Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω το Draytek Vigor 2700 με firmware της Draytek και όχι Altec.Είμαι εξωτερικό και στο σπίτι έχει μόνο πρίζα ethernet.

Αν συνδέσω τον υπολογιστή απευθείας πάνω στην πρίζα παίρνω

Ipv4:145.120.x.x

Subnet:255.255.225.0

Default Gateaway:145.120.x.1

Το x σημαίνει ότι κάθε φορά είναι διαφορετικό νούμερο.Θέλω να συνδέσω το pc στο vigor να πάιρνω ip από το ρούτερ της μορφής 192.168.1.x και να έχω wireless στο δωμάτιο.

Παίζοντας με ρυθμίσεις κατάφερα να έχω internet στο pc με ip 145.120.x.x wireless μόνο στο κινητό και όχι στο λάπτοπ και φυσικά δεν μπορώ να μπω στη σελίδα του ρούτερ η οποία είναι 192.168.1.1.

Any help???

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω το Draytek Vigor 2700 με firmware της Draytek και όχι Altec.Είμαι εξωτερικό και στο σπίτι έχει μόνο πρίζα ethernet.

Αν συνδέσω τον υπολογιστή απευθείας πάνω στην πρίζα παίρνω

Ipv4:145.120.x.x

Subnet:255.255.225.0

Default Gateaway:145.120.x.1

Το x σημαίνει ότι κάθε φορά είναι διαφορετικό νούμερο.Θέλω να συνδέσω το pc στο vigor να πάιρνω ip από το ρούτερ της μορφής 192.168.1.x και να έχω wireless στο δωμάτιο.

Παίζοντας με ρυθμίσεις κατάφερα να έχω internet στο pc με ip 145.120.x.x wireless μόνο στο κινητό και όχι στο λάπτοπ και φυσικά δεν μπορώ να μπω στη σελίδα του ρούτερ η οποία είναι 192.168.1.1.

Any help???

την πρωτη Ip που θα παρεις και το subnet δωστα στο vigor και κλεισε τον dhcp του.λογικα μετα θα μπαινεις στο μενου του κανονικα και οι υπολοιπες συσκευες θα παιρνουν ip απο τον dhcp του σπιτιου.δεν μπορεις να παρεις 192.168.1.χ αν δεν εχει wan υποδοχη το ρουτερ.αυτο που σου ειπα θα πετυχει αν δεν εχει βαλεια αυτος στο ρουτερ του σπιτιου καποιον αλλον περιορισμο.μην ξεχασεις να κλεισεις τον dhcp του vigor.και subnet mask θα βαλεις αυτο που πηρε το Pc σου πχ 255.255.225.0 οπως ειπες.

Δημοσ.

την πρωτη Ip που θα παρεις και το subnet δωστα στο vigor και κλεισε τον dhcp του.λογικα μετα θα μπαινεις στο μενου του κανονικα και οι υπολοιπες συσκευες θα παιρνουν ip απο τον dhcp του σπιτιου.δεν μπορεις να παρεις 192.168.1.χ αν δεν εχει wan υποδοχη το ρουτερ.αυτο που σου ειπα θα πετυχει αν δεν εχει βαλεια αυτος στο ρουτερ του σπιτιου καποιον αλλον περιορισμο.μην ξεχασεις να κλεισεις τον dhcp του vigor.και subnet mask θα βαλεις αυτο που πηρε το Pc σου πχ 255.255.225.0 οπως ειπες.

Να συμπληρώσω ότι μένω σε συγκρότημα διαμερισμάτων και δεν υπάρχει ρούτερ ορατό.Το δίκτυο είναι στημένο έτσι ώστε "Every room in the fibre optic complexes has an individual 10 or 20 Mbit/s connection and every user has two dynamic IP addresses."

Κάθε φορά παίρνω άλλη ip της μορφής 145.120.x.x subnet 255.255.255.0 and default gateaway 145.120.x.1

Αρχικά έδωσα καρφωτή ip για να μπω στο ρούτερ.Από εκεί ρύθμισα σε disabled το dhcp server άνοιξα το wireless(έδωσα όνομα και κωδικό)και έπεξα με άλλες ρυθμίσεις (π.χ bridge mode).Από τη στιγμή που κάνω save στο enable bridge mode και κάνει ρεστάρτ το ρούτερ δεν μπορώ να ξαναμπω στη σελίδα του.Καταφέρνω να παίρνω ιντερνετ αλλά δεν μπορώ να μπω στο ρούτερ και στο wireless συνδέεται μόνο το κινητό!!Στο λάπτοπ βγάζει σφάλμα και κίτρινα θαυμαστικά...

Δημοσ.

α.οπως ειπα δινεις την μια ip στο ρουτερ μετα κλεινεις dhcp.δεν πειραζεις τα bridge κτλ.

αλλα οπως βλεπω υπαρχει θεμα

Every room in the fibre optic complexes has an individual 10 or 20 Mbit/s connection and every user has two dynamic IP addresses."

two dynamic ip addresses.οποτε εκει υποχρεωτικα η λυση ειναι να παρεις router me wan υποδοχη ωστε να μοιραζει με δευτερο dhcp για να παιξεις.

Δημοσ.

α.οπως ειπα δινεις την μια ip στο ρουτερ μετα κλεινεις dhcp.δεν πειραζεις τα bridge κτλ.

αλλα οπως βλεπω υπαρχει θεμα

Every room in the fibre optic complexes has an individual 10 or 20 Mbit/s connection and every user has two dynamic IP addresses."

two dynamic ip addresses.οποτε εκει υποχρεωτικα η λυση ειναι να παρεις router me wan υποδοχη ωστε να μοιραζει με δευτερο dhcp για να παιξεις.

Τελικά ρύθμισα το wireless απενεργοποίησα dhcp και μπαίνω κανονικά με κινητό και σταθερό αλλά στο λάπτοπ τίποτα.Οπότε το αφήνω έτσι για όταν αγοράσω ρούτερ με wan υποδοχη.

Αναρωτιέμαι όμως μήπως με τις κατάλληλες ρυθμίσεις το vigor δουλέψει γιατί υπάρχει στο interface του wan settings όπου λέει disconnected.Κάτι διάβασα για Multi-Nat με public ip addresses αλλά δεν κατάφερα και πολλά.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου!!

Δημοσ.

στο vigor τι Ip εχεις βαλει?ενα απο τα 2 γινεται.η παιρνει την πρωτη Ip το κινητο και μετα την δευτερη το σταθερο οποτε το Laptop τιποτα επειδη αυτος λεει 2 ip ανα port tou switch Every room in the fibre optic complexes has an individual 10 or 20 Mbit/s connection and every user has two dynamic IP addresses.η αλλιως κατι γινεται με το Laptop>το laptop ουτε με καλωδιο ουτε wireless παιζει?αμα κλεισεις τα αλλα 2 pc παιζει μετα η οχι?εκτος αν εχει κανει καμια μπινια αυτος με mac address Μετα.δεν ξερω τι επιλογες εχει για Wan settings.αμα θες κανε κανα print screen η αλλιως να το δουμε στο manual.κοιταξα στο manual και ειδα για το wan αν εχεις multiple ip's απο τον provider.αν εσυ ομως δεν κανεις kan pppoe κληση δεν νομιζω να παιξει αυτο καν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...