Kokkinolemis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Παίδες καλησπέρα, Έχω ένα laptop (sony vaio PCG-8112M) στο οποίο του έχουν περάσει επάνω win7 δεν ξέρω ποια version. Λοιπόν το πρόβλημα είναι: κάποια στιγμή είχε κάνει από μόνο του μία επανεκκίνηση και έκτοτε ο υπολογιστής όταν το ανοίγεις μπαίνει στη μαύρη οθόνη που πρέπει να επιλέξεις πώς θέλει να κάνει boot (save mode , normal κ.λ) αλλά δεν μπορείς να επιλέξεις γιατί δεν λειτουργεί το πληκτρολόγιο(δεν λειτουργεί κανένα πλήκτρο γενικότερα). Μόλις περάσουν τα δευτερόλεπτα που σε “φεύγει” από την οθόνη αυτή και δείχνει ότι φορτώνει τα αρχεία των windows και όταν φορτώσει η μπάρα μαυρίζει η οθόνη και κολάι εκεί! Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί δεν λειτουργεί το πληκτρολόγιο… Πώς μπορώ να ξέρω αν έχει χαλάσει….. Και κάτι ακόμα για να μην ανοίγω και άλλο θέμα: έχω και άλλο ένα laptop HP Pavilion dv6 με win7, το οποίο όταν το ανοίγω μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα: No bootable device—insert boot disk and press any key. Και μένει εκεί, καμιά ιδέα και με αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Moderators Gi0 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Παίδες καλησπέρα, Έχω ένα laptop (sony vaio PCG-8112M) στο οποίο του έχουν περάσει επάνω win7 δεν ξέρω ποια version. Λοιπόν το πρόβλημα είναι: κάποια στιγμή είχε κάνει από μόνο του μία επανεκκίνηση και έκτοτε ο υπολογιστής όταν το ανοίγεις μπαίνει στη μαύρη οθόνη που πρέπει να επιλέξεις πώς θέλει να κάνει boot (save mode , normal κ.λ) αλλά δεν μπορείς να επιλέξεις γιατί δεν λειτουργεί το πληκτρολόγιο(δεν λειτουργεί κανένα πλήκτρο γενικότερα). Μόλις περάσουν τα δευτερόλεπτα που σε “φεύγει” από την οθόνη αυτή και δείχνει ότι φορτώνει τα αρχεία των windows και όταν φορτώσει η μπάρα μαυρίζει η οθόνη και κολάι εκεί! Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί δεν λειτουργεί το πληκτρολόγιο… Πώς μπορώ να ξέρω αν έχει χαλάσει….. Το πληκτρολογιο λειτουργει πριν απο την εκκινηση των windows?Μπορεις να μπεις στο bios? Και κάτι ακόμα για να μην ανοίγω και άλλο θέμα: έχω και άλλο ένα laptop HP Pavilion dv6 με win7, το οποίο όταν το ανοίγω μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:No bootable device—insert boot disk and press any key. Και μένει εκεί, καμιά ιδέα και με αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Ειναι σιγουρα περασμενα τα 7 στο συγκεκριμενο? Ο σκληρος δισκος ειναι σε λειτουργικη κατασταση? Ειναι ρυθμισμενο να κανει boot απο το σκληρο στον οποιο ειναι -εαν ειναι- εγκατεστημενα τα windows?
Kokkinolemis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Το πληκτρολογιο λειτουργει πριν απο την εκκινηση των windows?Μπορεις να μπεις στο bios? Όχι δεν λητουργεί με αποτέλεσμα να μήν μπορώ να μπώ στο bios! Ειναι σιγουρα περασμενα τα 7 στο συγκεκριμενο? Ο σκληρος δισκος ειναι σε λειτουργικη κατασταση? Ειναι ρυθμισμενο να κανει boot απο το σκληρο στον οποιο ειναι -εαν ειναι- εγκατεστημενα τα windows? Ναί έχει τα Win7... Όσο για τον σκληρό πιστεύω ότι δουλεύει, το λέω γιατί δοκίμασα να τρέξω το ubuntu απο ένα δισκάκι και απο ότι είδα ο δίσκος εμφανίζεται(αν και τα αρχεία που έχει μέσα .jpg , .pdf , .doc δεν τα έβρισκα). Αλλά όταν μπήκα στο bios δεν μου το εμφανίζει δηλαδή εκεί που επιλέγεις από πού θέλεις να κάνει boot το σύστημα τις μόνες επιλογές που έχει το CD-ROM το Floppy και το Δίκτυο,τον Σκληρό δεν τον εμφανίζει! Ωστόσο το test που έχει μέσα το bios για τον δίσκο όταν το έκανα δεν μου έβγαλε κανένα error… Καθώς επίσης και το test των ubuntu!
alex89 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δοκίμασε στον υπολογιστή που κολάει το πληκτρολόγιο να βάλεις το δισκάκι με την ubuntu και δες αν κολάει ή όχι. Αν δεν κολάει μάλλον είναι θέμα software αν κολάει κοιτάς για hardware. Στο άλλο που ο σκληρός δε φαίνεται στο bios, αλλά τον βλέπει η ubuntu, κάνε ένα backup (αν δε σε βολεύει η ubuntu δούλεψε τη fedora που βλέπει όλα τα αρχεία) και δοκίμασέ τον σαν δεύτερο σε άλλο pc αν και μπορεί κάτι να μην πάει καλά με τον disk controler της μητρικής (μία πιθανότητα υπάρχει μικρή ίσως). Περίμενε και για άλλη γνώμη όπως του φίλου παραπάνω.
Kokkinolemis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα παίδες Στο Sony Vaio έβαλα το live cd των ubuntu και ως εκ-θαύματος το keyboard δούλεψε και στην συνέχεια έβαλα το cd των win7 έκανα repair και το laptop έκανε κανονικά εκκίνηση και μπήκε στα windows…. Το μόνο που δεν δουλεύει είναι το mousepad του laptop και έχω βάλει ένα usb mouse και το χειρίζομαι.. Από ότι είδα σαν συσκευή το mousepad δεν υπάρχει control panel … Επάνω έχει win7 64bit… Όσο για το Hp laptop επάνω έχει περασμένα τα win7 Home Premium… Πήγα να του κάνω μία επαναφορά συστήματος με το cd των Win7Pro αλλά δεν έβρισκε κάποιο αντίγραφο ασφαλείας. Τώρα φαίνονται και τα τρία partitions που έχει ο δίσκος. Επειδή τα windows ήταν zipαρισμένα στο δίσκο και δεν τα έχω σε κάποιο δισκάκι και το product key έχει σβηστεί από το κάτω μέρος του Laptop δέν μπορώ να κάνω format. Καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω για να επαναφέρω το σύστημα?
Kokkinolemis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Καλημέρα παίδες, Τελικά βρήκα το serial key των win για τον hp και του έκανα format και τώρα δουλεύει μια χαρά…. Όσο για το sony vaio πάλι άρχισε να μην δουλεύει το keyboard οπότε αποφάσισα να βάλω επάνω τα ubuntu να δοκιμάσω μήπως και φταίει το λειτουργικό … Εδώ και 3 μέρες που τα έχω επάνω στο laptop, δούλευε μια χαρά το keyboard αν και το mousepad συνέχιζε να μην δουλεύει. Όμως χθες το βράδυ πάλι άρχισε να μην δουλεύει το keyboard….
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα