Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχει έρθει η ώρα να κάνω μια αναβάθμιση στον υπολογιστή μου (τρέχει ακόμα με Pentium 4) και θα ήθελα την συμβουλή σας για τα προϊόντα που έχω μέχρι στιγμής επιλέξει, τα οποία είναι:

1. Gigabyte Z68MA-D2H-B3 (s1155, Z68, DDR3)
  2. Intel Core i5 2500K(s1155, 3,30GHz, 6MB)
  3. Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit

Ο υπολογιστής θα πρέπει να υποστηρίζει την ταυτόχρονη εκτέλεση προγραμμάτων (π.χ. Dreamweaver, Photoshop και 4 διαφορετικούς browsers), καθώς και προγραμματιστικά προγράμματα για δημιουργία εφαρμογών και παιχνιδιών για κινητά, τα οποία προϋποθέτουν την υποστήριξη DirectX10 (η κύρια αφορμή για την αναβάθμιση).

Δεν έχω σκοπό να κάνω overloacking, απλά θέλω να είναι σύγχρονος, ώστε στο μέλλον να μπορέσω να του προσθέσω νέα πράγματα (θύρες USB 3.0, καλύτερη κάρτα γραφικών κλπ.)

Και τώρα στο θέμα των συμβουλών:

1. Τις θεωρείτε καλές επιλογές;Υπάρχει κάποιο θέμα συμβατότητας μεταξύ τους;
  2. Με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή θα είμαι καλυμμένος στο θέμα της δημιουργίας παιχνιδιών, διαφορετικά ποια θα προτείνατε;
    Γενικά δεν παίζω παιχνίδια στον υπολογιστή, οπότε προς το παρών δεν έχω ανάγκη από μια υπερτούμπανη κάρτα γραφικών.
  3. Επιπλέον στα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή όταν λέει "Cooling Device - Ναι", σημαίνει ότι περιλαμβάνει ανεμιστηράκι για τον επεξεργαστή; Αν όχι ποιό CPU Cooler θα προτείνατε; Για να το εγκαταστήσω στον επεξεργαστή θα χρειαστεί να το κολλήσω ή μπαίνει βιδωτός;
  4. Τέλος επειδή έχω Serial-ATA σκληρούς, θα μπορέσω να δουλέψω με αυτούς ή θα πρέπει να πάρω άλλους (στα χαρακτηριστικά της μητρικής μιλάει μόνο για SATA II και SATA III);

Επιπλέον αν βοηθάει έχω αυτό το τροφοδοτικό.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δημοσ.

1. Εφόσον δεν θα κάνεις o/c πάρε τον non K. Ίδιοι είναι. Κανένα θέμα συμβατότητας και πολύ καλές επιλογές. Μόνο η μητρική να ξέρεις ότι δεν έχει pci θύρες.

3. Ναι, περιλαμβάνει.

4. Μια χαρά θα δουλέψουν, υπάρχει και backwar compatibility στο πρωτόκολο sata.

Mια χαρα είναι το τροφοδοτικό σου.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ Δεινόσαυρε!

Το ότι δεν υποστηρίζει PCI συσκευές μπορεί να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα;

Η μόνη γνώση που έχω για PCI είναι ότι το Graphic Interface της μητρικής που έχω τώρα είναι έκδοσης PCI Express, σύμφωνα με το CPU-Z.

Για το 2ο ερώτημα να υποθέσω πως δεν έχεις κάποια γνώμη;

Δημοσ.

PCI κάρτες είναι πχ. μια ξεχωριστή κάρτα ήχου, μια κάρτα δικτύου κτλ κτλ. Η μητρική σου έχει και από τις δύο οπότε αν σε καλύπτουν προχωράς. Εγώ ας πούμε πήρα τη μητρική που διάλεξες γιατί είχα ξεκαθαρισμένο ότι δεν θα χρειαστώ έξτρα pci κάρτες και επειδή ήταν η μόνη με sata 3 και usb 3. Τώρα όμως υπάρχει στα ίδια λεφτά αυτή που έχει ότι και η δικιά μου + pci θύρες: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z68AP-D3-s-1155-Z68-DDR3-HDMI-GAZ68APD3-00-G2.htm

Για το 2 που λες δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν γνωρίζω καθόλου τον τομέα δημιουργίας παιχνιδιών (τι προγράμματα χρησιμοποιούνται, αν εκμεταλλεύονται και πόσο την κάρτα γραφικών κτλ). Αυτό που ξέρω είναι ότι η ενσωματωμένη είναι μια χαρά για όλες τις καθημερινές εργασίες καθώς και για ελαφρύ gaming. Επίσης ενσωματώνει το intel quick sync με μεγάλες δυνατότες στην επεξεργασία βίντεο. Μπορείς να διαβάσεις σχετικά εδώ: http://www.insomnia.gr/page/reviews/_/hardware/cpu/intel-core-i5-2500-review-r13?pg=5

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ Δεινόσαυρε, το review που ανέφερες ήταν πολύ βοηθητικό!

Τελικά θα καταλήξω στα προϊόντα που είχα διαλέξει, με μόνη αλλαγή ότι θα πάρω τον non-K επεξεργαστή.

Σε πρώτη φάση τα παιχνίδια που θα φτιάξω προβλέπεται να είναι 2D και μικρά, οπότε νομίζω με καλύπτει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και στην πορεία βλέπουμε για αγορά νέας.

Σε ευχαριστώ και πάλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...