μια αρκετά αξιόλογη πρόταση.

Ακριβώς αυτό. Είμαστε στην περίπτωση όπου το 100αρικο κάνει πραγματικά την διαφορά. Συμφωνώ σε όλα συνάδελφε.

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό. Είμαστε στην περίπτωση όπου το 100αρικο κάνει πραγματικά την διαφορά. Συμφωνώ σε όλα συνάδελφε.

Πράγματι το 100άρικο κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στο σύνολο μιας σύνθεσης όσο και αν φαίνεται μικρό σαν ποσό απο μόνο του.

Αυτό επίσης που πραγματικά με εκνευρίζει είναι οι τιμές των μηχανικών στην παρούσα φάση. Όποιος δεν έχει κάβα κάποιον sata στην άκρη απο παλαιότερη σύνθεση είναι σε πολύ δύσκολη θέση αυτή την στιγμή.

Όσο σκέφτομαι ότι πέρυσι ο samsung 1TB F3 κόστιζε ~50€, βλέποντας τα 100+άρια για hdds με πιάνει κρύος ιδρώτας.

Αντε να δούμε πόσο θα τραβήξει αυτό... :-(

Δημοσ.

Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι θα πάνε στις παλιές τιμές. Θα πέσουν λίγο και θα σταθεροποιηθούν πάλι ψηλά. Νιώθω πολύ τυχερός που έσφαξα τον εξωτερικό freeagent και βρέθηκα με 1tb sata 2 εσωτερικό. Αλλιώς ούτε i5 θα είχε, ούτε 6870... :shock:

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας! Μνημες εχω καβατζα και σκληρο 1,5τβ 7200, το dvdrw νταξει με ενα 20αρικο καθαριzουμε και το θεωρησα ανουσιο να το προσθεσω πιο πριν.

Θελω να μου πειτε αν αξιξει η επιλογη cpu και mobo, η cpu καπου διαβασα ειναι value for money.. ή να παω σε i3-i5?

Στην αρχική σύνθεση που έφτιαξες έχεις ξεχάσει να βάλεις μνήμη και optical drive.

Πρόσθεσε επιπλέον λοιπόν τουλάχιστον 60€-65€ για 8GB DDR3 και optical.

Επίσης δεν χρειάζεται να σκάσεις ~135€ για μηχανικό δίσκο αυτή την στιγμή που οι τιμές είναι στα ύψη.

Σκέψου ότι πέρυσι τέτοιο καιρό, αγόραζες τον ίδιο σκληρό με λιγότερα απο τα μισά χρήματα που κοστίζει τώρα....

Πάρε λοιπόν (αν δεν έχεις κάποιο μετάχειρο στην άκρη) το πολύ έναν WD 500GB sata3 στα 80€ και κάνε υπομονή για αργότερα να πάρεις και δεύτερο. Τη διαφορά βάλτη στις μνήμες και το optical που ξέχασες. Καλύτερα να τα σκάσεις για SSD παρά για μηχανικό δίσκο στην παρούσα φάση. (με 130+€ αγοράσεις 120άρη SSD). ;)

Για κάρτα γραφικών προτείνω να πάς σε HD6870 καθώς είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις με 170€ και φυσικά καλύτερη λύση στα 1080p σε σχέση με αυτή που κοιτάς.

Επίσης για οθόνη προτείνω την DELL U2312HM μιας και είναι στα ίδια χρήματα και προσωπική μου γνώμη ανώτερη της LG που παραθέτεις και εγγύηση DELL.

ως προς την προταση για αλλαγη οθονης , βλεπω ειναι στα 8ms η dell . και απο lg ειμαι υπερευχαριστημενος αρκετα χρονια.. αλλα για να το προτεινει κατι παραπανω θα ξερεις, ειναι πιο ξεκουραστη η dell ? γιατι?

Δημοσ.

Αλλάζει κατά πολύ το πράγμα τότε. Τι μνήμες έχεις ακριβώς? Το μπάτζετ παραμένει 750 max με οθόνη?

ως προς την προταση για αλλαγη οθονης , βλεπω ειναι στα 8ms η dell . και απο lg ειμαι υπερευχαριστημενος αρκετα χρονια.. αλλα για να το προτεινει κατι παραπανω θα ξερεις, ειναι πιο ξεκουραστη η dell ? γιατι?

Δεν παίζουν ρόλο τα ms. H dell φοράει καλύτερο πανελ (ips) και έχει καλύτερη χρωματική απόδοση. Μπορείς να πάρεις και lg με τέτοιο πανελ, ισάξια και 40 ευρώ φτηνότερη.

Δημοσ.

Αλλάζει κατά πολύ το πράγμα τότε. Τι μνήμες έχεις ακριβώς? Το μπάτζετ παραμένει 750 max με οθόνη?

Δεν παίζουν ρόλο τα ms. H dell φοράει καλύτερο πανελ (ips) και έχει καλύτερη χρωματική απόδοση. Μπορείς να πάρεις και lg με τέτοιο πανελ, ισάξια και 40 ευρώ φτηνότερη.

Εχω 1600αρες 2x2=4gb gskill kai 1300ares 1x4gb kingston, αυτο με τις οθονες δεν το γνωριζα ... το ειδος πανελ. στειλε μου λιγο την αντιστοιχη lg, πως καταλαβαινω τη διαφορα του πανελ απο τα χαρακτηριστικα?

για σκληρο μαλλον για ssd θα παω , και για storage θα χρησιμοποιησω καποιον απο τους παλιους μου(αλλα ειναι sata 2..)υπαρχει αρκετα διαφορα στην αποδοση απο sata2 se sata3? ή λιγα πραγματα?

Δημοσ.

Εχω 1600αρες 2x2=4gb gskill kai 1300ares 1x4gb kingston, αυτο με τις οθονες δεν το γνωριζα ... το ειδος πανελ. στειλε μου λιγο την αντιστοιχη lg, πως καταλαβαινω τη διαφορα του πανελ απο τα χαρακτηριστικα?

για σκληρο μαλλον για ssd θα παω , και για storage θα χρησιμοποιησω καποιον απο τους παλιους μου(αλλα ειναι sata 2..)υπαρχει αρκετα διαφορα στην αποδοση απο sata2 se sata3? ή λιγα πραγματα?

Σε μηχανικό δίσκο δεν θα καταλάβεις τίποτα , στον ssd θα έχει διαφορά (αν είναι sata3)

Στις οθόνες γράφουν μερικά sites τι panel φοράνε ... αλλιώς ο φίλος γουγλης ή από την ίδια την εταιρία

Ips panel οθόνες

Λογικά ο Δεινόσαυρος έλεγε για την LG IPS235V ή την LG IPS236V

Δημοσ.

Επισης ως προς την επιλογη gpu σκεφτομαι για την 5870 μεταχειρισμενη σε σχεση με τη 6870 , αφου βλεπω εδω οτι εχοντας πιο πολλα stream proc. η 5870 ειναι καλυτερη. http://www.hwcompare.com/6023/radeon-hd-5870-vs-radeon-hd-6870/

Τωρα σκεφτομαι να περιμενω και για 7850, αλλα θα ειναι πανω απο 200ευρω η τιμη της

Eπισης για αυτη εδω τη γνωμη εχετε ? ειναι 3d!

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26273&cat=10&sub=0&pmanuf=48&sort=undefined&step=undefined

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...