Heatspreader Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Τα sticks είναι σίγουρα DON'T BUY. Υπάρχουν 2- 3ς τεχνικοί λόγοι που τα καθιστούν εντελώς μη ικανά για αγορά. Οι οποίοι είναι;
Timonkaipumpa Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Οι οποίοι είναι; Χε... λογική ερώτηση. Όπως είναι αυτά τα ηχεία, οι παραμορφώσεις που μπορούν να δημιουργηθούν είναι μεγάλες και με σχεδόν σίγουρη πιθανότητα. Ασφαλώς πιο ασφαλή είναι τα άλλα ηχεία που αναφέρθηκαν και ανάφερα και εγώ. Το να ελέγξεις 3 - 4ς οδηγούς - διαφράγματα, για να εξαφανίσεις phase "conflicts", συν ό,τι phase alteration εισάγεται από DSP πριν το σήμα φτάσει στο ηχείο δεν είναι κάτι που αφενός μπορείς να το χρεώσεις τόσο (άρα είναι 90% ότι δεν έχει γίνει treatment για αυτό) και αφετέρου που γίνεται 100%.
Heatspreader Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Όπως είναι αυτά τα ηχεία, οι παραμορφώσεις που μπορούν να δημιουργηθούν είναι μεγάλες και με σχεδόν σίγουρη πιθανότητα. Αν εννοείς παραμορφώσεις λόγω χρωματισμού θα σου πω να πάρεις Monitors ή όπως είπα και πριν ένα πολύ ακριβό ηχοσύστημα πολύ παραπάνω από 1000€. Δεν χρωματίζουν τον ήχο ηχεία υπολογιστή με Sub; Δεν γίνεται να μην συμβαίνει αυτό. Το να ελέγξεις 3 - 4ς οδηγούς - διαφράγματα, για να εξαφανίσεις phase "conflicts", συν ό,τι phase alteration εισάγεται από DSP πριν το σήμα φτάσει στο ηχείο δεν είναι κάτι που αφενός μπορείς να το χρεώσεις τόσο (άρα είναι 90% ότι δεν έχει γίνει treatment για αυτό) και αφετέρου που γίνεται 100%. Σε πειράζει δηλαδή που δεν υπάρχει Crossover; Δεν λέω ότι τα ηχεία είναι ότι καλύτερο, αλλά δεν αντέχω να βλέπω Highendάδες να ασχολούνται με ηχεία υπολογιστή. Ηχεία υπολογιστή αγοράζεις και τέλος. Αν θες να είναι για Mac τα παίρνεις και λίγο πιο minimal. Έχω ακούσει δίπλα δίπλα Z5500 με Soundsticks. Τα πρώτα παίζουν καλύτερα σε χαμηλές τα τελευταία σε ψηλές. Ίδια πράγματα πάνω κάτω. Ωραία τα άσπρα Edifier. Ωραία γενικότερα τα Edifier, αλλά μόνο για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει ο αποκωδικοποιητής.
Timonkaipumpa Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Επειδή είναι too technical info, το βάζω σε spoiler Αν εννοείς παραμορφώσεις λόγω χρωματισμού θα σου πω να πάρεις Monitors ή όπως είπα και πριν ένα πολύ ακριβό ηχοσύστημα πολύ παραπάνω από 1000€. Δεν χρωματίζουν τον ήχο ηχεία υπολογιστή με Sub; Δεν γίνεται να μην συμβαίνει αυτό. Όταν λες χρωματίζουν, βγαίνει κανείς με κανένα πινέλο και αρχίζει να βάζει χρώμα; Επιπροσθέτως, αυτό που ονομάζεις εσύ ως monitor, και οι περισσότεροι στην πιάτσα, απέχει πολύ από αυτό που θέλετε να εννοείτε. In any case, δεν αναφερόμουν σε αυτό που εντελώς αδόκιμα και λανθασμένα ονομάζεις μπογιάτισμα..ε.. χρωμάτισμα εννοώ. Σε πειράζει δηλαδή που δεν υπάρχει Crossover; Δεν έχει σχέση με το Xover. Δεν λέω ότι τα ηχεία είναι ότι καλύτερο, αλλά δεν αντέχω να βλέπω Highendάδες να ασχολούνται με ηχεία υπολογιστή. Ηχεία υπολογιστή αγοράζεις και τέλος. Αν θες να είναι για Mac τα παίρνεις και λίγο πιο minimal. Καμία σχέση με HiEnd. Και εγώ δεν θέλω άσχετους να ασχολούνται με τέτοια θέματα αλλά όπως βλέπεις πιάνω και συζήτηση μαζί τους. Οπότε για coolare λίγο με τους αφορισμούς και τα τελεσίγραφα. Έχω ακούσει δίπλα δίπλα Z5500 με Soundsticks. Τα πρώτα παίζουν καλύτερα σε χαμηλές τα τελευταία σε ψηλές. Ίδια πράγματα πάνω κάτω. Το τι έχει ακούσει κανείς δεν μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα. Υπάρχουν συγκεκριμένα μεγέθη και διαγράμματα. Ένα ακόμα στοιχείο της πιάτσας, που αρέσκεται σε αφορισμούς και "μεσιανικές" απαντήσεις του τύπου: "Εμένα το αυτί μου άκουσε 1234,5678Hz και τα βρήκε λίγο όχι καλά μπογιατισμένα και λίγο πιο τετράγωνα αντί για οβάλ με δόσεις ρόμβου". Ωραία τα άσπρα Edifier. Ωραία γενικότερα τα Edifier, αλλά μόνο για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει ο αποκωδικοποιητής. Πάλι άσχετο αυτό που λες. Εν γένει, οι παραμορφώσεις που λέω, για τον λόγο που λέω, ισχύουν. Θα μπορούσες να ρωτήσεις το γιατί, αλλά επέλεξες να αρχίσεις αφορισμούς για Hi End και δε συμμαζεύεται ενώ ούτε μυρωδιά για ό,τι είπα. Οπότε, coolαρε λιγουλάκι και εάν δεν ξέρεις κάτι όσο βαθιά του πρέπει καλύτερα να μην αρχίζεις τελεσίγραφα και τα ρέστα. Εν γένει, τα wavefronts από τα διαφράγματα είναι σχεδόν σίγουρο ότι εισάγουν παραμορφώσεις στο ενιαίο wavefront του ηχείου. Πόσο μάλλον δε, όταν αυτές οι παραμορφώσεις επηρεάζονται από το phase response του οποιουδήποτε DSP που γίνεται μέσα ή έχει γίνει στο ηχητικό σήμα. Εάν μέσα σε αυτά βάλουμε και τις επικαλύψεις από το Xover, τότε τα Sticks κάνουν μία αρκετά κακή επιλογή για ηχεία. Πόσο μάλλον δε όταν την ίδια στιγμή υπάρχουν ηχεία με μόνο έναν οδηγό - διάφραγμα ανά ηχείο, το οποίο από μόνο του δίνει λιγότερες αλλοιώσεις - παραμορφώσεις σε σχέση με τα Sticks, ειδικά όταν μιλάμε για τόσο μικρές πηγές με υποστήριξη από μεγάλα διαφράγματα. Σύμφωνα με αυτά που απάντησες, που κάνουν μπαμ πως ούτε και αυτά τα ξέρεις, δεν περιμένω να κατανοήσεις τι έγραψα ή να ξέρεις γιατί συμβαίνουν αυτά. Ελπίζω όμως να αλλάξεις αντιμετώπιση και να μην καταλήξουμε πάλι σε αφορισμούς από μεριάς σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα