RedMike7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα, Αρχικά να αναφέρω ότι, έχω δυο δίσκους, 1ος SSD 60 GB (για το λειτουργικό και τα προγράμματα) και 2ος HDD 2 TB (για τα αρχεία), οπού το πρόβλημα που αναφέρω αφορά τον SSD. Είχα παρατηρήσει λοιπόν ότι, μετά το format που είχα κάνει, μου είχαν απομείνει 17 GB ελεύθερος χώρος, κάτι το οποίο άλλαζε προς τα κάτω συνεχώς (χωρίς να βάζω κάποιο πρόγραμμα). Σε κάποιο σημείο είχα για αρκετές μέρες 10,7 GB, προχθές το βράδυ, βάζω την νέα έκδοση του WinRAR 4.11 και κλείνω το pc. Καθώς τον άνοιξα χθες δεν είχε κάποια αλλαγή στην χωρητικότητα, αγοράζω λοιπόν κάποιες μνήμες και έρχομαι να τις βάλω, είχα 8GB και με την αναβάθμιση πήγα στα 16 GB. Τις εγκαθιστώ, ανοίγω τον υπολογιστή και βλέπω ότι ο ελεύθερος χώρος στον δίσκο είναι 2,34 GB. Ψάχνοντας στο Google για αναίτιο γέμισα στον δίσκο παρατηρώ ότι η χωρητικότητα ανεβοκατέβαινε, πότε ήταν 2,34 και πότε ήταν 2,48 ή 2,80 αλλά συνεχώς έπαιζε. Ψάχνοντας λοιπόν στο Google, κάποιοι ανέφεραν το αρχείο pagefile.sys το οποίο μου έπιανε χωρητικότητα 16 GB, το αφαιρώ από τον πινάκα έλεγχου και κάνω restart. Η αλήθεια είναι ότι ο δίσκος πήρε μια “ανάσα” διότι από τα 2,34 πήγε στα 19 GB, αλλά συνέχιζε και έπεφτε. Κατεβάζω και το υπέροχο πρόγραμμα TreeSize Pro, το τρέχω σαν admin και το βάζω sortari, βάση χωρητικότητας στα αρχεία εκεί λοιπόν, βλέπω κάποιους φακέλου μέσα στο hidden folder “Program Data” τον φάκελο του antivirus “Avira” στον οποίο είχε έναν φάκελο υπάρχει ένας φάκελος “INFECTED” και εκεί βλέπω ένα αρχείο 05sfwr05w3.avr (κάπως έτσι ήταν) το οποίο “ζύγιζε” 9,7 GB καθώς και κάποια άλλα που ήταν μερικά MB, τα διαγράφω όλα λοιπόν και μετά μπαίνω στον φάκελο “REPORTS” εκεί λοιπόν τράβηξα τα μαλλιά μου, αρχεία .txt τα οποία είχαν χωρητικότητα 200-300 MB, διαγράφοντας όλοι αυτή την βρώμα από τα 19 GB πάω στα 30 GB και από τότε έχει πάρει πάλι την κάθοδο. Αυτές λοιπόν ήταν οι ενέργειες που έκανα εγώ. Να σας αναφέρω και κάποια στοιχεία του υπολογιστή μου μήπως βοηθήσω. System: CPU: Intel i5 2500 RAM: 16 GB Hard Disks: SSD 60 GB & HDD 2 TB Windows 7 Ultimate 64bit SP1 Programs: Avira Antivirus Nero 11 Office 2010 Pro iTunes Cool Edit Pro v2.1 SpyBot Search & Destroy ConvertXtoDVD 4 Power ISO WinRAR Tune Up Utilities 2012 Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός με το πρόβλημα μου. Περιμένω και τις δικές σας γνώμες… Ευχαριστώ προκαταβολικά, Μιχάλης! ΥΓ. Sorry για την έκθεση…
Δεινόσαυρος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα. Δες και το αρχείο hibernate το οποίο θα είναι λογικά άλλα 8gb. Κατά τα άλλα επειδή είχα το ίδιο θέμα οι αυξομειώσεις νομίζω ότι οφείλονται στην cache του browser αλλά και στο αντιικό. Εγώ το αντιμετωπίζω με το ccleaner κάνοντας εκκαθάριση. Τσεκαρε και αν ε΄χεις απενεργοποιημένο το system restore στον ssd.
dewn735 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Σημ: Το pagefile δεν το σβήνεις έτσι απλά, το λειτουργικό το ξαναφτιάχνει από μόνο του. Πρέπει να το αλλάξεις από το system properties -> Advanced -> Perfomance (settings) -> Advanced -> Virtual Memory (Change). Αν το έχεις στο αυτόματο, θα κρατάει στο σκληρό τόσα γίγα, όσα και η εγκατεστημένη σου ram Επίσης, το γεγονός ότι το avira είχε βάλει σε καραντίνα τόσα αρχεία θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις για ένα full scan
RedMike7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα. Δες και το αρχείο hibernate το οποίο θα είναι λογικά άλλα 8gb. Κατά τα άλλα επειδή είχα το ίδιο θέμα οι αυξομειώσεις νομίζω ότι οφείλονται στην cache του browser αλλά και στο αντιικό. Εγώ το αντιμετωπίζω με το ccleaner κάνοντας εκκαθάριση. Τσεκαρε και αν ε΄χεις απενεργοποιημένο το system restore στον ssd. Όσον αφορά το hibernate, μου το είχε απενεργοποιήσει το Tune Up, και το ξαναενεργοποίησα. (δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει) Σχετικά με το system restore, αν εννοείς το: Local Disk --> Properties --> Previous Versions, μου λέει “There are no previous versions available”. Σημ: Το pagefile δεν το σβήνεις έτσι απλά, το λειτουργικό το ξαναφτιάχνει από μόνο του. Πρέπει να το αλλάξεις από το system properties -> Advanced -> Perfomance (settings) -> Advanced -> Virtual Memory (Change). Αν το έχεις στο αυτόματο, θα κρατάει στο σκληρό τόσα γίγα, όσα και η εγκατεστημένη σου ram Επίσης, το γεγονός ότι το avira είχε βάλει σε καραντίνα τόσα αρχεία θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις για ένα full scan Σωστά, ακριβώς αυτό έκανα! Δεν το έσβησα, το απενεργοποίησα από τις ρυθμίσεις του. Επίσης έκανα full scan και με το Avira αλλά και με το SpyBot και στις δυο περιπτώσεις βγήκα “καθαρός”.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα