kosegdit Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλο το forum, σκέφτομαι εδώ και καιρό να προχωρήσω σε μιά αναβάθμιση του pc μου, καθώς για την δουλειά μου με καλύπτει και με το παραπάνω, οπότε τα βασικά του κομμάτια λογικά θα τα κρατήσω. Θέλω λοιπόν να προχωρήσω αρχικά σε αναβάθμιση PSU, προκειμένου να μπορεί να σηκώσει μιά αξιοπρεπή κάρτα γραφικών (η αναβάθμιση της gpu, θα είναι λογικά και το επόμενο θέμα που θα ζητήσω την βοήθειά σας). Το σύστημά μου είναι αυτό της υπογραφής μου. Έχω σκεφτεί λοιπόν την αγορά ενός Corsair TX650M. Πιστεύω πως θα είναι υπέραρκετό για το συστημά μου και για το ενδεχόμενο προσθήκης μιας κάρτας π.χ. GTX 560Ti ή GTX 570. Είναι έτσι ή κάνω λάθος; Επίσης το pc το έχω πάνω σε ένα NILOX UPS I POWER 1200. Το UPS δεν έχω τα χρήματα να το αλλάξω σε κάτι πιο ποιοτικό αυτήν την στιγμή, και σκεπτόμενος ότι με έχει βγάλει μιά χαρα, θα το κρατήσω. Θα έχει κάποιο πρόβλημα με το καινούργιο τροφοδοτικό; Γενικότερα παίζει να έχει κάποιο πρόβλημα με το όλο σύστημα και μετά την προσθήκη της GPU; Όποια άλλη πρόταση για PSU, είναι φυσικά καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας
Cosbuster Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μια χαρά είναι αυτό το PSU και κατά την ταπεινή μου γνώμη ίσως και λίγο υπερβολικό αν δεν σε ενδιαφέρει το SLI/Crossfire, το TX550 της ίδιας σειράς μια χαρά θα σε καλύψει και αυτό. Για UPS δυστυχώς δεν έχω ιδέα.
kosegdit Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μια χαρά είναι αυτό το PSU και κατά την ταπεινή μου γνώμη ίσως και λίγο υπερβολικό αν δεν σε ενδιαφέρει το SLI/Crossfire, το TX550 της ίδιας σειράς μια χαρά θα σε καλύψει και αυτό. Για UPS δυστυχώς δεν έχω ιδέα. Πιστεύω κι εγώ πως το TX550M θα ήταν αρκετό. Απλά σκέφτηκα να πάρω το 650άρι, για να είναι πιό άνετο το σύστημα. Επίσης ένα τόσο ποιοτικό τροφοδοτικό το βλέπω και σαν επένδυση. Ίσως δηλαδή να μπορέσω να το χωρέσω και στο επόμενο σύστημά μου. Ποιός ξέρει και για sli κάποια στιγμή. Είναι και σχετικά μικρή η διαφορά των 15 euro, οπότε... Για το ups μπορεί να μου απαντήσει κανείς με υπευθυνότητα αν θα είμαι ok;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 είναι και down το site του eshop κατά 99.99% δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα πάντως....
kosegdit Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 είναι και down το site του eshop κατά 99.99% δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα πάντως.... Θα ψήφιζες κι εσύ υπερ του TX550M; Άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά τελικά, μπήκα σε δίλημμα. Ας πούμε με μια GTX560 Ti 448 cores, θα ήταν μιά χαρά;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 και μια GTX570 θα ήταν μια χαρά, λογικά και η GTX580...
overpower Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 εγω παντως θα προτιμουσα το 750αρι,γιατι απο οτι ειδα πιο πανω σκεφτεσε και το ενδεχομενο να κανεις cf/sli
kosegdit Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Φίλε overpower, το ενδεχόμενο sli δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Πιστεύω πως θα έχω αρκετό bottleneck σε τέτοια περίπτωση από την cpu μου. Αν κάνω λάθος πείτε μου. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαι κανένας σκληροπυρηνικός gamer, απλά θέλω να παίξω με άνεση καποιους καινούργιους τίτλους που θα βγουν, όπως GTA V, Assassins Creed 3, Far Cry 3 κλπ. Φίλε ThReSh το site του eshop είναι οk τώρα. Οπότε αν μπορείς τσέκαρε το UPS μου και πες μου την άποψή σου. Επίσης το θέμα του sli είναι και χρηματικό. Για να κάνω την αναβάθμιση σε PSU και GPU, θα κάνω μεγάλη οικονομική υπέρβαση. Ας καταλήξουμε λοιπόν στην επιλογή του τροφοδοτικού για να μπορώ να βάλω μία GTX560 Ti ή GTX570, και μετά θα προχωρήσουμε στην επιλογή κάρτας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα, το ότι είναι 650w δεν σημαίνει ότι τραβάει και 650w...
Heatspreader Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μία χαρά θα είσαι σίγουρα με το 650άρι. Για λίγο πιο άνετα, αν βρεις με μικρή διαφορετικά το 750άρι το χτυπάς. Είναι πολύ αθόρυβο! UPS αν έχεις τα χρήματα, APC. Είναι τα καλύτερα και κατ' επέκταση τα ακριβότερα. Bottleneck δεν υπάρχει. Αυτός ο όρος είναι λάθος από μόνος του. Έχει απλωθεί στα Forums σαν μικρόβιο. Αν έχεις μία κάρτα γραφικών θα έχεις κάποια απόδοση. Αν έχεις δύο, θα έχεις παραπάνω. Αν έχεις τρεις παραπάνω κλπ... Ναι αν έχεις καλύτερο CPU θα έχεις ακόμα παραπάνω και αν έχεις ακόμα καλύτερο ακόμα παραπάνω και αν έχεις ακόμα πιο καλύτερο, ακόμα παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει Bottleneck. Δεν μιλάμε για Pentium 4. Δηλαδή αν εγώ πάρω μία GTX580 δεν θα έχω διαφορά στην απόδοση; Άλλο Bottleneck και άλλο με αυτό το CPU παίζει καλύτερα. Bottleneck είναι όταν μία συσκευή στέλνει μεγάλο όγκο δεδομένων σε ένα κανάλι και αυτό δεν έχει το απαραίτητο εύρος για να τα περάσει. Με λίγα λόγια όταν υπάρχει Bottleneck παρατηρείται ότι η συσκευή που στέλνει φέρνει το κανάλι στα όρια του και αν βάλουμε ακόμα πιο γρήγορη συσκευή δεν θα έχουμε διαφορά στην απόδοση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα