rabesatratana Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Κουτη ερωτηση θα φανει στους περισσοτερους αλλά δεν φαινεται κουτη σε εμενα γιατι ειμαι ολιγον εως τελειως ασχετος με αυτα. Πηρα μια καινουρια καρτα δικτυου και θελω να την συνδεσω στον υπολογιστη. Απο πισω you know κλπ. Τελοσπαντων απλα πραγματα φαινονται, το κουτι με την καρτα δικτυου ειχε: 1)Την καρτα δικτυου με τις υποδοχες που θα μπει στην καταλληλη υποδοχη(θυρα?) του υπολογιστη. 2)Ενα μεταλλικο πραγμα. 3)Ενα καλωδιο με 2 ακρα το οποιο συνδεοταν με την καρτα δικτυου μεσω μια υποδοχης(αν ηθελες να το συνδεσεις βεβαια. Δεν ηταν συνδεδεμενο δηλαδη.). Εγω τι εκανα? Απλα πραγματα. Ανοιξα το κουτι του υπολογιστη, βρηκα μια αδεια θυρα(ασπρη οπως ελεγαν και οι οδηγιες) τοποθετησα την καρτα και τελος. Το προβλημα μου ειναι οτι: α)το μεταλλικο αντικειμενο δεν το χρησιμοποιησα πουθενα. β)το καλωδιο με τις 2 υποδοχες επισης δεν το χρησιμοποιησα πουθενα. Ενω η μια υποδοχη εμπαινε στην καρτα δικτυου και η αλλη ετσι οπως ανοιξα τον υπολογιστη εκει διπλα στην θυρα ειχε μια υποδοχη που επισης μαλλον μπορουσε να μπει η 2η πλευρα του καλωδιου. Αλλά δεν την εβαλα διοτι οι οδηγιες δεν ελεγαν κατι τετοιο. Μετα απο ολα αυτα εχω κανονικα ιντερνετ μεσω του ethernet καλωδιου μεσω της καρτας δικτυου. Οποτε η ερωτηση μου ειναι η εξης: Ποια η χρησιμοτητα του μεταλλικου αντικειμενου? Και κυριως ενδιαφερομαι για το αν επρεπε να ειχα συνδεσει την αλλη ακρη του καλωδιου απο την καρτα στον υπολογιστη?? Το ιντερνετ φαινεται να δουλευει κανονικα, τα Windows αναγνωρισαν το νεο υλικο(καρτα δικτυου) αλλά με προβληματιζει εαν επρεπε να συνδεσω την καρτα δικτυου με εκεινη την υποδοχη μεσω του εν λογω καλωδιου. Επρεπε?? H υποδοχη για την μια ακρη του καλωδιου στην καρτα ειναι αυτη η ασπρη βλακειουλα που δειχνει το βελακι(πειρπου ιδια ηταν και στο PC πανω). Επισης το ιντερνετ ναι μεν δουλευει εδω και ωρες κανονικα αλλά ειχα 2 προβληματα: 1)μια αποσυνδεση οπου κοκκινησε το φωτακι του ιντερνετ(μετα απο λιγο ξαναηρθε). 2)μια στιγμη οπου το φωτακι του ιντερνετ ηταν πρασινο αλλά δεν ειχα ιντερνετ και μόνο επειτα απο κλεισιμο-ανοιγμα του router/modem ξαναηρθε η συνδεση. Καμια ιδεα τι μπορει να φταει? Thanks in advance!!!!! Μιλαμε οποιος απαντησει πολλα θενξ κυριως γιατι καταφερε να διαβασει ολο το κειμενο.
isay Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Το καλώδιο κάνε πως δεν υπάρχει. Αγνόησε το τελειως. Μου κίνησες την περιέργεια για το "μεταλλικό πράγμα" και για το τι ειναι. Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία;
rabesatratana Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 +++++++++++ Α και επισης μια επιπλεον ερωτηση μπονους το ρουτερ/μοντεμ το συνδεω απευθειας με την τηλεφωνικη γραμμη. Θελει τιποτα καποιο φιλτρο ή σπλιτερ(ποια η διαφορά αληθεια? ελπιζω να σταματησω να γραφω συντομα γιατι οι ερωτησεις πεφτουν βροχη ) να παρεμβληθει αναμεσα μηπως? Το καλώδιο κάνε πως δεν υπάρχει. Αγνόησε το τελειως. Θενξ!!!! Αν και αν μπορεις να πεις 1-2 κουβεντες για το γιατι να το αγνοησω γιατι εφαγα το ιντερνετ και δεν βρηκα τι σοι καλωδιο ειναι αυτο ενω και στο εγχειριδιο της καρτας δεν το αναφερει καν! Μου κίνησες την περιέργεια για το "μεταλλικό πράγμα" και για το τι ειναι. Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία; OK αυριο ομως. Το εχω διπλα και κοιμουνται.
Boltaz Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Το καλωδιο αυτο αν το υποστηριζει η μητρικη και το συνδεσεις , μπαινεις στο bios και εχει επιλογες πχ. να ανοιξει/wake up κτλ το pc απο lan ...
isay Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 +++++++++++ Α και επισης μια επιπλεον ερωτηση μπονους το ρουτερ/μοντεμ το συνδεω απευθειας με την τηλεφωνικη γραμμη. Θελει τιποτα καποιο φιλτρο ή σπλιτερ(ποια η διαφορά αληθεια? ελπιζω να σταματησω να γραφω συντομα γιατι οι ερωτησεις πεφτουν βροχη ) να παρεμβληθει αναμεσα μηπως? Το modem το κουμπώνεις απευθείας πάνω σε γραμμη χωρίς να παρεμβάλλεται φίλτρο. Το φίλτρο έχει ΜΙΑ εισοδο και ΜΙΑ εξοδο και χρησιμοποιούνται για να συνδέσεις τηλεφωνική συσκευή. Δουλειά του ειναι να φιλτράρει συχνότητες της adsl ωστε να μην ακους θόρυβο-παράσιτα στο ακουστικό τηλεφωνικής συσκευής. Το spliter εχει ΜΙΑ εισοδο και ΔΥΟ εξόδους. Στη μία έξοδο (που εχει το σύμβολο του τηλεφώνου) εφαρμόζεται φιλτράρισμα όπως το απλό φίλτρο. Στην άλλη έξοδο (που γραφει adsl) δεν εφαρμόζεται κανενα φιλτραρισμα.
poulinos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 το μικρο καλωδιακι οπως ειπαν ειναι για wake on wan wake on lan και τετοια και παει στην Mobo.το μεταλλικο να υποθεσω οτι ειναι σαν το μεταλλικο λαμακι που ειναι στην ακρη της καρτας αλλα πιο κοντο ε?ειναι για half height pci slots δηλαδη Pc που ειναι μινιατουρες να το πω ετσι και παιρνουν πιο μικρα λαμακια απο αυτο που εχει πανω η καρτα απο default.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα