Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας μάγκες, ονομάζομαι Χρήστος και σπουδάζω στην Αγγλία, το πρόβλημα μου είναι το εξής:

Λόγω τεχνικών προβλημάτων, έβαλαν περιορισμένο ιντερνέτ στις εστίες μας έχοντας κάθε laptop όριο 1.5GB download και 600MB upload ανά 24ωρο (δυστυχώς, από 'τι γνωρίζω θα ισχύει μέχρι το τέλος της χρόνιας).

Ξεπερνώντας το 1.5GΒ λήψης, μπλοκάρουν το συγκεκριμένο pc με το οποίο ξεπέρασες το όριο αναγνωρίζοντας το όνομα του pc/laptop. Ήδη δοκίμασα να αλλάξω το όνομα του laptop μου αλλά δεν είχε αποτέλεσμα.

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος με τον οποίο μπορώ να αποφύγω το όριο κάνοντας το απεριόριστο;;

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από ARSENAL14
Δημοσ.

Δεν αναγνωρίζουν το όνομα αλλά την mac address της κάρτας δικτύου.

Η λύση λέγεται mac spoofing (google for details και τον τρόπο ανα λειτουργικό σύστημα) και μπορεί να γίνει υπο προϋποθέσεις στην κάρτα δικτύου σου.

Άλλη λύση ειναι να αγοράσεις ένα router (ΟΧΙ modem ρουτερ, αλλά σκέτο router) και συχνά πυκνά να αλλάζεις την mac address του router.

Αν δεν κάνω λάθος στις εστίες έχουν καταχώρησει τις mac address ανα λογαριασμό και οχι αυτόματη αποδοχή. Τι εννοώ. Αν πάρεις ένα οποιοδήποτε laptop που δεν ειναι καταχωρημένο στο σύστημα τους, το κουμπώσεις στο δίκτυο και εχεις άμεσα internet, τότε δεν κάνουν καταγραφή της mac address-λογαριασμό οποτε το spoofing θα λειτουργήσει σαν κόλπο.

Δημοσ.

Άλλη λύση ειναι να αγοράσεις ένα router (ΟΧΙ modem ρουτερ, αλλά σκέτο router) και συχνά πυκνά να αλλάζεις την mac address του router.

Το ρούτερ ας το αφήσουμε στη άκρη, επειδή αυτός είναι ο λόγος που βάλανε το όριο, το ίντερνετ ήταν πολύ καθυστερημένο τις τελευταίες μέρες και οι τεχνικοί υποψιάζονται ότι είναι διότι κάποιος χρησιμοποιεί ρούτερ.

Αν δεν κάνω λάθος στις εστίες έχουν καταχώρησει τις mac address ανα λογαριασμό και οχι αυτόματη αποδοχή. Τι εννοώ. Αν πάρεις ένα οποιοδήποτε laptop που δεν ειναι καταχωρημένο στο σύστημα τους, το κουμπώσεις στο δίκτυο και εχεις άμεσα internet, τότε δεν κάνουν καταγραφή της mac address-λογαριασμό οποτε το spoofing θα λειτουργήσει σαν κόλπο.

Εδώ έχεις δίκαιο, δοκίμασα το λάπτοπ ενός φίλου μου αφού μπλόκαραν το δικό μου και όντως είχε ίντερνετ.

Η λύση λέγεται mac spoofing (google for details και τον τρόπο ανα λειτουργικό σύστημα) και μπορεί να γίνει υπο προϋποθέσεις στην κάρτα δικτύου σου.

Τώρα όσο αφορά για το mac spoofing, έψαξα κάτι tutorials στο google και μου φαίνεται πολύ περίπλοκο αλλά νταξ, πιστεύω θα βγάλω άκρη.

Μια ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να σε πιάσουν να χρησιμοποιείς το mac spoofing;

Α! και εκ τον προτέρων ευχαριστώ για την βοήθεια. :-D

Δημοσ.

Το ρούτερ ας το αφήσουμε στη άκρη, επειδή αυτός είναι ο λόγος που βάλανε το όριο, το ίντερνετ ήταν πολύ καθυστερημένο τις τελευταίες μέρες και οι τεχνικοί υποψιάζονται ότι είναι διότι κάποιος χρησιμοποιεί ρούτερ.

Αν κάποιος χρησιμοποιήσε router το έκανε για να δινει Internet σε πολλαπλές συσκευές. Συνήθως στις εστίες απαγορεύεται να εχεις router για να βγάζουν οι εστίες περισσότερα χρήματα και κυνηγάνε τα wireless routers. Το router δεν καθυστερεί το internet. Εσύ το router το θες για να αλλάζεις εύκολα mac address ΣΤΟ ROUTER και να μη χρειάζεται να σκαλίζεις τον υπολογιστή σου. Εσυ θα εχεις κλειστό το wireless.

Εγώ πιστεύω οτι ο λόγος που μπήκε το όριο είναι για να μην πληρώσουν παραπάνω χρήματα σε bandwidth. Αν ολοι κάνετε stream και κατεβάζετε ταινίες τοτε θα πρέπει να πληρώνουν 10πλάσιο bandwidth. Πάντως το 1,5GB ειναι πολύ λίγο. Κάντε φασαρία. Για κάποιον που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για επικοινωνία, μελέτη, ενημέρωση και διασκέδαση, χωρίς να εχει τηλεόραση, ραδιόφωνο, κλπ το 1,5GB ειναι πολύ λίγο. Τουλάχιστον ενα τάληρο GB ειναι ικανοποιητικό.

Εδώ έχεις δίκαιο, δοκίμασα το λάπτοπ ενός φίλου μου αφού μπλόκαραν το δικό μου και όντως είχε ίντερνετ.

Άρα δεν σας καταγράφουν σαν laptop απλώς τρέχουν ενα απλό πρόγραμμα καταγραφής mac address. Αυτό σημαίνει οτι το mac spoofing θα δουλέψει για να ξεγελάσει το σύστημα τους.

Τώρα όσο αφορά για το mac spoofing, έψαξα κάτι tutorials στο google και μου φαίνεται πολύ περίπλοκο αλλά νταξ, πιστεύω θα βγάλω άκρη.

Αν δεν σπάσεις αυγα, ομελέτα δεν φτιάχνεις. Άμα ήταν εύκολο θα είχαν άλλο τρόπο κλειδώματος. Και σιγά το δύσκολο. Μετα την πέμπτη φορά θα το κάνει τυφλοσούρτη.

Μια ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να σε πιάσουν να χρησιμοποιείς το mac spoofing;

Αν το παρακάνεις ΣΙΓΟΥΡΑ θα σε πιάσουν. Αν βλέπουν οτι στο πριζάκι του δωματίου Β21 εχεις κάθε μέρα κατανάλωση 7GB τότε κάτι τρέχει γιατί ειναι απίθανο αυτός που μένει να εχει 5 υπολογιστές. Τα 3GB άνετα τα χτυπάς με την αιτιολογία οτι εχεις 2 υπολογιστές. Πάντως το 1,5GB ειναι λίγο.

Α! και εκ τον προτέρων ευχαριστώ για την βοήθεια. :-D

Τίποτα.

OFFTOPIC

Μήπως το "έχεις δίκιο" έχει αντικατασταθεί απο το "έχεις δίκαιο" και εχω χάσει επεισόδια; Κάποιος φιλόλογος;

Δημοσ.

Φιλέ μου, έκανα το spoofing τελικά και όντως δούλεψε! (με βοήθεια αυτού του βίντεο youtube.com/watch?v=iJzUc5UusQg, για όποιον ενδιαφέρεται).

Να 'σαι καλά και σε ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ για το reply και πολύτιμη την βοήθεια σου.

OFFTOPIC

Μήπως το "έχεις δίκιο" έχει αντικατασταθεί απο το "έχεις δίκαιο" και εχω χάσει επεισόδια; Κάποιος φιλόλογος;

Δίκιο είναι ακόμα, απλά βγήκε με αι επειδή χρησιμοποιώ αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο.

Δημοσ.

Φιλέ μου, έκανα το spoofing τελικά και όντως δούλεψε! (με βοήθεια αυτού του βίντεο youtube.com/watch?v=iJzUc5UusQg, για όποιον ενδιαφέρεται).

Να 'σαι καλά και σε ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ για το reply και πολύτιμη την βοήθεια σου.

Τίποτα.

Μόνο να θυμάσαι να μην το παρακάνεις και σε πάρουν πρέφα.

Δημοσ.

οφφτοπικ.ειναι σωστη σαν εκφραση το "εχεις δικαιο"

Εννοείς οτι ειναι σωστό με την έννοια «είναι σωστό αυτό που λες (έχεις δίκιο)» ή με την έννοια «δεν είναι σωστό να φοροδιαφεύγουν (δεν ειναι δίκαιο να φοροδιαφεύγουν)».

Είσαι φιλόλογος ή έχεις πρόσβαση σε φιλόλογο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...