Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

εδώ και κάποιο καιρό μετακόμισα εκτός πόλης και στο σημείο που βρίσκομαι δεν έχω ιντερνετ. Ρώτησα στον ΟΤΕ τι μπορεί να γίνει και μ είπε ότι πρέπει να δώσω 500Ε για να βάλει κολόνα ο ΟΤΕ!! Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι απέναντι από το σπίτι μου υπάρχει άλλη κατοικία η οποία έχει τηλέφωνο-ίντερνετ κανονικά.!! Σε ερώτηση μου στον ΟΤΕ για να τραβήξω καλώδιο στο σπίτι μου η απάντηση ήταν : Όχι δεν γίνονται τέτοια πράγματα και δεν μπορούμε και τα σχετικά..

Το ίδιο πρόβλημα είχα και με τις άλλες εταιρίες για επίγειο ίντερνετ.

Αποφάσισα τώρα όμως να κινηθώ εναλλακτικά.

Αρχικά έψαξα για δορυφορικό ίντερνετ αλλά Hellassat και κάποια άλλα που είχα δεν μπορούσα να προβώ σε μια τέτοια αγορά. Κατέληξα πρόσφατα και στο πακέτο που έχει η Forthnet το δορυφορικό. 6GB με 40 ευρώ το μήνα αν δεν κάνω λάθος. Καθημερινές το πρωί δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι λόγω σχολείου των αδερφών, δουλειάς γονέων. Από το μεσημέρι λίγο είναι σπίτι τα μικρά γτ μετά αρχίζουν τα φροντιστήρια και γυρνάνε βράδυ.

Σκέφτομαι με μια λογικά χρήση ( καθώς έβαλα και μετρητή στο σταθερό στο μαγαζί του πατέρα που συνήθως μπαίνουν όλοι από κει ) είμαι κοντά στο 1GB-2GB τη βδομάδα. Που ΟΚ πολύ απλά δεν θα μπαίνουν πολύ youtube από το σπίτι!!

Η μία λύση είναι αυτή.

Η άλλη είναι που κοίταξα στα Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Cosmote, Vodafone εκ πρώτης όψεως δεν με συμφέρουν πολύ. Η Wind παρόλα αυτά έχει μια προσφορά που φαίνεται πολύ καλή. Πήγα ρώτησα σήμερα και είδα ότι έχουν 30GB στα 25 ευρώ. Υπάρχει μια περίπτωση εκεί που είμαι να μην πιάνω καλό 3G δεν το έχω τεστάρει ακόμα. Αλλά πείτε ότι έχω καλό. 30gb το μήνα είναι καλά θαρρώ για χρήση ίντερνετ όπως προανέφερα. Σε θέματα ταχύτητας δεν μ απασχολεί πολύ να έχω ιδιαίτερα μεγάλη. Με 4-5 βολεύομαι και για browsing και για πολλά. Τόσα μ είπε και ο υπάλληλος ότι παίζουν κατά την διάρκεια της μέρας και το βράδυ ανεβαίνει κι άλλο.

(Μια παρένθεση : Η Vodafone λέει ότι κάτω από 3g έχει ταχύτητες 10+ αλλά μου είπε ότι τα 10gb πάνε 40 ευρώ το μήνα. Που δεν μ συμφέρει. Μετά έχει μέσω χρονοχρέωσης αλλά είναι αποτυχία πιστεύω..)

Σήμερα αύριο θα κάνω και ένα speedtest από το κινητό με κάρτα wind μέσα να δώ τι και πόσο πάει.

Έχει κανείς χρησιμοποιήσει κάποιο από τα 2?

Κανείς με κάποια σχετική εμπειρία μπορεί να βοηθήσει λίγο?

Υπέρ-Κατά?

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Μανώλης

Δημοσ.

σίγουρα, το καλύτερο θα ήταν να βρισκόταν λύση με τον οτε για να σου βάλουν internet αλλά όπως τα λες ακούγεται πολύ δύσκολο.

όσον αφορά το δορυφορικό, αν νομίζεις ότι θα σε φτάνουν τα gb που δίνουν τότε προχώρα το.

η forthnet παίζει αυτό το καιρό να το έχει πάει στα 12gb (αναφέρεται εδώ)

Δημοσ.

Θα σου προτεινα να μην πας σε 3g γιατι μια δουλευει καλα μια οχι. Αν υπαρχει οντως το δορυφορικο με τα 12gb της forthnet τοτε ειναι καλη περιπτωση.

Δημοσ.

αν θυμαμαι σωστα το δορυφορικο εχει ping Κοντα στο 600 σε hellas sat Και νομιζω 3g Που πηγα δοκιμασει αλλα σε περιοχη που ηταν πονεμενη πρεπει να ειχα καμια 300αρα αν θυμαμαι καλα.ηταν θηβα σε ενα παρκο και επαιζα με συγκεκριμενο ρουτερ που ειναι αρκετα δυνατο γιατι τα απλα σχεδον δεν επαιζαν καθολου.

τωρα μεσα στην πολη δεν ξερω αν παιζουν με μικροτερο Ping αλλα χαλκος δεν ειναι

Δημοσ.

Αυτό που με προβληματίζει είναι τα GB. Τώρα για gaming οκ θα ήθελα να εχω καλή ταχύτητα αν τυχόν και φέρω το ps3 στο σπίτι. Σήμερα πριν λίγο έκανα ένα speedtest με την κοσμοτε που έχω στο κέντρο της πόλης και είχα 1,2MB και upload τραγικό.

Μιλούσα με ένα φιλαράκι που μένει πιο μακριά από μένα πάνω στο βουνό και είπε ότι με το 3g της vodafone είναι μια χαρά.

Το γεγονός ότι με 40Ευρώ θα έχω 6gb το μήνα. ( τώρα 12 με την προσφορά μέχρι το μάιο ) με το δορυφορικό

και με το 3g θα έχω 30gb στα μισά λεφτά! Εδώ κολλάω..

Σίγουρα χαλκός δεν είναι αλλά και οι υπόλοιποι που μένουν πιο μακριά από μένα ή λίγο πιο πάνω απο ιντερνετ (χαλκού) είναι χάλια. 2 Mbιτ το πολύ.

Μήπως να δοκιμάσω και με wind ένα speedtest και μετά να δούμε?

Δημοσ.

Αυτό που με προβληματίζει είναι τα GB. Τώρα για gaming οκ θα ήθελα να εχω καλή ταχύτητα αν τυχόν και φέρω το ps3 στο σπίτι. Σήμερα πριν λίγο έκανα ένα speedtest με την κοσμοτε που έχω στο κέντρο της πόλης και είχα 1,2MB και upload τραγικό.

Μιλούσα με ένα φιλαράκι που μένει πιο μακριά από μένα πάνω στο βουνό και είπε ότι με το 3g της vodafone είναι μια χαρά.

Το γεγονός ότι με 40Ευρώ θα έχω 6gb το μήνα. ( τώρα 12 με την προσφορά μέχρι το μάιο ) με το δορυφορικό

και με το 3g θα έχω 30gb στα μισά λεφτά! Εδώ κολλάω..

Σίγουρα χαλκός δεν είναι αλλά και οι υπόλοιποι που μένουν πιο μακριά από μένα ή λίγο πιο πάνω απο ιντερνετ (χαλκού) είναι χάλια. 2 Mbιτ το πολύ.

Μήπως να δοκιμάσω και με wind ένα speedtest και μετά να δούμε?

με δορυφορικο ξεχνα το το Gaming>με 3g καπως καλυτερα.τωρα βεβαια τα giga ειναι λιγα ακομα και για Gaming.τα speedtest ειναι και λιγο σχετικα καλυτερα απο καναν ftp.αμα πας σε κινητη τηλεφωνια να το πω ετσι δοκιμασε τες ολες για να δεις ποια παιζει καλυτερα.εχω δει και ρουτερ για 3g με πολυ καλυτερο σημα αλλα κοστος κοντα στα 250 ευρω .

http://www.teltonika.lt/en/pages/view/?id=952

2 κεραιες για Gsm δυο για wifi.σεταρισμα μου πηρε κανα 5 λεπτο max για port forward Κτλ.δεν παιρνει Usb stick αλλα μονο την καρτα sim.Τωρα για χαλκο μπορει να ειναι μονο 2 mbit αλλα πολυ καλυτερο Ping και no limit sta gb που κατεβαζεις .οποτε ναι μεν η κολωνα ακριβη αλλα..

τωρα απο εκει και περα εγω θα πω κατι αλλα εξαρτατε απο τον οτε.

εφοσον οπως λες υπαρχει κολωνα απεναντι σου αν στο σπιτι σου υπαρχει σαν ιστος εκει που ειναι κοντα τα ρολογια του οτε ο οτε μπορει να δωσει εναερια απευθειας στον δικο σου ιστο και μετα μεσα στο ντουλαπι που συνηθως ειναι τα καλωδια του οτε.δεν υπαρχει λογος για κολωνα εξω απο σενα.δεν ειναι πρωτη φορα που καλωδιο του οτε περναει στενο απεναντι.βεβαια αυτο για να το πεις πρεπει να πας στον οτε εκει και να κανεις τα παραπονα κτλ.

Δημοσ.

Δε θα μπορούσε αυτός ο γείτονάς σου που μένει απέναντι να σε εξυπηρετήσει, δίνοντάς σου πρόσβαση στο router του ασύρματα και να μοιράζεστε το κόστος του λογαριασμού;

Εγώ αν ήμουν στη θέση του και μου το ζητούσαν, θα χαιρόμουν να εξυπηρετήσω. Εκτός πια κι αν έχει πολύ χαμηλή ταχύτητα, ώστε να μην αντέχει διαμοιρασμό.

Δημοσ.

ειπε κατι για 2 mbps νομιζω.απο εκει και περα ο διαμοιρασμος ειναι παντα μια πονεμενη φαση γιατι αν ειναι και 2 mbit αστα να πανε.προβλεπω τσακωμους συνεχεια εκτος αν ο αλλος δεν το πολυχρησιμοποιει.παντως γαματος ο οτε.πληρωσε την κολωνα.ελεος.

Δημοσ.

Φίλε poulinos, έχεις δίκιο! Δεν είχα προσέξει την αναφορά στα 2 mbps.

Όσο για το "έλεος" που ζητάς...Τι θες μωρ' αδερφάκι μου; Έπρεπε να λέει και ευχαριστώ που του ζητάνε να την πληρώσει μόνο και όχι να την ...εγκαταστήσει κιόλας!

Δημοσ.

Φίλε poulinos, έχεις δίκιο! Δεν είχα προσέξει την αναφορά στα 2 mbps.

Όσο για το "έλεος" που ζητάς...Τι θες μωρ' αδερφάκι μου; Έπρεπε να λέει και ευχαριστώ που του ζητάνε να την πληρώσει μόνο και όχι να την ...εγκαταστήσει κιόλας!

ναι 2 Mbps Νομζω εγραψε.σωστα καλα που δεν χρεωσαν 500 ευρω την κολωνα και αλλα τοσα την εγκατασταση αμα δεν την κανει μονος του.χαχα.

Δημοσ.

Αν οι επιλογές που έχεις είναι μόνο δορυφορικό και 3g, μάλλον το δορυφορικό είναι η επιλογή που διαλέγεις για μια σειρά λόγους (καταρχήν δες αν υπάρχει 3G σήμα στην περιοχή που είσαι και με ποιόν πάροχο υπάρχει..την είχα πατήσει το καλοκαίρι για καλά με αυτό το 3G στικάκι που δεν έπιανε πουθενά). Η πιο καλή επιλογή πάντα είναι η συνενόηση με το γείτονα :)

Δημοσ.

Αν οι επιλογές που έχεις είναι μόνο δορυφορικό και 3g, μάλλον το δορυφορικό είναι η επιλογή που διαλέγεις για μια σειρά λόγους (καταρχήν δες αν υπάρχει 3G σήμα στην περιοχή που είσαι και με ποιόν πάροχο υπάρχει..την είχα πατήσει το καλοκαίρι για καλά με αυτό το 3G στικάκι που δεν έπιανε πουθενά). Η πιο καλή επιλογή πάντα είναι η συνενόηση με το γείτονα :)

το δορυφορικο εχει μεγαλο ping αλλα πιο φτηνο και μεγαλυτερο ογκο κατεβασματος.καλο για κατεβασματα αλλα οχι για gaming κτλ.η ταχυτητα το καλο ειναι σταθερη.

για το 3g πρεπει να κανει τεστ με διαφορες εταιρειες να δει τι παιζει.πιο καλο Ping αλλα πιο ακριβο.βεβαια δεν χρειαζεται καμια εγκατασταση κτλ.αναλογως ποσα gb θελει και τι ταχυτητες θελει οπως και τι Ping Θελει διαλεγει.αν το σπιτι που θα μεινει ειναι μονιμο ας κοιταξει να μιλησει με οτε για την κολωνα η για αυτο που του ειπα γιατι δεν γινεται μια ζωη με 3g η δορυφορικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...